2an på gymnasiet, Random

Helgen som jag fruktat och längtat efter är nu över, guldmedaljen ligger i väskan och lättnaden över våran insatts är stor. För er som missat detta har jag sedan ca 3veckor tillbaka tydligen börjat träna den udda sporten livräddning och i helgen var det alltså dags för tävlingen i Eksjö, som har varit själva anledningen till att jag överhuvudtaget började träna. Tävligen gick toppen och resulterade både i en solklar guldmedalj och ett personbästa till vårar dreamteam. Tror nu att risken finns att jag inte kan ta mig ifrån denna sport, vet inte heller om jag egentligen vill det. Men nu verkar det iallafall som att tränaren till dessa två fina människor som ni ser på bilderna, även inkluderar mig i framtida planer. Men hur det går med det får framtiden utvisa, sjukt kul att ha fått uppleva detta iallafall och att ha två av sina favorit personer i laget gör ju knappast det hela sämre! Nu får resterande helg spenderas åt plugg och uppladdning inför kommande vecka som består av både prov och diverse läxor.

Hoppas eran helg var lika bra som min, kramar Agnes<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

2an på gymnasiet, Random

Okej, lets face it... det är ingen ide att jag lovar att jag ska bli bättre på det här med att blogga. Tiden rinner iväg och här står jag med händerna längs sidorna och funderar på hur det redan kan vara slutet på september... Bloggen har helt enkelt inte kommit i första hand, tyvärr! Men vem vet, någon gång i framtiden kanske jag kommer in i någon form av vana o börjar blogga mer regelbundet. Inget löfte dock!

Så vad har egentligen hänt det senaste 20 dagarna? Ingen aning, helt ärligt. Livet går för tillfället så fort att jag inte hinner med. Känns som jag vaknar måndag morgon och nästa gång jag vaknar är det helt plötsligt torsdag och nästan helg igen. Men på nått vänster har jag iallafall de senast 3veckorna ändå hunnit göra nästan allt jag velat göra. Kan bara konstatera att allt handlar om prioriteringar och största möjliga användning av alla små slös minuter. Dvs att de 45min som (enkelresa) läggs på att pendla varje dag får går till att plugga i så stor utsträckning som möjligt. Sociala medier och serie-tittande får helt enkelt vänta tills man känner att man har någon timme över.

Jag tycker att mitt liv är väldigt fullspäckat med några träningar, kompisar, plugg och sömn för tillfället, trots detta har jag människor i min omgivning som lyckas klämma in ytterligare saker. Saker som exempelvis extra jobb och filmtittande. Detta gör mig så förundrad... Hur kan vissa människor hinna så mycket på de 24h som finns på ett dygn? För mig är det en väldigt svår ekvation, så den som klurat ut den kan ju säga till.

Nu ska jag sova och njuta av det faktum att jag imorgon endast har tre lektioner, många kramar Agnes<3

Likes

Comments

2an på gymnasiet, Random

Hej de fina följare som fortfarande läser trots vårar lååånga uppehåll... Sommaren är nu officiellt över hur jobbigt det än är att erkänna och det är dags att komma igång med lite gamla vanor, dvs skolarbeten, träning, ofrivillig diet och så klart bloggen! Har varit helt out of the mood för bloggen men nu efter att ha läst Emmas fina inlägg har jag blivit lite taggad att ta upp det igen (hoppas det håller i sig längre än förra gången...).

Vad har hänt det senaste då? Jo det mest spännande för tillfället i mitt liv iaf är en grabb som heter Dennis och min nyfunna spontanitet (inte helt otippat hör dessa två saker ihop). Som Emma nämnde har jag som sagt inte kunnat ansluta mig till deras nya livsfilosofi (yolouk) utan får först se vart denna episod i mitt liv mynnar ut i. För tillfället ser det ljust ut och förhoppningsvis fortsätter det i samma spår. Min nyfunna spontanitet uppkom iaf de senare veckorna på sommarlovet då jag kände mig så jävla tråkig. Mina kompisar hävdar att jag inte var detta men det kändes verkligen som jag bara sa nej till saker och låg hemma i soffan, o vad får de för roliga resultat i livet?? NADA! Jag bestämde mig iaf för att medvetet försöka säga ja till allt som inte innebar en självklar risk för skador, psykiskt och fysiskt. Detta har resulterat i natt besök på Mc-donalds i Vårgårda på moppe, flotte paddling i ökänd damm, spontan tripp till livräddnings- SM (där jag även träffade Dennis...) och 1mils vandring i ett minst sagt regnigt Dalsjöfors. Om denna spontanitet är positiv återstå att se men klart är iaf att jag hittills har haft så himla kul!

Ska inte bli något jättelångt inlägg ikväll men hoppas ni är lite spontana i era liv, vare sig det betyder en spontan utflykt på helgen till ett regnig Dalsjöfors eller en snap till rushen, för en sak är säker, det förgyller vardagen!

Många kramar Agnes <3 (aka Agge tyvärr för närvarande...)

Likes

Comments

2an på gymnasiet, Random

Jag och Amanda har haft några deepcrushes här nu ett tag, o de har bara fått oss att typ må dåligt över vilka dessa personer umgås med eller vad de gör på dagarna osv osv. Så nu har vi kommit på ett väldigt fint motto! YOLOUK- Eller You only live once utan killar. Ja tycker de är lame whatever men har nu kommit till en punkt i mitt liv att jag helt inte orkar me killar. Vem orkar tråna efter nån som en som en i mängden och inte alls anstränger sig själv? inte jag iallafall. Plus att man helt enkelt inte har tid med att ha ett socialt liv på Bäckäng. Vi har ingen fritid men vi har iallafall en framtid... Dock har Agge aka Agnes lyckas balansera detta, men det överlämnar jag till henne att berätta mer om. Hittills har vi iallafall kunnat leva upp till vårt motto, att inte ha en dum crush på dem dumma personerna längre, typ isch.. Hehe igår när vi bestämde de klarade jag mig i typ 5 minuter och sen la han upp något på Facebook och jag var tvungen att kolla upp lite. MEN nu är de slut me de. Tho han är fortfarande rätt snygger.

För övrigt har dagen varit rätt bra. Min italienska gick väldigt fort, lika så de andra lektionerna och jag hann med min 14.56 buss och var hemma ungefär 16.00, de är lycka. Dock fick jag sitta och lyssna när fyra personer snackade om alla deras problem och om alla personer de ogillade. Pga att jag inte kunde få upp mina hörlurar eller mobil i tid. RIP Emma ungefär. 

Imon går jag kort då 10-00-13-10 vilket är riktigt härligt! Har bestämt mig för att försöka ligga lite före i ämnena då tvåan redan börjar gå på mina nerver och gör så jag förlorar sömn. Sov för övrigt enbart 10 minuter i natt, thats g8m8. Va typ hyper hela dagen och ville typ skrika på allt och alla när jag kom hem. Men ska nu försöka ta ikapp det lite iallafall. 

<3/Emma

Likes

Comments

2an på gymnasiet, Listor

Nämen hej! De va inte igår, självförvållat. Hehe ops! Kan ju börja med att skriva att vi inte har bestämt oss att bli eremiter som det ungefär verkar som om man kollar på bloggen. Har egentligen inga bra anledningar till att vi inte uppdaterat men så blir de ibland, eller? 

Aja iallafall har vi gått två veckor i 2an nu. Helt sjukt. Skolstarten har varit helt okej, schemat suger vissa dagar och vissa dagar äger de. Om man har mitt schema iallafall hehe. Vi alla har också skåp på olika ställen så man känner sig helt 4everAlone vid sitt skåp. Med skolstarten kommer förkylningar och sjukdomar. Detta fick jag smaka på i veckan då jag låg med feber och förkylning och de kändes som att det inte fanns en morgondag, ungefär, typ isch. Då var de synd om mig. En annan sak som kommer me skolstarten är att träffa alla elever på skolan och alla smått irriterande människor som man i 10 veckor nu kunna undvika. Kan slå vad om att ni minst stöt på en av personerna nu när skolan börjat. 

Personen som:

- du innan haft en crush på.. Behöver jag säga mer?

- tror sig haft världens roligaste sommar och ska absolut berätta de för ALLA. 

- tror att korridorerna är några längdbanor som man helt ska gå så sakta i som möjligt. 

- börjar terminen med att fjäska för alla nya lärarna, för att senare få pluspoäng.

- tror sig kunna allt om allt.

- tycker att man är störst bäst och vackrast

- inte lyssnar på lektionerna så läraren får upprepa sig 20 gånger.

- skryter om alla personer man haffat under sommaren.

- tar alla dina svar på lektionerna? Bara sluta me det tack!

- ska kramas och hålla på även om man inte egentligen pratar resten av terminen.

- skriker ut svaren i klassrummet. RÄCK UPP HANDEN O VÄNTA PÅ DIN TUR OMG!

Nu ska jag istället för att komma på mer personer försöka lugna ner mig, haha man blir smått irriterad när man får tänka på alla irriterande människor som finns i skolan. Ska ladda upp för en vecka med massor av kul ny kunskap. (Hur jag vill tänka.. men de kommer antagligen sluta med att positiviteten slutar imon då jag ska upp 5.00) 

<3/Emma


Likes

Comments

SOMMARLOV 2016

Precis som rubiken antyder, var det idag fint väder för första gången på vad som känns som en evighet. Den senaste tiden har bestått av regn och åter regn med några få dagar av orkan vindar, yay. Idag har det iaf varit 20 grader varmt och strålande sol och min lycka var total. Detta resulterade i en heldag i skogen med picknick och fika. Kl 12 idag efter min tandläkartid (som btw gick toppen= inga hål) drog jag och min bästa kompis och hund ut på en promenad som varade tills kl 17.30. Vandrade närmare 2mil i Herrljungas skogar och det var verkligen så mysigt. Lyckades även hitta mitt livs första egna kantareller vilket självklart också förgyllde det hela något... Tänkte iaf slänga in lite bilder från dagen och hoppas ni oxå njöt av det fina vädret.

Kramar Agnes<3


Likes

Comments

Som svar på min egen fråga: personligen gör jag nästan det. NÄSTAN. Jag vet elakt för dem jag inte gillar bilderna hos.. Nä men seriöst har tänkt på det rätt länge nu och kommit fram till att följare hänger knappt ihop med likes på bilderna. Vet sånna personer som har kring 800 följare och har ca 100 likes på sina bilder. Alltså har 87,5 % (snabb på matte aka miniräknare) tyckt att bilden inte är värd att gilla? Jag vet att inte man kan se alla bilder folk lägger ut är också sjukt dåligt på det men det är rätt sjukt att sån många personer som faktiskt får upp bilden i sitt flöde ignorerar den? Asså är det bara jag som lagt märker till detta?? Haha kanske men aja. Har även märkt att selfies har mycket mer likes än typ "naturbilder" och quote så man märker ju att folk ser bilderna och iggar dem?

Personligen har jag slutat gilla folks bilder som är kalla mot mig, gillar du inte min bild gillar jag inte din typ. Asså de jobbiga är ju också att man kan se om de gillat andra bilder?

Själv är jag inte heller sån som bli as arg om jag får enbart 30 likes på en bild för jag vet själv att jag tycker om bilden och folk har sätt den utan att de trycker på gilla. Min förra crush är också ett exempel på alla dessa instagram människorna. Han gillade min bild och sekunden senare tog han bort liken..? Visst om man gjort de med en bild som är 45 veckor gammal hade de börjat bli lite weird och awkward men en ny upplagd bild? Aja hans val. Haha nä asså tycker instagram bara är skrattretande ibland.

xx/Emma

Likes

Comments

BucketList

Den 3e augusti nådde vi ännu ett bucketgoal. De lät deep. Nä men seriöst vi hade ju gå på Legenden om Tarzan. Och nu har vi finally sett den. Kan beskriva den så att tiden flög förbi, 1 timme och 50 min går fort osv.. Även att Alexander Skarsgård är jäfligt snygg, med och utan tröja. Stolt svensk osv. Kan även tillägga att de var vi 3 och typ 15 pers till i hela biografen och dem som satt framför oss började gråta i slutet av filmen, plus att de borde lagt pengarna på ett hotellrum istället..

Lite deprimerade av att filmen var slut gick vi runt i Borås och ( tro det eller ej) fångade pokemons! Vi var inte de bästa på de om man säger så och att alla andra killarna i parken kollade på oss som att vi va dumma i huvudet för vi inte förstod spelet.. De gjorde inget för ganska kul var de. Inget jag kommer fortsätta med men kul var det att försöka förstå sig på det iallafall.

x<3 /Emma

Ps: bilden till vänster är Agge också med på men fick tyvärr cutta bort henne för att min mobil inte ville sammarbeta med nouw... Men bakom Amanda ser man folk fånga pokemons i stadsparken i Borås.. 

Likes

Comments

SOMMARLOV 2016

Tyckte att vi behöver bosta våra egos lite och förstå att man måste stå upp för sig själv och att man har en röst även om vissa inte gillar de, du har en röst som förtjänar att bli hörd! Plus att du är perfekt vad någon än säger! Och inget INGEN ska få dig att känna dig otrygg.

Älska dig själv <3/Emma

Likes

Comments

Random

Okej, så nu är det kväll och som vanligt låter jag tankarna vandra till de mörka platserna igen. Inte mina mörka platser men det faktum att världen ser ut som den gör, gör att jag vill gråta. Detta verkar på något sätt göra att jag sticker ut från mängden, för majoriteten av befolkningen verkar bokstavligttalat ge blanka fan i hur andra människor mår. Det faktum att jag mår dåligt över det får mig att framstå som konstig, inte de som inte bryr sig alls som är konstiga (vilket jag tycker). Oskyldiga människor dödas dagligen på grund utav att människor väljer att använda sig av våld för att lösa de konflikter som uppstår. Känner mig som en treåring när jag skriver detta men hur svårt kan det vara att växa upp och kommunicera utan vapen? Hur kan det vara okej att människor dör på grund av sin hudfärg, kultur, religion eller kön? För mig är det helt obegripligt hur man kan tycka att en viss typ av människor är värda att döda bara på grund utav dessa saker? Får tårar i ögonen över det faktum att så många människor inte längre räknar de man har förlorat utan de man har kvar.

Ursäkta för ett virrigt inlägg och godnatt<3 //Agnes

Likes

Comments