Header

Skor nr 1 kommer ifrån Adidas och är i modellen ”Neo”, De finns att köpa på stadium och kostar 699:-

Sko nr 2 är beställda på footish, Dom är i modellen Nike air force 1 ’07 och kostar 999:-

Skor nr 3 är från skopunkten och kostade bara 199:- och är köpta på barnavdelningen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sport

Helgens matcher!

Fredag 16/2 : Sista derbyt i Uddeholm arena mellan Hagfors IF A och Skoghall. Matchen börjar klockan 20:00 så ta er till hallen för att heja fram tjejerna till en vinst. Div 1 spelar borta match mot skattkärr IK klockan 19:30. Vikings A-lag har hemma match klokan 19:00 mot Kils AIK.

Lördag 17/2: Inga matcher

Söndag: J20 spelar hemma mot Arvika HC klockan 13:30. HIBS A lag spelar hemma match mot Lillån IBK klockan 14:00.


Vi måste även nämna våran duktiga klasskamrat som just nu befinner sig i Katar och spelar junior VM i bowling med Norges landslag.. Hon har reda tagit en del segrar och vi önskar fortsatt lycka till i mästerskapet! Du är grym<3

Kram och trevlig helg på er!

Likes

Comments

Älvstrandsgymnasiet info

Solen skiner in genom de stora fönstrena en tidig fredagsmorgon i februari. Vi sitter i biblioteket och har en trevlig diskussion tillsammans med Henrik Nordlund som går första året på teknikprogrammet. Solen värmer våra kroppar medan vi pratar om gamla minnen från grundskolan och hur det kändes inför hans gymnasieval. Henrik berättar medan hans kinder rodnar lite lätt att han var riktigt säker på vilket program han ville gå sedan en lång tid tillbaka. Henrik säger att han är mycket intresserad av teknik och är väldigt teknisk av sig, därför var detta programmet perfekt för honom eftersom de läser följande ämnen:


Fysik - Kemi

Teknik - Engelska

Historia - Idrott och hälsa

Matematik - Religionskunskap

Samhällskunskap - Svenska

CAD


Solen börjar dra sig bakom molnen och intervjun lider mot sitt slut. Innan vi hälsar Henrik en trevlig fortsättning på terminen passar vi på att fråga om han har några tips till andra elever som skall söka program nästa år.


- Ta reda på vad som intresserar dig och vad de olika programmen erbjuder. Du kan pröva dig fram och testa programmen, till exempel göra en praktikdag och prata med lärarna på gymnasiet, säger Henrik avslutningsvis.Likes

Comments

Hagforsnöje

Alla Hjärtans Dag

Horoskop - Tips

Väduren: 21/3-19/4

Köp: Rosor

Bär: Randigt

Tänk på: Våga visa dina känslor

Motto: Den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut.


Oxen: 20/4-20/5

Köp: Choklad

Bär: Smycken

Tänk på: Visa tacksamhet

Motto: De människor som fått mest ut av livet är inte de som levt ett sekel, utan de som levt varje minut.

Tvillingarna: 21/5-21/6

Köp: Takeaway

Bär: Ryggsäck

Tänk på: Uppskatta dina vänner

Motto: Det är omöjligt att vara att vara förälskad och klok på samma gång.


Kräftan: 22/6-22/7

Köp: Ett par nya byxor

Bär: Klocka

Tänk på: Lyssna på musik som gör dig glad

Motto: Den som inte kan hata kan inte heller älska.


Lejonet: 23/7-22/8

Köp: En huvudbonad

Bär: Ett leende

Tänk på: Dig själv

Motto: Du kan ge utan att älska, men du kan inte älska utan att ge.


Jungfrun: 23/8-22/9

Köp: En film

Bär: Hörlurar

Tänk på: Var generös

Motto: Guld förblindar många; kärleken förblindar alla.


Vågen: 23/9-22/10

Köp: Skor

Bär: Rött

Tänk på: Din omgivning

Motto: Kärleken skapar ett “vi” utan att förstöra ett “jag”.

Skorpionen: 23/10-21/11

Köp: Prenumeration på Netflix

Bär: Guld

Tänk på: Älska dig själv

Motto: Hjärtat har inga rynkor.


Skytten: 22/11-21/12

Köp: En bok

Bär: Handskar

Tänk på: Det är kallt ute

Motto: Människor är som pusselbitar, det finns alltid två som passar ihop.


Stenbocken: 22/12-19/1

Köp: Frukt

Bär: Stickat

Tänk på: Unna dig

Motto: Om du vill bli älskad, älska dig själv.


Vattumannen: 20/1-18/2

Köp: Lypsyl

Bär: Skydd

Tänk på: Var försiktig

Motto: Vad som görs av kärlek sker alltid bortom gott och ont


Fiskarna: 19/2-20/3

Köp: Flux

Bär: Reflexer

Tänk på: Ordet kärlek är sammansatt av orden kär och lek

Motto: Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge.


Likes

Comments

Världsnyheter


En ny trend på Snapchat går ut på att kasta objekt runt i skolan och skrika “Drama!” En välkänd svensk Youtuber har startat trenden och anser att om flera människor blir glada en stund är det värt att kasta saker som inte är så mycket värda, bara så att man får skratta lite.


Enligt Youtubern tycker han inte att det är bra men det skadar ingen och stolarna håller.

“Om det nu offrar en stol för 35 000 skratt och att 35 000 blir glada så är det värt det” säger han till en TV4 reporter. I västsverige har skolor och föräldrar reagerat och lärarförbundet har också reagerat när de har sett filmerna från Snapchat.


En lärare som blev intervjuad känner sig väldigt arg och upprörd över detta betéendet som ungdomarna har. Han säger att lärarna måste hålla sig professionella och prata med eleverna och säga att det inte är ett okej betéende.


Youtubern anser att det finns en gräns vid förstörelse av egendom och att man får vara beredd att betala om sakerna går sönder.


Likes

Comments

Älvstrandsgymnasiet info

Tja! Det är torsdag och dags för ytterligare en intervju med en gammal barndomsvän, Felicia. Vi bjuder på cheesecake och en varsin latte medan vi sätter oss ner i det tysta studielandskapet som är fyllt av frid för en pratstund. Vi frågar Felicia hur hon kände inför sitt gymnasieval.

- Inför gymnasievalet visste jag inte vilket program som skulle passa mig bäst men efter en tids tänkande stod det mellan barn- och fritidsprogrammet (BF) eller vård- och omsorgsprogrammet (VO). Jag pratade med studie- och yrkesvägledaren på min gamla skola och hon sa att BF antagligen inte skulle starta nästa år därför blev VO det självklara valet för mig. Felicia tar en klunk av sin latte och berättar att hon läser följande ämnen:


Hälsopedagogik - Medicin

Etik och människans livsvillkor - Psykiatri

Psykologi - Samhällskunskap

Specialpedagogik - Svenska

Engelska - Matematik

Vård - och omsorgsarbeten

Religionskunskap - Naturkunskap

Idrott och hälsa


När intervjun drar mot sitt slut och vi tar de sista tuggorna av cheesecake och dricker upp latten berättar Felicia med en glad betoning på rösten att hon rekommenderar andra att tänka på sig själva och sin egna framtid när man väljer gymnasieprogram. Vi tackar Felicia för denna mysiga och nostalgiska intervju och hälsar henne lycka till i framtiden


Likes

Comments

Älvstrandsgymnasiet info

Tjenare! Vi välkomnar februari med positivitet och nytänkande. Denna gång sitter vi i de mjuka sköna sofforna på Älvstrandsgymnasiet och ser hur glädje sprider sig bland ungdomarna. Med oss denna intervjun har vi Nawrozali som går första året på Industritekniska programmet (TOP). Vi bjuder på några småkakor och ett glas saft. Under denna mysiga tillställning berättar Nawrozali att han inte visste vilket program som var det rätta inför gymnasievalet, detta gjorde honom nervös.

- Min första tanke var att söka till vård och omsorgs programmet men sedan insåg jag att industritekniska programmet passade mig mer i smak.


Under vår trivsamma pratstund passar vi även på att fråga vilka ämnen man läser under det tre åren på industritekniska programmet. Nawrozali tar den sista kakan medan han talar om att de läser följande ämnen:

Engelska - Historia

Idrott och hälsa - Matematik

Naturkunskap - Religionskunskap

Samhällskunskap - Svenska

Industritekniska processer - Människan i industri

produktionskunskap - Produktionsutrustning


När vi har tagit de sista klunkarna av saften hälsar vi Nawrozali lycka till med vårterminen och han vinkar glatt hejdå.


Likes

Comments

Krönika

Torsdag den 27:e januari var den internationella minnesdagen för förintelsen som ägde rum under andra världskriget. För att minnas och sprida kunskap om det som hände mellan åren 1939 och 1945 fick vi se en föreställning i Hagfors. Det handlade om en överlevande från Auschwitz vid namn Walter Kielba, som spelades av skådespelaren Mattias Walan.


Walter gick bort år 2016. Mattias var utklädd till Walter och spelade honom i olika delar av hans liv. Föreställningen började med att Mattias klev in på scenen och berättade om Walters uppväxt. Walters uppväxt hade varit bra ända tills han var 17 år då kriget bröt ut. Han bodde med hans familj men blev bortförd och fick arbeta hos en bonde i cirka ett år innan han blev förflyttad till Auschwitz. Man får veta hur fångarna blev behandlade på koncentrationslägret och att inte bara judar fick komma till koncentrationslägren, utan också politiska motståndare som Walter ansågs vara. Senare blev Walter flyttad till flera andra koncentrationsläger och det är ett under att han överlevde. När kriget tog slut blev han räddad av röda korset och skaffade tillslut en familj i Sverige.


Mattias tog också upp hur samhället ser ut idag jämfört med dåtidens samhälle. Det är skrämmande många likheter med hur man ser på människor då och idag. Han pratade om synsättet “vi och dom”, att man inte ska skilja på människor bara på grund av hudfärg eller trosuppfattning. Sedan fick man se bilder som påverkade en mycket och man förstod verkligen hur allvarligt läget är. Bland annat bilder på när man brände ner synagogor under förintelsen och bilder från nutiden där det händer samma sak. Ett annat exempel är att man hindrar folk från att komma in i länder genom att begränsa gränserna med både staket och taggtråd. På senare år har trakasserierna mot olika folkgrupper ökat och det liknar hur samhället såg ut innan andra världskriget bröt ut.


Vi tyckte att föreställningen var berörande och viktig. Just eftersom att det är en sann berättelse från en som varit med om förintelsen själv känns det mer trovärdigt och man lever sig in i berättelsen. Att gå och se på föreställning gör att man lär sig bättre än att läsa rakt ur en bok, därför borde föreställningar som dessa uppmärksammas mer. Det är också värt att nämna att Mattias var väldigt duktig då han var helt själv på scenen och genomförde föreställningen felfritt och med inlevelse i hela 80 minuter.


Anledningen till att dessa föreställningar finns är att alla ska minnas och lära oss av den traumatiska händelsen som kan upprepas igen. Därför tycker vi att minnesdagen är något alla borde uppmärksamma.


Likes

Comments

Sport

Hej! Även denna helg, som alla andra spelas en del matcher. Många hemma matcher för Hockeyn i Hagfors så tar er till Vallhall och stötta killarna.

Fredag 2/2: Vikings A-lag spelar hemma match i Valhall mot Åmåls SK klockan 19:00.

Lördag 3/2 : Vikings HC j20 lag spelar hemma match mot IFK Hallsberg 2. Matchen startar 14:00.

Söndag: Även viking HC J18 lag spelar hemma match mot grums IK 2 klockan 14:30.

Enda innebandy matchen denna helg är HIBS som spelar DM final borta mot Kristinehamn IBS 14:00 i Deje sporthall A.

Vi önskar även Matilda Jansson ett stort lycka till med U-19 Landslaget som ska spela finnkampen i helgen 2-4 Februari.

Likes

Comments

Älvstrandsgymnasiet info

Hej! Hoppas ni har haft en bra början på vårterminen. Idag har vi intervjuat en elev från samhällsprogrammet som valt inriktningen beteendevetenskap och han heter Jacob Jop Barneveld. Vi sätter oss i ett grupprum med varsin kopp nybryggt kaffe och några bullar. Vi frågar hur han kände inför sitt gymnasieval som var 2016.

- Jag kände mig väldigt säker inför gymnasievalet. För mig var samhällsvetenskapsprogrammet ett självklart val ända sedan åttonde klass i grundskolan.


Kaffets rykande ånga träffar hans näsa när han tar en klunk av det varma kaffet. Vi fortsätter intervjun med att fråga varför Jop valde just det programmet. Han berättar att samhällsvetenskapliga programmet var det självklara eftersom kurserna man läser stämde bra in på hans favoritämnen ifrån skolan. Redan i åttonde klass var Jop intresserad av hur människor tänker och reagerar i olika sammanhang, och inför tvåan på gymnasiet valde han beteendeinriktningen eftersom det passade bättre än medieinriktningen för hans del. Jop med sina andra klasskamrater läser följande ämnen:

Engelska - Naturkunskap

Historia - Samhällskunskap

Idrott och Hälsa - Svenska

Matematik - Filosofi

Psykologi - Språk

Sociologi - Ledarskap och organisation

Kommunikation - Religionskunskap


När kaffet är urdrucket och bullarna är slut frågar vi honom om han har några tips till de som ska söka 2018. Han talar om att lärarna i grundskolan gör gymnasievalet till en stor sak. De påpekar konstant vikten av att välja rätt. Hans tips inför ditt gymnasieval är att ta det lugnt och stressa inte upp dig för om du skulle råka välja fel har du möjligheten att byta när du vill.

Jacob Jop Barneveld 17 år


Likes

Comments