Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Blev överraskad med födelsedagsfirande av bästa bönorna. Sen drog vi till Freehold Brooklyn och körde lite spel och drack bärs. Helt ok fredag faktiskt.

Idag blir det storstädning i lägenheten och senare bio. Jag vill se Boss Baby, men jag är en tönt då tydligen.

Likes

Comments

Jag tänker rätt ofta på hur svårt det är att förklara för folk hur det är att bo här i New York. När jag beskriver att jag är på väg och ska handla, så tänker nog de flesta att jag skuttar fram förbi skyskrapor och bara älskar livet just i den stunden. Det som de flesta inte vet är att jag ofta går ner i pyjamas, med en liten plånbok med mina sista slantar och försöker skrapa ihop 45 dollar så jag kan handla både mjölk OCH ägg. Ibland, när det är en bra dag och jag har jobbat ihop lite extra köper jag till och med bacon. Men bara ibland. För här kostar ett paket ca 10-12 dollar. Tänk er den, 120 spänn för ett paket bacon. Förstår ni vad jag menar med lyx då?

Sen så tänker jag också på de små grejerna som gör mitt liv här till en dröm som inte ens går att jämföra med vissa andras vardag. Igår till exempel, en helt vanlig onsdag så åker jag och A till IKEA för att få inspiration för vår nya lägenhet. Eller alltså, jag åkte ju dit för köttbullar men vi säger väl inspiration. På vägen hem åker vi längs brooklyn heights och det är solnedgång över staden. Båda blir helt tysta och inser att "herregud, vi lever faktiskt i en av världens städer." En helt vanlig onsdag. Solnedgång över en stad i ljus som verkligen glänser. Sen kom vi hem, stoppade in tvätten, bytte lakan och gick och la oss. Sagan slut för den dagen. Det är dessa små stunder som gör livet lite extra bra.


Likes

Comments

Det är så lätt att tänka att det svek som svider mest är det som görs av någon man är kär i. Men jag har nu insett att det som faktiskt gör mest ont och som jag nog aldrig kommer över, är de svek som görs av så kallade vänner.

Det sorgliga i det hela är att det är precis samma situationer med vänner som jag kan ha haft med ex partners. T.ex man ger 110% och får tillbaka 3%. Man åker tvärs över stan mitt i natten för att för en minut kunna göra någon glad, och tillbaka får man inget annat än ett slag i ansiktet. Man kan va vän med personer som visar sig vara något av ett helt annat slag. HELT ANNAT. Det visar sig att de inte alls är så ärliga, pålitliga och lojala som de en gång marknadsfört sig själva som.

Jag tror ändå att alla förändras när de flyttar hit till NY. På något sätt. Tyvärr har de flesta jag träffat ändrats till något sämre. Status, fest och pengar förändrar människor så pass att man blir mörkrädd. En så enkel grej som att inte snacka skit om sina nära vänner blir en omöjlighet för vissa. Och jag förstår inte. Är jag en naiv svensk som tror att man ha ärliga vänner när man bor i en stad där man trampar över allt och alla för att ta sig nånstans?

Folk som tar och tar för sitt eget gynnande, tills man inte har något kvar att ge. Hade det varit ett förhållande hade man tagit snacket och avslutat allt för länge sen, men jag har inte gjort det med vissa. Varför? För det suger. Rent ut sagt. Det suger. Jag tror att varför man faktiskt är ledsen när man gör slut med någon är för att det är avslutet av en vänskap som faktiskt gör ont.

Detta suger. NY suger.

Likes

Comments

Likes

Comments

ÄNTLIGEN KÖRKORT!!!!

Första försöket. Efter 1 månad bilskola endast. Är så nöjd och glad.

Nu kan jag bara fokusera på att packa mina grejer. 64 kg får man ha med sig och jag har typ 70kg... Hur gör man??

Vad skulle ni välja bort först, skor eller jackor?


Likes

Comments

​Har kört bil hela dagen idag. Har varit ute och kollat på hus ute i norrtälje som pappa vill köpa. Riktiga ruckel som tydligen kan "fixas upp". Vilket jag aldrig förstått riktigt, det tar sån tid och så mycket pengar. Jag vill alltid att allt ska vara klart direkt. 

Tänkte övningspacka ikväll. Får se om jag får ner alla saker i mina två resväskor. Har ni några tips angående hur man packar? Jag tror att jag är bra på det men jag har förstått att så är det inte. Har köpt vacuumpåsar, vilket kan vara bra så det packas ner lite lättare. Mer tips, please! Hit me up :-)


Likes

Comments

Sol. Bärs. Jordgubbar och glass. Utomhusbio i Bryant Park. Vin och ost på taket down town. Midnattspromenader i central park. Sillmackor. Lukten av solkräm. Shorts. Linnen. Solbränna. 

Fick idag höra av Maddie på telefon att vädret i New York ska bli 20+ och sol nästa vecka. HUR SJUKT ÄR INTE DET PÅ EN SKALA MELLAN 1-10?! Sen kan jag lova att det blir snö när jag kommer, brukar vara så med min otur. Hoppas verkligen att det håller i sig. Vår i New York är bättre än bacon en lördagsmorgon. Eller, nja. Bacon är ändå svårslaget. 

Likes

Comments