Hej du!

Hur har du det mormor? Vad gör du om dagarna nu när du inte jobbar längre? Det var längesedan vi träffades. Mamma fyllde år igår och det hade jag glömt bort, jag tror att hon blev lite ledsen över det. Men jag har lovat henne middag på fredag så det tror jag att hon kommer att uppskatta. Mamma berättade att du skickade sms till hennne här om dagen, hon var väldigt imponerad. Men hon underskattar dig inte utan hon är bara väldigt imponderad över dina tekniska kunskaper.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Helvete vad bra jag är. Idag är jag så helvetes jävla bäst! Jag är så fruktansvärt snygg, jag gör allting super bra och jag är starkare än någon annan du kommer att träffa. Fan Alva, du äger ju hela världen idag, inget, verkligen inget rör mig i ryggen idag. Skönt.  


Måste bara tillägga en sak. Att om någon tycker att den personen är så i helvetes jävla snygg, så betyder det verkligen inte att alla andra är fula. Det är nog många som känner sig ´hotade´om någon har bra självförtroende. Men varför? ( Känns framför allt som att det här gäller tjejer). Varför blir man själv inte bara peppad av det och skriker GO GIRL!!!! när man går förbi. Varför trycker man ner och blir avundsjuk på dessa människor som känner att de äger hela världen? Jag tycker att man ska inspireras och peppas av dessa människor.


Fasiken va bäst du är idag!

Likes

Comments

Det finns olika typer av förövare, bla den opportunistiska förövare där våldet är instrumentellt men personen har ofta en lång historia av antisociala beteenden. Det finns även sexuellt motiverade förövare som, de som är mest benägna till våld och är också de mest benägan att begå sexualmord. Den maktmotiverade förövaren söker sig ofta till någon i en utsatt situation och de triggas ofta igång av att deras makt utmanas. Ofta är det inte den sexuella lusten som driver till våldtäkt utan att man vill visa sin makt och vara överlägsen. Att man vill hävda sin makt och kunna bestämma över något och kunna sätta sig över någon. Det finns även de som är hypersexuella, och de har stor chans att begå våldtäkter. Det är dock en väldigt liten del av de som våldtar som är hypersexuella, utan det är makten som är den stora drivkraften som leder till våldtäkter. Det finns även de som tycker att det är ett 'naturligt' inlärt beteende och att djuren i naturen gör det fö att öka den reproduktiva förmågan. Om man har haft en svår barndom eller själv blivit sexuelltutnyttjad som barn så är det större chans att man själv kommer att begå våldtäkt. Det finns forskning som tyder på om man har en speciell typ av gener och tillsammans med dessa gener har haft en svår barndom så är det jättestor sannolikhet att man kommer att begå brott när man blir äldre. De är även därför vissa lyckas och blir jättebra människor trotts en svår barndom, det är därför vissa klara sig,. Så kallade maskrosbarn som inte har den speciella gensammansättningen och en svår barndom begår inga brott när de växer upp. 

Likes

Comments

En nations storlek och dess moraliska utveckling

Kan mätas genom det sätt

På vilket den behandlar sina djur

- Mahatma Gandhi


Kloka ord från Mahatma, btw är det Holger på bilden. Jag tror att Mahatma och Holger har mycket gemensamt.

Likes

Comments

Vad måste man vara bra på för att överleva i dagens samhälle? Måste man vara bra på något ens? Och är det en sak man ska var superbra på eller ska man bara se till att inte vara sämst på något? Vad är det viktigast att vara bra på då? Jag tror att det är viktigt att man är helt ok på sociala saker, att kunna prata med människor och göra sig förstådd i samhället. Jag tror att man kan klara sig ganska bra på det. Men om man vill tjäna pengar så måste man ju plugga och då måste man ju vara bra, bra på att gå i skolan. Men man kan ju tjäna pengar på att vara bara på något, typ en idrott eller ett musikinstrument. Men om man verkligen inte är bra på något vad händer då? Jag tror man klarar sig alldeles utmärkt. Jag tror att man inte behöver vara bra på nått så länge man är sig själv.


2 ensamma prästkragar en kväll i juni.

Likes

Comments

Cecilia

Det här är min lillasyster. Jag hoppas att hon kommer att växa upp till en stark oberoende kvinna. Men jag kan ju bara hoppas, för det finns mycket som står i vägen för henne. Så mycket som kommer att påverka hennes självförtroende och hennes självkänsla. Hon kommer behöva uppleva så mycket orättvisa och hon kommer skämmas. Men förhoppningsvis så skäms hon inte för sin egen existens. Jag hoppas att hon bara blir starkare varje gång någon bryter ned henne och jag hoppas att hon aldrig kommer att tycka illa om sig själv. Jag hoppas att hennes självförtroende aldrig kommer bli dåligt. Och jah hoppas att hon aldrig kommer att kräva någonting av sig själv bara för att det är vad samhället förväntar sig av henne. Älskade lillasyster, det kommer att vara svårt men det går. 

Likes

Comments

Muren växer hög

Stänger in, stänger ute

Alla är förlorare

Muren var först, sedan kom trädet

Snart når trädet över murens krön

En skymt av frihet, men muren spärrar friheten

Likes

Comments

Hur vet man när man mår som bäst? Kommer man att känna det? Har jag redan mått som bäst? När man mår dåligt så känner man ju det, det brukar kännas ganska så tydligt. Och absolut så känns det väll när man mår bra också. Men hur vet man när man liksom har nått topparnas topp och aldrig någonsin kommer att må såhär bra igen? Eller är det inte meningen att man ska veta när man mår som alldra bäst för att man då inte kan bli besviken på känslan? Jag vet inte. Klurigt 

Likes

Comments

Det här Villafarelser är en man på instagram som publicerar en massa kul grejer. Kul och seriöst. Jag tycker att bakgrundsbilderna är fina också, undra vart han har hittat dem? Jag gillar det 

Likes

Comments

Vad är viktigt?

Vad är det som är viktigt i livet? Jag menar det finns ju några självklara saker för att man ska överleva, tex mat, vatten och sånt strunt. Men exakt vad krävs det exat som krävs för att ha ett dugligt liv? Ett liv värt att leva? Jag tror att man behöver mat, flera gånger varje dag. Vatten eller annan typ av dricka behövs nog också. Kärlek. Man måste ha någon som älskar en och någon att älska. Eller iallfall någon som inte hatar en behövs. Någonstans att bo, med värme på vintern och sådana grejer behövs också.

Det här känns som en väldigt dålig förklaring, jag ber om ursäkt. Eller nej jag ska sluta be om ursäkt för min existens. Men jag kommer att utveckla det här om vad som krävs för ett dugligt liv senare, det kan du ge dig fan på.

Likes

Comments