Carrot Cake Slices with Creme Cheese, Sea Buckthorn Jam, Roasted Walnuts & Agave Syrup

Veg Food & Vegan Desserts, Bread & Sandwiches, Baking

instagram 100kitchenstoriesJag älskar morotskaka. Jag har växt upp med min mammas saftiga morotskaka som har massa mandel och ett stort lager färsk ost-frosting. I love it. Så det var lite tråkigt häromdagen när jag försökte mig på att göra en vegansk morotskaka som misslyckades. Jag gråter inte över sådant här dock, utan tar vara på alla recept jag gör och försöker skapa något nytt av det. Av denna veganska morotskaka som inte blev bra nog för kaka, blev det istället CARROT CAKE BREAD SLICES WITH CREME “CHEESE”, ROASTED WALNUTS, AGAVE & HOMEMADE SEA BUCKTHORN JAM. Och ärligt talat, det blev wow!

Det som egentligen blev fel med min morotskaka var inte smaken. Den blev riktigt god, och har en perfekt balans av kryddningen från kanelen i kombination med morot. Det som blev fel var att den tog alldeles för lång tid att grädda i ugnen samtidigt som den inte blev luftig som jag ville. Den blev mer brödig än kaka.


Det gör inget dock, för då använde jag den istället som bröd. Jag skivade denna ”morotskaka” och rostade den i en brödrost, och därefter garnerade med goda garneringar som verkligen tog smörgås-konceptet till en helt ny nivå.

Dessa smörgåsar är garnerad med färskost (vegansk ”på macka” eller vanlig spelar ingen roll), hemmagjord havtornssylt, agave och rostade valnötter. Ärligt talat, SÅ GOTT.

Så trots att min morotskaka blev misslyckad och inte åts som vanlig morotskaka, så användes den som morotsbröd till dessa lyxiga smörgåsar. #MindreMatsvinn and I love it!


Did you make this recipe? Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories


_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.
Gillar

Kommentarer

sottochsalt
sottochsalt,
näämeeen 😃 😃 nouw.com/sottochsalt
Mormors_skattkammare
Mormors_skattkammare,
Ser supergott ut 😊nouw.com/mormors_skattkammare
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229