Tomatsoppa med tortellini och vitlöksbröd

Veg Food & Vegan Desserts, Cooking, Soups

instagram 100kitchenstories


En av de första måltiderna jag minns att jag lagade alldeles själv när jag var barn var tomatsoppa. Sen dess har tomatsoppa varit något jag älskar och något jag ätit ofta under höstar och vintrar. Det jag tycker är viktigt med tomatsoppa dock är att se till att det inte bara smakar krossade tomater. Du kan smaksätta med såväl torkade och färska kryddor, vitlök, olivoilj, flingsalt och piffa till med t.ex. tortellini. Då blir det roligt att ät något så enkelt som denna soppa! Idag ska jag därför visa er min tomatsoppa med fylld tortellini, som jag serverat med vitlöksbaguette.





Jag serverar soppan med vitlöksbaguett som är mycket enkelt att göra men samtidigt så lyxigt. Du kan göra mitt recept med såväl färsk baguett eller sådan som köps förpackad.

Dessutom så du vet, detta recept visas just nu steg-för-steg med en tutorial om hur du går tillväga, på min instagram 100kitchenstories. Alla mina tutorials sparas under insta highlighten "Tutorials" så kika in den för att se hur enkelt det ofta är att laga mina maträtter.





Recept

Tomatsoppa och vitlöksbröd


1/2 gul lök / 1/2 yellow onion

1 stor vitlöksklyfta / 1 big pressed garlic clove

Olivolja / olive oil

2 burkar krossade tomater ( eller 1 burk krossade och 1 burk cocktailtomater) / 2 tins crushed tomatoes (or 1 tin crushed and 2 tin cocktail tomatoes)

Salt och peppar / salt and pepper

1/ 2 tsk paprikapulver / 1/2 tsp paprika powder

1/2 tsp cayennepeppar / 1/2 tsp cayenne

250 g valfri tortellini/ 250 g optional tortellini

Färsk basilika / fresh basil



1 stor baguette / 1 big baguette

1/2 d olivolja / 1/2 dl olive oil

ca 3/4 dl-1 dl hackad persilja / approx 3/4-1 dl chopped parsley

1 pressad vitlöksklyfta / 1 pressed garlic clove

Flingsalt / sea salt



Börja med att finhacka din lök. Hetta upp en kastrull med olivolja i botten och fräs din lök med pressad vitlök mjuk.

Häll i krossade tomater, dina kryddor samt 5 dl vatten och låt koka ca 10'.

Under tiden kan du förbereda ditt vitlöksbröd. Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop olivolja, persilja, vitlök och flingsalt i en skål. Skär din baguett i ca 2 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt. Pensla över din persilja-blandning och sätt sedan in baguetterna i ugnen för ca 5-10' eller tills de fått färg.

När din tomatsoppa kokat smakar du av och lägger till färsk basilika i små bitar och tortellini. Olika tortellini behöver olika lång tid att kokas, men koka de i soppan efter anvisningarna på förpackningen.

Servera soppan när tortellinin är färdig. Garnera med mer färsk basilika och servera med vitlöksbrödet.





// Start by chopping your onion. Heat up a large saucepan with oliveolk, and fry your onion and pressed garlic soft.

Add crushed tomatoes, your seasoning and 5 dl water, and let it boil for approx 10'-

Meanwhile, prepare your garlic bread. Heat oven to 200 degrees.

Mix together olive oil, parsley, garlic and sea salt in a bowl. Cut your baguette into 2 cm thick slices and place them on a baking sheet. Brush the parsley-mixture over the baguette and bake in the oven until they're golden, for approx 5-10'.

When your tomato soup has boiled, taste and add fresh basil in small pieces and tortellini. Various tortellini need various long time of boiling, so boil them in the soup after the instructions on the package.

Serve your soup when the tortellini is done. Garnish with more fresh basil and serve with the garlic bread. //







Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!






#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.





Gillar

Kommentarer

LadyInaa
LadyInaa,
ThereseMalmqvist
ThereseMalmqvist,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229