Coconut Raspberry or Mango Ice Cream Cookie Sandwiches

Veg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Raw Food & Desserts, Frozen
instagram 100kitchenstories


Nu är det sommar och sol och dags att börja ladda på med lite glass. Nice cream-skålar har ni fått se en hel del av, men nu är det dags för lite munsbitar i form av mina cookie sandwiches ice creams. Så otroligt goda, och festliga! Dessa har väldigt många variationsmöjligheter, och idag hade jag tänkt visa mina som är i kokos-hallonsmak och mangosmak.







Det du egentligen endast behöver för dessa är glass, kakor och choklad. Simpelt eller hur? Jag har givetvis gjort mina ice cream cookie sandwiches veganska men det kan du välja själv. Kom ihåg att jag har gjort mini sandwiches och att mina cookies är mycket mindre än vanligtvis. Du kan dubbla eller trippla receptet på glass utan problem om du vill använda dig av större cookies.







Recept

Ice Cream Cookie Sandwiches

10 st mini cookies, 5 st av vardera smak


1,5 mogen fryst banan / 1,5 ripped frozen banana

1 dl frysta hallon / 1 dl frozen raspberries

2 msk kokosmjölk (det tjocka) / 2 tbsp coconut milk (the fat part)

en nypa äkta vanilj / a pinch of real vanilla


1,5 mogen fryst banan / 1,5 ripped frozen banana

1 dl frozen mango / 1 dl frozen mango

en nypa äkta vanilj / a pinch of real vanilla


20 st valfria mini cookies / 20 pieces of optional mini cookies

ca 50-100 g mörk choklad (beroende på hur mycket man vill använda) / approx 50-100 g dark chocolate (depending on how much you want to use)


Mixa ingredienserna till vardera glass, ett i taget, i en mixer. Det ska bli helt krämigt och klumpfritt av glassarna. Ibland behöver man även lägga till en skvätt vatten eller växtbaserad mjölk för att få fart på mixern.

Bre därefter på ett lager glass på nedre sidan av en cookie. Sätt på en annan cookie som ett lock. Gör så med alla dina cookies och all din glass. Sätt sina sandwich cookies på en frystålig plåt eller fat av något slag och sätt in i frysen för minst 15'.

Under tiden smälter du chokladen över vattenbad. Tag ut dina glassar från frysen och ringla över choklad i ziczac-mönster eller bre på ett lager på ovansidan. Du kan då även garnera med t.ex. kokosflingor.

Sätt in i frysen igen så de får stelna ordentligt. Sedan hugg in!





// Mix the ingredients for each ice cream, one at a time, in a blender. The result should be all creamy and lump free. Sometimes you also have to add a splash of water or plant based milk to help the blender.

Spread out a layer of ice cream on the down side of a cookie. Place another cookie on top. Do that with all of your cookies and all of your ice cream. Place your sandwich cookies on a freeze resistant tray or similar and place in the freezer for at least 15'.

Meanwhile, melt your chocolate over waterbacth. Take out your ice creams from the freezer and ripple some chocolate in zip Zac-pattern or spread out a layer on the upper side. You can then also garnish with for instance coconut flakes.

Place in the freezer again so they can set properly. Then, dig in! //





_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.




Gillar

Kommentarer

4 Amazing Days in Malmö - with stuff you have (probably) never experienced before

My life, Travel

instagram 100kitchenstories


Hej allihop, hoppas ni hade en fantastisk midsommar! I fredags förra veckan satte sig jag och min man på tåget för ett nytt äventyr jag hade tänkt berätta lite om idag. Detta var ett äventyr som inte var så långt från Göteborg, i en stad jag endast varit i en gång tidigare, och som resulterade i några helt fantastiska dagar; så mycket bättre än vad jag någonsin kunnat tro. Låt mig berätta om mina dagar i Malmö, och vad du absolut inte får missa i denna stad!



Inlägget är i samarbete med Malmö Town, men alla ord och åsikter är helt och hållet mina egna.
Hotellet vi bodde på hade ett riktigt "grönt tänk" och de erbjöd bland annat cyklar gratis till sina gäster.


Fredag

Sist jag var i Malmö var under vinterperiod, och wow vilken förändring det hade blivit på staden att få uppleva den med sol och nu under sommaren. Hela staden blommade upp och verkligen visades ur en fantastisk sida. Visst är det otroligt vad sommar och sol kan göra med en stad?

Så fort vi kom till Malmö började vi med att checka in på hotell Ohboy, och oh Boy vad jag tyckte om detta hotell! Detta hotell är ett lägenhetshotell med loft, som är praktiska, snygga moderna och så fräscha. Dessutom är det ett hotell som verkligen värnar om miljön, och tänker ”grönt”. Visste du t.ex. att alla deras lägenheter är inredda helt och hållet med lokalproducerade möbler, konst och inredningsdetaljer; antingen från Malmö eller trakter runt omkring? Dessutom får alla som bor hos dem tillgång till gratis cyklar. I’m loving this!

Detta hotell är beläget på Västerhamnen och nära en av Malmös turistattraktioner - Turning Torso. Turning Torso är alltså det höga torn med lägenheter, konferens osv som har en unik design där det sur att det ”snurrar”. Efter att vi checkat in så tog vi en promenad i solen för att kika på Torso, och även promenerat ner till stranden. Stranden denna dag, i fredags, var packad med folk och för först gången någonsin i Sverige kändes det inte riktigt som Sverige. Det var varmt och känslan helt annorlunda; som att vara utomlands? Jag älskade det!

Vi hann inte se så mycket mer i fredags tyvärr för på kvällen var vi bjudna på studentmottagning för en av min mans släktingar, och där stannade vi hela kvällen.








Lördag

I lördags vaknade jag upp till en grå dag. Vädret var svalt och behagligt dock, så jag snörade på mig skorna och promenerade ner till Västra Hamnen för en morgonpromenad och lite meditation. Det är verkligen otroligt vackert där nere. Önskar vi hade liknande ställen i Göteborg.

Därefter var det dags att ta sig hem och väcka min man som låg och sov. Jag hade tänkt att vi skulle gå och äta frukost, men på grund av att han vaknat så sent så blev det att vi åt hemma istället. Det blev inte mindre bra för det dock. Jag skapade en fantastisk frukost med endast lokalproducerade råvaror; bröd, bakelser och knäcke vara från bageri i närheten, ägg från frigående höns från lokal bondgård, och tomater från grönsaksland i närheten. Vi hade även ost från Malmö ost samt muesli från Malmö saluhall. Det enda som inte vara direkt från närheten var vattenmelonen.






Vi besökte "Disgusting Food Museum" med äcklig eller konstig mat från olika kulturer och länder i världen. I Sverige har vi gelatingodis; godis som är så vanligt här men egentligen ganska konstigt då det är baserat på restprodukter från gris och nöt. I Japan har dem kickat med bland annat wasabi och soja-smak.



Dagens utmaning var att ta sig från ställe till ställe med endast ett paraply och försöka överleva genom regnet och vinden. Vi promenerade nämligen överallt under vår vistelse, oavsett väder, och skrattade och hade kul under tiden vi försökta kämpa oss igen det hela. Vårt mål var ”Disgusting Food Museum”; ett relativt nytt koncept på museum i Malmö med just olika typer av äcklig mat från olika delar av världen. Mat som kan verka väldigt äckligt i ett land kan vara väldigt normalt i ett annat land. Ta vårat gelatingodis som exempel. Detta är så normalt i Sverige men är i själv verket rent sagt äckligt enligt mig då det är baserad på restprodukter från slakt. Usch. Andra svenska grejer de hade var givetvis Kalles kaviar och saltlakrits då just denna lakrits innehåller ammoniumklorid som är ett kemikalie som användas för att rengöra metaller. Det äter vi vanligt här i Sverige dock, och amerikanerna som var där samtidigt som oss skakade på huvudet och sa att det var konstig mat.


Därefter var det dags för det jag drömt och pratat om allra mest innan jag åkte till Malmö - falafel!! Åh vad jag var taggad på denna rätt som Malmö är känt för, och jag åt det en hel del gånger i Malmö under dagarna jag var där. Den första falafeln var från Malmö saluhall. Jag har tänkt att skriva ett enskilt inlägg om just falafeln och ge er mina recensioner på det. Stay tuned för detta. Det kommer bli bra!




Bild 1 Lilla toget i Malmö fyllt med caper och restauranger. / Bild 2 salasa-dansande par vid västra hamnen. Så härligt! / Bild 3 en fantastisk pizza på Malmös bästa pizzeria - La Strada. Värt att besöka!


Söndag

I söndags så tog jag dagen för mig själv att utforska Malmö. Jag promenerade runt hela dagen lång, i solen, i stan och kikade igenom vintage-butiker, mysiga cafeer, charmiga gator och ätandes olika typer av falafelrullar. Eftersom jag hade velat skriva ett bra inlägg om just Malmös falafel så testade jag två stycken från två olika ställen. Ni ska som sagt få höra mer om dessa i ett annat inlägg.

Efter flera timmar gåendes på stan i värmen blev jag trött och promenerade hem. På vägen hem bestämde jag mig dock för att ta var på solen en liten stund till, så jag tog den cykel som stod utanför hotellet (det hotell vi bodde på erbjöd ju gratis cyklar) och cyklade ner till stranden och hamnen precis vid Turning Torso. Där möttes jag av otroligt mycket folk som satt på uteserveringarna, badades, solade och dessutom dansade salsa. Så fantastiskt! Det kändes inte som Sverige för fem öre. Där stod jag ett tag och beundrade de som dansade innan jag cyklade tillbaka till hotellet för en kort vila.

På kvällen blev de nämligen en tur till en pizzeria och pasta-ställe som ligger en bit bort från stan. Stället heter La Strada men ärligt talat, wow vilken god pizza och även pastan var fantastisk. Jag som inte ens äter pasta älskade den som min man åt till middag. Stället är enkelt och utanför så ser stället inte särskilt speciellt ut. Inomhus dock, är borden placerad så du har en otroligt vacker utsikt över en blommig äng, men det är maten som är det fantastiska. Värt ett besök om du älskar pasta och pizza!





Måndag

Tanken var faktiskt att vi skulle åka hem redan vid lunch på måndagen men vi bokade om våra biljetter när vi insåg att det faktiskt fanns väldigt mycket kvar vi kunde göra i Malmö. Under dagen tog vi cyklarna och cyklade bort till Rideborgs strand och kikade in kallbladshuset. Detta hus är vackert, belagt ute i havet, och är ett ställe för bad och bastu. Det är uppdelat i kvinnor och herrar och är för det mesta nakenbad.

Vi hade inte som tanke att stanna där, så vi cyklade istället bort till hamnen där jag satte mig och läste min bok i solen. Jag hade en lugn förmiddag innan vi åkte tillbaka till Göteborg.


Allt som allt var Malmö helt fantastiskt. Jag ska inte säga att jag har nedvärderat Malmö eller sett ner på staden, men att uppleva staden på sommaren fick mig verkligen att se hur fin staden är. Staden är liten men charmig, och man har det mesta inom promenad- eller cykelavstånd; oavsett om det är stan med shopping, mysiga caféer, mer internationella områden med internationell mat (och falafel!), hav, strand och badställen, eller bara lugna vackra parker. Staden har såväl super moderna områden som områden med liknande arkitektur, från 1800- och 1900-talet, som i Göteborg. Trots att vi var där i fyra dagar så fanns det sååå mycket vi inte hann med - kanske framför allt mat. Malmö, I'm coming back och då ska jag allt fortsätta upptäcka och uppleva!





#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.








Gillar

Kommentarer

Greek Yoghurt with Swedish Strawberries, Agave and Granola

Breakfasts, Breakfast Bowls & Jars, Veg Food & Vegan Desserts

instagram 100kitchenstories


I Grekland brukar vi servera grekisk yoghurt med färsk frukt eller jordgubbar till frukost, tillsammans med honung och valnötter. Jag veganiserade denna variant och gjorde frukosten en aning mer svensk. Jag slog alltså ihop mina två matkulturer till ett, och skapade denna magiska frukost imorse. Så otroligt gott och något jag tycker ni alla borde testa en vacker sommardag som denna!

Tips! Ät gärna frukosten på balkongen, altanen, trädgården eller bara utomhus i solen en solig morgo. Det kommer ta sommarkänslorna till en helt ny nivå såklart. ;)






Den yoghurt jag har använt mig av är en grekisk yoghurt gjord på soy från Planti. Därefter har jag serverat med färska svenska jordgubbar, granola, agavesirap, ett litet färskt basilikablad och lite chiafrön. Det är så enkelt på riktigt, men rena perfektionen!



Nu är det förresten endast 10 dagar innan jag är i Grekland igen, mitt andra hemland. Gissa om jag är taggad och saknar sol, bad, strand och värme!




#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.




Gillar

Kommentarer