100 KITCHEN STORIES Healthy food without restrictions
100 KITCHEN STORIES
100 KITCHEN STORIES

Breakfast Bowls & Jars, Breakfasts

instagram 100kitchenstories


Det känns som att jag säger det hela tiden, men ännu en vecka är faktiskt här! Måndag vaknade vi upp till idag och här i Göteborg var det en solig och snöfylld sådan. Jag klädde på mig ordentligt så fort jag vaknade upp, snörade på skorna, satte på isdobbar och startade arbetsveckan med en morgonpromenad. Sedan kom jag hem och njöt av den frukost jag hade förberett sedan dagen innan - min veganska chiapudding med jordgubbar.



För det är ju det som är så bra med chiapudding; du förbereder den sedan natten innan, sätter in den i kylen över natten och sedan så är din frukost helt klart morgonen efter (förutom garneringar då). Jag älskar detta frukostkoncept som förutom att vara enkelt, också är mycket gott och nyttigt!


Fri från gluten, laktos, socker, ägg och nötter. Vegan och rawfood.


[Recept]

Vegansk chiapudding med jordgubbar

1 portion


2 dl frysta jordgubbar

½ stor ekologisk banan

1 dl ekologisk havremjölk

1 msk hampaprotein med vaniljsmak, mitt från fitnessguru

3 msk chiafrön, från superfruit

+ Jordgubbar och bananskivor


Tina dina jordgubbar i mikron (eller "naturligt'" utan värmning om du vill ha detta rawfood) och lägg i en bunke tillsammans med alla ingredienser förutom chiafrön.

Använd en stavmixer för att mixa till en jämn smet.

Tillsätt chiafröna och blanda om. Häll upp i en skål/glasburk eller glas och sätt i kylen för några timmar eller över natten.

Garnera med jordgubbar och bananskivor.




Glöm inte av att följa mig på bloglovin! // Don't forget to follow me on bloglovin!

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments