Header

Igår jobbade jag sista dagen på mitt (då/)nuvarande arbete. Efter ett halvår som kallskänka är det nu dags att ta steget och göra det jag verkligen vill göra och brinner för! Det senaste året har varit tufft, utmattningsdepression som förra sommaren ledde till stressrelaterad panikångest som jag nu har kämpat med i 14 månader. Utöver detta även otroligt mycket arbete och när jag blev tvungen att byta mitt jobb från café till kallskänk i maj med lång pendlingstid blev det för mycket. All ork har gått till att kunna vara arbetsam på jobb och när jag väl kommit hem har jag inte kunnat röra mig, än mindre kunnat ägna tid åt saker som gör mig glad. Detta inlägg ska inte handla om min sjukdomshistoria det senaste året så jag lämnar det här, året har helt enkelt varit mycket tufft. Jag vet inte vart jag hade tagit vägen utan stödet från pojkvän/familjen, så mycket kan jag säga.

Något som jag lärt mig det senaste året är att lyssna på min kropp. Nu när jag mår så mycket bättre än på länge har jag även börjat lyssna på mig själv och mina egna drömmar igen. Jag har kommit fram till att det är NU jag ska ta steget och satsa på det jag brinner för, sen får folk tycka vad de vill om mitt yrkesval. För jag tänker "inget jobb är värt att må dåligt över"! Jag tror på att man själv har kraften att rå över sin egen lycka i livet. Åtminstone över val som man själv kan styra över och leda in på "rätt" väg när man märker att man har hamnat fel och inte är sig själv längre.

Så det är precis det jag gör nu. Tar steget, kastar mig ut och hoppas att jag landar mjukt.

Visst, jag är livrädd såhär 3 dagar innan mitt nya äventyr som börjar på måndag. Men det var längesedan något kändes så rätt och så bra i maggropen som detta gör. Sex år har det tagit mig för att våga/ta chansen och nu är det dags!

Jag ska utbilda mig till Hair & Makeupartist på Makeupstudion i Göteborg.

It's time to follow your dreams & never look back.

​<a href="https://www.bloglovin.com/blog/18268719/?claim=aqx6xashnmq">Follow my blog with Bloglovin</a>

Likes

Comments

Tidigare i höst tog jag och mina medlemscheckar en tur till The Body Shop för att lätta på plånboken lite.

Första produkten som fick följa med mig hem blev den nya höstpaletten vid namn Down To Earth som innehåller en beige, en guldig, en mörkare champanj/brun-färgad skugga och en matt brun/grå. Verkligen superfina färger! Jag har dock inte haft tid att testa denna palett än men funderar på att göra en grwm video på min youtube-kanal.

Den andra produkten som inhandlades blev deras Shade Adjusting Drops som jag varit SÅ nyfiken på ett tag nu. Det finns en ljus och en mörk nyans av den här produkten, jag köpte den ljusa då jag oftast upplever att jag vill ha min foundation snäppet ljusare för att matcha min hudton fullt ut. Speciellt nu när det är höst och min hud blir blekare och blekare. Jag måste säga att den är så smidig att använda och det behövs en ytterst liten mängd av produkten för göra min foundation snäppet ljusare. Perfekt om man är mellan två nyanser! Jag måste medge att jag är SÅ imponerad av denna produkt.

Sist köpte jag en rengöringsprodukt för ansiktet, deras Nutriganics Foaming Face Wash som innehåller 98% naturliga ingredienser. Perfekt för mig som föredrar dessa produkter framför andra som man kan hitta i butikerna. Då jag har lite kvar från min gamla ansiktsrengöring har jag inte hunnit testa denna än men jag gör gärna en uppdatering om produkten i framtiden om detta önskas (kommentera gärna då så att jag vet om intresset finns).

Likes

Comments

För ett par veckor sedan var jag och hälsade på familjen i Helsingborg. Jag och mamma passade även på att se Camilla Thulins utställning på Dunkers kulturhus. Jag filmade några delar av utställningen som går att se på min Youtube-kanal: zofielovise.

Personligen tycker jag att alla kreativa människor är så inspirerande och man blir verkligen peppad på att skapa något själv.

Likes

Comments


Kosta Boda makeup line in glass. 
Look at these gorgeous interior pieces that screams "I belong on your makeup vanity!". I totally want the red & purple lipsticks on my own table. They also come in different sizes, 13cm & 21cm. Except lipsticks they also make nail polishes & lips all in glass. How cool isn't that?

To read more about Kosta Boda check out their website.

Likes

Comments

makeup products
The blushes from The Balm are unbelievable good. They are highly pigmented, has a soft silky formula and are easy to blend on the cheeks. I also love the retro inspired prints on the packaging.

The blushes I have in my "collection" are:
Fratboy - the perfect soft peachy shade for everyday use all year around.
Instains (from left to right on the picture):
Argyle - a soft pink shade, to make one of those perfect rosy cheeks for spring.
Swiss dot - a dark warm peach/orange shade, that's perfect for fall.
Toile - a reddish/pink shade, that has a lovely in your face attitude.
Houndstooth - a dusty lilac/pink, I'm so gonna rock this one when fall comes.
Pinstripe -  an even dustier purple shade than Pinstripe & darker with no pink in it.

Swatches on all blushes below (left to right as the picture of the packaging).
The Instain blushes have an indication on the packaging of which season they are most bearable at. You can either follow that or do as I do wear them whenever I feel like, depending on the makeup I'm wearing. ^^

Likes

Comments

makeup products
I was on a shopping spree yesterday & these goodies came home with me.

1. Ardell lashes, nr. 301. These are one of my favorite lashes to wear. Half strip lashes gives the eyes that sexy effortless look & the right amount of drama for everyday use. 
2. The new Vivid Matte Liquids Maybelline came out with not that long ago. I've heard so much good things about them. I bought the colours Rebel Red & Nude Flush.  I will do a review on them later.
3. NYX color correcting liquid primer in green.  This is a primer that neutralize redness in the skin. It's gonna be so much fun to try this out and see if it works.
4. Maybelline Lash Sensational Lash Multiplying Mascara. Wow, that's a long name! I love this mascara & it has become one of my all time favorites. The wand is just perfect, it separates the lashes and gives volume.
5. Loreal Nail Polish, Black Diamond. I don't buy nail polishes that often but this one really caught my eye. It's a black polish with a lot of tiny silver glitter in it.

Likes

Comments