5 goda Nice Cream Bowls - perfekta till helgfrukost

Breakfasts, Breakfast Bowls & Jars, Veg Food & Vegan Desserts, Nice Cream Bowls

instagram 100kitchenstoriesVet ni varför jag älskar så kallade nice cream bowls? För det är gott, fullproppat med vitaminer och mineraler, och är dessutom så festlig och roligt att äta! Nice cream bowls är ju egentligen en variant av glassig smoothies, som du har smaksatt i valfri smak, och som du därefter garnerar på valfritt roligt sätt. Idag vill jag visa några olika varianter på nice cream bowls som jag tycker om!

Mango Pineapple Nice Cream with Turmeric Granola and SpearmintDid you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.
Gillar

Kommentarer

Krämig soltorkad tomat- och svamppasta med färsk basilika

Veg Food & Vegan Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Food - Lunch & Dinner

instagram 100kitchenstories


"Everything in moderation - except for pasta". Jag är inte italienare, men en god krämig pasta tackar jag inte nej till trots det. Denna jag vill bjuda på idag får mig att jubla. Den är krämig, den är smakrik, den är fantastisk och den är vegansk. Jag kan även säga, det är så fort jag gör sådana här pastarätter som jag märker också hur enkelt det är med pasta? En enkel sås, lite kryddor, lite pasta, blanda allt och POOF - färdigt! Perfekt till såväl finmiddag eller vardagsmiddag, och passande till både stora och små.


Recept

Krämig soltorkade tomat- och svampasta med örter

2-3 portioner


2-3 portioner vegansk pappardelle, fettuccine eller spaghetti / 2-3 portions of vegan pappardelle, fettuccine or spaghetti

Olivolja / olive oil

1/4 gul lök / 1/4 yellow onion

2 vitlöksklyftor / 2 garlic cloves

minst 5 stora champinjoner / at least 5 big mushrooms

5 dl vegansk matlagningsgrädde / 5 dl vegan cooking cream

1 msk sojasås / 1 tbsp soy sauce

Svartpeppar (gärna på kvarn) / black pepper

Lite flingsalt / a little bit of sea salt

Några tsk rosmarin / some tsp rosemary

ca 10 st soltorkade tomater (i burk i olivolja) / approx 10 pieces sun dried tomatoes (in a tin in olive oil)

Färsk basilika / fresh basil
Tillaga din pasta utefter instruktionerna på paketet.

Under tiden kan du göra din sås. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja och fräs där din finhackade lök och pressade vitlök. Låt det bli lätt gyllenbrun eller genomskinlig.

Skär dina champinjoner i 0,5 cm tunna skivor. Lägg till dessa till stekpannan och stek tills de fått färg.

Lätt till din matlagningsgrädda, soja, peppar, salt och rosmarin. Blanda om och låt sedan puttra för ett antal minuter på ganska låg värme.

Klipp dina soltorkade tomater i mindre biter och lägg till dessa till din sås. Finhacka en ganska rejäl näva färsk basilika och lägg till dessa också.

Lägg till sist till din kokta pasta till såsen. Blanda om allt och smaka av såsen. Lägg till mer kryddor om det behövs.

Servera!
// Cook your pasta after the instructions on the package.

Meanwhile, make your sauce. Heat up a big frying pan fry your finely chopped onion and pressed garlic in olive oil. Let them be light golden brown or transparent.

Cut your mushrooms in 0,5 cm thin slices. Place these in the frying pan and fry until golden.

Add your cooking cream, soy, pepper, salt and rosemary. Stir together and let it simmer for a some minutes on kinda low heat.

Cut your sun-dried tomatoes in smaller pieces and add these to your sauce. Finely chop a handful amount of your fresh basil and add them too.

Add at last your boiled pasta to the pan. Mix all together and taste. Add more spices if needed.

Serve! //

#bestofnouw
Did you make this recipe?

Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories so I can see it!_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.Gillar

Kommentarer

Where to Eat? Gothenburg - Doktor Glas

Where to Eat?

instagram 100kitchenstories


Jag fortsätter testa på brunchställen i min hemstad Göteborg, och idag vill jag skriva om ett ställe som fick många kommentarer på min insta story. Det var många som skrev "omg var är detta?", "är detta verkligen i Göteborg?", "ge mig" osv efter att de sett dessa insta stories från när jag var där för några veckor sedan. Låt mig därför berätta om Doktor Glas idag.


Doktor Glas ligger beläget mitt på Linnegatan. Både buss och spårvagn åker dit och det är relativt enkelt att hitta. Doktor Glas är i själv verket restaurang men har utökat sitt sortiment för brunch när efterfrågan på brunchställen var stor. Inredningen inomhus känns mer passande för restaurang än för brunchställe enligt mig, då restaurangen har en mycket mörk inredning och en stor bar med öl, sprit och annan dryck synlig. De har däremot en egen uteservering som är jättemysig att sitta på under vårar, somrar eller senhöst - som vi gjorde - med värmelampor, marmorbord, mysiga filtar och massvis med kuddar. Try it!

När jag och min kompis gick för att besöka Doktor Glas så var vi där för en grej - att äta ordentligt, och äta det gjorde vi verkligen. Vi valde deras amerikanska veganska pannkakor som var helt fantastiska. Jag älskade den mjuka fluffiga pannkakan som hade lått knaprigt yttre. Även shakshukan tyckte jag var god, men min kompis som inte klarar av mycket kryddigt tyckte den var för stark (detta är alltså något för er som diggar starkt). Jag måste också lyfta fram lemonaden, för den var amazing! Varför är lemonader så underskattade egentligen? Denna är hemmagjord från dem och ren mums!

Vi åt väldigt mycket och jag hittade några av mina favoriter- Alla var goda men inte riktigt lika bra. Doktor Glas är allt som allt ett mysigt brunchställe i Göteborg som har mycket trevlig personal, snygg uppläggning på maten och det känns som typisk instagram material- a-la-London-brunch. Tips!#bestofnouw

_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.Gillar

Kommentarer

Nougat Truffle "Double Sandwiches" with Dark Chocolate Ganache and Sea Salt

Veg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Chocolate

instagram 100kitchenstories


Guys, listen up! Detta är något utöver det vanliga. Något som är mjukt och kladdigt och verkligen smälter i munnen. Detta är två lager av vegansk nougat som därefter är fylld med en fyllning av mörk choklad-ganache, som därefter är garnerad med pyttelite flingsalt. Detta är mina Nougat Truffle "Double Sandwiches".

Denna nougat är verkligen något utöver det vanliga, och eftersom du får två lager av detta goda (+ mörk choklad och flingsalt) så rekommenderar jag att du skär små munsbitar av dessa. Jag är helt excited över att skriva detta inlägg. Jag älskar dessa så mycket!

Recept

Nougat Tryffel "dubbelmackor"

ca 10 pieces


100 g krämigt jordnötssmör / 100 g creamy peanut butter

15 g kokosolja / 15 g coconut oil

3 msk kakao / 3 tbsp cacao

60 g agavesirap / 60 g agave syrup

en nypa äkta vanilj / a pinch of real vanilla

en nypa salt / a pinch of sea salt


60 g mörk choklad / 60 g dark chocolate

2 msk krämig kokosmjölk / 2 tbsp creamy coconut milk


Mixa jordnötssmör och kokosolja tillsammans i en matberedare.

Lägg till resterande ingredienser för din nougat och blanda om med en slickepott till en len, klumpfri blandning.

Klä en liten fryståligform (ca 15 x 5 cm) med bakplåtspapper och bre ut din blandning. Sätt in i frysen ca 30', under tiden du göra din ganache.

Smält din mörka choklad över vattenbad och blanda ner din kokosmjölk tills det blir krämigt.

Efter att din nougat stelnat lätt skär rutor av nougaten när de fortfarande är i formen. Bre över ett lager av din choklad-ganache över hälften av nougaten, och sätt på den andra hälften av nougaten som ett lock. Om det är för rinnigt kan du sätta in choklad-ganachen på nougate i frysen för ca 15' så det stelnar lätt innan du sätter på locket om du tycker det är enklare. Sätt in i frysen för minst 30' så ganachen stelnar.

Därefter skär ut tydligare rutor med en kniv, strö på lite flingsalt och hugg in! Förvara i frysen tills servering för de smälter snabbt - speciellt i denna värme.// Mix peanut butter with coconut oil in a mixer.

Add remaining ingredients for your nougat and stir around with a spatula to a lean, lump free mixture.

Place a parchment paper in a small freeze resistant pan (approx 15x5 cm) and spread out your mixture. Place in the freezer approx 30' while making your ganahc.e

Melt your dark chocolate over water bath and stir down your coconut milk until creamy.

When your nougat is set slightly, cut pieces of the nougat while it's still in the pan. Spread out a layer of the chocolate ganache over half of the nougat-pieces and place the other half of the nougat as aid on top. If it's too watery you can spread out the chocolate gancha over the nougat and thereafter place in the freezer for approx 15' before putting the nougat as a lid. Place in the freezer for 30' so the ganache sets.

Thereafter cut the pieces with a knife, spread some sea salt on top and dig in! Store in the freezer until serving because they melt fast - especially in this heat.


Did you make this recipe? Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories


_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.


Gillar

Kommentarer

Sticky Chocolate Brownie with Baked Chocolate Ganache & Salted Caramelized Walnuts

Innehåller affiliate-länkarVeg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Chocolate

instagram 100kitchenstoriesJag älskar choklad och jag älskar karamelliserad, gärna kombinerat med lite flingsalt. Det är en av mina absoluta smakkombinationer, så gissa vad man får om man kombinerar dessa tre tillsammans? Jo, nämligen just en "Sticky Chocolate Brownie med bakad chokladganache och saktade karamelliserad valnötter".

Detta recept är verkligen något för er som har letat efter det där perfekta chokladreceptet på en kladdig brownie; ett recept som inte bara är veganskt utan även fritt från raffinerat vitt socker. Perfekt kaka för såväl fika, födelsedagar eller bara myskväll hemma med kompisar, partner eller själv!


Fotot ovan innehåller adlinks. Klicka på de för att ta dig till online-shops där olika typer av ingredienser säljs.

Recept

Sticky Chocolate Brownie

100 g havremjöl / 100 g oat flour
3 msk kakao / 3 tbsp cacao
1 msk psylliumskal eller linfrön/ 1 tbsp psyllium or linseeds
En nypa salt / a pinch of salt
1 tsk bakpulver / 1 tsp baking powder
1 tsk bikarbonat / 1 tsp baking soda

en nypa äkta vanilj / a pinch of real vanilla

80 g dadelpuré eller motsvarande mänga urkärnade dadlar (ca 9 st) / 80 g date pure or equivalent amount pitted dates (approx 9 pieces)

60 g agavesirap / 60 g agave syrup

50 g valnötssmör (eller annat nötsmör) / 50 g walnut butte ror other nut butter

2,5 dl vegansk mjölk / 2,5 dl vegan milk100 g vegansk choklad av valfritt slag* / 100 g optional vegan chocolate*

5 msk krämig kokosmjölk / 5 tbsp creamy coconut milkca 1 msk kokosolja / approx 1 tbsp coconu toil

ca 1 msk agavesirap / approx 1 tbsp agave syrup

70 g valnötter / 70 g walnuts

en nypa flingsalt / a pinch of sea salt


* Jag rekommenderar att ta en mörk choklad som inte är för bitter eller annars en ljusare/ mjölkchoklad alternativt en blockchoklad. / I recommend you to use a dark chocolate that isat so bitter or otherwise a lighter / "milk chocolate"for this recipe.Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och bröa eller lägg bakplåtspapper i en rund form ca 20 cm.

Smält din mjölkchoklad över vattenbad.

Blanda ihop havremjöl, kakao, psylliumskal, salt, bakpulver ch bikarbonat i en bunke.

Mixa dadelpurén, agavesirap, valnötssmör och din mjölk i en matberedare till en smet. Tillsätt denna smet till din torra blandning och blanda ihop med en slickepott. Smeten är tjockare än vanlig smet.

Häll din smet i din smörade form.

I din smälta choklad tillsätt krämig kokosmjölk och rör om till en ganache har bildats.

Häll hälften av denna chokladganache över din tjocka smet och blanda om den endast lite försiktigt.

Sätt in formen i ugnen för ca 20 minuter. Använd en provsticka för att se om den är färdig. Ps! Denna brownie kan även bli mer av en luftig kaka och det är därför det är viktigt du tar ut den när den är lätt kladdig.

Karamelliserade nötter: Hacka valnötterna till lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med kokosolja. Tillsätt agavesirap och värm upp tills bubblar skapats. Lägg till valnötterna och stek tills de fått lite färg och karamelliseras.

Häll resterande chokladganache över kakan och strö över dessa valnötter på kakan. Strö till sist på lite flingsalt. Servera!
// Heat oven to 180 degrees. "Butter" and bread or use baking parchment paper for a round pan approx 20 cm.

Melt your chocolate over water bath.

Mix together oat flour, cacao, psyllium, baking powder and baking soda in a bowl with a spatula.

Mix date pure, agave, nut butter and your milk in a blender to a batter. Add this batter to your dry mixture and mix together until combined with a spatula. The batter is thicker than ordinary batter.

Pour your batter into your buttered pan.

To your melted chocolate, add creamy coconut milk and stir around until a ganache is made. Spread out half of the ganache over the batter and just simply mix with a few takes.

Place the pan in the oven for approx 20 minutes. Stick in a toothpick to see if it's done. The cake should be slightly sticky.

Caramelized nuts: chop your walnuts to smaller pieces. Heat a frying pan with coconut oil. Add agave and heat until bubbles are created. Add the walnuts and fry until golden brown and is caramelized.

Pour the rest of the chocolate ganache over the cake and spread out these walnuts on top. At least, spread out some sea salt. Serve! //#bestofnouw
Did you make this recipe? Tag @100kitchenstories on instagram and hashtag it with #100kitchenstories


_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.
Gillar

Kommentarer

Coconut Raspberry or Mango Ice Cream Cookie Sandwiches

Veg Food & Vegan Desserts, Desserts, Cookies, Cakes, Bars & Pies, Raw Food & Desserts, Frozen
instagram 100kitchenstories


Nu är det sommar och sol och dags att börja ladda på med lite glass. Nice cream-skålar har ni fått se en hel del av, men nu är det dags för lite munsbitar i form av mina cookie sandwiches ice creams. Så otroligt goda, och festliga! Dessa har väldigt många variationsmöjligheter, och idag hade jag tänkt visa mina som är i kokos-hallonsmak och mangosmak.Det du egentligen endast behöver för dessa är glass, kakor och choklad. Simpelt eller hur? Jag har givetvis gjort mina ice cream cookie sandwiches veganska men det kan du välja själv. Kom ihåg att jag har gjort mini sandwiches och att mina cookies är mycket mindre än vanligtvis. Du kan dubbla eller trippla receptet på glass utan problem om du vill använda dig av större cookies.Recept

Ice Cream Cookie Sandwiches

10 st mini cookies, 5 st av vardera smak


1,5 mogen fryst banan / 1,5 ripped frozen banana

1 dl frysta hallon / 1 dl frozen raspberries

2 msk kokosmjölk (det tjocka) / 2 tbsp coconut milk (the fat part)

en nypa äkta vanilj / a pinch of real vanilla


1,5 mogen fryst banan / 1,5 ripped frozen banana

1 dl frozen mango / 1 dl frozen mango

en nypa äkta vanilj / a pinch of real vanilla


20 st valfria mini cookies / 20 pieces of optional mini cookies

ca 50-100 g mörk choklad (beroende på hur mycket man vill använda) / approx 50-100 g dark chocolate (depending on how much you want to use)


Mixa ingredienserna till vardera glass, ett i taget, i en mixer. Det ska bli helt krämigt och klumpfritt av glassarna. Ibland behöver man även lägga till en skvätt vatten eller växtbaserad mjölk för att få fart på mixern.

Bre därefter på ett lager glass på nedre sidan av en cookie. Sätt på en annan cookie som ett lock. Gör så med alla dina cookies och all din glass. Sätt sina sandwich cookies på en frystålig plåt eller fat av något slag och sätt in i frysen för minst 15'.

Under tiden smälter du chokladen över vattenbad. Tag ut dina glassar från frysen och ringla över choklad i ziczac-mönster eller bre på ett lager på ovansidan. Du kan då även garnera med t.ex. kokosflingor.

Sätt in i frysen igen så de får stelna ordentligt. Sedan hugg in!

// Mix the ingredients for each ice cream, one at a time, in a blender. The result should be all creamy and lump free. Sometimes you also have to add a splash of water or plant based milk to help the blender.

Spread out a layer of ice cream on the down side of a cookie. Place another cookie on top. Do that with all of your cookies and all of your ice cream. Place your sandwich cookies on a freeze resistant tray or similar and place in the freezer for at least 15'.

Meanwhile, melt your chocolate over waterbacth. Take out your ice creams from the freezer and ripple some chocolate in zip Zac-pattern or spread out a layer on the upper side. You can then also garnish with for instance coconut flakes.

Place in the freezer again so they can set properly. Then, dig in! //

_______________________________________________________________________________________


Follow 100kitchenstories.se on bloglovin and instagram .

For my international readers. There is a google translator to the left, at the bottom of the menu.
Gillar

Kommentarer