Posted i: Fitness

Hej med dig, og velkommen tilbage.

Nu er det næsten en uge siden jeg har skrevet noget sidst, men nu er jeg endelig gået på ferie, så nu slipper I ikke så let for mig.
I dag vil jeg tale lidt om "Gym-intimidation" som det så fint hedder på engelsk. Det handler i bund og grund om, at mange der træner i et fitnesscenter på den ene eller anden måde føler sig utilpasse.

Jeg har selv følt skam, dengang jeg startede i et fitnesscenter, men let's be real: der er ingen grund til det!
Rigtig mange føler sig overbegloet, dømt, og føler sig direkte malplacerede i et fitnesscenter, og jeg har selv prøvet det. Det er ikke særlig fedt, men nu vil jeg opliste fem grunde til hvorfor du IKKE skal føle dig utilpas i træningscentret.

  • Folk der kigger på dig, kigger højst sandsynligt fordi de enten er misundelige på at du er god til hvad du gør, eller fordi de synes de kan se fremgang på dig.
  • Folk giver meget muligt ikke en fuck. Det kan nogle gange virke som om folk stirrer, men i virkeligheden står de bare og stener (jeg er en af dem)
  • Folk kigger fordi de føler sig inspirerede af de øvelser du laver, og vil tjekke din form, så de kan lave samme øvelser.
  • Mere eller mindre ALLE, der går ind i et fitnesscenter er der af samme grund; nemlig at forbedre sig selv, og opnå et bedre 'jeg' - derfor skal du ikke føle dig malplaceret.
  • Dem der kigger på dig, tjekker dig sikker bare ud, fordi du er lækker 😉

Især fjerde pointe er vigtig at huske - de fleste mennesker er i et fitnesscenter af fuldstændigt samme grund. Alle skal være velkomne i et fitnesscenter - tyk, tynd, stor, lille, stærke, mindre stærke - og stadig føle sig tilpas.

Og helt ærligt, for at tilføje en sidste ting, så er det vigtigste at du husker dig selv på, hvor langt du er nået, og dét at du tog af sted til træning er ét skridt tættere på det du gerne vil opnå - uanset hvad dit mål er.

Kys mys og alt det der. God påske!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Posted i: Food

Hej med dig igen!

​​Jeg kunne holde lange foredrag om, hvorfor morgenmad er mega vigtigt. Men det giver vel næsten sig selv! Morgenmaden er benzinen der sørger for at motoren kan køre!
Morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen, og dermed også det måltid jeg sørger for har en god del af både kulhydrater, fedt og proteiner, og som også er kalorieholdigt.
Jeg har her tre HURTIGE og mega nemme morgenmads-idéer, som er enormt diæt-venlige, og som samtidigt tilfører god energi til at kunne klare dagens første timer. Alle opskrifter er under 250 kcal pr. servering.

1. Overnight-chiagrød med proteinpandekager (opskrift på pandekager kommer længere nede)
Det skal du bruge:
12 gram chiafrø
Frosne frugter (her bestemmer du selv hvor mange du vil have, hehe)
Skyr eller kokosmælk (skyr er klart en mere fedtfattig mulighed, men fedt dør man heller ikke af, sååå😝)

Det skal du gøre:
Aftenen før du vil indtage din morgenmad, skal du tage cirka 1 deciliter vand, og hælde op i en skål/glas sammen med chiafrøene. Stil dine chiafrø i køleskabet og lad dem stå der til morgenen efter.
Når du så på et tidspunkt skal stå op, og have mad, så tager du (obviousely) chiafrøene ud af køleskabet. De frosne frugter skal bare en tur i mikrobølgeovnen til de er tøet op, og så kan du eventuelt lige give dem en tur med en gaffel, så de bliver most lidt, og læg det ovenpå chiafrøene. Nu skal du til det spændende. Har du valgt skyren eller kokosmælken? Anyway, bare hæld det ovenpå resten af "grøden" og voila!
(Kan pyntes med eksempelvis Bodylab zero topping eller frisk frugt)

2. Verdens nemmeste havregrød (med chiafrø, hvis du kan lide dem)
Det skal du bruge:
50 gram havregryn (grove eller fine. Det er op til dig)
Vand (Går ud fra at du er udstyret med en vandhane)
12 gram chiafrø
15 gram proteinpulver (Jeg bruger dem fra Bodylab)

Det skal du gøre:
Hvis du vil have chiafrø i havregrøden (det er ret lækkert) så skal du bare gøre det samme som med chiafrøene i forrige opskrift)
Hæld havregrynene op i en skål. Hæld herefter vand i, således at vandet dækker havregrynene ca 1 cm over havregrynenes overflade. Så skal de ét minut i mikroovnen.
Når havregrynene har suget vandet til sig, så skal du have en halv scoop (ca 15 gram) proteinpulver op i grøden, og rør det rundt med en ske. Det burde ikke tage spor lang tid. Hæld chiafrøene op i grøden og rør det hele sammen.
Nu kan du pynte din lækre grød med frugt, Bodylab zero topping eller hvad du nu godt kan lide!

3. Verdens nemmeste proteinpandekager (De har mega lang holdbarhed, er pisse nemme at lave, og kræver nærmest ingen tid, men lav dem dagen før for man gider ikke stege pandekager inden man skal i skole. Følg mit råd, og tak mig senere 😂)
Det skal du bruge (ca 12 stk):
1 æg
2,5 æggehvider (køb dem i de der små bægre, der er 1,25 i hver. 1,25 x 2 = 2,5. Har matematik på B-niveau)
25 gram havregryn
25 gram proteinpulver (smagen vælger du, men skyd ikke skylden på mig hvis de smager klammo)

Det skal du gøre:
Rør det hele sammen.
Steg dem på en pande med lidt olie på. Jeg bruger som regel kokosolie. En spsk dej pr pandekage (spred det lidt ud med skeen) burde være nok (de bliver små og tykke hihi)
TIlbered dem med frisk frugt, zero topping, proteinella (Bodylab). Du kan sagtens tilberede dem som side-dish til chiagrøden!
Jeg plejer at spise 6-8 stk, hvis jeg spiser dem alene. Hvis jeg spiser dem med chiagrøden spiser jeg 3-4.

Så er der vist kun tilbage at sige velbekomme og god fornøjelse i køkkenet!

Kæmpe knus herfra, og velbekomme! 😉

Likes

Comments

Posted i: Lifestyle

Heeeeej med dig, og velkommen til endnu et indlæg!

Altså, det her er jo egentlig en træning- og sundhedsfokuseret blog, og jeg vil ikke have at det skal være kedelig læsning, men jeg har et budskab jeg synes er ret vigtigt at få ud. Inden jeg gør det, så vil jeg lige påpege, at jeg IKKE er professionel kostvejleder eller træner. Jeg taler udelukkende af erfaring og den viden jeg har indsamlet de sidste 7 måneders tid. Selvom dette er et meget subjektivt indlæg, er jeg næsten 100% sikker på, at der er utroligt mange der deler samme holdning som jeg, og ligeså mange er sikkert også uenige. Nå, men sagen er den, at jeg tit bliver mødt af følgende sætning: "Hvordan går det med din "(slanke)kur" (bemærk citationstegn og den sprudlende ironi), og mest af alt har jeg lyst til slet ikke at svare, men ender bare med et "fint", for jeg hader ordet "kur" som pesten, og gider ikke føre samtalen ud i noget, der får min livstil til at lyde som en "kur" 😄

Ordet "kur" er noget jeg associerer med restriktioner, en masse mærkelige detox-ting hvor kulhydrater er djævlen selv og er baseret på kilovis af salater udelukkende bestående af kål og tomat. En "kur" er for mig noget midlertidigt og uholdbart. Noget hvor man kaster sig selv ud i nogle ændringer, som kroppen ikke er skabt til. Noget unaturligt for kroppen. Kroppen har eksempelvis brug for kulhydrater! SPIS DEM! Det er en dårlig idé at skære dem ud fra din kost, for din krop bliver sindssyg af det. Det er en byggesten, og hvis du ikke får dem i et eller andet omfang, så går din krop amok.

Da jeg startede mit livsstilsændring (som forresten ikke rigtig er en ændring mere, fordi den er holdbar og noget jeg vil holde fast ved på lang sigt) spurgte folk meget om jeg så ikke spiste kulhydrater, og hele tiden spiste salat og kylling (det gør jeg til dels, men jeg spiste også tre marcipan-chokolade-æg og tre hotwings fra maccen i weekenden og jeg fortryder det absolut ikke).
Hvis det passer ind i forhold til det antal kalorier jeg "må" få dagligt, så spiser jeg gerne noget lidt hyggeligt. Det er altså ikke det man dør, eller bliver tyk af. Det hele handler i bund og grund om hvor meget du indtager versus hvor meget du forbrænder. Med træning 3-5 dage om ugen, skal jeg også spise nok mad til, at jeg kan tabe mig, men at det sker på en fornuftig og sund vis, hvor det hverken går for stærkt eller for langsomt, og hvor jeg får præcis de næringsstoffer min krop har brug for. Jeg indtager i øjeblikket omkring 1600 kalorier dagligt, og en dag om ugen, tillader jeg mig at komme op på 1900 for at min krop ikke går i stå, og holder op med at forbrænde.

Jeg har gjort utrolig meget brug af appen MyFitnessPal (kan hentes gratis på App Store o. lign.) og det er en super god hjælp, hvis man i starten af sit vægttab gerne vil holde ekstra styr på hvad der kommer ind og ud.

Bare husk, at hvis du skal af med noget overflødigt, så hjælper det ikke at holde op med at spise. SPIS DIG SLANK, det har jeg gjort 😉

Og så er det altså ikke noget jeg siger fordi man ikke må spørge ind til mit vægttab. Det må man HJERTENS GERNE! Bare brug ordet "diæt" eller noget, ikke "kur", det er nederen 😂

Kæmpe krammer herfra, hav en dejlig aften! 

Likes

Comments

Posted i: Lifestyle

...er nok det første du tænker, nu du lige faldt over min blog😉

Siden dette er mit første indlæg her på bloggen tænker jeg, at det er på sin rette plads, at jeg lige fortæller lidt om mig, hvad jeg laver, og hvorfor jeg egentlig har valgt at starte min egen blog.

Lad os tage den fra en ende af!
Mit navn er Zofia (udtales sof-ja, til jer der undrer sig ;)), jeg er 19 år gammel, og jeg bor i Roskilde. Til dagligt går jeg i 3.g på Roskilde Katedralskole, og så kan i jo nok regne ud, at jeg snart bliver student!
Jeg har siden august 2016 været på hvad nogen vil kalde en kur, andre en diæt, og jeg vil egentlig bare kalde det en livsstilsændring, soooooom har resulteret i et vægttab på - ind til nu - knapt 27 kilo. Mit mål er at tabe 40 kilo, så der er lidt vej endnu, men jeg har blod på tanden og det går som det skal.

Jeg har fra starten af sørget for ALT selv. Jeg har selv sørget for et regne og tælle kalorier, BMR (mit basale stofskifte), sat op mod min øvrige daglige forbrænding, og jeg har selv sørget for at planlægge og strukturere min kost og træning således, at den passer til mig og min hverdag.
Det skal lige siges, at jeg på ingen måde er uddannet træner eller kostvejleder. Det er alt sammen baseret på grundig læsning og research, således at det hele bliver gjort på forsvarlig vis, og således at jeg er i stand til at rådføre andre, til en vis grad.

Grunden til, at jeg har valgt at starte denne blog er egentlig bare fordi det virker som om der er mennesker derude der er interesserede i at høre mere om mig, og den måde jeg har valgt at leve på. Samtidigt har jeg ind i mellem nogle ting på hjerte, som ikke kan stå på et lille instagram-opslag, så here I am, med en blog!

Jeg håber i vil læse med når der kommer lidt mere kød på indholdet.

Hav det dejligt derude! ✌


Er der forresten noget i vil vide, så smid en kommentar! 
Likes

Comments