Nu har jag bytt från for.me till nouw.com och det känns som att jag har börjat om på nytt.

Men denna gången kommer jag inte alls blogga på samma sätt utan mest lägga upp bilder med inte så mycket text till. :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har provat att koka ihop en rabarbersaft och jag måste säga att den blev utsökt! Så därför hade jag tänkt att dela med mig av receptet...

Ingredienser:

1kg rabarber

1,5 l vatten

4,5 dl strösocker

1st citron, saften från den

Hur man gör:

Gå ut i din trädgård och skär av bladskaftet. För att koka saften behöver du inte skala rabarbern innan, utan bara se till att skära raberbern i hyfsat små bitar. 

Ta fram en ganska stor gryta och koka rabarbern tillsammans med vattnet i ca 15min. Du inte ska röra om då saften blir grumlig. Sila sedan saften och släng rabarberresterna. 

Koka sedan upp saften igen med sockret och citronsaften. När det börjat koka dra då av det och låt svalna.

När saften svalnat häller du upp det i en flaska eller bringare. Späd saften med vatten efter smak.

Det tar ungefär 1h 25min.

Enkel och god saft, dessutom ett bra sätt att ta tillvara på rabarbern!

Likes

Comments

Söken, spindlar, häxor, fladdermöss, pumpor, gastar, monster o.s.v... Allhelgonahelgen är här! Nu ska ni skrämma era grannar med era gastkramande dräkter och rysliga dekorationer! Skräm brallorna av dem!

Jag och min familj har i flera år nu åkt på semester denna vecka, men detta år blev det ändring på det. Istället ska vi iväg till Jamaica senare detta år! Roligt att åka till ett outforskat land (för min familj). Först velade mamma lite på att åka men sedan övertalade jag och pappa henne så det blir av. Min konstiga lillasytser vill bara åka dit för att där ska finnas sköldpaddor och så vill hon åka i det flygplanet vi ska åka med. Flygplanet skulle vara nytt och hade en TV till varje stol och man hade mer utrymme, där ska finnas lampor som ändrar lyse efter var man är så att man inte ska vara jättetrött när man anländer till landet. Det är särskilt bra för att det tar ca11h att åka till Jamaica. Längtar som ett litet barn väntar på att öppna julklappar på julafton, ska bli så spännande! Lääääängtar!

Denna kusliga halloweenvecka har jag för första gången gjort en läskig pumpa lykta, det blev en ryslig pumpa.

 För att vara första gången blev den bra, men jag hade nog inte kunnat klara det utan lite hjälp från min pappa, det var första pumpan för han med. Jag och min syster skulle ha haft ett "Halloweenparty" dagen innan allhelgonahelgondagen, men sedan gick det lite snett och vi kom inte överens så vi struntade i det hela (detta året;) ). 

Får man lov att slänga ut datan igenom fönstret? För jag skulle mer än gärna vilja göra det... Det har inte gått att gå in på internet på flera veckor! Känns som att jag skyller på det hela tiden men jag skojar faktiskt inte. Men vi bor i en liten håla/by vid en ås och vi har problem med det här internetet hela tiden så det är kanske inte jätte konstigt. Kan inte göra så mycket åt det...

Jag missade den sista gången i nybörjarkursen för rallielydnad. De hade uppdaterat hemsidan dåligt och där stod det att det var två gånger mer än vad det egentligen var, men det gjorde inte så mycket för jag fick vara med första gången på fortsättningskursen som ursäkt. Lite trist men det blev ju bra:)

Jag vet inte om jag har berättat att jag har varit och tävlat på en träningstävling, antalgligen inte. Det gick hyfsat bra jag var sist ut av 16st och kom 9:a. Blev stolt över Isa det var trots allt näst första tävlingen och första i Rallielydnad, stolt matte här!                                                                        

Den första tävlingen för båda var på en klubbtävling i agility... Jag var rätt myket yngre då och väldigt nervös, det visade sig att min hund också var det. Man kan väl säga att det blev väldigt akut för Isa att bajsa... Jag som tyckte att det var pinsamt och var jätte blyg av mig sprang ifrån banan och Isa och gömde mig vid mamma och pappa. Sedan överlämnade jag Isa till mamma... Jag skämdes verkligen och blev riktigt sur på Isa, men hon kunde ju inte hjälpa det. Nu när jag tänker tillbaka på det är det bara ännu ett av mina roliga minnen av Isa.=)

Jag har hittat en halloweentävling på instagram där den vinnande bilden vinner en shoutout. Men denna bild måste vara halloween relaterad... Jag har bestämt ig för att delta och idag har jag tagit ett foto. Min pumpa är också med på fotot...

Jag tänkte bjuda på de bilder som jag har tänkt lägga upp de senaste veckorna. Hoppas ni tycker att mina halloweenbilder är lite läskiga...

Tills nästa gång...

/Dog Girl

Likes

Comments

En helskön dag på stranden! :)
Älskar det?
Antio

Likes

Comments

Hello everybody!

Nu är midsommar helgen slut och vi är hemma igen! Det har varit jätte skönt här uppe  Skummeslöv och jag önskar att vi kunde ha stannat där lite längre.

Från midsommarafton till lördag kväll hade vi besök av några kompisar till oss och deras föräldrar och det har varit... mysigt. ;) Vi har haft det jätte kul. På lördagen firade vi min lillasyster (Tilda), hon ska fylla 10 år på lördag, men vi ska vara i Grekland under hennes födelsedag, så vi firade inom familjen och med våra vänner då. 

I morse joggade jag på stranden, där var inte en kotte och när jag sprang blåste vinden så skönt, då kände jag mig "fri" :)

Jag har varit besatt av en serie som heter Teen Wolf i en vecka nu och kollade på sista avsnittet igår, om någon vet något om när nästa säsong kommer ut säg till mig då. Jag älskar det, är sjukt bra tycker jag. Just nu känns det konstigt att inte ha någt att kolla på, så tipsa mig gärna om någon film eller serie<>

Jag tog dessa bilderna igår kväll när jag och mamma skulle ut och gå (hon hjälpte mig att få de att sitta kvar). En riktigt härlig kväll:) Denna bänken ser vi ifrån vårt hus varje dag och jag tycker att den är så fin och ville föreviga den på bild. (Kanske är lite töntigt att tycka att en bänk är fin;) but you know what I mean) Hundarna njöt nog lite av att sitta där i alla fall.

Nu måste jag avrunda detta så ha en fortsatt bra sommar och så kommer det ett nytt blogginlägg snart!

BYE!

 

Likes

Comments

I helgen ska vi fira midsommar i vårt sommarhus i Skummeslöv, vi har redan åkt hit för att slappa vid havet. Jag och min lillasyster (Tilda) har varit nere och badat i havet idag och i morse var jag nere och joggade vid havet, dock inte med hundarna för att man får tyvärr inte ha hundar på stranden vid denna tiden:(.

Det är i varje fall jätte skönt här uppe och jag tror faktiskt att hundarna instämmer:)

 

Likes

Comments

Vovar och bad fungerar inte jätte bra, i alla fall inte för oss. Vovsen tycker att det är rena tortyren och när det är dags att bada går Isa så långt ifrån som det bara går för att gömma sig.

Jag har varit hjälpreda till mamma och har fått hålla duschen när hon har schamponerat de, så superbra bilder blev det inte men jag fångade de på bild.

I alla fall här är några bilder från badningen...

 

/Dog girl?

Likes

Comments

Det har varit väldigt varmt här hemma idag, så Isa bjuder på en bild efter spring i vattenspridaren!

/Tea

Likes

Comments

Jag var bara tvungen till att dela med mig av bilder på de här smarriga jordgubbarna, visst blir man lite sugen. 

Likes

Comments

Har varit ute o fotat med Hundarna på vår äng. Det blev lite mys efteråt...?

Här kommer några bilder

Likes

Comments