I helgen var vi hos goda vänner - fyra vuxna och sju barn - vi blev bjudna på tacobuffet, mellomys och Singstar innan vi cyklade hem i natten. Vi bokade också en kryssning (för oss vuxna) till Helsingfors på min födelsedagshelg, vilket nu är om exakt 2 månader! = en riktig pepp att nu äntligen försöka komma i form och kunna åla ner mig i nån utav mina fina nya klänningar; har en gul och en svart i tankarna, men det blir ju 2 kvällar ombord på båten, så jag antar att båda åker med i bagaget! Ska dokumentera här vad jag äter, hur jag tränar och allt annat som bloggen var menad för.

Kryssningen är 6-8 maj och jag fyller 38 bast den 8 maj, jag väger även nått på 8.. nu, så jag satsar på en viktnedgång på 8 kg! Alright?!


Likes

Comments

Eftersom det var 100 år sen (..ja nästan) jag åt p-piller kände jag att jag ville utbilda mig lite i vad jag skulle börja bjuda kroppen på,; så jag lånade bl a boken Östrogen? - Hormonbehandling eller naturliga alternativ (av Jan Clark) och fick bl a reda på en kuslig grej.

Omkring 750 000 dräktiga ston hålls instängda i stall i USA och Kanada. De har en sele fastbunden runt rumpan och från den går det en tung säck som samlar upp all urin. Säcken är definitivt inte bekväm för hästen då den skaver mot bakbenen och stoet kan inte lägga sig ner på ett naturligt och skönt sätt när det blir trött. Vidare tillåts inte hästarna att gå ut särskilt mycket och deras vätskeintag är begränsat. Varför då och vad drar människan för nytta av detta djurplågeri kan man undra?? Jo, utav urinen utvinns sedan östrogen som används i hormonersättning (vilket man t ex kan ta vid menopaussymtom).. Dessa stackars djur kan hållas inlåsta i uppåt 20 år, då de ibland byts ut mot sina föl och säljs vidare för att äta upp sig och gå på slakt för att bli hundmat. I p-piller används dock ett syntetiskt östrogen framställt av sojabönor, medan östrogenet i hormonersättning antingen kan vara framställt på "naturlig" väg (ur grisäggstockar eller hästurin) eller syntetisk. Vilket föredrar du att stoppa i dig? *Ryser*.

Har den senaste tiden funderat mycket kring konsumtion av kött, läst endel om koldioxidutsläppen vid nötköttsproduktionen och blivit väldigt tagen av dokumentären "Cowspiracy" (som finns på Netflix)! Produktionen av nötkött och mjölk medför en matsmältning hos korna som står för stora utsläpp av metan till atmosfären. Boskapsuppfödning står faktiskt för 18% av växthusgasutsläppen. Nötköttets klimatavtryck är ungefär 10 gånger större än kyckling och hela 200 gånger större än rotfrukter.

Förra veckan gav jag mig på en vegetarisk vecka; det gick ju jättebra! Inte bara det att jag nu verkligen gett mig an på att hålla en lågkolhydratkost som ju ger en bra mättnad utan uppsvullnad, kände jag hur nyttigt, fräscht och naturligt det kändes att bara inta vegetarisk kost. Så mina vegetariska fynd, recept och tips ska jag dela med mig i kommande inlägg.


Likes

Comments

Idag har jag börjat med p-piller enligt rekommendation från läkaren jag såg i slutet på förra året. Har en märklig kropp som aldrig velat ha regelbunden menstruation; träffade en läkare i USA som sa att jag nog hade Polycystic Ovary Syndrom ("PCOS") och varnade för att jag kanske var infertil eller skulle bli i framtiden. Men trots dessa mörka påståenden kom ju både Mirabelle och Matilda till världen i loppet av två år när jag träffade Nicklas 2010. I somras inträffade en grej (en fysisk grej jag inte tänker gå djupare in på för tillfället), samt att jag gått upp mycket (ca 10-11 kg) i vikt, som gjorde att jag tog kontakt med min gamla barnmorska för att igen diskutera vad det kunde vara för fel på min kropp. Hon gav mig en remiss till Kvinnokliniken och där fick jag träffa en läkare, barnmorska och gjorde ett ultraljud som visade på att ena äggstocken innehöll många äggblåsor som ofta är ett tecken på PCOS. Men jag hade dock inget utav de andra symtomen läkaren rabblade upp. Så vem vet! Det är så svårt med kroppen och det medicinska och tänka sig att jag ska vara klar sjuksköterska om 3 terminer...! Läkaren rekomenderade dock ett p-piller med mycket östrogen, samt att gå ner ca 10 kg i vikt. Jag funderade länge på pillren; sist jag åt (vilket var jättelängesen) vet jag att jag avslutade eftersom jag inte mådde så bra utav dem, men nu är jag alltså på banan igen.

Vikten och min kamp med att komma i form igen är en anledning till att jag startat bloggen! Har alltid älskat att träna, innan jag fick barn bodde jag i USA och tränade med personlig tränare; jag tror jag behöver den där piskan, har svårt att hitta inspiration till träning och styrketräningspass tyvärr. Och dessvärre är man ju även lite tidsbegränsad i att researcha de ultimata absövningarna med allt som snurrar runt en nu för tiden. Jag gillar skivstångspassen på Friskis & Svettis när man följer en ledare; 2014 lyfte jag tyngst utav alla flickor i den fullsmockade träningssalen och jag var i väldigt god form. Men livet ändras och: man kommer efter med skolan, stress, man har dåligt samvete för att man är borta från kidsen ofta osv; de där härligt intensiva träningsmomenten las på hyllan. Så jag ska nu försöka hitta tillbaks till en balans som rättfärdigar ett sunt liv!

P.S Min profilbild är tagen 2014; 69 kg och i lagom topp trim för att jag skulle känna mig nöjd, har den där bilden som en inspirationskälla då jag nu väger ca 10 kg mer.

Likes

Comments

Hej hej, detta blir det första inlägget i min nya blogg. Känner mig otroligt peppad att starta igång detta projekt utan slutdatum! Jag kommer att delge i er allt möjligt utifrån mitt liv och leverne, jag hoppas givetvis många kommer att hitta hit och finna inspirerande och informativa inlägg. 

Likes

Comments