Allmänt, Listigt

En grej jag började med 2015, var att lista all böcker jag läste. Då blev det bara futtiga sju stycken. Förra året hade jag som mål att slå det (inte så himla svårt, kanske...). Här är listan för 2016 - 26 böcker hann jag med. Jag har dessutom 3-4 stycken som jag håller på med, plus typ alla 5 eller 6 julklappsböckerna som ligger i "att läsa"-högen.

Här är 2016 år sammanfattning:

 1. Harry Potter och Fången från Azkaban (originaltitel: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) J.K. Rowling (1999)
 2. Harry Potter och Den flammande bägaren (originaltitel: Harry Potter and the Goblet of Fire). J.K. Rowling (2000)
 3. Harry Potter och Fenixorden (originaltitel: Harry Potter and the Order of the Phoenix). J.K. Rowling (2003)
 4. Harry Potter och Halvblodsprinsen (originaltitel: Harry Potter and the Half-Blood Prince) J.K. Rowling (2005)
 5. Harry Potter och Dödsrelikerna (originaltitel: Harry Potter and the Deathly Hallows). J.K. Rowling (2007)
 6. Den där elden inom. Karin Härjegård (2013)
 7. En man som heter Ove. Fredrik Backman (2012)
 8. Mig äger ingen. Åsa Linderborg (2007)
 9. Magikerna (originaltitel: The Magicians). Lev Grossman (2009)
 10. Cirkeln. Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (2011)
 11. Bröderna Lejonhjärta. Astrid Lindgren (1973)
 12. En komikers uppväxt. Jonas Gardell (1992)
 13. Ett ufo gör entré. Jonas Gardell (2001)
 14. Jenny. Jonas Gardell (2006)
 15. Ondskan. Jan Guillou (1981)
 16. Eld. Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (2012)
 17. Nyckeln. Mats Strandberg & Sara Elfgren (2013)
 18. Häxorna. Roald Dahl (1983)
 19. En myras liv. Linn Gottfridsson & Emma Adbåge (2016)
 20. Medan han lever. Elaine Eksvärd (2016)
 21. Monstret i skåpet. Viveca Sundvall (1979)
 22. Ronja Rövardotter. Astrid Lindgren (1981)
 23. Maskrosungen. Sandra Gustafsson (2006)
 24. För mycket av allt. Sanna Bråding (2016)
 25. Hela kakan. Karin ‘Kakan’ Hermansson (2016)
 26. Bara på besök. Jonas Gardell, Stellan Hellner (2016)

Likes

Comments

Allmänt, Pics or it did not happen, zillgriszla2016, Listigt

Med ungefär 1,5 dygn kvar av det här året så sammanfattar jag det i punktform och med bilder. Jag orkar inte med utsvävningar. Vissa saker kommer inte att nämnas, men de finns förevigade inuti.

 • Åkte på en weekend till Mallorca i mars, med pappa. Mycket fin resa och det var behövligt. Vi hade fint väder, åt & drack gott och mådde fint. Perfekt grej att göra i mars när det är ungefär som tråkigast här hemma.
 • Jag tog en vända till Sthlm och hälsade på Marie, en av mina äldsta vänner. Det var en kortvisit med mycket promenad och huvudstaden visade sig från sin bästa sida, rent vädermässigt. Jag hittade gränden i Gamla stan där mammas mormor bodde.
 • Jag blev iväglurad på möhippa. Det var en sjukt fin dag och jag är så tacksam över mina fina vänner. Vi dansade bollywood, pysslade och käkade pizza. Så VÄRD dag och det var precis så jag tänkte mig. Ingen alkoholhets, inga dumheter och bara mys och glädje! Klas fick sin beskärda del av svensexa, han fick spela paintball, göra uppgifter på stan som Shrek och sedan fick han tälta en natt i militärtält på Skaftö (där våra vänner köpt tomt, och i skrivande stund ska bygga hus!).
 • Vi gifte oss! Lördagen den 16 juli sa vi äntligen ja till varandra. Vi var på Naturhistoriska muséet, i deras gamla bibilotek och det var så himla bra! Att få lova varandra att alltid hålla ihop, inför släkt och vänner, och sedan ha en fantastik fest uppepå det... Ahmen, hallå, det var ju en av de bästa dagarna i mitt liv..! Att vi dessutom hade världens bästa toastmadames, gjorde ju inte saken sämre (återigen, TACK, TACK, TACK till Tjalle & Stina! ❤). Allas tal var så himla fina, men det fanns ett "tal" som var det bästa. Jag fattade faktiskt ingenting först när Pline och Dennis ställde sig där framme ... och så river hon av VÅR låt; Lasse W:s Kom ihåg mig. Alltså... Jag ryser fortfarande av känslor över det här, och blir nästan tårögd.
 • Spelkvällarna med Tjalle & CJ har fortsatt, men vi har börjat spela mer spel själva också. Inte bara vanliga, utan andra. Vår spelhylla har utökat drastiskt. Vi har hittat favoriter, och det finns några spel som vi avvaktar med.

Det är också så vi kommer att avsluta det här året; med god mat, god dryck och spel tillsammans med våra fina vänner. Känns perfekt att lämna 2016 så.

2017 rivstartar med arbetsintervju för min del, en Nynästripp och så bröllopsresan till Gran Canaria..! Känns gött att köra igång på det viset.

Med detta säger jag tack & hej 2016. Det var ett bra år, men nu ser jag fram emot 2017!

Likes

Comments

Mamman och jag var på Magnus Uggla i lördags.

Bland det bästa jag varit på, på länge. Jag blev glatt överraskad, trodde nämligen att han skulle riva av en konsert och så var det bar med det. Men näej. Han körde någon form av biografi/standup/nya låtar/gamla låtar och gav oss sitt liv på ca 2 timmar.

Sjukt bra!

Efter att vi varit på Vasateatern mötte vi upp pappa och gick och käkade på Jensen's på Vasagatan. Helt okej, förutom att vi fick vänta drygt 40 minuter på att få beställa ens. Suck.


Sorry för suddiga bilder, men det är iaf nånting från kvällen med Magnus.

En mycket fin bild på mamma & mig!

Likes

Comments

Allmänt, Känslor överlag

Idag är en bra torsdag.

Jag har fått hem de sista julklapparna, jag har slagit in dem som ska levereras innan julafton, jag har ny färg & frisyr och jag har helg. H E L G. Inget jobb imorgon, för jag har tagit semesterdag och åker upp till mamma och pappa imorgon bitti. Hade jag jobbat hade jag fått åka runt 17.00, och därmed inte landat hem-hemma förrns typ.... 22.30 eller nåt. Nu åker jag kl. 07, och är på Sthlm C redan 10.30 i morgon förmiddag (om tåget går som det ska, alltså....).

HEPP, TJOHEJ!!!!

Tänk att en kan bli så attans lycklig av att ha en semesterdag, som en egentligen inte hade tänkt från början. Iofs har de senaste veckorna varit ganska så pissiga, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har blivit tömd på energi; både psykiskt och fysiskt. Därför unnar jag mig den här semesterdagen, och anser att jag gjort helt jäkla rätt.

Så. Nu ska jag plocka ihop det sista som ska med upp till Nifen Town, och sen går jag & sover. Ha en fin fredag & sedan en go helg.


Likes

Comments

Allmänt, Känslor överlag, Musik

Jag lyckades lämna lägenheten! Jag är sjukt nöjd, för jag fick kämpa för att ens komma över den mentala tröskeln att hoppa in i duschen.

Lämnade in julklappslådan som ska till Åmål, hade jag inte haft den, hade jag mest troligt inte kommit ut idag. Så tack Igloo med familj ❤. Och när jag nu ändå lyckats komma ut så tog jag mig in till stan. Min ursprungliga plan var att gå på julmarknaden på Röda Sten, men dit kom jag inte. Hamnade i pubköket på SH och tittade på mitt hjärta när han stod och grejade grönpepparsås till Nobelsittningen som går av stapeln idag.

...och varför är det så himla göttigt att jag varit i stan idag..? Jo, för att jag har varvat soffan och sängen i nästan tre dygn, sen vi kom hem i onsdagskväll. Visserligen har jag egentligen inte haft lust att röra mig utanför lägenheten, men vet att jag måste, för annars deppar jag ihop totalt.

Tur att vi ska på julkonsert på Lorensbergsteatern imorrn. Vi ska se manskören Hellmans Drengar . Spännande!

Likes

Comments

Allmänt, Känslor överlag, zillgriszla2016

Gran Canaria - soon we meet again. Bara 35 dagar kvar, och jag räknar ivrigt ner.

Det finns ingen hejd i min längtan efter sol, semester och NOLL krav. Efter den här hösten är bröllopsresan en glittrande oas som hägrar efter årsskiftet. Både Klas och jag behöver det här, så jäkla mycket. Lata dagar, 5stjärnigt+ hotell och bara god mat, god dricka och gott liv.

Lopesan Baobab Resort, Costa Meloneras, kom igen, show us what you got! (bilderna har jag tagit från ving.se )

Likes

Comments

Allmänt, Pics or it did not happen, Pyssel

Så. Jag är hemma från jobbet igen. Känns sådär, jag som aldrig eller sällan är det. Trött och sliten, ont i kroppen. Hej influensa eller nåt. Skiter egentligen i vilket, jag är lite sur över att jag missar dagens utflykt till Konserthuset med ungarna på jobbet idag. Hoppas att jag kan komma till jobbet på måndag - då har vi lussefirande. Vi får se.

Dagen ska fördrivas medelst julkortens färdigställande. Jag tror att jag har gjort tillräckligt många, annars får jag väl pyssla ihop några till... heh.

Årets julkort ser bland annat ut så här. Jag är mycket nöjd med designen, och hoppas att mottagarna tycker om dem.

Likes

Comments

Allmänt, Känslor överlag

Jag har en sån konstig dag idag. Jag vill inte fastna i soffan och glo - har redan gjort det i ca 3 timmar (och klockan är strax efter 11.30), men jag har ingen större lust att göra nånting annat heller. Jag är trött, och ledsen, fast inget har hänt. Jag vill gärna ta mig ut ur lägenheten, men jag har ingen som helst lust. Jag har heller ingen aning om vad jag ska ta mig för. Det kommer bara sluta med att jag köper saker jag inte ska ha, bara för att muntra upp mig själv.

Det är en skitdag och jag vet inte hur jag ska ta mig runt den.


Jan Stenmark - "Ångest"

Likes

Comments

Allmänt

Pappa, framför katedralen i Palma de Mallorca, mars -16

Här ovan ser ni en av världens bästa pappor. Givetvis är jag partisk, och givetvis är det hela en aning subjektivt. Jag har ingen annan pappa, och den pappan jag fick är ju världens bästa för mig! Utan pappa skulle jag nog vara lite mer vilsen än jag är. Men jag skulle knske inte heller haft det temperament jag har, eller viljan av att saker ska ske på en gång.

Bilden är tagen på vår pappa och dotter-resa som vi gjorde till Mallorca i mars i år. På pappas initiativ, och jag tyckte det lät bra. Det var typ vår första semester bara han och jag. Innan dess tror jag det var när jag var ett litet skrutt och vi åkte upp till Fjällen utan mamma en vecka.

Känns iaf så himla fint att vi har en bra relation, och att vi fungerar ihop, trots att vi i mångt och mycket är nästan för lika varandra i sättet. Tycker jag, vet inte hur andra uppfattar oss i likhet etc.

I år skickade jag en present på Fars Dag; en biografi om Ingemar Stenmark. Pappa blev mycket nöjd.

Likes

Comments

Allmänt, Känslor överlag, zillgriszla2016

Idag firar mina föräldrar 34 år som gifta! Mina fina föräldrar som finns där precis hela tiden, även om det inte är geografiskt, men alltid, alltid mentalt och närvarande. Det finns liksom ingenting som jag inte kan berätta för dem, och jag kan alltid lita på att de finns där och ställer upp i den mån de kan, både fysiskt och psykiskt.

Visst, att vi har haft våra krig, men om en slår ut det på hela min tonårstid så är det inte så farligt, egentligen. Jag kan heller inte riktigt förstå hur de mådde när jag mådde som sämst under högstadiet/början på gymnasiet. Det kan inte ha varit roligt för dem att se hur jävla pissigt jag mådde. Men fasen vad de ändå krigade för mig och för min rätt att må bra. Jag är så sjukt tacksam.

Nåväl, jag bjuder på en bild på mamma och pappa. Den är tagen efter min och Klas vigselceremoni i somras. Så jävla snygga är de..! Mammas klänning is to die for!


Likes

Comments