Helgen e kommen och snart redan över ❤️
Denna helgen e första på länge utan något planerat. Enbart hemma. Extremt skönt och behövande. Bara avkoppling. Julpyntning bakning och mys med familjen. Idag har de mesta av julsakerna kommit upp. Bara granen kvar 😂 lite julbak har vi oxå hunnit med. Bakat pepparkakor med gossen ❤️ även gjort ett pepparkakshus. Dock bara limmat ihop de. Imorgon tar vi puttningen på den.
Avslutade kvällen med saffransbullar med vit choklad. Dom är fantastiskt goda.
Imorgon blir de eventuellt lite pepparkakskola. 🤘
Grossen lilla somnar snart, så här ska de startas upp en film och drickas lite glögg 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

½ g saffran (1 påse) + 1 tsk strösocker
3 ½ dl mjölk, fingervarm
25 g jäst
1 ägg
1 krm salt
¾ dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
12–14 dl vetemjölFyllning
ca 150 g vit choklad, hackad
50 g smör, rumsvarmt
2 msk florsockerGarnering
ev. 1 ägg
smör
strösocker

GÖR SÅ HÄR1.

Stöt saffranet i en mortel tillsammans med 1 tsk socker. Blanda saffran och mjölk i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt ägg, salt, socker, smör, kardemumma och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.

2. Dela degen i 24–26 bitar och forma dem till bollar. Fyllning: Blanda choklad, smör och florsocker till en massa. Dela massan i lika många högar som bullar. Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllning. Nyp ihop hålet ordentligt.

3. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. (Pensla eventuellt bullarna med ägg efter jäsningen om du vill ha en glansig yta, men eftersom de ska penslas med smör efter gräddningen så kan man hoppa över det).

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 9–13 min.5. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem i strösocker. Låt dem svalna på en plåt eller galler.1. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med sockret. Blanda saffranet och mjölken i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt salt, socker, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.

5. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem i strösocker. Låt dem svalna på en plåt eller galler.

  • Bak

Likes

Comments

Sämst med att blogga men här dyker i alla fall upp lite då och då 😬
Så va har hänt... mycket. Fullt upp som vanligt. Dagarna bara springer iväg. Något som e nytt. Jag har börjat träna... oh yes. Köpt kort och allt 🤘
Peppar varandra på jobb så nu e man igång. Faktiskt skönt trots att man bara hade velat legat och sova efter jobb. Eller sova och sova.. de gör man inte precis haha.

Förra helgen firade vi minoo som fyllde 17. Jag och Liaz sov över i Lund. Sen därefter åkte vi på ljusparty. Helgerna e fullspäckade fast bara med skoj.
Imorgonbitti lämnar jag boet och åker hämtar upp min syster för en hel dag. Ska göra naglarna på morgonen/lunch sen därefter fika och shopping 😁 ser vi fram emot.
Söndagen blir en liten familjedag hör hemma. Ska tena på morgonen sen blir de kvalitetstid med sonen min ❤️

Likes

Comments

Här va de inget väder som stoppade oss från att gå ut igår. Hade jag fått bestämma hade vi fortsatt mysa inne med film. Men efter två filmer så märktes de att denna grabben ville ut och leka.
Fick dra fram vinterjackan nu och klä på mig varmt, fattas dock gummistövlar! Måste köpa de 😂

Likes

Comments

Fick chansen att testa på sfkidsplay genom #buzzador. Blev en hitt här hemma och de e de enda sonen tittar på. Så mycket roligt att se på. Även massa Astrid Lindgrens filmer som grabben älskar.
#buzz #sfkidsplay #buzzadorkampanj #sfkidsbuzz

Likes

Comments

Idag är grabben här hemma frisk igen. Fick någon konstig feber som bara small på i torsdag och i fredags va de mest trötthet och man såg han inte va helt hundra och idag är det ingenting. Skönt det bara va kortvarigt. Vi tog oss en promenad till Fredriksdal för att kolla djuren.

Liaz favoritställe... Skönt att bara komma ut lite efter varit instängd igår. Dock va det väldigt kallt så pälsa på oss ordentligt. Eller jag gjorde i alla fall :-P

Kom hem lagom till lunch och värmde upp lite mat innan all regn kom. Hade väldans tur :)

Resten av eftermiddagen har bestått av film. Riktigt filmväder och inte ofta man har chansen till att bara va. Skööönt. Snart starta upp middagen. Idag kommer det serveras hemmagjorda hamburgare med hemmagjorda pommes. jaaaammmii!!



Likes

Comments

Ingredienser

PORTIONER: 15 st
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk (3%)
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
florsocker att pudra över

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.

Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.

Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med tillbehören

  • Mat

Likes

Comments

Gräddbullar
8-10 st

8-10 smörgåsrån

1 dl äggvitor (ca 3 ägg)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 gelantinblad

100 mörk choklad, 70%

Tag ut 1-2 rånbottnar av varje smörgåsrån, ca 5 cm i diamater.

Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa äggvitorna med sockret till riktigt hårt skum med fettfria redskap (ta gärna hjälp av en assistent om du har det eftersom det kan ta ett tag innan äggvitorna stelnar). Vispa ner vaniljsockret i slutet när äggvitan stelnat. Krama ur gelantinbladen och smält dom i 10 sek i micron. Vispa ner det smälta gelantinet i den vispade äggvitan.

Häll fyllningen i en spritspåse med ca 1,5 cm spritsöppning. Tryck ut massan till en topp eller mumsmumsformad boll på varje rånbotten. Ställ gräddbullarna kallt så att ytan torkar, ca 4 timmar.

Smält chokladen. Doppa gräddbullarna, vrid dom i slutet och skaka lätt så överflödig choklad rinner av. Ställ in kylen tills chokladen stelnat. Doppa ev. topparna i kokos innan de ställs för att stelna!

  • Bak

Likes

Comments