Vegan Vanilla Hemp Fig Squares

Cookies, Cakes, Bars & Pies, Desserts, Frozen

instagram 100kitchenstories


Söndagsfikat är fixat och klart med mina veganska vaniljhampa- och fikonrutor. De går snabbt att göra, smakar fantastiskt och är fyllda med naturliga, proteinrika och goda ingredienser! Ärligt talat så åt vi upp allihopa på en gång när jag tog fram dem. SÅ goda är dem!



Fri från socker, gluten, ägg och mejeriprodukter.


[Recept]

Vegan Vanilla Hemp Fig Squares


5 torkade fikon + 3/4 dl vatten

1 dl fiber- eller glutenfria havregryn

1 dl mandelmjöl

2 msk hampa protein med vaniljsmak, från fitnessguru


60 gr kokosolja

1,5- 2 msk rå kakao

3-4 tsk agave sirap (eller honung om du inte är noga med att ha det veganskt)



Koka upp vatten och häll ca 3/4 dl i en kopp. Lägg i dina torkade fikon, låt d stå för ca 10-20' så de mjuknar till ordentligt.

Använd en mortel (eller mixer) till att göra dina mjuka fikon och lite av vattnet till en "kolasås-liknande-sås". Börja med lite vatten och tillsätt mer efterhand.

När du stött/ mixat dina fikon, blanda därefter ihop fikonsåsen lite i taget med havregryn, mandelmjöl och hampaproteinet till en klibbig deg. Tillsätt så mycket av fikonsåsen som behövs - jag använde mig av hela.

Tryck ut degen jämt i en hyfsat liten frystålig plåt eller burk. Sätt in i frysen under tiden du gör chokladsåsen.


Smält kokosolja på svag värme i en liten kastrull. Tillsätt silad kakao och agave sirap och blanda om. Smaka av om du vill ha chokladsåsen sötare eller möjligtvis lite mörkare/bitter.

Tag ut fikonbottnen från frysen, häll över chokladsåsen och låt den bre ut sig av sig själv.

Sätt in i frysen för ca 30-45' tills chokladen stelnat (det är beroende på hur tjock lagret är). Skär därefter i små (eller stora) bitar och servera!




Psst, glöm inte av att följa mig på bloglovin! // Psst, don't forget to follow me on bloglovin!


For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


Gillar

Kommentarer

malinbrinde
malinbrinde,
100kitchenstories
100kitchenstories,
Tack så mycket! 😃nouw.com/100kitchenstories
Lifebytintin
Lifebytintin,
Ser jätte gott ut!! Måste testa, men om man inte har protein pulver kan man byta ut det mot något? 😊
100kitchenstories
100kitchenstories,
Hejsan! Vad rolgit att höra du tycker om de! Visst kan du det. Det viktiga är inte proteinpulvret i sig utan snarare vaniljsmaken. Så ta 1 tsk äkta vaniljpulver istället och öka mängden mjöl istället. Det borde bli i stort sett samma grej. Lycka till! 😊nouw.com/100kitchenstories
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229