Header

Igår (lördag) var jag (Rikard) till Mt Hutt och åkte skidor med några från jobbet. Det var riktigt roligt! Det var 10 år sedan som jag åkte skidor sist! Vurpade ett par-tre gånger men det gick bättre och bättre och jag vågade mer ju längre dagen gick.
Summa-summarum en riktigt härlig dag med kanonväder!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Det brukar ju vara Hanna som gör dem här inläggen, men nu tyckte hon att jag gott kunde göra ett!😉

Fick till och med tipset om att jag kunde göra ett inlägg om min arbetsplats, lyxigt va!?😃

Jag hade turen att få ett jobb, kan börja med att säga det. Så här ligger det till, jag är anställd hos ett bemanningsföretag som heter One Staff. Som i sin tur hyr ut mig till en el-firma som heter Electrix. Det här företaget är verksamt över hela Nya Zeeland och i Australien bland annat. Jag jobbar på ett bygge som går ut på att renovera/återställa och förbättra ett gäng med stenbyggnader från början an 1900-talet. Fast jag är stationerad i "gropen". Betongbyggnaden som syns på någon av bilderna. Den här betongbyggnaden ska bli en verkstad för stenbearbetning och annat smått och gott. Arbetskamraterna är kanon och vi har väldigt roligt om dagarna! Jag jobbar som "trade assistant". Men jag gör samma saker som en elektriker skulle göra. Skillnaden är att jag inte har något elektriker-certifikat här i Nya Zeeland.

Men jag ä int bittä! Tack för mig, hej!

Gropen till vänster, min grupp med folk till höger.

Scott sittandes, jag i mitten och Terry (engelsman) till höger.

Jag till vänster, Hank (holländare), bakom Hank står Scott, sen Aidan (Irländare) och Terry till höger.

Plant room, gropen.

I ett av rummen i "gropen".

Scott, från Nya Zeeland sitter i stora centralrummet som ska försörja alla andra byggnader med ström.

Likes

Comments

Åkte till gulliga samhället Lyttelton i helgen. Där gick vi på farmers market. Dyrt att handla men kul att kolla 😄 Köpte endast hemgjord fudge, med smak av vit choklad och hallon. Vi promenerade runt lite och åt lunchmackor som vi tog med oss hemifrån 😊 Lyttelton var i epicentrum under den stora jordbävningen 2011, så mycket blev förstört. På kvällen såg vi Jungelboken på bio 😊 Nu väntar jobb resten av veckan.

🌻

Likes

Comments

Idag har jag gett blod här i Nya Zeeland. Måste ju dela med mig av det jag har 😉 Efteråt mötte jag upp Rikard, vi lunchade tillsammans utanför hans jobb ❤ Nu väntar jobb resten av veckan, ledig på söndag 😊

Likes

Comments

Idag blev vi erbjudna att följa med till Akaroa, ungefär 1,5 timme med bil från Christchurch. Självklart ville vi hänga med! Vi åkte med britten Alex, som bor här i huset, och hans flickvän Leanne. Samhället Akaroa är väldigt mysigt 😄 Vi strosade runt i någon timme och avslutade med fish'n chips.

Är så trött nu, dags för sängen! Imorrn blir det jobb 😊

Likes

Comments

Glad Påsk alla ni!

Här njuter vi av långledigheten. Någon riktig påskmiddag blev det inte i år, men familjen Norgren bjöd på valfri middagsmat. Vi valde indiskt, såå gott! Sen blev vi överraskade av ett stort paket med massa mumsigt! Blir ju bortskämda här 😉 Saknaden av familjerna känns lite mer under högtider, men hem längtar vi inte än. Här i Nya Zeeland är allting stängt på långfredagen och på påskdagen, till och med mataffärerna. När affärerna öppnade igen på påskafton var folk galna, de köpte sååå mycket påskgodis! Vi käkade ute och gick på bio - Batman vs Superman.

Här är lite blandade bilder från helgen, enjoy 😄

Vi har 8 hönor på vår tomt :)

​Köpcenter och biograf.

Vår gata.

Likes

Comments

Ikväll gick vi på en rugbymatch - Crusaders vs Blues. Crusaders, de röda, är laget här från Christchurch. Det var eld, svärd och män på hästar med i början - innan spelet startade. Det var väldigt mycket folk på plats, även fast det var lite kallt. Riktigt bra match! Så klart vann Crusaders 😊 Riktigt skoj kväll! Ett par från USA som bor här i huset var också där 😊

Likes

Comments

Igår kom det en till överraskning med posten! Ett paket med svenskt godis, mumma 😍 Vi har varit så sugna på dumle den senaste tiden 😄 Tusen tack mor & far Skoglund för allt det goda, kunde inte bli bättre 😃 ❤ Blev verkligen överraskade!

🍃

Likes

Comments

Igår åkte vi och en kille från Tyskland till the chinese lantern festival i centrum. Det var skoj! God mat, underhållning och fina ljusdekorationer 😊 Kineserna firar apans år i år 🐒. Mycket folk dock.

I natt vaknade vi av en rätt kraftig jordbävning. Man blir lite spak när allt skakar 😌

 🐵

Bonbon och tysken.

Likes

Comments

Idag har vi varit borta i 6 månader! Det har gått sjukt fort, men känns ändå som en evighet sen vi var hemma. Känns som att tiden står still i Sverige, man lever i en bubbla här. Hemlängtan är fortfarande typ obefintlig. Det är så lång tid kvar att det är ingen idé att längta hem 😉 Och vi trivs jättebra här! 😃 Dagen firades med indisk mat och chill på stranden. Och som en sann nya zeeländare blev det barfotadag på stan 😉

Likes

Comments