Vanilla "kvargyoghurt" with granola, blueberry juice and dark chocolate.

Breakfast Bowls & Jars, Breakfasts, My Food Deliveries & Reviews

instagram 100kitchenstories


Trots att det som inte fick hända, hände i fredags så kan jag idag vara glad över att det är måndag, ny vecka och ny start. Det har varit fina dagar i Göteborg det senaste, och det vankas vår, påsk samt varmare och ljusare tider. HUR HÄRLIGT.

Idag ska jag inte visa något komplicerat, utan snarare en god och enkel frukost med en ny produkt i mataffären - nämligen kvargyoghurt.


När jag kom hem från Australien så hade jag märkt att konsistensen på kvargen (från Lindahls) hade ändrat konsistens - den hade blivit krämigare. Kvarg är mycket maffigt och tungt i konsistens, så jag gissar på att det är personer som har "klagat" på konsistensen. Personligen dock, så föredrar jag den gamla konsistensen. Jag tyckte den mättade mer.

MEN, jag vill även berätta om det nya jag såg häromdagen. Ingen kan ha missat att kvarg är otroligt populärt, så det förvånar mig inte heller att företagen vill skapa nya varianter av den - som denna gång är kvargyoghurt! Jag valde den med vaniljsmak, vilken är mycket god men nästan lite för söt för mig. Det jag tycker om är dock att det är en tjockare men fortfarande krämig yoghurt. Men för oss som är laktosintoleranta så återstår problemet så klart - vi måste ta laktostablett för att äta den eftersom den tyvärr inte är laktosfri.


Frukostskål: vanilj kvargyoghurt, ekologisk banan, raw blåbärsjuice, granola och bitar mörk choklad.

Follow 100kitchenstories.se on bloglovin.

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229