Vegan and Raw Apple Cake Bliss Balls

Cookies, Cakes, Bars & Pies, Desserts, Snacks

instagram 100kitchenstories


Chokladbollar i all ära, men en moderniserad ny variant av "bliss balls" sitter väl inte lite fel? Jag gjorde veganska och raw äpplekaksbollar! De är gjorda äpplemos som jag har gjort själv, helt rawfood, from the scratch och resultatet av äpplekaksbollarna blev riktigt bra! De smakar verkligen äpplekaka! Utseendet kanske inte är så jätteroligt (haha) men om du vill att de ska se lite finare ut så kan du givetvis rulla de i t.ex. kokosflingor eller mandelflarn.

De kan ätas som efterrätt, som fika till kaffet, som ett mellanmål eller "din life saver" när blodsockret börja dippa. Tips!√ Fria från gluten, laktos, ägg, socker, nötter. Veganska och rawfood.


[Recept]

Veganska och raw äpplekaksbollar

ca 12st


1 dl fiber- eller glutenfritt havregryn

1 msk chiafrön

ca 1,2 dl raw äpplemos*

en liten skvätt eko. havremjölk (ca 1 msk)*

1 tsk vaniljpulver

1 tsk kanel

Kardemumma och riven muskötnöt

+ eventuellt ½- 1 tsk steviaströ


*Mängden äpplemos varierar lite beroende på om du köper eller om du gör eget, och därmed kan även vätska variera eftersom olika typer av äpplemos har olika mycket vätska.


Om du gör eget rawfood äpplemos så kan du följa receptet här, men uteslut då alla kryddor för de tillsätter du i smeten i detta recept istället.

Blanda havregryn, chiafrön, äpplemos och havremjöl i en bunke. Låt stå för minst 5 minuter så chiafröna drar till sig vätskan.

Tillsätt vanilj och kryddorna. Jag har inte angett mängd kardemumma och muskotnöt för jag tog på känslan. Kardemumma kanske är ½ tsk men muskotnöt betydligt mindre då den har så stark smak. Prova dig fram och smaka av.

Om din äpplemos var sötad så behöver du förmodligen inte söta degen, men annars så smakar du av och tillsätter stevia om du tycker att din deg behöver bli mer sötad.

Blanda om.

Forma små runda bollar. Sätt in i frysen för några minuter så de fäster sig bättre och hugg sedan in!
Glöm inte av att följa mig på bloglovin! // Don't forget to follow me on bloglovin!

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


Gillar

Kommentarer

exhalence
exhalence,
ah vad gott det ser ut!! måste testa 😊nouw.com/exhalence
100kitchenstories
100kitchenstories,
Tack så mycket! 😃nouw.com/100kitchenstories
livsvea
livsvea,
Ser jätte gott ut, ser du några fördelar/nackdelar med att vara vegan/rawfood, jag är själv inte det men har funderat om jag ska testa!nouw.com/livsvea
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229