Hej!
Har lite strul med min kamera så har inte kunnat lägga ut några foton, men det är på G!
Under tiden tänkte jag bara skriva av mig om något som nästan alla har upplevt eller upplever just nu, nämligen pressen att lyckas med sig själv.

I dagens digitala värld har vi kunnat följa människor som klarat av det vi trott är omöjligt. Hoppat av ett av dem bästa universiteten för att sedan skapa företag som omsätter miljarder, utan någon högre utbildning. Utan ben och armar kunna bestiga världens högsta toppar. Bröderna Wright kunde för sjutton flyga när inte ens fysikens lagar var på deras sida. Så hur kan vi egentligen känna press om att lyckas om vi vet att ingenting är omöjligt?
Kanske för att samhället har skapat en bild av hur en lyckad människa ser ut och vad personen gör. Vi hör så mycket av vår omgivning om vad vi ska och inte ska göra.
"Du har så bra betyg, varför vilja bli en författare när du kan bli något så framgångsrik som läkare eller jurist?" Kolla, dem valde att plugga vidare och går nu sista året på universitetet och här sitter du i kassan i en livsmedelsbutik och väljer snart att slösa alla pengar igen på att åka på backpackresa, sådär kan du ju inte leva!"
"Du kan inte bli ett sminkproffs och lägga ut tutorials på Youtube, ingen kommer ändå kolla då det redan finns så många Youtubers som lägger ut sådant, varför skulle just du lyckas?"
Sådanna kommentarer kan göra ont att höra och man kan börja tvivla på sig själv och det man gör, men lyssna faneimig aldrig på det där! Varje individ skapades av en anledning med ett syfte, nämligen att göra det man älskar och tycker om. Att göra något man brinner för är enligt mig en lyckad person för personen väljer att bejaka sin glädje. Allt annat som rikedomar eller makt är bara en positiv sanktion som du fått ut genom att göra något du brinner för. Varför tror du att alla framgångsrika människor som Anastasia, kvinnan bakom Anastasia Beverlyhills, Oprah Winfrey eller Ronaldo omsätter miljarder? Jo, för att de valde att bejaka sin glädje, göra något som de älskar. I dagens samhälle känns det mer som att vi människor strävar mer efter att bli rika eller få makt istället för att göra det man älskar, "för hur ska en som dansar kunna bli rikare än en ingenjör?" Men tänk efter nu, vem tror ni kommer känna sig mest rik på livet? Dansaren som slänger sig ur sängen innan väckarklockan ens ringt för att kunna ha så mycket tid som möjligt till att dansa eller ingenjören som vaknar med en stark motvilja till att gå till jobbet men stannar kvar då lönechecken är fet?

Så stå upp för er själva och våga göra det ni älskar för ni kommer må så otroligt mycket bättre av det och ha en mer positiv inställning till allt i livet. Det man väljer att visa världen är exakt det du får tillbaka av den trefaldigt. Älska det ni gör så kommer du trefaldigt få mer saker att älska. Kanske får du en partner, kanske en fet lönecheck eller något du drömt om väldigt länge. Allt detta och mycket till kan du få om du väljer att bejaka din glädje, då är du verkligen en lyckad människa.


Likes

Comments

Tjena Allesammans!
Ja då har man startat en blogg och det känns skit kul, så slå er ner och känn er välkomna.
Det min blogg kommer handla om är främst mode då jag älskar tanken av att uttrycka mig, berätta något enbart med kläder, men den kommer också handla om hur just du kan bli den bästa versionen av dig själv. Jag vill helt enkelt inspirera andra människor, sprida glädje genom det jag skriver och stärka andra!
So stay tuned darlings!

Likes

Comments