jag och min dotter.Llika som bär

Bakom ryggen😪

Då vill jag bara säga det att de som har något att säga gällande min blogg eller om mig

Så kan ni ta det med mig direkt vare sig det är här eller på Facebook.

Var så snälla och gå inte bakom ryggen på mig och låta mig höra er åsikt via någon annan. Och sen dessutom vara anonym om det.

Jag tar emot positiv och negativ kritik om mina åsikter men jag vill höra vad ni tycker själv. Tack på förhand 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

✨ Smink

Är det fler än jag som älskar att sminka upp sig? Här om dagen kom jag på en sak som funkar super bra kanske de som redan vet det men jag kör på 

Om ni likt mig tycker om att använda ögonbryns "färg" och pensel likt dem på bilden (kommer lägga upp eget sen samt resultat)


Hursom om ni använder detta är mitt tips att ta penseln under kranen så att den blir lite blött. Blir den för blött torka eller skaka av den lite. Sedan tar du den i "färgen" och stryker det över ögonbrynet  det blir perfekt färg på ögonbrynet lägger sig perfekt direkt man sliper hålla på med ögonbrynsborste. Sedan torkar det (Det vill säga man ska ha pli på sig själv att inte röra) - tog mig några gånger att låta bli.

Har ett tips till och det är för dem som likt mig hatar att nopa, använd en ögonbryns rakhyvel

jag har en sådan här 


💋

Likes

Comments

Sommar tider hej,hej!☀


Det har varit en härlig sommar med många fina dagar 


vatten vatten bara vanligt🐳

Har framförallt varigt mycket badande

Stranden Sapphire älskar det hon ville inte ur vattnet och hopapde och plaskade och försökte springa, Jag höll henne hårt i handen hon var så uppspelt så var svårt att hålla i henne. Men lekar i vattnet att bli snurrade och sådan tyckte hon med om, På sjävlaste stranden var inte lika roligt med sand"slott" men funkade en liten stund, Dock blev hon röd runt ögonen av salt vattnet så fick pausa många gånger och skölja med vanligt kranvatten. Just denna dagen på bilden var vi på stranden med min mamma (Vill säga Sapphires mormor) och min mobros fru.


Hennes stil här hon är på väg att resa sig upp för att springa och springa är hon grym på snabb som en gepard. Så extra koll får man ha.

Bada hemma i sin egna lilla polen älskar hon det med hon kastar sig i den och plaskar för fullt. Och det innan jag hann ta på badblöja,Något jag rekommenderar de är super bra de håller den mesta vattnet borta och ja man slipper få bajs och kiss i vattnet och framför allt barnen slipper få gräs ,sand eller liknande på sitt känsliga ställe. (kommer mer badbilder senare)

Hmm... sa jag att Min unge älskar bara vatten även min unge älskar  vatten . Även kranen hemma är rolig. .


Och kan ju säga attj ag hade roligt att göra frisyr på henne 


Att vara torr kan vara roligt det med. Speciellt när man hittar en tom coca-cola flaska, Ja min dotter tycker tomflaskor är super roliga att leka med.


Vi har planterat blommor🌺

Sapphire fick egna blommor. De blommade på bra i början men när vi planterade om de har det inte gått så bra. Vi plantera solroser som nu är i rabatten och hoppas på att de tar sig, små blå och rosa blommor som hamnat i rabatten under trädet men vi får se hur det kommer bli. Sapphire var super duktig med att plantera och hon brukar vilja med ut och vattna dem. 
Liten eller stor gotta sig i en skön stol kan man ju alltid göra 


Inomhus kan man ju alltid testa på olika saker som till exempel

Göra inbrott i skötväskan och testa mer än en blöja på samma gång som mest hade hon tre men hann inte fota det


Samt att testa ha tröjan på bennen 

Ibland är man bara så trött så man msåte säga ifrån direkt att det faktiskt är nattedags om ingen har märkt det 

Leka med katterna är lika skoj inne som ute. Hon har kommit fram till att ge dem långa grässtrån så jagar dom det vilket är hysteriskt skoj.

Med det säger jag och min sötnos hej tills del 2 Likes

Comments

vi är tillbaka på banan igen nu har det blivit slarv med att lägga ut lite för många gånger så vi inleder med en Sapphire-Selfie💗


morsdag blev jätte mysigt jag min sambo och vår dotter och en vän till oss var nere på blomsterhandeln där jag fick välja ut vad jag ville ha valde en fin planeringsblomma, Sedan köpte jag en kaktusblomma till min mamma, efter vår vän åkt hem. Så kom mamma med sin sär-sambo och vi fikade och pratade resten av kvällen var med mysig.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det har hänt endel sedan sist-

gå ner för trappan

För några veckor sedan lärde sig Sapphire knepet att gå ner själv för trappan och det går jätte bra 


 
Steg För Steg

 


 


och ja jag vet hon har olika sockar hört att det är "inne" nu haha nej men ibland tycks tvättmaskinen födda sig själv på just sockar

.-------------------------------------------------------------------------------------.

Borsta tänderna 

hon älskar att borsta tänderna , Försöker man att hon ska ge tillbacka den vägrar hon när hon borstat tänderna i si sådär 10 minuter och man pratar med henne och tar den ur handen för att hon inte vill ge den vid "tack,tack" blir hon vansinig hon kastar sig på golvet och skriker och ger krokodil tårar, så snart man får henne att tänka på annant så är det okej efter en stund .


hon tycker det är roligt att gå runt och göra det tycker dock inte jag , med tanke på att ha en tandborste i munnen är inte så bra att springa runt med om man ramlar , så nu blir det att vi borstar tänderna tillsammans med stängd dörr. 


Tror det är dags att lära henne gå på pottan med 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

matvanor

De har blivit jätte bra hon äter duktigt själv klart massa kladd hon envisas med att ha skeden själv man ska inte mata henne därimot brukar jag ta över när hon tramsar med än äter efter en stund vid visa måltider. Hon äter iprincip allt men man har märkt vad hon tycker bäst om och inte tycker är så gott. Bortsett från vanlig mat har hon börjat med välling igen och äter ingen ersättning längre. På bilden äter hon en hallon-yohgert som hon tycket väldigt mycket om både att äta och att leka med.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sömn

Hon har j usedan en tid fått sova i resesängen eftersom hon snurrar runt så mycket så spjällskyddet ramlar av och hon slog i huvudet och fastnade med armar och ben dessutom kan hon inte klättra ur resesängen. Sovandet har blivit mycket bättre Vi har lärt henne nu att sova själv i sängen nu behöver vi bara ge henne vällingflaska säga gonatt starta nattlampan med ljud, ha dörren på glänt sedan efter en stund sover hon gott från 7 på kvällen till 7 på morgonen, klart ha det varit vissa nätter då hon somnar tidigare och vaknar tidigare och visa oroliga nätter men det hör nog till.kan erkänna att det var tufft att få henne att klara att sova själv det tar på en för i början blev hon mest ledsen och man ska ju inte gå in för hon testar ju en bara och det tar enormt på en mors hjärta, man vill inget hellre än att gå in och ta upp henne

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

i övrigt ja hon älskar att leka med väskor som hon lyckas få tag på så även allt annat man tycker man har utom räckhåll lyckas hon haffa tag på.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här fick hon tag på ett matskedsmått och jag måste erkänna hon är super söt men här ser det då ut som att hon harmar 

papay  (karl Alfred) Sedan älskar hon ju telefonerna här tog hon min och lyckade fota på något vis trotts att den är

säckerhetslåst


 


Har varit mycket ute dagar med , min goa lilla älskling


Likes

Comments

Sjuklingar 

Jag & Sapphire har varit sjukan u i en vecka det har varit snörvligt det har varit hostigt och det har varit gnälligt!

Trotts att hon varit sjuk har hon ändå vellat leka men allt är hundra gånger så värre när det inte går som hon vill och gnälligt värre är det., Det mest jobbigt är att se henne förskyld när hon inte kan sova ordentligt hostar och nästan täpper till och det är jobbigt för henne . För några nätter sedantrodde vi det börjat gå överhon vaknade vid tolv på natten efter ombytt blöja och mat ville hon ännu inte sova efter en stund höll hon på att somnade men vaknade till och så höll det på till fem på natten tills hon tillslut slappnade av och fick sova hos oss. (vilket jag hade försökt innan men det gick inte då)  och jag är glad att jag har min sambo som gjorde att vi fick tagga och troligen var jag så slut av trötthet men somsagt hon somnade mellan hos efter att han tog över. Sen vaknade hon igen vid åtta och var vaken till efter lunch och sov en stund men trötta var vi. 

idag var vi hos läkaren för att se att allt var bra det enda var att hon har lite fukti örat sådant man tycligren får udner en föskulning och det är det som gör att man kan få som en lock för örat när man är förskylld . Skönt att hon inte hade några större sjukdomar. och vi fick tipset om att ge henne näsdroppar/saltlösning (Finns på apoteket )  innan hon ska sova, och se till att hon ligger högt upp.

har inte blivigt mycket med fotandet men lägger upp några


 

Hon är en spelnörd! hmm vem har hon det mest efter hmmm ... pappa? kanske

 

Det går ju att tugga på dem också. Hon tyckte faktiskt det var roligt när hon lyckades få tag på kontrollerna jag tyckte inte det gjorde något hon lekte lite med knapparna sen hittade hon dock start kanpen och lyckade få igång xboxen smart som hon är hör hon hur det startar och vänder sig om och går ditt och trycker på knappen på konsolen. gullunge

 

Likes

Comments

Då har jag varit på lat sidan med bloggen igen , illa av mig 

har inte blivit så mycket fotande i heller .

Kan börja ned att när man ska stor städa så är det inte lätt att ta undan allt man försöker lägga undan river Sapphire ner som när jag la upp alla leksaker i soffan och alla skor på köksstolarna. så jag kunde dammsuga ordentligt. Kommer hon plötsligt med saker man lagt undan och när jag skulle plocka upp under soffan river hon ner leksaken ni vet en sån där plopp upp leksak som de ska trycka på stora knappar som hoppar ett djur upp hursom den hamnade i huvudet på mig. ovanpå detta eviga lägga upp saker lägga ner saker är Sapphire rädd för dammsugaren så jag beslutade att denna lösning var bäst

hon acepterar äntligen skor sen vi köpte ett par nya och samma dag efter lite gnäll och lite tårar acepterade hon det och tyckte det var lika roligt som alltid att springa och leka ute 

& hon plockade mig först en "blomma" - maskros det är den mest tilltuffsade och sedan fortsatte hon att plocka så nu har jag fått min första blomma av min gullunge

Vi har varit på promizar tillsammans med finaste väninnan Jessica och  där såg vi ankor vilket Sapphire fascinerades av precis som när hon var liten                                                    

leksaker är överskattat ena dagen var det träsleven andra locket

 

idag har vi umgåtts med bästa finaste Jessica    och vi gick promiz och vi bakade en äppelpaj , jätte mysigt. nu har jag inte tagit några bilder mer än dessa och inte på pajen heller, men den blev super go.

 

Sapphire var påväg att lägga sig under vagnen men så snart jag skulle fota så flyttade hon sig 

 

Likes

Comments

När jag föddes hade jag ett synfel som var en skelning men den syntes inte förrns jag blev större , Sedan vid 6års ålder skulle jag börja med att ha lapp för ögat för att träna de ögat som mådde sämst nu är det så att jag var en väldigt envis och bestämd liten skitunge och ville inte ha lappen sen visade sig att jag fick utslag av dem hursom hade jag inte lapparna som jag borde jag mins en gång innan jag fick utslag av dem att jag tog av dem när mamma och pappa inte märkte det. Sen vägrade jag att ha mina glasögon varför då tror ni ?

jo jag var rädd att bli kallad glasögonorm 🐍

och jag var bara 6år gammal

detta satt i mig flera år och jag vågade inte ha mina glasögon resultatet av det blev att min syn försämrades enormt. Jag har aldrig känt mig bekväm i glasögon och inte fören jag fyllde 20år vågade jag kolla min syn , den optikern sa att jag var 50procent blind jag fick mina första vuxen glasögon och var orolig att jag skulle bli halvblind var inte bekväm att synas i glasögon och bar dem sällan. Då jag var 23 testade jag min syn igen och den hade försämrats men de ansåg att allt blev bättre bara jag fick en zoom på mina glas så skulle jag se bättre och de gav mig bågar som gjorde att glasen blev för små bågarna passade mig inte och glasen kunde jag se över så jag var inte bekväm alls i dem. 

Nu 26år bestämde jag mig för att hitta de perfekta stället och bästa bågarna till slut efter massa letande inte bara bland bågar utan även ställen hos dessa tog de hand om en pratade med en och gav råd och förklarade vad som passade min stil min personlighet mitt huvud mina ögon. optikern förklarade för mig att skelningen har gjort så jag inte har något samspel mellan ögonen det vill säga att jag ser inte i helbild ta t:ex när jag ska kolla google på bilder du får upp en massa bilder  jag måste kolla från ena sidan till andra med båda ögonen innan jag sett alla bilder eller om jag ser på film och det hände massa saker samtidigt ser inte jag allt som händer.

Så en tanke som slagit mig är de som tyckte de skulle göra mode av glasögon och de som dessutom använder glasögon som  inte har någon styrka det är bara glas för att de inte behöver dem, men de ska ha dem för det är mode. för er information så är det ett funktionshinder och man VILL inte ha det . För mig ser jag detta som en kränkning för när modet är slut vad ska vi andra göra då? använda linser för att modet är ute? finns de som inte kan ha linser, ska vi åter igen bli utstötta? och inte bara det det är ju inte bara glasögon som är mode utan du ska ha just de bågar som är mode. glasögon ska bli ett med en själv de är våra extra ögon utan dem funkar vi inte som andra alla har olika "fel" på sina ögon (jag satte "" på fel för att jag anser inte man kan kalla det för ett fel utan mer en missbildning)    för det är vad det är en missbildning på ögat/ögonen. Ska man inte bli accepterad för den man är utan att allt ska vara mode!? Människan kasnke bör sluta att nerdvardera de som inte väljer eller inte kan välja att vara precis som alla andra

Om jag kunde välja att ha bättre syn skulle jag göra det men jag har inget val. inte utan glasögon 
 

i övrigt hade jag en trevlig dag med mammsen och min lilla dotter vi kolla lite affärer och fikade super mysit

Likes

Comments


Måste inte alltid var hel rosa man kan vara super söt i allt och grönt sägs vara skönt

 

 


Påsk ägg igen!

nu var det så att min kära mamma var snäll och kom med det enorma påskägget här om dagen och jag vll inte hon tror att jag vill vara värre vara bara en känslan av att vårt pytte ägg inte räckte till så Sapphire fick ett större (förvisso var det ju planerat innan med hon har ju faktiskt håll i detta ägget innan finns i tidigare inlägg)  hursom så blev det så och självklart ett innehåll med

 

 

 

 

 Hmm ja vilken tyckte hon bäst om av påskinnehållet om man kollar in hennes minner svara hon på et själv


 

Jag undrar om hon tyckte att hon hade tillräckligt med gosedjur eller om hon tyckte att en gosekatt är helt meningslöst när hon har två som rör sig och mjuar

min lilla stumpa som testar massa konster fick inte bild på allt hon testade men så roligt ut


Hon tycker det är roligt att ta våran fjärrkontroll så vi gav henne en egen en gammal utan batteri,  den funkar ju men hon har märkt att den startar inte tv och gör massa roligt på tv:n när man trycker på den ändå är hon inte så fascinerad av tv hon tittar en liten stund sådär en fem minuter sen går hon och leker .


 

Någon som lagt märckre till speciallar grinden i bakgrunden hehe är en tillfällig lösning tills vi köpt grind.
Vaccination 

idag så skulle Sapphire ta sin 1års vaccination det var den mest jobbigaste och mest påfrestande besöket med henne med bvc/läkarbesök nu var det bara bvc sköterskan där , men grejen är att hon sa bara till mig att jag skulle ha Sapphires ben mellan mina och sedan att jag skulle hålla fast hennes händer, hon förklarade inte för mig att Sapphire kommer att försöka ta undan benen så jag höll inte fast henne hårt,    vem vill det på sitt barn!      och det var ju två sprutor ett i varje ben,och tack vare att hon inte förklarade att jag skulle hålla i hårt så i samma stund hon tryckte i nålen ryckte Sapphire till och nålen rev henne i benet Sapphire blev såklart jätte ledsen och jag försöker lugna henne vilket jag försökte redan innan och hon lunga sig lite men då ska de ju ta nästa spruta och där sitter jag,  ska lugna Sapphire samtidigt som jag ska hålla fast henne i armar och ben medans jag vet att hon är rädd och ska lugna henne med min röst jag kan inte klappa henne och lugna henne utan jag måste sitta där och hålla fast henne det var hemskt! Att ens behöva göra så, jag försökte prata med henne lugnande med rösten  och pussa henne på huvet och lugna henne ännu mer  men det var inte lätt.. Irriterad är jag för att sköterskan inte kunde förklarat bättre jag trodde ju att jag bara skulle hålla försiktigt inte hålla med alla krafter jag har nästan, så hon inte sliter sig , och det borde finnas ett lättare sätt!  ska man tvingas hålla fast sitt barn sådär ? kudne det inte sagt att  båda jag och min sambo  borde vara med så en håller och en lugnar eller något! vadsomhelst än den upplevelsen och att spruta slant så illa,  hon sköterskan märkte det inte ens,  jag fick säga "du det blöder rätt rejällt och ser konstigt ut,"  vist nu ser det ut som en vanlig riva av en katt men det var ju hela upplevelsen och lilla älskade Sapphire som fick mer ont än hon hade behöft. jag fick rådet att ge henne alvedon ifall hon var väldigt gnällig för det kunde vara att hon hade ont i benen, nehe tror du!? vist okej bra medinformation om att man kan ta alvedon .

 Bilden nedan visar hur det såg ut tänk er min reaktion när man ser detta på sitt lilla barn och vet att det inte hade behövt vara så med rätt information. 


 

Som tur är var inte hela dagen åt faders för detta, Senare ikväll gick vi en promis genom lilla byn tillsammans med en underbar väninna till mig. Så Sapphire myste i vagnen och sov en stund sen vaknade hon såklart strax innan vi gick hem väl hemma somnade hon om, nu hoppas jag hon slipper feber av sprutorna.

Likes

Comments


 Tycker denna är så söt ja barnet såklart men byxorna tog så man kan se både fram och bak.och såklart sötfoton på min go unge


 

jag fick några av mina gamla barnskor av mamma och de testade jag på Sapphire de är inte för små men hon galskrek som en stuken gris och grätt i massor jag fick på dem men likadant var det när hon skulle gå i dem det gick bra när hon satt ner och kunde göra något annat men hon var helt förstörd 

Någon som varit med om detta innan ?


Så snart hon fick springa på sock var allt bra igen och hon satte fart i full galopp

och gladare blev hon när äntligen Oliver vill vara hemma på dagarna ,

Han klarar av henne mer än Sandy han har verkligen tålamod Sapphire är inte alltid snäll och inte alltid jag eller min sambo hinner se det heller när hon inte klappar fint. Här därimot var hon jätte snäll


Sandy höll sig på behörigt avsatånd
 

Oliver tröttnade med efter en stund

Så har vi den berömda kladda med spaghetti och köttfärssås!

En för Sapphire:

 

& en för mamma: 
Rätt gulligt att hon även vänder skeden , fast "fel"

  

 

Det blev ett bad sen

 

& äntligen blev påskrisen färdigt 😓  Vet inte om man ser det men jag har gjort dem i olika färg katogorier, och självklart hade jag köp fjäderkonfetti istället för vanliga med ståltrå. säg mig vad tusan har man fjäderkonfetti till ? 😜

För den uppmärksamme japp duken från kalaset (eller ja ska egentligen vara en plastmatta till barnstolen)  hursom ja den är kvar men blir inte så länge till 😝

Likes

Comments


 

Kantskydd från Ikea, rekommenderas EJ! varför?  det ska jag berätta :

Till att börja med håller inte den självhäftande tejpen alls bra tack ar det och att den flärken som sticker ut på den så kunde våran dotter utan svårigheter ta bort den och vi har sådana överallt hon har taggigt bort några men just denna var en av dem och som ni ser är det en fönsterkarm som är låg och av marmor, 

Här om dagen hade hon tagit bort den och såklart när vi itne tittar så ramlade hon rakt in i kanten det träffade precis i vid höger ögat jag var så rädd att jag höll på att gråta men som tur är så var det ingen fara det blev ett väldigt litet sår bara och läkte direkt. Det var riktigt otäckt och tankarna om vad som kunde ha hänt ush! nu hade vår sötnos tur och enormt glad är jag för det. Vi ska hitta något annat som håller sig där utan att hon kan ta bort den, Själv funderar jag på att tejpa fast den med silver tejp 😄. Vad funkar om inte silver tejp

Likes

Comments