3 Simple New Year's Eve Appetizers

Celebrations, Side Dishes & Salads, Cooking

instagram 100kitchenstories


Så fort som julen kom så var den också över, och nu är det nyår vi ska börja göra oss mentalt redo för! Är det någon som ska ha folk hemma hos sig? Ja, men då vill jag dela med mig av tre fantastiskt goda recept på förrätter (eller plockmat) till nyårsaftonen. De är kanske inte lika nyttiga recept som jag vanligtvis gör (eller det får man definiera som man själv vill) men recepten är fyllda med lyxiga ingredienser och härliga smakupplevelser vilket skulle vara synd att gå miste om! Dessutom så kan jag nämna att de är mycket enkla att göra, samt kan till största del förberedas sedan tidigare och tas fram vid serveringen.




[Recept]

Tortillatringlar med smält brieost, äpple, honung och rostade pumpafrön

8 bitar


1 tortillabröd ("vanligt", fullkorn eller glutenfritt bestämmer du själv)

Olivolja + lite salt

1 golden delicious äpple, eller annan liknande söt och mjuk sort

ca 200 gr brieost

Ekologisk acai honung (eller vanlig honung)

Pumpafrön


Sätt ugnen på 220 grader-

Skär ditt tortillabröd i 8 lika stora bitar och lägg de på en plåt. Pensla över lite olivolja, strö över lite lätt med salt och sätt in i ugnen för max 5' så de får lätt färg. Låt svalna.

Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Skär brieosten och ditt äpple i tunna skivor och lägg en av vardera på varsitt chips. Ringla över lite honung och sätt in i ugnen för ca 10'.

Rosta under tiden dina pumpafrön i stekpanna.

Tag ut dina tortillachips när osten smält, äpplet mjuknat och brödet fått lite mer färg. Ringla över lite mer honung och strö över dina pumpafrön.




Lila tortillachips med gorgonzolafärskost och rostade mandlar

ca 10 st chips


Eko. tortillachips gjorda på quinoa och chiafrön*

50 gr gorgonzola

60 gr naturell färskost (typ philapelphiaost)

Mandel


*Dessa tortillaships köpte jag i USA så det blir svårt att hitta exakt likadana. Satsa på något liknande som finns i en hälsokostbutik, eller på mina mycket uppskattade frökex som ni hittar recept på här. Väldigt gott!!


Värm gorgonzolan för några sek i micron. Blanda ihop ordentligt, användandes en gaffel, med färskosten till en kräm. Klicka ut ca 2 tsk på ett tortillachips.

Rosta mandel i en stekpanna och strö över mandeln på krämen.




Tortillatringlar med vegan brysselkålspesto

8 bitar


1 tortillabröd ("vanligt", fullkorn eller glutenfritt bestämmer du själv)

Olivolja + lite salt

200-250 gr brysselkål

ca 2 msk olivolja

Nypa torkad chili

½ tsk paprikapulver

Saft av ½ lime

Salt och peppar


Sätt ugnen på 220 grader.

Koka din brysselkål mjuka i en kastrull.

Skär ditt tortillabröd i 8 lika stora bitar och lägg de på en plåt. Pensla över lite olivolja, strö över lite lätt med salt och sätt in i ugnen för max 5' så de får lätt färg. Låt svalna.

När brysselkålen är kokad, använd ett durkslag för att skilja kålen från vattnet.

Mixa därefter brysselkålen med resterande ingredienser. Smaka av med kryddning (börja med lite chili men öka om det behövs mer) och tillsätt möjligtvis lite mer olivolja om du tycker.

Klicka ut drygt 1 msk på varje chips.



Glöm inte av att följa mig på bloglovin! // Don't forget to follow me on bloglovin!

For my international readers. There is a google translator to the left at the bottom of the menu.

Gillar

Kommentarer

johannameluggen
johannameluggen,
Gott!! Smarriga recept, bra tips & inspo som alltid!🙌😊
nouw.com/johannameluggen
100kitchenstories
100kitchenstories,
Tack så hemskt mycket! Vad glad jag blir! 😊
nouw.com/100kitchenstories