Mina ångestsjukdomar består av tvångssyndrom, panikångest, oro, nedstämdhet och trötthet. Det är väldigt svårt för mig att prata om mina ångestsjukdomar då det känns som det är något fel på mig, men varför skulle det vara fel att ha känslor?

Detta tar upp väldigt mycket tid i min vardag och är ibland så jobbigt att jag vägrar gå ut, det enda jag kan göra dagarna då det blir för jobbigt är att sova för man orkar inget annat. När min ångest är som värst så struntar jag i allt, jag stänger allt ute. Jag skiter i att plugga, jag skiter i att passa tider, att laga mat, att ens gå upp på morgonen. Det är så mitt huvud gör för att försvara sig själv med tanken att "om jag inte bryr mig om nått kan det inte vara lika jobbigt".

Den tanken är så sjukt fel! Alla problem finns kvar när den jobbiga dagen/dagarna är över och ska du då helt plötsligt börja bry dig om saker igen så blir du överväldigad. Du har kommit efter i massor då du struntat i möten, att plugga osv.

Det måste finnas ett annat sätt..

Imorgon kommer ett inlägg om min medicinering upp!

Likes

Comments

Psykisk ohälsa är allvarliga och mindre allvarliga psykiska besvär som på något sätt ger dig förhinder i din vardag. Tecken på att man drabbats av psykisk ohälsa kan vara att man upplever stress, sömnsvårigheter, huvudvärk, magbesvär, ångest etc.

Psykisk ohälsa innebär psykiska besvär så som oro, nedstämdhet, sömnsvårigheter, stress, utbrändhet och ångest. Känslor är ett viktigt varningstecken gällande psykisk ohälsa. Har du känt dig väldigt känslomässig senaste månaden samt gråtit utan att du vet varför kan det vara bra att börja kolla efter fler symtom.

Den psykiska ohälsan har ökat kraftigt under det senaste decennierna, vad kan det bero på?

Att den psykiska ohälsan fortsätter att öka och att detta nu är en av världens största hot mot folkhälsan är oroväckande. Psykisk ohälsa har ökat från 20,5 % till 28 % dom senaste 5 åren.

Likes

Comments