Såg en rejäl firre idag och blev lite exalterad när jag skulle beskriva hur stor den var. Jag kanske överdrev en smula, men den var riktigt stor med (restylane)fylliga läppar, såg mycket bister ut och påminde faktiskt väldigt mycket om en av mina gamla lärare.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Resan till Egypten kan närmast beskrivas med det delikata uttrycket "sju sorger och åtta bedrövelser". Eller katastrof om man vara lite mer nymodig i sina formuleringar. Skånetrafiken har levererat fantastiskt dålig punktlighet senaste tiden, så vi tog ett tidigare tåg för att säkerställa att vi skulle hinna vänta på den förmodade ersättningsbussen mellan Hässleholm och Malmö. Tåget kom i tid, tåget anlände på Kastrup i tid. Faktiskt så var tåget det enda som lyckades passa tiden den här dagen, och efter en horribel mellanlandning i Kairo, skrikande barn och svettluktande araber var jag mer än redo att avsluta både mitt eget och flera medresenärers liv. Motresenärer.

Klockan var förbi 01.30 när vi kom fram till hotellet, ivrig att tvätta av mig dagens smuts hoppade jag in i duschen. Tog på mig morgonrock, snart knackade det på dörren och vi fick in lite nattmat. Samtidigt som jag öppnar dörren glider skärpet av morgonrocken, snabbt drar jag tag i den och håller igen den. Killen ställer ner maten på bordet. Tebe kommer ut från badrummet, nyduschad och naken, ovetandes om att vi har besök i rummet. Besöket avlägsnar sig snabbt därefter, med generad uppsyn.

Morgonen efter kollade vi in havet och allt gårdagen bjöd på glömdes och förläts snabbt. Finner inga ord för det här fantastiska revet som ligger precis vid hotellet! Helt underbart!

Likes

Comments

Den här dagen var lite surrealistisk, kände på mig redan när vi åkte ut att det skulle bli en riktigt bra dag och jag blev inte besviken. Ombord på båten fanns fyra dykinstruktörer, två khazakstanier som skulle provdyka vid båten och Jenny som skulle snorkla. Övriga var besättning, så det bådade gott för riktigt mycket dykning.

När jag stod och drog på utrustningen till första dyket säger han som jag ska dyka med att vi tar fosforgrottan, ägaren svarar då att vi inte skulle dyka där, för den grottan är farlig och det dog en man där förra året. Svaret blir då att det var inte den grottan han menade, att det fanns fler fosforgrottor. Han vänder sig till mig och säger att vi tar fosforgrottan. Jag vet inte riktigt hur resonemanget gick där, om det fanns fler grottor, men när vi kom till den som vi skulle in i så låg det ett sänke med ett inplastat papper med texten a life was taken here. Så simmade vi in. Fint var det, men vi gick inte så djupt. Svårt att fota i sån miljö så allt jag fick blev suddigt dessvärre.

Sen var det lunch, som följdes av klättring i klipporna för att kika på en grotta i berget. Otroligt vackert! Efter det undrade han som ledde dagens dyk om jag ville följa med på ett specialdyk utan fenor och utrustning, så jag fick andas genom hans reservslang och så höll han i mig och simmade runt, in i en grotta och in i ett totalt mörker. Det var en riktigt fascinerande upplevelse! Utan fenor var jag alldeles för långt in för att kunna ta mig ur om nåt skulle skita sig, först kändes det lite obekvämt men sen när vi vände oss om så var det verkligen värt allt. Synen när vi simmade ut mot ljuset, så otroligt fint. 

Sen var det lite fridykning med Jenny, och efter det var det dags för vrakdyk. Vi hade väldigt konstiga upp- och nertider hela dagen, missade säkerhetsstopp när vi gick upp i en grotta och det var ingen större ordning med nånting. Otroligt kul, men när vi kom ner till 28 meter där vraket låg så började allas datorer pipa samtidigt, en av instruktörerna signalerade att han skulle gå upp, en annan hade uppenbara problem med sin fot och vi fick ihop en bottentid på ca 30 minuter innan det blev dags att gå upp. Min dator indikerade behov av ett 27 minuter långt säkerhetsstopp, jag hade riktigt ont i huvudet och det slutade med att vi stannade i 7 minuter på 5 meter. Mådde inte som en kung när jag kom upp och trodde jag skulle spy. Alltid bra med en påminnelse emellanåt om varför säkerhetsstoppen är användbara och varför man ska börja med det djupaste dyket och inte tvärt om. Och varför man inte ska fridyka efter tubdykning. 

Dagen var trots detta helt jävla awesome!

Likes

Comments

Åkte in till stan igår för att köpa cyklop, Jenny råkade ha sönder sitt så hon behövde ett nytt. Hittade dock inget, hittade bara gata efter gata fyllt med skräp. Jag vet att jag själv är här men jag förstår verkligen inte varför folk åker till den här typen av platser. Förstörd natur, förstörda städer, förorenade hav. Människor som knappt kan röra sig till följd av dåliga beslut på buffén, ligger som strandade valar och steker i solen. Tror folk verkligen att dom upptäcker världen när dom åker hit? Jag blir så äcklad.

Hursom, hittade en söt papegoja också. Jag hoppas att dom var snälla mot honom, han var väldigt trevlig och såg faktiskt ut att ha det bra. Frågade om jag fick mata med nöt men ägaren sa att papegojan hade ramadan, det var ju osis.

Imorgon blir det dykning igen, sen en dag kvar och på onsdag är det hemresa. Det har varit en soft semester men det ska bli rätt soft att komma hem också, bort från det här vansinnet. Nästa gång blir det en riktig resa. :)

Likes

Comments

Åkte på nån dykutflykt i fredags, hade inte så höga förväntningar då vattnet här är rätt dött jämfört med alla andra ställen jag varit på, men jag blev så vansinnigt positivt överraskad. Första dyket blev ett grottdyk, mitt första, och det var ingen annan än jag som skulle dyka så jag fick en egen guide. 

Känslan av att simma in i mörkret är svår att sätta ord på, det enda vi hade var våra ficklampor och när jag av gammal vana vände mig om för att se hur det såg ut bakom var det bara kolsvart. Man kan ju tycka att det borde ha varit åtminstone lite läskigt men det var faktiskt inte det minsta otäckt. 

Grottan var luftfylld så vi kunde gå upp till ytan och andas lite. Kollade in stalaktiter i taket och letade efter sälen som tydligen håller till där ibland. Ingen säl blev det, men jag filmade lite och jag har aldrig sett mig själv se så hänförd ut som jag gjorde på den filmen. Skrattade faktiskt åt mig själv när jag kollade på den efteråt.

Andra dyket blev ett tunneldyk, även det var häftigt. Såg största lejonfisken jag nånsin skådat, den var inte alls nöjd över situationen med ficklampan och vände huvudet bort från kameran. Men det bästa med det dyket var det stora stimmet vi såg på väg till tunneln. Först simmade dom bredvid oss, sen cirkulerade dom oss och till sist när vi var tvungna att fortsätta så simmade dom efter oss. En av de bästa stunder jag nånsin haft under ytan! <3

Likes

Comments

Ja då var klockan halv nio då och jag har i sann pensionärsanda stationerat mig i sängen. Kommer säkert vakna vid 2 inatt bara för det.

Människorna här alltså, dom är något alldeles extra. Tror att det finns goda chanser att jag och Jenny är dom två mest normala personerna här faktiskt. Imorgon har jag bokat ett par dyk så jag kommer bort från det här vansinnet, ska bli intressant att se hur det står till med utrustningen här. Om väderförhållanden är bra så blir det ett grottdyk och ett tunneldyk, så det hade ju varit skönt med fungerande grejer.

Killen jag såg förut var inte han jag trodde det var, besvikelsen var stor. Den här herren hade dock också en flickvän som såg barsk ut, kanske kan bli lite poolside drama trots allt.

Likes

Comments

Charter är väl kanske inte riktigt min stil och det klientel som lockas av det är i regel de personer som jag tenderar att vilja undvika. Men det är ju en intressant upplevelse och en sann studie i antropologi. Flygresan hit var den roligaste jag nånsin varit med om, det var så fruktansvärt jävla episkt. Framför oss hade vi ett par, först kunde vi inte lista ut om ifall de var mor och son eller om de var tillsammans men det senare blev bekräftat efter att ett fullfjädrat krig utbröt ungefär en halvtimme in på resan.

Efter att dom i rask takt sänkt alldeles för mycket sprit som dom i sann charteranda köpt till överpriser ombord så påbörjades någon typ av sammanbrott. Psykos hade också varit ett relevant ord i sammanhanget tror jag. Det första jag hör är hur hon ylar fram "Jag BEEEER dig!!!" och så upprepades den frasen flitigt ända till det framgick att hon kände sig nervärderad av honom. Tyvärr hörde man inte mycket av vad han sa, han verkade lite mer sansad än sin sämre hälft och det var svårt att avgöra huruvida han förtjänade alla hårda ord eller inte.

Dom hann bli sams och osams om vartannat fler gånger än jag hann räkna, dom "började om nu" ett flertal gånger och jag hade aldrig i mina drömmar kunnat önska mig en bättre underhållning ombord. Det var som Jerry Springer på riktigt. Har aldrig tidigare skådat en mer lättkränkt person och emellanåt trodde jag faktiskt att det skulle uppstå handgemäng.

Jag är osäker på om dom reste med sällskap eller inte, jag tror det men dom andra höll sig väldigt tysta under hela resan. Vi satt och hoppades så intensivt på att dom skulle till samma hotell som vi, och imorse tror jag att jag såg en av dom som jag misstänker var i sällskap med dom. Ska göra lite grundligare efterforskningar och omsorgsfullt scanna av området i eftermiddag.

Annars dröjde det ju inte många timmar innan jag kontaktade några dykfirmor så nu inväntar jag svar om pris och plats. Ska väl inte tillbringa mer tid än nödvändigt på land.

Likes

Comments

Måndag morgon satte vi oss i bilen igen och åkte till benkyrkan i Kutna Hora. Har velat se den hur länge som helst. Tyvärr var takkronan borta på restaurering men det var ändå en imponerande samling skelettdelar. Oerhört morbida skapelser och många iögonfallande små kranier.

Besökte även ett par andra kyrkor, sen åkte vi tillbaka till Prag, köpte med oss ost och åkte till flygplatsen. Har nog aldrig nånsin varit så trött efter en resa!

Likes

Comments

Resten av söndagen spenderade vi med att gå runt och titta på Prag. Vi åkte upp till en utkiksplats nära huset där Jiri växte upp och sen fortsatte vi neråt mot den bästa gulaschen mina smaklökar någonsin vidrört. Därefter gick vi runt ända till sent och avslutade med att missa spårvagnen hem för att vi letade pokemon.


Likes

Comments

Nånstans mellan Krymlov och Prag stannade vi till vid ett kalkbrott för att bada, det var 32 grader ute och Jiri var i svettigaste laget. Hittade en gammal flotte som vi paddlade ut med, låg sen där och solade i ett par timmar. Såg massa abborrar och även ett par fula fiskar på land.

Likes

Comments