Jag har fastnat för en hyfsat ny serie på Netflix; Syskonen Boudelaire's olycksaliga liv.

Jag har sett filmen med Jim Carrey som Greve Olaf, men jag måste säga att Neil Patrick Harris gör rollen sjukt bra i serien. Nästan bättre, eftersom jag inte är särskilt förtjust i Carrey. Inte alls faktiskt. Han blir lätt för mycket, jämt.

Ahwell, har inte kommit så långt, men jag tycker serien är himla bra, och jag behöver nånting att varva Bones med. En tröttnar på att titta på lik efter ett tag, plus att jag inte riktigt orkar med Dr Brennans extrema sociala inkompetens och hennes översitteri hur länge som helst.

I övrigt funderar jag på att börja titta om på Downton Abbey. Jag tittade väldigt aktivt på den ett tag, men sen tappade jag det i väntan på säsong 5, och nu har jag liksom tappat bort karaktärer etc.. Så det kanske är bästa att börja om. Om jag orkar, heh.


Har du nån serie att tipsa mig om?

(obs! inte skräck, eller thrillers, gärna ganska lättsamt)

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Jahaja.

Jag gick ju på Bodybalance igår förmiddag. Innan jag gick dit, trodde jag att jag skulle "ge upp" efter 10 minuter och bara kolla på klockan och räkna sekunderna... Det hände inte! Jag kämpade mig igenom passet som är uppdelat i 8-10 låtar, och där en fokuserar på en kroppsdel i taget, med hjälp av rörelser från Tai Chi, Yoga och Pilates. Vissa av rörelserna var lite luriga, och jag inser att jag behöver jobba på min balans, men på det stora hela var det faktiskt väldigt roligt (och krävande).


Så idag... har jag ont lite varstans i kroppen. Inte så att det inte går att röra sig, men det känns att musklerna har fått jobba lite och de är inte så vana vid det, heh.

Tränar du nånting?

Likes

Comments

Allmänt, Träning

En bra sak med jobbet är att vi har fått högre friskvårdspeng nu. Förut hade vi 500:- och nu har vi 1000:-

Det här gjorde att jag tog tag i hela träningsgrejen och köpte mig ett kort på Kristinedal . Så igår var jag och simmade för 1a gången på... eh... evigheter. Mitt mål var att simma 1000 meter, men jag hann bara 800, mest för att det var ett vattenjumpapass som skulle starta. Jag är i vilket fall som helst himla nöjd med mig själv... En av de bästa sakerna är att jag inte har nån som helst träningsvärk - HURRA! (kanske kommer imorgon, heh)


Kristinedal är himla bra; de har gym, gruppträning och simhall, vilket gör att en kan träna lite vad som helst. Typ. Och bra ppettider, vilket gör att det känns som att det kommer att funka att få ihop jobb & träning. Plus att de har en app som en kan använda för att boka in sig på pass, och så kan en synka appen med sin googlekalender, vilket gör att när du har bokat in ett pass kommer det upp i kalendern med påminnelse & allt. PERFEKT.

Så på lördag förmiddag ska jag prova nått som är helt nytt för mig; Bodybalance.

Som jag tolkar videon, verkar det vara typ som yoga, men inte lika statiskt. Jag har aldrig yogat förut, så vi får väl se vad det blir av detta, hah! Jag är iaf pepp, och jag tror det kan vara en träningsform som funkar för min stackars trasiga kropp. Har en inte provat, så vet en inte.

Likes

Comments

Allmänt

Ja, alltså. Jag har liksom inte hunnit med bloggen på det senaste.

Jag har jobbat & sen åkte vi på bröllopsresan, och sen har jag mått skit pga. jobbet. Och där emellan har det inte funnits tid, som sagt. Den tid som funnits har gått åt till att försöka stå upp & hålla näsan över ytan. Ungefär.

Men jag lovar... det kommer ett rese-inlägg sen, med lite bilder och sådär, okej?

Tack & hej.


Likes

Comments

Allmänt, Listigt

En grej jag började med 2015, var att lista all böcker jag läste. Då blev det bara futtiga sju stycken. Förra året hade jag som mål att slå det (inte så himla svårt, kanske...). Här är listan för 2016 - 26 böcker hann jag med. Jag har dessutom 3-4 stycken som jag håller på med, plus typ alla 5 eller 6 julklappsböckerna som ligger i "att läsa"-högen.

Här är 2016 år sammanfattning:

 1. Harry Potter och Fången från Azkaban (originaltitel: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) J.K. Rowling (1999)
 2. Harry Potter och Den flammande bägaren (originaltitel: Harry Potter and the Goblet of Fire). J.K. Rowling (2000)
 3. Harry Potter och Fenixorden (originaltitel: Harry Potter and the Order of the Phoenix). J.K. Rowling (2003)
 4. Harry Potter och Halvblodsprinsen (originaltitel: Harry Potter and the Half-Blood Prince) J.K. Rowling (2005)
 5. Harry Potter och Dödsrelikerna (originaltitel: Harry Potter and the Deathly Hallows). J.K. Rowling (2007)
 6. Den där elden inom. Karin Härjegård (2013)
 7. En man som heter Ove. Fredrik Backman (2012)
 8. Mig äger ingen. Åsa Linderborg (2007)
 9. Magikerna (originaltitel: The Magicians). Lev Grossman (2009)
 10. Cirkeln. Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (2011)
 11. Bröderna Lejonhjärta. Astrid Lindgren (1973)
 12. En komikers uppväxt. Jonas Gardell (1992)
 13. Ett ufo gör entré. Jonas Gardell (2001)
 14. Jenny. Jonas Gardell (2006)
 15. Ondskan. Jan Guillou (1981)
 16. Eld. Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (2012)
 17. Nyckeln. Mats Strandberg & Sara Elfgren (2013)
 18. Häxorna. Roald Dahl (1983)
 19. En myras liv. Linn Gottfridsson & Emma Adbåge (2016)
 20. Medan han lever. Elaine Eksvärd (2016)
 21. Monstret i skåpet. Viveca Sundvall (1979)
 22. Ronja Rövardotter. Astrid Lindgren (1981)
 23. Maskrosungen. Sandra Gustafsson (2006)
 24. För mycket av allt. Sanna Bråding (2016)
 25. Hela kakan. Karin ‘Kakan’ Hermansson (2016)
 26. Bara på besök. Jonas Gardell, Stellan Hellner (2016)

Likes

Comments

Allmänt, Pics or it did not happen, zillgriszla2016, Listigt

Med ungefär 1,5 dygn kvar av det här året så sammanfattar jag det i punktform och med bilder. Jag orkar inte med utsvävningar. Vissa saker kommer inte att nämnas, men de finns förevigade inuti.

 • Åkte på en weekend till Mallorca i mars, med pappa. Mycket fin resa och det var behövligt. Vi hade fint väder, åt & drack gott och mådde fint. Perfekt grej att göra i mars när det är ungefär som tråkigast här hemma.
 • Jag tog en vända till Sthlm och hälsade på Marie, en av mina äldsta vänner. Det var en kortvisit med mycket promenad och huvudstaden visade sig från sin bästa sida, rent vädermässigt. Jag hittade gränden i Gamla stan där mammas mormor bodde.
 • Jag blev iväglurad på möhippa. Det var en sjukt fin dag och jag är så tacksam över mina fina vänner. Vi dansade bollywood, pysslade och käkade pizza. Så VÄRD dag och det var precis så jag tänkte mig. Ingen alkoholhets, inga dumheter och bara mys och glädje! Klas fick sin beskärda del av svensexa, han fick spela paintball, göra uppgifter på stan som Shrek och sedan fick han tälta en natt i militärtält på Skaftö (där våra vänner köpt tomt, och i skrivande stund ska bygga hus!).
 • Vi gifte oss! Lördagen den 16 juli sa vi äntligen ja till varandra. Vi var på Naturhistoriska muséet, i deras gamla bibilotek och det var så himla bra! Att få lova varandra att alltid hålla ihop, inför släkt och vänner, och sedan ha en fantastik fest uppepå det... Ahmen, hallå, det var ju en av de bästa dagarna i mitt liv..! Att vi dessutom hade världens bästa toastmadames, gjorde ju inte saken sämre (återigen, TACK, TACK, TACK till Tjalle & Stina! ❤). Allas tal var så himla fina, men det fanns ett "tal" som var det bästa. Jag fattade faktiskt ingenting först när Pline och Dennis ställde sig där framme ... och så river hon av VÅR låt; Lasse W:s Kom ihåg mig. Alltså... Jag ryser fortfarande av känslor över det här, och blir nästan tårögd.
 • Spelkvällarna med Tjalle & CJ har fortsatt, men vi har börjat spela mer spel själva också. Inte bara vanliga, utan andra. Vår spelhylla har utökat drastiskt. Vi har hittat favoriter, och det finns några spel som vi avvaktar med.

Det är också så vi kommer att avsluta det här året; med god mat, god dryck och spel tillsammans med våra fina vänner. Känns perfekt att lämna 2016 så.

2017 rivstartar med arbetsintervju för min del, en Nynästripp och så bröllopsresan till Gran Canaria..! Känns gött att köra igång på det viset.

Med detta säger jag tack & hej 2016. Det var ett bra år, men nu ser jag fram emot 2017!

Likes

Comments

Mamman och jag var på Magnus Uggla i lördags.

Bland det bästa jag varit på, på länge. Jag blev glatt överraskad, trodde nämligen att han skulle riva av en konsert och så var det bar med det. Men näej. Han körde någon form av biografi/standup/nya låtar/gamla låtar och gav oss sitt liv på ca 2 timmar.

Sjukt bra!

Efter att vi varit på Vasateatern mötte vi upp pappa och gick och käkade på Jensen's på Vasagatan. Helt okej, förutom att vi fick vänta drygt 40 minuter på att få beställa ens. Suck.


Sorry för suddiga bilder, men det är iaf nånting från kvällen med Magnus.

En mycket fin bild på mamma & mig!

Likes

Comments

Allmänt, Känslor överlag

Idag är en bra torsdag.

Jag har fått hem de sista julklapparna, jag har slagit in dem som ska levereras innan julafton, jag har ny färg & frisyr och jag har helg. H E L G. Inget jobb imorgon, för jag har tagit semesterdag och åker upp till mamma och pappa imorgon bitti. Hade jag jobbat hade jag fått åka runt 17.00, och därmed inte landat hem-hemma förrns typ.... 22.30 eller nåt. Nu åker jag kl. 07, och är på Sthlm C redan 10.30 i morgon förmiddag (om tåget går som det ska, alltså....).

HEPP, TJOHEJ!!!!

Tänk att en kan bli så attans lycklig av att ha en semesterdag, som en egentligen inte hade tänkt från början. Iofs har de senaste veckorna varit ganska så pissiga, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har blivit tömd på energi; både psykiskt och fysiskt. Därför unnar jag mig den här semesterdagen, och anser att jag gjort helt jäkla rätt.

Så. Nu ska jag plocka ihop det sista som ska med upp till Nifen Town, och sen går jag & sover. Ha en fin fredag & sedan en go helg.


Likes

Comments

Allmänt, Känslor överlag, Musik

Jag lyckades lämna lägenheten! Jag är sjukt nöjd, för jag fick kämpa för att ens komma över den mentala tröskeln att hoppa in i duschen.

Lämnade in julklappslådan som ska till Åmål, hade jag inte haft den, hade jag mest troligt inte kommit ut idag. Så tack Igloo med familj ❤. Och när jag nu ändå lyckats komma ut så tog jag mig in till stan. Min ursprungliga plan var att gå på julmarknaden på Röda Sten, men dit kom jag inte. Hamnade i pubköket på SH och tittade på mitt hjärta när han stod och grejade grönpepparsås till Nobelsittningen som går av stapeln idag.

...och varför är det så himla göttigt att jag varit i stan idag..? Jo, för att jag har varvat soffan och sängen i nästan tre dygn, sen vi kom hem i onsdagskväll. Visserligen har jag egentligen inte haft lust att röra mig utanför lägenheten, men vet att jag måste, för annars deppar jag ihop totalt.

Tur att vi ska på julkonsert på Lorensbergsteatern imorrn. Vi ska se manskören Hellmans Drengar . Spännande!

Likes

Comments

Allmänt, Känslor överlag, zillgriszla2016

Gran Canaria - soon we meet again. Bara 35 dagar kvar, och jag räknar ivrigt ner.

Det finns ingen hejd i min längtan efter sol, semester och NOLL krav. Efter den här hösten är bröllopsresan en glittrande oas som hägrar efter årsskiftet. Både Klas och jag behöver det här, så jäkla mycket. Lata dagar, 5stjärnigt+ hotell och bara god mat, god dricka och gott liv.

Lopesan Baobab Resort, Costa Meloneras, kom igen, show us what you got! (bilderna har jag tagit från ving.se )

Likes

Comments