Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inspiration , Tips

Vi har enda sedan Benji började med smakportioner att koka barnmars puréer 1 gång i veckan. Det känns bra att veta exakt vad jag stoppar i honom samtidigt som att det är väldigt roligt att göra.

Dessutom att se hans lilla leende varje gång han får smaka på något för första gången och dessutom gillar det.

Här ser ni den senaste mixen på broccoli, kiwi, banan, äpplen och lite havregryn!

Det var mycket uppsattat

Glaset hittar ni på www.lomelina.se

Likes

Comments

Tips

Varje år efter jul så har jag som tradition att köpa  (läs hamstra) julpynt, till halva priset. Alla butiker skänker bort allt julpynt eftersom dom inte önskar ha dom på sitt lager tills nästa år.

och varje jul blir jag lika lycklig när jag packar upp helt NYA julsaker att sätta fram.

I år har jag tagit det lite lugnare nu när man är mamma ledig och inkomsten sjunkit lite. Men jag blev så glad när jag hittade lite julgransdekorationer till halva priset som faktiskt fick komma upp redan i år.

Dessa vackra julgransdekorationer från maileg hittade jag på elsashem.se till halva priset.

Denna snyggingen  klickade jag hem från H&M på rean.

Kram A

Likes

Comments

Inspiration

Vi började med att åka ut och såga oss en gran 👌

Efter 1 vecka i förrådet så fick den komma in i värmen 😊

Sen var det dax att klä granen och så fin den blev 😍

Kram A

Likes

Comments

Familj

Igår var det andra advent och vi bestämde oss för att starta en ny tradition och hugga vår egen gran.

Vi kollade runt lite och hittade tillslut en gård ca 30 min från oss som tog 350 kr för en Kungsgran. Dom bjöd även på glögg och pepparkakor, mysigt.

Vädret var inte så juligt men det gör inget.

Hur gör ni? Plast eller riktig? Köper eller hugger?

Kram A

Likes

Comments

Inspiration

Bara jag som tycker det är så svårt att komma på julklappar till en bebis. Han kommer vara ca 6 mån när julen är i år, så han kommer inte att förstå allt med tomte och julklappar utan kommer nog mest bejaka allt.

Vi har önskat den stora fina elefanten från IKEA av farmor.

Av övriga släktingar körde jag safe och önskade kläder 🙈 tråkigt kanske men de behövs alltid!
Jag har också börjat handla lite, bland annat valen från Pixistuff

Har även kollat in lite andra söta saker som tex tallrik i bamboo nu när det är dax att börja äta 🤔 här

Överös mig med tips 😄

Kram A

Likes

Comments

Familj

När B var 2 veckor gammal rusade vi in till Barnakuten på MAS efter att han hade slutat andas! en hel evighet, kändes det som...

Vi kommer snabbt in och blir varmt omhändertagna, B gråter hela tider, mest för att man hela tiden kollar olika saker på honom. Efter en stund så kommer akutläkaren in och ställer sig i dörren. Hon förbereder sig med handskar och förkläde. Då säger hon " vi kan ju klippa hans tunga så blir det lättare för honom". Jag kan bara gissa hur mitt ansiktsuttryck blev 🙈 för chockad blev jag och förstod inte alls vad hon menade, vadå klippa tungan? han slutade ju att andas!!!


Hon ser nog på mig att det inte är läge att ta den diskussionen med mig just nu och nämner det inte mer, fast nu i efterhand så önskar jag att hon hade tagit sig tid och förklarat det för oss. I 2 dygn ligger vi inne på MAS och får sen åka hem med tacksamheten att det inte var något med hans andning utan bara ett virus.


Efter detta så kunde jag inte riktigt släppa det som akutläkaren hade sagt och hennes ord ringde i mitt bakhuvud hela tiden. Klippa tungan? vad i hela friden menade hon?

jag börjar googla och suger upp all info jag kan hitta, av en slump hittar jag en Facebook grupp om Kort tungband och går med.

Det blir samtidigt dax för 1 månaders läkarkontrollen hos BVC och tar upp det hela med dom för att få lite experthjälp och få någon mer att kolla på hans tungband. Men till svar kollar BVC sköterskan och läkaren lite obekvämt på varandra och menar på att sånt tar man inte upp på så små bebisar. Det tar man sen i 4-5 års ålder, jag blir helt avfärdad och dom tittar inte ens honom i munnen. Lite chockad och snopen går jag hem och frågar istället på Facebook gruppen och lägger upp en bild. Jag får till svar att han är ett självklart fall och hans absolut ska klippa bandet.

För att få lite respons så blir vi rekommendera Mama Mia amnings mottagning i Malmö och åker dit. Vi får en remiss till ÖNH i Lund direkt och får äntligen en tid för att klippa bandet någon vecka senare. Vi kommer till Lund och klipper 3 mm, hela ingreppet går bra, han blir inte speciellt ledsen och vi åker hem. Jag ger amning och allt annat några veckor men jag kan inte se någon förändring. Jag skickar en före och efter bild till Facebook gruppen och får till svar att det antagligen blivit klippt förlite 😢

Vi blir då rekommenderade att kontakta Dr Mac på Vasakliniken i Göteborg, han är bäst i Sverige.

Va? Göteborg? ska man verkligen behöva åka över halva landet för att ge sitt barn rätt läkarvård? Men vi funderar inte på det mer än 2 ggr sen ringer vi Vasakliniken och bokar en tid.

Det var givetvis klippt förlite och Dr Mac vill klippa 4 mm till, man märker att han är intresserad och kunnig i ämnet. Proceduren denna gången var lång och smärtsam, usch vad det gjorde ont i mamma hjärtat . Men så fort vi byte miljö och började sjunga lite så blev det bra och han somnade sött i min famn.

Det har nu gått 1 dygn och jag märker redan skillnad. Misstänker ni kort tungband så stå på er och ge inte upp. Någon där ute kommer att lyssna ❤

Kram A

Likes

Comments

Tips

Vi har dom fina Milestone korten och förevigar alla olika åldrar och saker som, Idag åt jag min första riktiga mat eller Idag satt jag upp för första gången ❤

Inför Farsdag så kan man helt GRATIS ladda ner ett Min första Farsdag kortet. Supergulligt, det kommer upp en liten bild på bloggen med det ☺

Ni hittar kortet här


Milestone korten har jag köpt i barnbutiken Lomelina

Kram A

Likes

Comments