Lite komiskt är det väl att jag skaffat en blogg för att dokumentera min resa som mamma och istället för att bomba med inlägg skriver jag nästan inget på 2 månader. 🙈

Men vad ska man göra, det finns viktigare saker att göra i min vardag. Älskade flickan sover på mitt bröst just nu och då tänkte jag passa på.

Så, hur går det med allt? Jo, tack, jättebra!!! Bebislivet har så mycket fint med sig att jag kan titta på gravida och tänka LYCKOST dig! Tokigt hur min lilla är knappt 2 månader och jag fantiserar redan om en till, haha. Dock förstår jag att allt gått så smidigt för mig då mamma och min man ställer upp dygnet runt, alla har inte den lyxen. Otroligt tacksam!

Men tillbaka till Anastasija.. som sagt, 2 månader om några dagar. Hon sover 8-9 h i sträck på natten, äter ordentligt, fyller blöjan regelbundet och är allmänt en nöjd bebis. Nyligen har hon också börjat le och "prata" som en tok vilket är otroligt underhållande! Hon är väldigt stabil i nacken också för sin ålder. 😎 8

Såhär ser vi ut just nu. Mysigaste som finns! Ibland kommer jag på mig själv att när hon är vaken tittar jag på henne och när hon sover tittar jag på bilder på henne, haha.

Denna pluttis älskar att sova i armarna på oss! ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag vet inte om det är så med alla bebisar, men oj vad dessa små kan sova! Och trots att Ana sover bort större delen av dagen har hon världens bästa nattrutiner också. Hon brukar somna vid 12-01 och sova till 05 på morgonen, då äter hon och vi byter blöja vilket tar ca en timme och sen fortsätter hon sova till 09. Då är det måltid och blöjbyte igen och ofta fortsätter hon sova till 11. Därefter är det ett par vakentimmar sen skönhetssömn igen 😂. Jag vet att detta inte kommer hålla föralltid så jag njuter av att inte haft en enda vaken natt sen förlossningen vilket är 20 dagar sen idag, btw! ✌✌✌

Likes

Comments

Känns så märkligt att skriva såhär i efterhand. Sist var mitt lilla barn i min mage och jag hade ingen aning vem det var. Jag hade ingen aning hur hon såg ut, hur hon var, hur det skulle kännas. Jag såg framemot allting men var samtidigt rädd att något skulle slå fel. Jag var orolig över om jag verkligen skulle knyta an till det lilla livet. Liksom, hur kan man älska någon man aldrig träffat? Men jag kan säga helt ärligt att DET GÅR! 😍

Förlossningen var utdragen, 26 h med värkar, och tillslut när hon kom upp på mitt bröst var varenda minut mödan värd. Jag grät över hur vacker hon var. Och jag grät över lättnaden att allt hade gått bra och att det dessutom kändes bra i hjärtat!

Nu har det gått 17 dagar sen hon kom till världen och jag tror nämligen att jag aldrig varit med om att 17 dagar går så fort. Kärleken växer för varje dag hemma hos oss och vi ser så mkt frammemot att följa vår lilla tjejs utveckling.

Likes

Comments

Idag är det 4 övertid för min del. Bebisen verkar trivas i magen och väljer att vara där lite längre än tänkt vilket konstigt nog känns helt okej. Som jag skrev tidigare så känns det som att jag för varje dag som går landar in i rollen mer och mer. Det är märkligt hur man har gått där gravid i en evighet men fortfarande inte kan se den här helhetsbilden med bebis i vardagen framför sig. Eller är det bara jag?

Släkt och vänner är iallafall överspända, haha. Skriver och hör av sig dagligen för att kolla om vi inte råkat åka in till BB och glömt att säga något. Gulligt, tycker jag.

För övrigt så har jag mest varit hemma senaste två veckorna med några svängar till Umeå. några födelsedagsfiranden och en babyshower. Förra veckan var jag ute och promenerade långa sträckor varje dag. Längsta var ca 9 km, var helt slut efteråt men det kändes bra! Nu i veckan har jag däremot varit lat och bara suttit inne och tryckt glass i stora lass. Ska bli ändring på det så fort det blir finare väder. Ryktas om sol och 11+ till helgen, något att se frammemot helt klart!

​Bilden är från min babyshower. Blöjtårtan har min vän Fanny gjort, som dessutom åkte hit tidigare för att hjälpa till med att fixa iordning, bakade en tårta samt diskade och dammsög efteråt. Guldvärd är hon!! Och även alla andra fina som förgyllade dagen.

Likes

Comments

Ja, här är vi! 😄 En dag övertid och knappt några känningar alls. Börjar undra hur detta ska sluta.. allra sista möjliga dagen är 17 april med igångsättning men så långt hoppas jag inte det går. Släkt och vänner är såå taggade och jag får meddelanden varje dag om det är action på g. Så gulliga! Jag kan bara tänka mig hur det kommer bli när hon är ute. 😍

​Magen har sjunkit så pass mycket att hela ytan högst upp är alldeles tom. Ser ut som att jag svalt en fotboll, haha.

Likes

Comments

Gud, vad detta känns märkligt. Jag har alltså varit gravid i hela 40 veckor. Och trots den långa perioden har jag inte riktigt vant mig vid att snart vara någons mamma. Mamma? Jag? 💁

Ni som känner mig vet hur mycket jag älskar barn. Oavsett var jag är och det finns barn i närheten så hittar man de säkert tillslut i min famn. Men det är annars när det är ens eget.

Jag har fortfarande svårt att tänka 'kärlek' och att jag 'älskar' det lilla knytet när allt fortfarande känns så abstrakt men rädsla att något ska gå fel eller att man inte ska vara tillräckligt bra i sin nya roll finns bannemig där. Kanske är det omvänd kärlek?

Nu har jag bara 2 dagar till BF vilket känns både bra och mindre bra. Mindre bra att jag inte har några känningar på g att det kan vara dags och samtidigt bra att få några dagar till att bearbeta det som komma skall! 

Lillstor magen😎

Likes

Comments

Som rubriken lyder... vi är i mål! Nu kan bebisen komma när som helst utan att det skulle skada henne på något vis. Alla organ är färdigt bildade så fram till BF lägger hon bara på sig vikt. Själv har jag faktiskt en känsla på att jag bär på en stor baby! Kanske 4360 kg och 54 lång? 😉

Annars så känner jag inga "förtecken" på att förlossningen skulle kunna vara nära. Läste en grej på fb för ett tag sen ang sista dagarna innan BF "Det är som att vänta på flygplatsen på någon man varken vet när den anländer eller vem det är". Så sant, haha.

Likes

Comments

Idag var det medlemsdag på jobbet och jag blev ombedd att agera konstär. Det blev ansiktsmålning för hela slanten! Under ett ögonblick fick jag nästan panik då 7-8 barn stod i kön medan min rygg skrek efter paus. 😄 Men det gick bra och jag hade superkul!

Såhär såg de ut efter transformationen. 😍

Och såhär slarvigt såg jag ut! Inte lätt att måla spegelvänt ska ni veta.

Likes

Comments

Igår fick jag, eller kanske rättare sagt bebisen, en sänghimmel till spjälsängen av mina föräldrar. Den är såå fin och mysig. Jag satte dit lite lampor och leksaker vilket gjorde susen. Nästan så man själv vill krypa in dit och sova där istället. 😉

Nu fattas bara babynestet som borde komma nästa vecka! ..och kanske en liten bebis också, hihi.

Likes

Comments