Efter alla vackra tatueringar som man sett när man gått in på olika hemsidor så är det inte konstigt att tanken kommer om vad man själv skulle vilja tatuera in någon dag. Vad man gillar en dag kanske man hatar nästa månad vilket är anledningen till att man ska tänka väldigt länge innan man tar ett så permanent beslut som tatueringar. 

Den design som fastnat längst är ett flygande träd som det ritat ovan. Jag tycker om små detaljer men när det kommer till tatueringar så ska man tänka på att bilden kommer att sitta på något levande som inte alltid samarbetar med ens förväntningar. Med tiden kan tunna linjer förlora sin synlighet och helheten i bilden försvinna. Färger kan även de tyna bort vilket gör att tatueringar på vissa delar av kroppen måste göras om för att få tillbaka sitt originella utseende. 

Kommer inte tatuera in ett träd eller något annat för den delen på långt tid men har bestämt var jag eventuellt skulle sätta tatueringen. För att man inte ska förlora respekt på arbetsmarknaden eller behöva undvika vissa kläder för att de inte passar med ens tatuering så kommer jag ha den mellan skulderbladen på ryggen ungefär lika stor som en handflata eller större. Tycker om diskreta tatueringar som är till för en själv och inte vara andras ögongodis.

Likes

Comments


Under en alldeles för lång samhällslektion så skapades cirkusfågeln i anteckningsblocket. Tvekade först på den orangea färgen men tyckte det gav en bättre karaktär. 

Första tanken var att fågels som var vit skulle tas över med bubblande färger som spred sig ut mot vingarna och gick som vågiga band under den. Vitheten gjorde däremot så att den inte stack ut på pappret och när jag väl vågade börja sätta dit den orangea färgen så övertygades jag av att det var rätt val när värmen kom fram. 

Kommer försöka måla fler fåglar i framtiden då de ger en större möjlighet att utforska former på fjädrarna samt testa på olika färgkombinationer utan att det ser så onaturligt ut som det gör i porträtt. 

Färggladhet och bollar är den klara anledningen till varför detta blev en cirkusfågel, aldrig att denna skulle kunna få ett kontorsjobb med den outfitten. 

Likes

Comments

Vi har alla de dagarna vi bara inte kan lyssna på vad läraren säger och något papper runt om oss faller offer för den penna vi tagit upp.
Dessa är två av mina favoritoffer, tidningar och anteckningsblock! Brukar starta med ett ansikte men d jag inte riktigt vet hur man gör en bra människokropp slutar det i nån hybrid.

Den sexiga sjöhästen var inspererad av denna låten som lätt fastnar i huvudet (Unicorn - Weebl's stuff) https://www.youtube.com/watch?v=9auOCbH5Ns4 . Fast andra av hanns låtar är bättre som Alpaca & Narwhale. :D

Likes

Comments

Bestämde för att utmana mig själv för ett tag sen, dra mig ut ur tryggheten av blyerts och sätta tänderna i vilt flytande vattenfärg!

Fast vattenfärg kanske inte verkar så hemskt tycker nog många speciellt efter att ha sett någon använda det på Youtube, men för någon som hellre börjar direkt än att ta fram någon info var det ren katastrof. Väntade aldrig på att färgen skulle torka innan jag började på nästa och vips så hade huden blivit grön ifrån trädens grenar. Även när jag väl lärt mig att göra ett område i taget så fortsatte misstagen att komma fram. En sak jag hade missat var att man ska måla med rent vatten först på det lilla område som ska färgas och på så sätt sprids färgen  jämt... innan jag kunde det såg det ut som fundation-ränder över motivets stackars ansikte. 

Lyckades till sist göra klart det, kände mig inte trygg med hur färgen skulle lägga sig om jag lade till fler detaljer så målningen blev långt ifrån perfekt. Får se hela processen som träning och jobba för att bli bättre nästa gång jag målar av någon :)


Likes

Comments