Precis som rubriken säger så har samhället alltid haft fördomar och i Sverige har vi jante. Vi har fördomar om att vara företagare och att vara entreprenör betyder att leva på knäckebröd och vatten. Att slita som ett djur för att få månadens budget att gå ihop. Sömnlösa nätter och tidsbrist. Jantelagen vi har i Sverige gör att många som skulle vilja satsa på sin ide inte vågar (för det är en skam om man misslyckas).

Sanningen är den att som entreprenör har man visst sömnlösa nätter där man bara vill skaka fram flera hundratusen och ja man kanske inte har så mycket tid över till att måla naglarna;) Men i och med att flera tusentals människor inte vågar satsa. Blir det ett stort spelrum för oss som gör det. Bara man vill så kan man. Om man vill gå på modeveckor, releaser, röda mattor, köra drömbilar och köpa dyra handväskor så är det möjligt för idag är det för få spelare med i spelet. Hårt arbete lönar sig. Så om du någon gång funderar på att starta eget. Gör det, prova. Våga satsa. Spelrummet har ju för få spelare.

Likes

Comments


Godmorgon allihopa,
Just nu sitter jag på bussen. Påväg till skolan. Dagens schema består av skola. Sen iväg på ett sammanfattnings möte av förfesten. (Mer om Förfestens Whiteparty kommer senare i veckan). Det ska bli kul att träffa vårt gäng igen. Härliga människor som vi har i företaget. Sen ska jag hem och steka pannkakor år grannarnas barn. En full men mysig dag. Hoppas ni får en bra onsdag.

Likes

Comments

Hej och välkomna till min blogg.
Jag är zMartina- Sveriges yngsta entreprenör

Här på bloggen kommer ni att kunna följa mina galna planer, åsikter, äventyr och tips på hur man tjänar de stora pengarna. Här kan ni följa med när jag tar över världen;)

Jag har alltid haft ett behov av att lära mig nya saker. Därför startar jag blogg. Jag har aldrig bloggat och mina lärare tror att jag är dyslektiker. Men ingen kan vara bäst från början och även solen har fläckar så nu kör vi.

För att få en hum om vem jag är så får ni 12 snabba fakta om mig.
* Jag är 15 år gammal, men många blir förvånande över min ålder för de får intryck att jag är äldre

* Jag läser naturprogrammet på gymnasiet med dem som är ett år äldre

* Jag är hypersocial och helt orädd och har alltid varit det (på gått och ont)

* Jag och mina vänner väljer helt klart dansgolvet på fester före soffhörnan.

* Jag ser affärsidéer och möjligheter att tjäna pengar hela tiden

* Jag älskar att sälja. Då är jag high on life! Men just nu säljer jag mest appideér till Ukraina och bullar på caféet jag jobbar på

* Jag älskar att resa och säger inte det bara för att alla andra gör de. Jag är extrem i att resa.

* Jag kan inte sitta still, jag står hellre upp och jobbar på lektionerna

* Jag är gärna med vänner och familj på fritiden. Dem ger mig energi

* Jag spelar fotboll och ser positivt på det mesta.

* Jag har varit med om saker i livet som unga tjejer (och killar) inte ska behöva uppleva. Men mer om det i ett senare inlägg.

* Jag älskar Italien och håller på att lära mig italienska

Det va en liten bas om mig. Nu ska jag svara på lite mail och sen sova. Imorgon ska jag på ett spännande möte efter skolan som blir intressant för framtidens planer.
Godnatt!Likes

Comments