View tracker

Något jag inte har skrivit så mycket om än är om min basket.

Som jag tidigare berättat kom jag med i basketlaget(!!) vilket jag är så glad över. Nu har jag 2 timmars träning varje dag efter skolan, så jobbigt men ändå så himla kul. Vi är ett lag på 8 personer så vi har fått väldigt bra sammanhållning och har kul tillsammans.

Vi har hittills haft en “scrimmage” = en träningsmatch, precis som en riktigt förutom att poängen inte spelar någon roll. Vi har också haft 2 matcher, den första vann vi stort, 58-9 men tyvärr gick den andra inte bra alls och vi förlorade rätt så stort. Men vi har en hel säsong framför oss och vi alla tror starkt att det kommer att gå riktigt bra.

Jag har också under denna månad blivit skadad. Jag har skadat mitt knä så jag måste ha de tejpat varje träning. Tydligen så är jag inte tillräckligt stark i en speciell muskel vid höften som gör att mitt knä inte går rätt i knäskålen. Jag har fått övningar som jag ska göra varje dag för att stärka upp så jag hoppas det blir bättre snart, men måste fortsätta med att tejpa tills de är stabilt igen. Jag har också fått veta att jag har problem med min rygg, några av mina kotor i ryggraden sitter inte rätt så jag får hjälp nästan varje dag och “dra” tillbaka dom. Jag har aldrig tränat så som jag gör just nu så det är inte konstigt att min kropp reagerar så som det gör på det. Jag känner också att jag har blivit piggare för att jag tränar hela tiden och att jag orkar (mycket) mer.

Allt jag kan säga är att jag ÄLSKAR denna sport.

Så nu laddar jag upp för nästa veckas träningar och matcher.

Kramar


#32

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker


Frånochmed i onsdags så har vi vart lediga från skolan pga thanksgiving.
Så på detta lilla lov har jag hunnit fira min första thanksgiving. De va nog som jag hade tänkt mig. Vi firade det med hela släkten. Vi åt turkey, sa vad vi var tacksamma över och hade allmänt trevligt. Så nästa år ska jag ta med denna helg till Sverige! Jättemysigt och något som jag skulle vilja försätta med.
Dagen efter, torsdag (ja jag vet att torsdagen är egentligen är den 'riktiga' thanksgiving men vi firade de kvällen innan), men på torsdagen iallafall så satte vi upp all julbelysning på huset (väldigt väldigt mycket). Det är stor skillnad på hur man dekorerar här inför jul och i Sverige. Här är utsidan A och O, lampor överallt, olika färger osv. I Sverige, eller iallafall min familj brukar ej ha jättemycket, någon ljusslinga utomhus kanske men inte mer. Vi fokuserar mer på insidan, vilket de gör här också men inte på samma sätt! Något jag saknar är adventsljusstakarna i fönstren, finns ingenstans här. De kanske är typiskt svenskt??
Så det gjorde vi på dagen på torsdagen. På kvällen åkte jag och min värdmamma runt till lite olika affärer som redan hade öppnat för 'black friday' = crazy shopping dag haha. Vissa affärer öppnar redan på torsdagkvällen och vi skulle åka iväg på fredags förmiddagen.
Så fick med mig lite olika saker hem, bland annat ett par svinsnygga basketskor!

På fredags förmiddagen satte vi oss i bilen för att sedan åka norrut till familjens stuga. Där var också släkten då vi skulle fira en liten mini-jul tillsammans. Alla barn fick dina julklappar då istället för på julafton.

På lördagen gav vi oss ut för att försöka åka skidor, de va inte mkt snö och de regnade! Självklart stoppar ej lite regn mig så vi åkte i några timmar och sen gick vi till en vattenpark som tillhör skidbacken. Framåt kvällen gick hela släkten ut och åt middag tillsammans på en liten mysig resturang och sedan gav vi oss tillbaka till stugan. På väg tillbaka så fick jag se en liten stad som de 'stänger ner' under vintern. Vilket betyder att de stänger av vägarna, ingen kan bo i husen och sen också att de plastar in husen med en stor plastfolie? Jättekonstigt men tydligen är de något man började med för jätte längesen och sen har de väl bara fortsatt.

På söndagen åkte vi och åt frukost på en resturang och sedan började vi resan hemåt.

Väldigt mysigt lov!
Många kramar.

Likes

Comments

View tracker

Att det redan har gått tre månader är helt sjukt. Så tänkte berätta lite i detta inlägg hur dessa tre månader har påverkat mig och hur jag mår idag.

Som jag tidigare har skrivit kom jag hit som en en tjej som var försiktig och rädd, men trodde ändå någonstans att jag visste vad jag ville efter detta och hur jag såg mitt liv efter det här året. Jag kan lugnt säga att det har ändrats. Det första som jag märker varje dag och blir förvånad över varje gång, är hur självständig jag är. Jag trodde väl ändå innan att jag var självständig då jag valde att åka ut i världen by myself, men nejnejnej. Jag klarar så mycket mer än vad jag någonsin hade trott. Jag pratar med nya människor hela tiden and I love it (ja jag vet att jag skriver vissa ord på engelska, sorry, men engelska ord passar ibland in mycket mer än svenska), jag tar initiativ till flera saker, JAG ÄR MED I BASKETLAGET och jag lever livet till 110%.

Jag är mig själv, jag säger vad jag tycker och tänker och jag låter inte någon styra över mig på ett negativt sätt. Jag har gått igenom så himla mycket under mina 18 år vid liv, saker som ingen borde behöva gå igenom men jag har tagit mig upp och jag har kämpat för att hamna där jag är idag. Jag kan inte vara mer än stolt över mig själv. Hur underbart är det inte att kunna vara självsäker.

Jag vet att jag har växt så himla mycket som människa här och att jag håller på och hitta vem jag verkligen är. Detta har också öppnat mina drömmar om vad jag vill göra i framtiden. Jag vet inte vad jag vill bli när jag blir stor men jag tror nog att jag aldrig riktigt kommer komma på det. Min pappa sa engång till mig "jag vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor" och vad är han, över 40? Så just nu känner jag att jag ska leva livet fullt ut, ta allt som de kommer och ta vara på varje sekund, för man är bara 18 en gång.

Kramar

Likes

Comments


Måndag, tisdag och onsdag så hade jag mina tryouts för basket!! Vi blev indelade efter vilken årskurs vi var i, vilket betydde att jag blev i den gruppen där alla som hade kört i 9-10 år var och sen kom jag som aldrig hade spelat förut haha. Men vi hade jättekul och tror aldrig jag har sprungit så mycket förut, ex. Om vi gjorde något fel så fick vi springa och då var de kortsida till kortsida på under 10 sek, om vi inte klarade det så fick vi springa tills vi klarade det. Så efter 2 timmar var man helt slut.
Sen kom onsdagen och vi skulle få beskeden. Jag var jättenervös över att jag inte skulle komma med i laget, jag var nästan helt 100 på att jag inte skulle göra det då de var sån stor skillnad på mig och det andra tjejerna. Så jag gick in med inställningen att jag inte skulle klara det när coacherna ville prata med mig. Men den inställningen blev snabbt ändrad, jag kommer in och där sitter två coacher med stora leenden på läpparna. De berättar för mig att jag har kommit med i JV. Så de finns 3 olika lag, varsity, JV och ett freshmens lag. Så jag var jätteglad, och inte nog med det en av coacherna är en gammal WNBA(!!!) spelare och hon var så impad av mig, att jag aldrig spelat påriktigt förut men ändå spelar så bra m.m. Det blev jag också väldigt glad över att höra.
Så nu börjar träningarna påriktigt, varje dag efter skolan och sen matcher på de också, men jag tror att detta kommer bli en super bra vinter tillsammans med dessa tjejer.
Nästa vecka ska vi prova alla uniformer och jag måste också bestämma vilka kläder jag vill ha, och om jag vill ha mitt namn och nummer på osv.

Kramar

Likes

Comments

Imorgon när alla människor här på jorden vaknar har vi här i USA fått en ny president. Enda sedan jag kom hit har jag hört om de olika presidenterna. Trump och Hillary. Vart man än åker ser man skyltar, klisterlappar, flaggor m.m. Innan jag kom hit till USA hade jag också hört så himla mycket skit om Trump, jag tror ungefär hela Sverige hatar honom. Men jag hade inte hört något om Hillary, sen kom jag hit. Så som jag har upplevt det här så ogillar, eller rättare sagt hatar de flesta båda kandidaterna. Så det blir mer att man röstar på den personen man tror kommer bli minst dålig president. Jag har sett olika debatter, och de är hemska. Trump sågar verkligen Hillary. Ett litet roligt citat som har kommit från en av debatterna är när Hillary pratar och säger 'We need..' och så avbryter Trump henne och säger 'a wall', kanske inte låter så kul men de var rätt kul att lyssna på. Men det enda de gör är att trycka ner varandra.
Olika negativa saker man får höra om Hillary är att hon är en mördare, att hon ej förtjänar att vara i vita huset då hon tidigare vart 'first lady' eller att man inte vill ha en kvinna som president, vilket för mig är helt sjuk. Jag tycker att en kvinna har precis lika mycket rätt till att vara president som en man.
Jag blir illamående av världen när jag får höra att en kvinna inte förtjänar att vara president. Jag trodde att vi hade kommit längre än så. Och nej, detta betyder inte att jag håller på Hillary. Jag vet faktiskt inte vem jag 'hejar' på då jag inte alls är insatt i det så vill inte blanda in mina personliga åsikter förmycket.
Negativa saker om Trump finns de mängder av. De sägs att han är en våldtäcksman, rasist, bryr sig bara om pengar. You name it. Han använder sig av en grov härskarteknik och jag kan någonstans jämföra honom lite med Sverigedemokraterna hemma i Sverige. Jag förstår verkligen inte hur så många personer kan stå på hans sida, för mig är det otänkbart. Hur kan man vilja ha en president som inte vet vad ordet respekt står för.
Men somsagt, jag vet inte allt om detta val, jag vet inte allt om kandidaterna heller så
jag vill inte säga förmycket. Men de har varit en sjuk upplevelse att få uppleva detta och hur aktivt hela landet är. Detta är något jag kommer komma ihåg länge.
Så allt vi kan göra nu är att sitta och vänta.

Likes

Comments

Denna vecka har vart fullspäckad!

MÅNDAG
Efter skolan åkte jag, Annika och Prim direkt hem till mig för att fixa oss inför TRICK OR TREAT!! Efter ett tag kom fler kompisar hem till oss då vi skulle gå som en stor grupp. Vi bor tydligen i en av de bättre områdena = man får mycket godis ;-). Vi åt pizza och sen vid sex gav vi oss ut på godisjakt. Det var en väldigt rolig upplevelse och vi fick så mycket godis. Jag tror vi gick runt i området i nästan 2 timmar innan vi drog oss hem. Helt slut i fötterna men med massor av godis. Sen satt vi och pratade ett tag innan alla drog sig hemåt.

TISDAG
Direkt efter skolan var det basket. Vi var i gymmet i ungefär en timme och sedan gick vi och körde kondition i en timme till. Svinjobbigt men ändå kul, eller kanske inte kul men bra för kroppen haha!
Sen åkte jag vidare för att hämta upp mina värdsyskon på deras träning och sedan hem för att plugga.
Senare på kvällen när jag skulle sova så lät det precis som om någon gick fram och tillbaka precis utanför mina fönster (har väldigt stora fönster), och det slutade inte!! Haha så vid 00.30 stod jag och min värdmamma och stirrade ut i mörkret för att försöka se var det var. Såg dock ingenting men ändå. Läskigt!!

ONSDAG
Jag och Annika åkte till 'the mall', vet inte riktigt hur jag ska översätta det till svenska, men ett stort köpcentrum. Vi var där hela kvällen och kollade runt på kläder, skor och åt god mat tillsammans. Jättemysig onsdag. Gick hem med flera nya klädesplagg.

TORSDAG
Gym igen efter skolan med basketlaget. Det är så kul då jag har kommit in i laget så himla bra. De är också väldigt roligt då vi har gymmet tillsammans med killarna som spelar, så det är en grym stämning där inne.
På kvällen (klockan var väl runt 03.00 i Sverige?) så bestämde jag mig att öppna mina paket. Då jag aldrig skulle ha klarat av att göra de på morgonen dagen efter innan skolan och direkt efter skolan på fredag skulle vi åka.
Det var jätte känslosamt att öppna alla paket och läsa alla fina brev från alla. Fick jättefina paket från familjen, farmor och farfar, mormor och morfar, min moster och morbror!! Sen fick jag också flera fina brev. Tackar ännu en gång. (Bilder nedanför).
Sist öppnade jag paketen från familjen hemifrån. Vilket gjorde att jag bröt ihop helt när jag såg en del saker jag fick. Jag fick jättefina kläder, smycken, böcker osv. Men det jag blev mest förvånad över var att jag fick mitt körkort, de hade gjort ett låsaskörkort för att symbolisera att jag kommer få de när jag kommer hem (om jag klarar provet) och sedan en lägenhet?!?! Vet hur sjukt det låter men ja. Så de är en etta som ligger miiitt i stan där hemma som jag kommer kunna ha som en övernattningslägenhet och för att börja träna på att 'bo själv'. Så jag kommer verkligen inte flytta hemifrån (!!!) än.
Fick verkligen så fina presenter.

FREDAG & 18!!!
Den stora dagen man väntat på många år. Lite surt att fylla här och inte hemma då man hade kunnat fira med alla kompisar menmen, JAG ÄR I USA, så de är väl ändå ok ;-). Fick såå många och fina gratulationer, tack så jättemycket. Gick i skolan som en vanlig dag, i min första och sista klass sjöng dom för mig. Efter skolan kom Christel och hämtade upp mig, Prim och Annika och sedan åkte vi hem till oss.
Christel och min mamma hemma i Sverige hade bestämt att mamma skulle ringa när jag kom hem. Vilket jag var nervös över hela dagen, jag har inte pratat med mina föräldrar över telefon sen jag kom hit utan jag har bara skrivit med dom. Anledningen till de är för att jag är sån himla känslig person så jag var rädd att jag inte skulle klara det. Så bröt ihop helt när jag hörde min fina mammas röst men sen blev de så bra. De var så skönt att bara kunna prata ut med någon om allt och kunna höra hur det är hemma. Detta samtal la ett lugn i mig då jag insåg att det gick hur bra som helst att prata. Så vi bestämde att vi ska försöka prata i vecka igen.
Sen åkte vi 'up north' med Chad, Jun, Prim och Annika.
Vi hade en underbar helg tillsammans som bestod av ett härligt äventyr på lördagen, sedan direkt efter sprang vi och bytte om för att gå till ett stort äventyrsbad. Där vi också hade sjukt kul. På kvällen gick vi ut och åt middag för att fira att jag fyllt år.

Fick också världens finaste pandora armband av min värdmamma!!


Lite om min vecka, hoppas eran var bra där hemma!
Kramar

Likes

Comments


I helgen så hade vi första 'aktiviteten' med basketlaget. Dock är tryouts nästa vecka så vet fortfarande inte om jag kommer med i laget eller inte, så är väldigt nervös... Iallafall, vi åkte till 'spare time' och spelade lazer tag. Vi delade upp oss i 2 lag, gröna mot blåa och det var så roligt och vi hade så kul tillsammans, även fast det var på blodigt allvar i stunden. Jag tror vi blev runt 20 personer så vi var ett bra gäng. Efter lazer tag åkte vi hem till Morgen för att ha våran sleepover. Första, äkta amerikanska sleepovern. Vi åt pizza, spelade spel, kollade på film och pratade. Vi kom verkligen varandra mycket närmare.
Precis som jag trodde så sov vi på golvet, allihopa haha! Så blev inte direkt mycket sömn. Har inte vart med om att man sover alla på golvet direkt förut men flera som vart på utbytesår pratar om att de är väldigt vanligt att man gör de på stora sleepovers här i USA? RIP min rygg men ändå, åkte hem och sov några timmar dagen efter.

Snabb uppdatering från helgen. Lovar ska bli bättre på att blogga!
Kramar

P.S håll tummarna för mig att jag kommer med i laget!!

Likes

Comments


Den stora dagen var äntligen här!! Längtat sen jag fick veta att vi skulle åka hit, Disney World.
Vi började dagen redan vid sex på morgonen och lämnade sedan hotellet vid sju. Det tog inte alls lång tid att åka till Magic Kingdom, tror de tog ungefär 20 min. Magic Kingdom ligger på en ö. Anledningen till att parken ligger där var för att Walt Disney (visste inte att det var en person?) ville att detta skulle vara ett speciellt ställe. Så vi åkte ut med en båt vilket var så häftigt att kunna se hela Disney World, slottet och allt. Vi åkte massor av olika bergodalbanor, såg shower, parader och hade meet and greets med de olika karaktärerna. Jag som tidigare har vart på Disney Land i Paris kan säga att Disney Land i Paris är nog lika stort som parkeringen till Magic Kingdom. Det var såå stort. Och detta var bara en park av fyra. Men detta är den största.
Egentligen stänger parken vid 19.00 men vi köpte till så vi kunde stanna kvar då det var 'halloween kväll. Vi såg shower igen och en stor parad. Vi gick också 'trick or treating' runt om i parken och fick väldigt mycket godis. Vid elva var det fyrverkerier vid de stora slottet och det var underbart. Aldrig sätt så fina fyrverkerier förut. Vi var där från de öppnade tills de stängde och det var underbart. Gick hem med 2 påsar med godis, en tröja till mig själv, julklappar till min fina familj hemma i Sverige, ett stort leende på läpparna och med många minnen!

Kramar

Likes

Comments


Började dagen med att gå till ett gym som hotellet hade på området. Så skönt att börja dagen så. Efter det sprang jag också runt området som blev ungefär 2 km. Efter det åt vi frukost och drog oss sedan mot Nationals. Det var faktiskt väldigt kul att vara där och kolla denna dag också. Alla är så sjukt duktiga, vi gick också runt och kollade på lite olika affärer som fanns inom ESPN området. Vilket var väldigt coolt då de nästan fanns allt (tröjor, kepsar, bollar, skor osv.) inom de större sporterna. Efter ett antal timmar där åkte vi tillbaka till hotellet och la oss i poolen i någon timme. Fram emot kvällen gick vi upp och gjorde oss i ordning för att sedan åka med klubben och äta middag på en resturang för att fira lite. Det var så trevligt och alla var väldigt snälla. Vi åt på en resturang där de va en stor buffé med tillbehör, sedan kom de in med kött hela tiden och så fick man visa med en grön eller röd lapp om man ville ha eller inte. Väldigt gott.
Efter 22 började vi dra oss hemåt då vi hade en stor dag framför oss.

Kramar

Likes

Comments

Jag vill börja med att skriva förlåt. Jag lever i en vardag med bara det amerikanska språket runt mig, vilket ibland kan avslöjas i mina texter/stavningar. Så jag hoppas verkligen ni har lite förståelse över det när ni läser.

TORSDAG
Skoldag, basketmöte och sedan bar det av mot Detroit och flyget. Flygplatsen gick så bra, säkerhetskontrollen, tullen osv. Kände mig också väldigt lugn bekväm i att vara där. Då jag annars brukar vara väldigt nervös och stressad när jag ska flyga så kände jag inte av detta alls. På flyger hamnade vi utspritt över hela planet, jag hamnade mellan 2 killar men de var trevliga så det var inga problem alls. Vi flög med DELTA och det var också bolaget jag flög hit med. Rekommenderar starkt. Har vart väldigt nöjd båda gångerna. Bara på denna korta flygning till Florida så fick man gratis dricka, ett snacks och en tv-skärm med alla olika saker på. Jag kollade på film nästan hela vägen, Finding Dory!! Den var så bra.
Efter ungefär 2 timmar så landade vi här i Orlando. Vi fick vår hyrbil(/buss) och åkte mot vårt hotell. Hotellet ligger inom 'Disney World området' och det är så fint, vi bor i ert stort rum med kök, 2 badrum, 2 sovrum och ett vardagsrum. Hotellet har 6 olika pooler och flera andra saker man kan göra. Vi gick direkt och la oss när vi kom hit då klockan nästan var 12 och vi hade en ny lång dag framför oss.

FREDAG
Hotellfrukost!! De kan väl vara bland det bästa som finns. Efter frukosten så åkte vi till 'ESPN Wide World of Sports' där min värdbror skulle tävla i taekwondo. Jättekul och se då jag aldrig har sett någon utöva denna sport förut, och alla var så duktiga! Volter i luften hit och slag dit. Jag kan knappt gå rakt såatt... men jättehäftigt att kolla på. Efter det åkte vi och åt lunch på ett annat stort hotell i närheten som heter 'All Stars', super gott.
Sen drog vi oss tillbaka till hotellet och bytte snabbt om och sedan skyndade oss ut till de olika poolerna. Där låg vi tills de var dax för middag. Vi åkte in till Magic Kingdom (en del av Disney World) till en resturang där och åt. Anledningen till varför vi åkte just dit var för att min värdbror, Jameson, fyller år snart och då firade vi honom lite nu. Restaurangen vi åt på hette 'Chef Mickey's', en jättestor buffé. Medans vi åt så kom Kalle Anka, Pluto, Musse Pig, Långben osv, som vi fick träffa och ta flera fina bilder med.
Efter middagen så gick vi och kollade på fyrverkerierna från Magic Kingdom, så häftigt att se och efter tog vi också ett tåg som gick runt hela parken. Kan knappt vänta tills på söndag då vi ska in i parken.

Det var lite om första dagen här!
Kramar

Likes

Comments