Vegan Oat Yoghurt Bowl with Homemade Raw Granola and Warm Berries

Breakfast Bowls & Jars, Breakfasts, Oats & Other Grains

instagram 100kitchenstories


Många har problem med att äta frukost på morgonen på grund av att inte "ha tid". Idag ska jag därför visa en frukostvariant som du behöver 5 minuter till att göra i ordning. Denna frukost är inte bara snabb och enkel att göra dock, utan du kommer också hålla dig mätt, få i dig energi och näring, samt massvis med goda smaker!

Har du 5 minuter över till att göra frukost? Bra. Då vill jag att du gör denna havregurt-skål med varma bär och raw hemmagjord granola. Granolan kan du (om du vill) förbereda sedan kvällen innan till och med, men annars så tar den någon minut att slänga ihop. Annars så är det bara att hälla upp havregurt och alpro go on (som är vegan kvarg) i en skål och servera med varma bär.

[Recept]

Varma bär gör du genom att värma bären. Inget rocket science direkt, men du väljer själv om du värmer i mikrovågsugn eller i kastrull på spisen med lite vaniljpulver. Om du använder dig av söta bär (t.ex. jordgubbar, björnbär och blåbär) så är det inte nödvändigt att lägga till någon sötning. Om du däremot använder dig av sura bär (t.ex. hallon eller röda vinbär) så rekommenderar jag att även blanda i lite steviadroppar eller steviaströ.


Raw ekologisk granola är inte heller några konstigheter. Du blandar ihop valfria frön, nötter, torkade bär, och frukter i en skål, möjligtvis med någon krydda, och sedan serverar du över din yoghurt. Jag använde mig av sesamfrön, linfrön, psylliumfrön, torkade tranbär och russin för min granola. Alla mina ingredienser är ekologiska och raw, och därför så skriver jag att granolan är raw och eko, men detta är givetvis inget måste om ni inte har det hemma!


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.

Gillar

Kommentarer

LifeYaz
LifeYaz,
Åh så gott!nouw.com/lifeyaz
100kitchenstories
100kitchenstories,
Tack så mycket ::)nouw.com/100kitchenstories
Erika
Erika,
Meeen vad gott det ser ut! Man blir ju så matinspirerad av din blogg 😊eriikasworld.blogspot.se/
100kitchenstories
100kitchenstories,
Tack tack tack! Uppskattar så mycket verkligen 😊nouw.com/100kitchenstories
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229