klippte min vän idag. lika längder i det längre partiet uppe på hjässan. sax över kam i det kortare i under partiet även kallat finish. för att för en jämn övergång i de olika längderna och slippa den väldigt markanta kontrasten tunnade jag ut linjen med effilerings saxen.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Enkelt men snyggt. Börja att göra den inbakade flätan i sidan för att sedan jobba dig neråt i nacken för att sedan flätan ska hänga över axeln på andra sidan. Enkelt, snabbt men framförallt snyggt.


Likes

Comments

Börja med att tupera håret ( tupera inte det i nacken ) för att få volym på hjässpartiet. Fäst sedan upp detta i en hästsvans så långt ner i nacken du kan för att senare i uppsättningen få hudkontakt. Nu har du det i en hästsvans så nu ska du locka håret. Försök att locka håret åt samma håll hela tiden för att få det enklare och snyggare senare i uppsättningen. Kamma sedan ut dina lockar så att du får en beach wave effekt på håret. Du ska nu börja fästa upp dina lockar. Om du tycker att de är för platta och bara hänger så tupera passén i vågens riktning och fäst sedan upp den. Behövs det så gör så på alla passéer. Föst sedan din krona eller tiara. Det är mycket viktigt att den hamnar i mitten och att den inte ska luta.


Likes

Comments

Våg föning på herr.
Börja med att kamma dit vågorna med kammen först för att få dit formen. Var inte rädd för att blöta ner håret. Vågorna ska skifta så det blir en C formation på vågorna, dvs att det ska svänga som C mot varandra. Föna sedan dit dina vågor. Du ska få raderna med vågor jämna i sina mellanrum till varandra. Du ska kunna få plats med 5 våg rader. Du ska även kunna kamma håret under tiden du fönar utan att du drar ut vågorna.


Likes

Comments

Loops. En uppsättning som kan bäras till både fest och bröllop. Du samlar allt hår först i en hästsvans. Sedan delar

du in det i fem indelningar. Du placerar fyra av dom i en cirkel runt häst svansen för att sedan placera den femte

ovanpå dessa. Även i denna uppsättningen strävar man efter romb formen. Man ska ha sina loops lite kon formade. Stängningen

av loopen ska vara på vänster sida och öppningen på höger sida. Det är mycket viktigt att man för den öppna delen på vänster sida

på alla loopar och att alla loopar är lika stora för att det ska bli snyggt och symetriskt.Likes

Comments

Vill du ha mindre flygit hår? Ett värme skydd? Ett medel som gör din frisyr mer hållbar? Mjukare hår? Att ditt hår ska vårdas?

Mitt tips till dig är då att använda Uniq One från Revlon. En produkt som har alla dessa egenskaper kombinerat i sig tillsammans med några egenskaper till. Denna produkt är mer som en kräm än en olja. Man kan antingen spraya direkt på håret eller så kan man spraya lite i händerna och sedan dra händerna genom håret. Den kan appliceras i både blött och torrt hår. Jag använder själv denna produkt dagligen och är supernöjd med den.På en skala från 1-10 så får denna produkt en självklar 10 av mig.

Likes

Comments


Hej.

Vi fick en uppgift i skolan där vi skulle ta en bild ute i naturen och beskriva dess former.

Jag fotade ett träd för att beskriva formen på ett löv. Många av våra löv r formade som en romb. D.v.s. att det är format som
ruter märket i en kortlek för er som inte vet. Vi arbetar mycket med romb-formen i skolan i våra uppsättningar. Att man ska få in trianglarna i uppsättningen. Den kan sitta mitt på huvudet, bakhuvudet, i luggen eller en i luggen och en i bakhuvudet. Dock ska det trots allt vara snyggt tillsammans och se proportionerligt ut.

Likes

Comments

Hej.

Tänkte berätta för er om en klassisk permanent rullning.

Börja med att kamma allt håret bakåt. Dela upp partiet i mitten efter spolens storlek och tjocklek. Ta sedan fram din passé och börja rulla. Din passé ska vara renkammad och peka mot 90 grader. Vid behov kan man överdirigera sin passé lite. Man ska vara noga med att få in topparna i topp pappret ordentligt för att topparna sedan inte ska knäckas av när man sedan spolar av permanentvätskan. Spolarna ska ligga rullade så nära huvudet som möjlig för att man inte ska få så kallade ''knyck'' i sin rullning sedan när det är klart. Gummibanden på spolen ska peka mot 12. Man kan sätta plastpinnar framme vid ansatserna och framme i pannan på de yttersta spolarna för att hålla dom på plats.

Likes

Comments

​Hej. 😄

Mitt namn är Sara. Jag är inne på andra året som frisör elev på Cybergymnasiet i Malmö. 

Här kommer jag att berätta för er läsare om min utbildning och visa er lite utav mina arbeten.

Likes

Comments