Enkel bönbrownie - vegansk och glutenfri

Veg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Chocolate, Baking

instagram 100kitchenstories


Jag älskar "slänga-ihop-recept". För de är recept som är enkla, som går snabbt att göra och som består av saker man har hemma. Idag vill jag därför visa ett sådant "slänga-ihop-recept" på min chokladbönbrownie. Det är enkelt och så gott och något ni kan slänga ihop på 5'. Låt ugnen göra jobbet, garnera med en chokladsås och gärna en klick grädde, och du är färdig med fredagsmyset. Mums!







Receptet är glutenfritt, vegansk och fritt från raffinerat socker. För dig som är allergisk mot mandel så kan du byta ut mandelsmöret mot annat nötsmör eller tahini. För dig som inte är glutenintolerant så kan du även använda dig av vanliga havregryn. Det är inget krav att havregrynen är glutenfria, om du då inte vill ha det helt glutenfritt.







Recept

Enkel bönbrownie


1 paket, a 230 g ekologiska kidneybönor / 1 package, á 230 g organic kidney beans

1 dl eko havremjölk / 1 dl organic oatmilk

1 msk eko mandelsmör eller annat nötsmör / 1 asp organic almond butter

1,5 dl gf havremjöl* / 1,5 dl gf oat flour*

2 tsk bakpulver / 2 tsp baking powder

en nypa äkta vanilj / a pinch of real vanilla

en nypa salt / a pinch of salt

2 msk kakao / 2 tbsp cacao

40 g smält mörk choklad / 50 g melted dark chocolate

50 g agave sirap, vanlig sirap eller honung / 70 g agavesirap, ordinary syrup or honey

+ Chocolate chips


* Om du inte har havremjöl kan du göra eget genom att mixa dina havregryn till mjöl.



Sätt ugnen på 180 grader.

Smöra och bröa en rektangulär form. Jag använde en brödlimpa-form men en annan funkar också.

Skölj av bönorna i kallt vatten.

Mixa bönor, havremjölk och nötsmör till en len blandning.

Lägg till resterande ingredienser (men sila ner bakpulver och kakao) och mixa igen direkt tills allt är väl blandat.

Häll smeten i formen och garnera med chocolate chip om du vill. Grädda i ugnen för ca 20'.

Om du vill servera med chokladganache om du inte hade chocolate chips, och vispgrädde.




//* If you don't have any oat flour you can make your own by mixing your oats into flour.

Heat oven to 180 degrees.

Grease a rectangular baking pan. I used a loaf pan.

Mix beans, oat milk and nut butter to a smooth mixture.

Add remaining ingredients (be sure you sift your cacao and baking powder though) and mix again until well combined.

Pour the mixture into the pan and garnish with chocolate chip if you'd like. Bake in the oven for approx 20'.

If you'd like, serve with chocolate ganache if you can't have chocolate chips, and whip cream. //







Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!






#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .


Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
emmanatterlund
emmanatterlund,
Vilken havremjölk använder du som är glutenfri? 😍😍 Inte hittat någon 😟nouw.com/emmanatterlund
100kitchenstories
100kitchenstories,
detta, mitt egna recept som är sååå enkelt att göra. Använd bara glutenfria havregryn😍😍😍 http://100kitchenstories.se/homemade-oat-milk-36143907nouw.com/100kitchenstories
emmanatterlund
emmanatterlund,
Åh tack! Ska kika 😍😍nouw.com/emmanatterlund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229