Header

Days like this

​Hej fina!

I helgen blev det inte så mycket bloggande. Dels för att jag inte har gjort så jätte mycket förutom i fredags då vi gick ut, men även för att jag inte har mått så bra. Är väldigt förkyld och har huvudvärk till och från. Igår när jag sov hos Jesper så hade jag feber. Idag är den borta, tror jag? Hur som, så sitter jag och försöker plugga. Har nämligen ett argumenterande tal som ska vara klart imorgon. Samt massa annat plugg...

Imorgon har jag dels hästen, men ska även försöka släpa upp mig till gymmet beroende på hur jag mår. Det var alldeles för länge sen nu. Plus att jag känner att jag måste gå dit och komma över min sociala "rädsla" för att bli utstirrad av alla haha. Vi hörs!👋

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Zeppelin

Asså vilken stjärna jag har till hingstis! Wow säger jag bara. Tanken var markarbete, men jag kände för att fortsätta lite med dressyren när jag väl kom till stallet. Och så fick det bli! Skrittade fram honom på grusvägen och sen in på banan. Arbetade i skritten ganska länge för att få honom avslappnad. Många flyttningar och volter. Både mindre och större. Sedan fortsatte jag likadant i trav, dock inte lika länge. Han kändes väldigt mjuk och följsam. I galoppen blev det också lite förflyttningar, och volter. Där tappade han orken ibland, men kämpade på trots det! Testade även några galoppombyten bara för skojs skull. Hans ägare har berättat att dom har tränat lite på det, dock var det inte helt befäst än. Men vi provade och dom flesta satt fint faktiskt! Så Z får en 🌟 idag.

Likes

Comments

Zeppelin

aka hingstis som jag kallar honom för

Zeppelin som han egentligen heter, är en 10 årig hingst av rasen Knabstrupper som ni nog kan se ;) Som ni kanske vet så har jag letat häst ända sen Ludde gick bort, dvs. förra året. Under tiden har jag hjälpt till med några men det har aldrig varit liksom något mer än så. Dels för att det inte var den rätta hästen, och så kändes det inte helt bra i hjärtat att någon annan skulle "ta" Luddes plats. Men på senaste har jag blivit mer och mer sugen, och känt att jag kanske kan hitta någin ny stjärna att hjälpa till med. Det kommer aldrig bli som med Ludde och ingen kommer kunna ta hans plats. Men det kan ändå bli bra liksom!

Så jag hittade denna stjärna, skrev till ägaren och berättade lite om mig, min ridning osv. I Söndags 9/10 fick jag komma och provrida. Blev helt kär, vilken häst! Sjukt fina rörelser och jättego! Så vi bestämde att jag skulle börja ta hand om honom. Vi kommer satsa på träning och även lite tävling då han är utbildad L:a dressyr och 110 hoppning. Vilket är en sjukt bra möjlighet för mig att utvecklas som ryttare. 

Igår var jag hos hingstis, ägarens mamma hjälpte mig lite med att hitta allt i stallet osv. Så idag ska jag faktiskt dit alldeles själv för första gången. Tanken är lite markarbete för herrn. Vi hörs senare! 


Likes

Comments

Days like this , Hästar

​Hej hej! Här ekar det tomt!

Jag insåg precis att jag har varit borta från bloggen i över en månad, vilket är min längsta bloggpaus någonsin. Känner mig chockad typ. Hur som, det har inte hänt så jätte mycket i mitt liv. Eller ja, har skaffat mig en kattunge, festat och även blivit medryttare på en stjärna till häst. Ett eget inlägg kommer om det. Jag kände liksom att jag inte hade något roligt att skriva om förr, liksom jag gjorde inte så mycket. Jag hade ingen häst, gymmar gör jag knappt längre pga. mina sociala problem så mitt liv är ganska enformigt. Oftast är det skola-pojkvännen-sova. MEN nu ni, kommer det bli mycket bättre med häst! Så nu jävlar kör vi!👏💪

Likes

Comments

Days like this

​Hej fina! 

Ligger i sängen helt död, måste plugga men har världens mensvärk :)))) Önska att jag kunde vara kille dessa dagar. Men what to do liksom. Idag har rumpisen och benen fått träna. Jag gick run Ågelsjön med Jesper och hans föräldrar. Det är en runda på 10 km typ, därefter klättrade vi upp för yxbacken. Ni kan fatta morgon dagenes träningsvärk. Inte taggad! 

Hur som, tänkte bara slänga in ett hej. Ska försöka ta tag i plugget nu. Hade!

Likes

Comments

Hästar

Hej fina!

Igår blev det en minst sagt lång tävlingsdag. Som jag skrev i tidigare inlägget så följde jag med som hästskötare åt Jojjo och hennes två stjärnor - Lirco & Flavius. Vi åkte från stallet vid 8, innan det fixade vi stallet och släppte ut några hästar. Samt fixade inför kvällen. Sedan var det bara att lasta på och åka mot Sundbyholm, där tävlingarna hölls. Flugan gick 120 och 130. Kom 6:a i 120 och fick ett skitpet i 130. Superfin verkligen! Lirco var felfri i båda sina klasser. Så duktiga! Vi kom inte hem förens 9 till stallet. Så jag var lagom trött haha.

​Jag har även fått i uppdrag att hjälpa till med en ponny på min praktik, Jim som ni ser på bilden. En c ponny som är lite speciell, ganska rädd av sig. Jag kommer hjälpa till att utbilda honom, är väldigt taggad faktiskt! Ska bli riktigt kul att få vara med från början och forma. Har ridit honom två gånger hittills, super trevlig kille med ett jäkla fint steg. Dock lite för lite ork än sålänge, men det kommer med tiden.👊

Likes

Comments

Hästar

Hej fina!

Idag var det att gå upp klockan halv 6. Jag, Emma och Jojjo är påväg till Eskilstuna/Sundbyholm. Jojjo ska tävla Lirco och Flugan, så hela dagen kommer spenderas på hopptävling. Därav kommer uppdateringen vara seg. Hoppas ni får en toppen fredag!
👋

Likes

Comments

Days like this

Kan man ens kalla det mellis när det är såhär sent?

Ligger i sängen med datorn nu, försöker få lite plugg gjort. Men det går inte framåt! :)) Har så mycket i skolan redan, och är knappt i skolan för alla praktikdagar, specialveckor osv. Kommer inte hinna med allt känner jag. Är så otagg på allt också, får sådana perioder i livet ibland.

Försöker äta lite bättre nu också, eftersom jag vill gå upp i vikt. Men har så svårt att hålla det liksom. Blir så trött på mig själv. Ville bara updatera lite så att bloggen inte ser så tråkig ut. 

Likes

Comments

Days like this

​Igår hade min vän Emma sin födelsedagsfest, då hon fyllde 18 i tisdags. Jag åkte dit med pojkvännen, Jess & At. Var ganska trevligt. Dansade för det mesta med Jess, lärde känna lite nytt folk osv. Runt halv 2 tog vi sista bussen hem. Sen skulle vi byta buss på rese så jag sprang till Max och köpte käk till mig och Jesper. Kom hem och sov. 

Idag vaknade jag och Jesper vid typ halv 1... ehm. Kollade på Prison Break ända fram till halv 6. Sen nu åkte jag hem och får se om jag träffar Jesper något mer idag. Måste plugga också :/// Hoppas ni hade en lika trevlig lördag som jag!   

Likes

Comments