Det har egentligen inte hänt så mycket sen senast. Inte på fertilitets fronten i alla fall. Det övriga livet rullar på. Allt går mest på rutin nu. Ganska så tråkigt. Hade en släng av otur här i början på veckan. Det började med att jag fick punktering på bilen. Dagen efter spillde jag ut äpplejuice över tangentbordet. Fantastiskt...
Annars får jag efterlängtat besök i helgen av mina föräldrar. Mycket trevligt, så det ser jag verkligen ifram emot.
Idag va det Kritihimmelsfärdsdag. Jag vet inte riktigt vad det betyder och jag är inte religiös. Det enda vettiga som kommer från religionen är dom röda dagarna så man får vara ledig.

Fantastiskt väder är lovat de närmsta dagarna. Så det kunde vart värre.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fick min första riktiga mens på länge förra veckan. Det gjorde så ont och blödde så mycket så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag har aldrig i mitt liv upplevt en sådan smärta. Jag har fortfarande blodblandade flytningar, precis som om mensen inte riktigt vill släppa taget. Det var i torsdags en vecka sen första mensdagen.
Samtidigt har jag aldrig vart så glad över att få mens. Så förhoppningsvis kanske den är på gång att bli normal? Hoppas!
Längtan efter barn blir bara större och större. Hur gör alla andra som längtar för att undgå att bli tokig? Hur stillar man den naturliga klockan? Hur håller man alla känslor under kontroll? Hur undviker man att brytas ner som kvinna i tron om att det är något fel som gör att jag inte kan göra det som förväntas av mig?

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att försöka sluta med Citalopramen då jag fått andra kroppsliga besvär som jag nästan är helt hundra på orsakas av dessa tabletter.
Fick även svar på sköldkörteln provet jag gjorde förra veckan. Det stog  att det var klart förbättrat och att jag skulle fortsätta äta Levaxin. Men jag har aldrig fått rådet av dem att äta Levaxin så jag förstår inte hur jag ska fortsätta  med något jag inte ens börjat med. Försöker att ringa dem men deras telefonöppettider är ju helt otroliga. Mån-tis 8.00-9.00 och ons-tors 15.00-15.30. Så imorgon onsdag är det bara att börja kriga om att komma fram den halvtimmen. Wish me luck!

Likes

Comments

Tillbaka till vardagen efter påskledigheten. Hade faktiskt inte skadat med en veckas ledighet till. Påsken firades hemma hos mor och far med hela familjen. Mycket trevligt.
I må dags var jag och lämnade blodprov. Det var tydligen något hormon och ämnesomsättningen de ville kolla upp. Jag håller tummarna för att det ska vara okej. Men jag märker att något är fel för jag har inte haft mens sen i januari och det kommer bara som små röda flytningar lite titt som tätt. Så det är klart jag undrar vad som är fel. Nästa steg inom fertilitetsutredning en är att dem ska kolla så att det är fri passage i äggledarna. Den undersökningen kan jag bara göra cirka en vecka efter att jag haft mens. Det blir ju lite svårt när jag inte får mens. Det är så frustrerande.
Jag skulle gärna vilja ha kontakt med andra kvinnor som är i samma sits som mig. Jag känner liksom ingen jag kan prata med. Alla säger att det kommer ordna sig och det är klart jag hoppas det gör. Men vägen dit känner jag ingen som  behövt kämpa. Alla runt mig har haft det så lätt att bli gravida så dem kan omöjligt förstå hur det känns för mig. Det är fruktansvärt när kroppen verkligen vill fast det inte går och alla känslor är upp och ner. Bara jag ser en gravidmage så kommer tårarna. Det känns som om jag inte längre kan gå igenom det här ensam. Min pojkvän stöttar mig naturligtvis och vill detta lika mycket som jag men han har ingen aning om hur det är som kvinna att inte kunna göra det vår kropp är byggd för.

Likes

Comments

Denna dagen har bestått av jobb. Började 11 och gick av kl 19. Ganska dum tid för jag tycker hela dagen går bort. Men imorgon är det sista dagen innan påskledigheten. Riktigt längtar.
Det bästa i påsk är helt klart att jag ska få träffa min systerson för första gången. Det var inte länge sedan jag blev moster. Väldigt stolt moster är jag, men det är klart att barnlängtan kommer blir extra jobbig i påsk.
På onsdag ska jag som sagt till läkarn och ta nytt prov på sköldkörteln. Jag hoppas att allt ska vara okej. Är det något fel på den så är det verkligen droppen. Jag tror inte jag klarar av mer. Men jag måste vara positiv.
Ska berätta någon annan dag vad mer jag har fajtas med min kropp om. Vilket jag i nuläget känner att jag fått kontroll på.

Likes

Comments

Idag har jag faktiskt haft en bra dag. Vaknade runt klockan 10 och började lassa in i tvättmaskinen och småplockade lite. Gubben gick inte upp förrän runt ett tiden.  Så jag hade god tid på mig att greja lite.
Egentligen så skulle jag ha vart på jobbet idag, fast jag körde en rövare och tog ledigt idag också. Sa att jag fortfarande var sjuk. Fast jag känner så här nu i efterhand att jag behövde det. Min första lediga lördag på väldigt länge.
Min bror kom även på besök idag. Det uppskattas alltid. :)
Det är skönt med dagar när huvudet kan tänka på nått annat och bara slappna av.

Just nu ligger jag i soffan och chillar lite. Tänkte dra igång Netflix och försöka hitta nått att se på som jag inte redan har sett.

Likes

Comments

Babyboomen bara fortsätter att kastas i ansiktet på mig. I eftermiddags kom en väninna hem till mig och berättade att hon var gravid. Antagligen för att hon slarvat lite med p-pillren för några veckor sedan, sa hon.
Jag menar kom igen! Hur lätt har kvinnorna runt mig att bli gravida?
Det värsta jag vet att höra är "vi försökte jättelänge, i nästan sju månader typ". Då vill jag bara skrika rätt ut. Länge?! Men jag vill inte köra upp min story rätt i ansiktet på dem, så jag säger ingenting. Men jag är alltid glad för deras skull. Tro inget annat.
Jag hatar denna väntan och längtan. När är det min tur? Är det inte meningen att jag ska ha barn? Meningen med livet enligt mig är att bilda familj. Jag vågar inte ens tänka tanken på ifall jag inte kan. Jag skulle gå under.

Likes

Comments

Idag vaknade jag med lite lätt spänningshuvudvärk. Magen var orolig så jag fick skynda mig till toaletten eftersom jag var nära att spy. Jag sjukanmälde mig från jobbet idag på grund av det. Magen är fortfarande lite konstig och jag ligger fortfarande kvar i sängen.
Jag har inte lust med nånting. Är bara trött. Kanske beror det på våren?
Solen skiner ute och jag får en känsla av lätt ångest av att jag inte går ut och tar vara på det.

Snart är det påsk. Det betyder ledighet. Då ska jag åka hem till familjen och bara vara. Ska bli så skönt!

Likes

Comments

Jag vet snart varken ut eller in.  Överallt ser jag par som glatt avslöjar att dem ska få tillökning. Naturligtvis blir jag glad för deras skull men samtidigt blir jag så otroligt avundsjuk så jag blir helt gråtfärdig. Just detta året verkar det vara en babyboom bland mina bekanta. Varje dag tänker jag, när är det min tur?

Jag har försökt i flera år. Jag började verkligen vilja ha barn efter att jag 2008 fick ett tidigt missfall. Sen dess har längtan vart så stark och intensiv att jag ibland inte vet om jag klarar av det.

Jag och min pojkvän är nu under en fertilitetsutredning. Vi har precis startat. Tagit dem där blodproven och han har lämnat sperma. Honom fanns det inga fel på. Jag hade bra provsvar förutom det provet som var på sköldkörteln. Så jag ska till läkaren igen för kontroll av den.

Jag vet att nånting är fel eftersom min mens är väldigt konstig. De två senaste månaderna har jag bara haft som små flytningar. Och det kan gå upp till 60 dagar innan jag får den. Den har krånglat en tid så jag är verkligen orolig att det är något som verkligen inte står rätt till.

Likes

Comments