It's on. Alltså jobberiet. Förra veckan hade vi typ 12 barn som mest. Igår rivstartade vi med... 45. Och ungefär alla kom klockan 7.30. Hej & en hå.

Ett litet inskolningsmöte med ett nyinflyttat barn igår, och idag kom ytterligare ett nytt barn, ett annat möte med en förälder om ett annat barn och vips!, så var klockan 17.00 och jag kunde släcka, låsa och larma och åka hem. PUH! Men men, det är så det är, det kommer landa och sätta sig allt eftersom, men just nu är det massor att hinna med.

Jag känner att jag ändå har ett litet försprång iom att jag ju hade en tredjedel av barnen förra året, plus att jag kan namnen på de flesta andra. Och jag kan nästan koppla ihop alla barn med rätt förälder, och det är en vinst!

Men ja, imorgon är det skolstart, och jag tror att det ligger en hel hoper med spända barn ikväll och funderar på hur första dagen i 1an kommer att bli.

Jag för min del, är mest glad att det drar igång på riktigt nu. Jag har längtat!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ahmen, dåså. Då var det liksom igång igen. Första veckan på jobbet är gjord och jag mår så bra. Det var länge sen jag inte gick till 1a jobbedagen med lite sådär trötthet på förhand - en vet att det kommer rivstarta med inskolningar, personalbrist och allt vad det kan vara.

Det gjorde jag inte i måndags. Inte för att jag direkt skuttade på fjäderlätta fötter, men jag kände inte den där "nu är semestern redan slut och fan vad jag inte har lust"-känslan. Yay! Det har varit en behaglig vecka, med pill med olika lappar, tankar och funderingar på hur vi ska jobba, och vi har lärt känna varandra lite mer. Känns fint detta.

Och för en stund sedan ringde mitt hjärta, och var på väg hem från jobbet; jag vill dricka bubbel idag, så släng in flaskan på kylning, sa han. Jag är ju inte den som är den, så nu ligger flaskan i kylen och jag längtar efter min man. Min livskamrat och glädje 😍.

vi, efter att vi sagt ja till varandra på Naturhistoriska, juli -16

(vet inte om det är Katja, vår fotograf, eller om det var nån annan som tog den här bilden)

Likes

Comments

Jag vill egentligen inte tänka på det. Men det är sant, om en liten vecka står jag på jobbet igen, efter 4 fina semesterveckor. Veckor som fyllts av Tallin och bröllopsdag, bio, schyssta luncher och middagar med mitt hjärta. Det har varit en hel del soffhäng, men i år har jag inte haft den där kliande känslan av att dagarna bara rinner iväg, och jag inte har "gjort något". För jag har tagit hand om mig själv, jag har tillåtit mig att inte göra nånting. Soffdagarna har ändå luckrats upp av spontana påhitt, och annat jox.

Den här sista veckan ska jag carpa som om ingen vardagslunk fanns. Jag ska upp till mamma och pappa på onsdag, och på fredag går mamma & jag på Nynäshamnskalaset och stämmer upp i skönsång till Magnus Uggla - längtar!


Bästa hittills den här sommaren, som visserligen kanske inte är direkt kopplat till mig egentligen, är att två av mina finaste vänner har blivit föräldrar. Lagom till att Håkan-konserten skulle dra igång i fredags, fick jag ett mms med bilder på en liten fin Ellen ❤. Äntligen kom hon, typ 12 dagar över tiden, och jag skrek rakt ut bara för att jag blev så jäkla glad. Lilla fina människa, välkommen till den här världen - du har fått ett par riktigt fina föräldrar, och ett stort gäng med andra personer som har längtat efter dig!


Så, jag känner inte så mycket ledsamhet över att semestern snart är slut. När jag går till jobbet om en vecka startar jag upp i nytt arbetslag, "ny" verksamhet, nya lokaler. MEN, inte med nya ungar, för dem tog jag med mig från F-klassen. Eller om det var de som tog med mig? Jag vet inte, men jag ser fram emot det nya läsåret.

big bang - here I come!

Likes

Comments

Jag blev spontant erbjuden att köpa en biljett till Håkan Hellström på Ullevi igår. Och även om jag inte är ett särskilt hardcore Håkan-fan, så tackade jag ja, och gick med. Och... WOW!

Att bara kunna sjunga med i 2 låtar (ganska självklart "Känn ingen sorg.." och "Kom igen Lena") gjorde egentligen ingenting, för det var så mäktigt, och häftigt, och jag fick gåshud flera gånger. Det är roligt att gå på konsert, och att höra ungefär hela Ullevi sjunga allsång är mäktigt oavsett om en är ett "riktigt" fan eller ej.

...dessutom har jag ändrat uppfattning lite om Herr Hellström. Vilket är intressant, ändå.


Likes

Comments

Nu när det är semester fastnar jag ofta i soffan, och marathon-tittar på serier. För tillfället har jag fastnat i Star Trek TNG (Picard som kapten) och så har jag återkommit till Crossing Lines (som jag började glo på i våras, men sen släppte av nån anledning).

Star Trek är kanske inte en särskild nyhet för de flesta, rent innehållsmässigt, men Crossing Lines, är faktiskt helt okej. Tänk er Criminal Minds, men i Europa. Ungefär. Samma typ av gäng, fast utan Spencer Reid då kanske.

Iaf. Check it ou, om ni känner för't!


Likes

Comments

När en börjar tröttna på Star Trek TNG, så är det ganska gott att jobba med hjärnan litegrann. Så jag kom på att en kan lösa Melodikrysset fram till onsdag påföljande vecka. Så, nu sitter jag & lyssnar på Lisa Nilsson i duett med personen vars efternamn ska in på V9, heh. Det är inte Bellman; han var svaret på första frågan, V7.

Likes

Comments

Härom veckan bakade jag Chokladsnurror. De blev faktiskt ganska bra, men till nästa gång ska jag inte dela degen på exakta halvor, utan ta typ 60/40, fördel vit deg. Kakaon tar över en hel del, märkte jag.. Även om nu kakaen heter Chokladsnurra, så tänker jag att eftersom chokladsmaken ändå är så pass intensiv, så gör det inget om en minskar chokladdegen lite.

Den som följer mig på Instagram har säkert redan sett, men här kommer recept, och en liten bild på färdiga kakor:


Om det är svårt att se receptet på bilden, så finns det att hitta på Hembakat's hemsida - HÄR :).

I övrigt måste jag säga att jag är väldigt nöjd med mitt plåtrack/kylrack för plåtar. Har letat länge, och för nån månad sen lyckades jag knipa det sista på lagret hos Verner & Verner. Där har de bra köksgrejer, visserligen inte alltid till ett förmånligt pris, men jag skulle ändå säga att om en vill ha bra grejer, så får en vara beredd att betala lite, precis som med allt annat.

Likes

Comments

När vi var i Tallin, fick jag ett mail från Antagning.se, att jag fått svar angående en Pedagogista-utbildning jag har sökt. De ville att jag skulle tacka ja eller nej.

Men, jag är ganska säker på att jag inte kommer plugga i höst, eller vad tror ni?


Tråkigt, för jag såg lite framemot detta... Fast det är ingen brådska, tänker att jag kanske kan satsa på det till våren istället. Jag hittar nog annat att roa mig med utanför jobbet.

Likes

Comments

Tallin imorgon! (bilden hittade jag här) Ska bli roligt att komma tillbaka dit, och på söndag firar vi vår 1a bröllopsdag med att gå på Olde Hansa. Det ni!


!a veckan i augusti åker jag upp till mamma & pappa. Mamma & jag ska gå på Nynäskalaset, för en viss Uggla spelar då :). Det är en av de gemensamma nämnare mamma & jag har. Det blir andra gången på mindre än ett år som mamma & jag går på konsert med Magnus - yay!


Den 2 september ska vi se Kapten Röd på Trädgår'n. Det ska bli roligt, har inte sett honom sen jag tog bilden ovan, så det är dags :). Bilden tog jag själv, på just den konserten, som också var turnéavslut den gången.


Och i början av november ska vi se dessa pärlor på Lorensbergsteatern. Lånade bilden från Lorensbergsteaterns hemsida (HÄR)

Likes

Comments

Min ena Eucomis på balkongen har slagit i blom. Det är min första Eucomis ever, har aldrig ens sett en sån innan över huvud taget. Hittade lökarna på Lidl och eftersom vi har ganska mycket sol och vind på balkongen så kände jag behovet av att ha nånting som passar hos oss på 5:e våningen.

Mina Marigold-tagetes har också börjat blomma, tyvärr har jag ingen bild, men fint är det iaf! Väntar med spänning på ringblommorna som iaf har knoppat sig, och slår väl ut när som helst.

Yay!

Likes

Comments