Header
View tracker

Postad i: Alexander

Känns overkligt. Är det min unge? Vad ska man känna, vad känner jag? Jo, som när jag fick hem Zheeba - som en ny familjemedlem man ska lära känna och ta ansvar för.

Amningen funkade klockrent från början, han hugger nästan tag direkt. Förövrigt så ligger han mest och tänker tror jag. Väldigt lugn. Inga skrikattacker, förutom när han vaknade kall och utan närhet i den där "vagnen" igår kväll. Men vi somnade om igen.

Har precis pratat med ena nattpersonalen som ville informera lite inför dygn två, vid nästa amning skulle jag ringa på klockan så dem får se hur det fungerar. Samt att han bör äta runt 6 igen.. mjae, om han ska behålla tiderna från magen så 👍

Förutom detta så fick jag bli av med katetern igår, fick dock tjata då dem ville stt jag skulle vila mer typ..
ömt i röven så sitta är problematiskt, men det går väl över..
annars är jag så imponerad över hans lugn, än så länge.

Och dessutom har jag världens bästa sambo som ställer upp, fixar o donar. Vill vara nära och tar över ansvaret när jag är för trött. 😍 hur han hanterar allt och gör det med bravur och stolthet ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Alexander, Ligisten på insidan

Efter ett långt värkarbete och en dipp på hans hjärtfrekvens så kom han ut kl 02.56 med sugklocka. Han kom med två kullerbyttor och hade navelsträngen runt halsen, armarna, kroppen och ena benet. Dessutom hade han varit på och dragit i den, så troligtvis hade han inte överlevt till lördag - sa barnmorskan.

Det kändes seriöst som att vara rejält hård i magen och trycka på, men det tordes jag knappt då han inte kommer ut den vägen. Äckligaste känslan, och det var enda gången som jag skrek - annars var det mest flåsande..

Väl ute så hade jag redan bestämt att Marcus skulle klippa navelsträngen. Det fick han göra.
Sen skulle moderkakan ut - det ville den inte. Så fick bli operation för att få bort den samt sy något stygn bara.

Helt fascinerad över mig själv - jag gick in i mig själv och gjorde vad kroppen ville. Så fascinerande!

Blir det fler barn? Jag tycker en räcker 😒

Vi har iaf landat på BB nu. Och ska stanna kvar två dygn pga att han kom så sent som han gjorde, från vattnet gick till att han var ute - 26 timmar.

Så nu är Marcus iväg till apoteket för sig själv, och jag ligger med Alexander på bröstet. Han har redan ammat två gånger.
Och så ska vi reda ut hur helgen ser ut då vi har hundar som behöver hundvakt och vi kan inte räkna med vem som helst.

Men jösses vad varmt det blir !

Har kvar katetern efter operation, men det är för att jag är helt slut. Inte sovit som man ska. Men lyckades snarka mellan värkarna, enligt Marcus 😃

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Ligisten på insidan

Det har sipprat, ca 2-3dl, sen kl 3-4.. Lyckades få 40 min sömn innan klockan ringde. Innan jag somnade så kände jag av lite värk (men inte på samma sätt som tidigare).

Mamma kom och tog hand om hundarna då hon jag pratade med på förlossningen sa till mig att dem startar igång mig om inget hänt.

Jag och Marcus åkte in. Barnmorskan tog någon kurva, jag skulle trycka på en knapp när jag kände fosterrörelser. Sen kollade hon bindan. Konstaterat att det var vattnet som gått, eller går.. På lördag morgon, om inget händer innan dess, är det igångsättning. Men jag tror det blir innan det, då jag redan börjat få klocka värkarna som kommer.. 😩

Det enda jag är trött på är detta sipprande av blodvatten. Bort med det bara! Sluta! Det är så jävla obehagligt att jag känner mig ännu mer som en pensionär!

Jag tog med mig mobilen, för att klocka värkarna, och la mig i sängen. Nu får det rinns bäst fan det vill - jag orkar inte springa fram o tillbaka.
Marcus ska iväg ut o handla. Blöjor, mjölkersättning, tjockare bindor och lite gott från ikea.
Enligt appen nu så är det ca 5 min mellan värkarna. 😏🤔 vi får se när vi har mer att jämföra med.

Jag ska väl försöka vila så gott det går, kolla på tv och bara ta det lugnt. Marcus är så jävla snäll idag, han pysslar om mig. Det gillar vi 😘

Likes

Comments

Postad i: Ligisten på insidan

Klockan är 02.03... Var upp på toa 00.30, la mig i en position men ändrade mig efter en stund och la mig i en annan position. Kände att det som kom ut inte kan vara urin, då jag nyss varit uppe. Kände att det kom igen..

Försöka resa sig upp utan att det blöter ner hundar, som ligger i vägen, sängen och golvet. Jag lyckades knipa lite även om jag kände att det rann ur mig.

Satte mig och det forsade lite till. Trosskyddet var totalt dyngsurt och trosan var bara att byta.
Lyckades torka upp och gick sen och väckte Marcus. "Älskling jag tror vattnet gick".. "du har inte bara kissat på dig då?".. "nej? Jag var uppe för en halvtimme sen o kissa" .. jösses! 😆

Alla möjliga tankar. Ringde förlossningen som gav mig en tid för kontroll imorgon bitti. Eftersom jag inte har några värkar. Är det konstaterat vatten så sätter dem igång mig. Och får jag värkar innan så ska jag ringa och komma in.

Marcus bestämde sig fort för att försöka somna om, stackarn - han som har så svårt att somna om.
Jag sitter här i sängen, en timme efter allt, med lite sammandragningar bara. Inte mer än så.

Mamma visade tecken på att hon var vaken (postade något på fb) så skrev sms till henne och varna för att vi ringer. Hon var beredd 👍🏼

Ungjäkeln tänker alltså kanske komma på bestämt datum? Jag som hade tänkt ringa mormor och gratta henne, men det gör jag inte för ens det här är färdigt. Mamma får hälsa henne istället.

Får se om jag får någon sömn. Vilket jag inte tror - men försöka kan man. ✌🏻️

Klockan är nu 02.38.. 

Hade precis kurat ner mig och höll på att somna, samma känsla igen. Denna gång gick det inte att knipa. Som en inkontinent kärring kände jag mig. Hela vägen från säng till toastol. Nu börjar det dock sina i troslådan, tur att Marcus har fler kalsonger 😊

Den här gången var det lite rosafärgat. Ska man ringa in igen? Njae, jag väntar nog på att värkarna kommer.. ska finna något att äta iaf - innan det drar ihop sig och jag måste väcka Marcus 😉

03.30 är klickan nu och jag har tappat räkningen på antal gånger jag sprungit till toan. Och då från kort avstånd också. 


Så nu gav jag upp.. här tänker jag sitta tills jag börjar få ont. Eller tills klockan blir tillräckligt och mitt arsle inte orkar - då får marcus åka o köpa något tjockare att ha i underkläderna. För det här går ju inte. Det är ju värre än mens eller inkontinens​

Likes

Comments