Krämig soltorkad tomat- och svamppasta med färsk basilika

Veg Food & Vegan Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Food - Lunch & Dinner

instagram 100kitchenstories


"Everything in moderation - except for pasta". Jag är inte italienare, men en god krämig pasta tackar jag inte nej till trots det. Denna jag vill bjuda på idag får mig att jubla. Den är krämig, den är smakrik, den är fantastisk och den är vegansk. Jag kan även säga, det är så fort jag gör sådana här pastarätter som jag märker också hur enkelt det är med pasta? En enkel sås, lite kryddor, lite pasta, blanda allt och POOF - färdigt! Perfekt till såväl finmiddag eller vardagsmiddag, och passande till både stora och små.






Recept

Krämig soltorkade tomat- och svampasta med örter

2-3 portioner


2-3 portioner vegansk pappardelle, fettuccine eller spaghetti / 2-3 portions of vegan pappardelle, fettuccine or spaghetti

Olivolja / olive oil

1/4 gul lök / 1/4 yellow onion

2 vitlöksklyftor / 2 garlic cloves

minst 5 stora champinjoner / at least 5 big mushrooms

5 dl vegansk matlagningsgrädde / 5 dl vegan cooking cream

1 msk sojasås / 1 tbsp soy sauce

Svartpeppar (gärna på kvarn) / black pepper

Lite flingsalt / a little bit of sea salt

Några tsk rosmarin / some tsp rosemary

ca 10 st soltorkade tomater (i burk i olivolja) / approx 10 pieces sun dried tomatoes (in a tin in olive oil)

Färsk basilika / fresh basil




Tillaga din pasta utefter instruktionerna på paketet.

Under tiden kan du göra din sås. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja och fräs där din finhackade lök och pressade vitlök. Låt det bli lätt gyllenbrun eller genomskinlig.

Skär dina champinjoner i 0,5 cm tunna skivor. Lägg till dessa till stekpannan och stek tills de fått färg.

Lätt till din matlagningsgrädda, soja, peppar, salt och rosmarin. Blanda om och låt sedan puttra för ett antal minuter på ganska låg värme.

Klipp dina soltorkade tomater i mindre biter och lägg till dessa till din sås. Finhacka en ganska rejäl näva färsk basilika och lägg till dessa också.

Lägg till sist till din kokta pasta till såsen. Blanda om allt och smaka av såsen. Lägg till mer kryddor om det behövs.

Servera!




// Cook your pasta after the instructions on the package.

Meanwhile, make your sauce. Heat up a big frying pan fry your finely chopped onion and pressed garlic in olive oil. Let them be light golden brown or transparent.

Cut your mushrooms in 0,5 cm thin slices. Place these in the frying pan and fry until golden.

Add your cooking cream, soy, pepper, salt and rosemary. Stir together and let it simmer for a some minutes on kinda low heat.

Cut your sun-dried tomatoes in smaller pieces and add these to your sauce. Finely chop a handful amount of your fresh basil and add them too.

Add at last your boiled pasta to the pan. Mix all together and taste. Add more spices if needed.

Serve! //





#bestofnouw




Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!



_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.







Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Ohh ser magiskt gott utnouw.com/sweetwords
miichaela
miichaela,
Set så gott ut!!nouw.com/miichaela
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229