Chokladbollsrutor med smält vit, ”mjölk” och mörk choklad

Veg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Chocolate

instagram 100kitchenstories


Ja alltså, chokladbollsrutor med smält choklad. Detta kan ha varit min bästa idé på länge. Det är verkligen enkelt att göra också. Ett typiskt "släng allt i mixerna och mixa"-recept som bara har uppdaterats lite med smält choklad också. Du kan välja själv också om du vill ha vit, "mjölk" eller mörk choklad för detta, samt om du vill garnera med något. Oavsett så blir det mycket gott!





Anledningen till varför jag skriver "mjölk" choklad är helt enkelt för att jag inte använt en vanlig mjölkchoklad utan en vegansk, som smakar detsamma men som då inte ha mjölk i. Du väljer själv vad för choklad du vill använda dig av, men jag tycker om dessa olika kombination jag gjort.

Om du väljer att använda dig av mörk choklad rekommenderar jag att garnera med kokosflingor. Det får rutorna verkligen att smaka chokladbollar.

Glutenintolerant? Använd dig av glutenfritt havregryn så passar det även dig.





Recept

Chokladbollsrutor med smält choklad

8 st dadlar / 8 dates
2 dl gf eller vanligs havregryn / 2 dl gf or ordinary oats
1/2 dl hasselnötsmjöl / 1/2 dl hazelnut flour
1,5 msk kakao / 1,5 tbsp cacao
En nypa äkta vanilj / en nypa real vanilla
En nypa flingsalt / en nypa flingsalt

2 tsk agavesirap / 2 tbsp agave syrup

1 msk havremjölk / 1 tbsp oat milk


Vit choklad / white chocolate

"Mjölk" choklad / "Milk" chocolate

Mörk Choklad / Dark chocolate



Mixa alla ingredienser för botten, förutom havremjölken, i en matberedare. Lägg till havremjölken och mixa igen i ca 30s tills alla klumpar försvunnit och massan blivit len.

Sätt in massan i kylen för minst 10'.

Tag ut massan från kylen och pressa ut den, ca 1/2 cm cm tjock, i en bakpappersklädd liten form, ca cm. Sätt in i frysen.

Under tiden kan du börja smälta dina choklader i tre olika bägare i vattenbad.

Därefter kan du bre på dina choklader eller ringla på chokladen på din botten. Dekorera gärna om du vill med t.ex. kokos, nötter, torkade bär eller liknande. Sätt därefter in i kylen till chokladerna stelnat.

Skär i rutor och servera.



// Mix all ingredients for the crust, except the oat milk, in a blender. Add the oat milk and mix again for approx 30 s until all lumps have disappeared and the mixture is smooth.

Place the mixture in the fridge for at least 10'.

Take out the mixture from the fridge and press it approx 1/2 cm thick ut in a small pan, approx 12 with baking sheet. Place in the freezer.

Meanwhile, you can melt your chocolate in three different cups over water bath.

Thereafter you can spread or ripple the chocolate over your crust. Decorate if you'd like with for instance coconut, nuts, dired berries or similar. Place in the fridge until the chocolate is set.

Cut in pieces and serve. //






#bestofnouw


Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!


_______________________________________________________________________________________






Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.


Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Åh herre 😍😍nouw.com/johannagrahn
ellinorfriman
ellinorfriman,
men guuuud så gott!!nouw.com/ellinorfriman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229