Jag brukar inte lyssna på ljudböcker föredrar att läsa dem. Ljusböcker har jag lite svårt att koncentrera mig på, jag börjar liksom tänka på annat och glömmer att jag lyssnar på en bok.

Men här om dagen lyssnade jag på "Ibland mår jag inte så bra" av Therése Lindgren. Jag har inte följt hennes youtube kanal, har sett någon video här och där men inte följt den slaviskt.

Jag började lyssna på den efter tips. Jag lider av panikattacker som jag nu haft en 8-9 månader och de har blivit värre de senaste månaderna. Som tur är har jag sedan ett tag börjar gå i terapi för dem för att få hjälp med dem. Så skönt att jag äntligen tagit tag i det och nu får hjälp. För de började verkligen störa min vardag och försvåra min vardag.

Den här boken var bra men jag hade önskat lite mer av den. Har svårt att förklara. Dock har Therése en väldigt behaglig röst att lyssna till, det är hon själv som läser in boken.

Likes

Comments

OK Lorelais hike?! Vad var det för något? Det var bara ett stort varför helt enkelt. Förstod helt enkelt inte vad hon hade för problem för att hon bara skulle ge sig av. Lukes samtal där mot slutet var riktigt fint och äntligen tog de sitt förnuft till fånga och gifte sig, var på tiden om man säger.

Skaparen Amy Sherman-Palladino visste redan 2006 hur hon ville att serien skulle sluta och med vilka ord. Hon var inte delaktig i sista säsongen så vi får nu veta vad hennes plan var. De där magiska sista fyra orden. Håll i er, de är:
Rory: Mom?
Lorelai: Yeah?
Rory: I’m pregnant.

PÅ RIKTIGT! Det ska inte vara någon full cirkel där Rory blir sin mamma. Nej, så besviken på de orden.

Kände att de slösade mycket på oväsentlig nonsens som inte gav något för avsnitten. Det finns saker jag gillar och mer som jag inte gillar. De hade faktiskt kunnat göra det bättre.

Likes

Comments

Seriöst den där musikalen höll på i en hel evighet, den tog seriöst aldrig slut. Vad skulle den vara bra för? Den tillförde absolut ingenting.

Rory har helt och hållet tappat bort sig själv och drar bara omkring. Men här tog hon sig lite i kragen och tag i sitt liv och räddade Star Hollows tidning.

Jess har ju aldrig varit min favorit, jag har tyckt att han är en douchebag som jag bara stört mig på. Han var med i detta avsnitt och jag måste säga att jag inte störde mig på honom alls. Först suckade jag när jag såg honom men han gav faktiskt Rory ett bra tips. Jag gillade idéen om att Rory skulle skriva en bok så jag förstod aldrig varför Lorelai blev så upprörd. Visst att hon inte vill få ut allt hon varit med om men det skulle mer vara en kärleksförklaring från Rorys sida, inget annat.

Likes

Comments

Igår kväll var jag och syster och äntligen såg Fantomen på Opera på Cirkus med Peter Jöback i huvudrollen. Har velat se den så himla länge och igår var äntligen dags.

Den var helt fantastisk, magisk var den. Jag skulle lätt vilja se den igen. Så så bra. Är fortfarande i extas över den. Alla var verkligen så duktiga i sina roller, alla var så himla bra. Men jag måste få nämna just Peter Jöback. Har alltid gillat honom, vilken fantastisk artist och vilken fantastisk röst.

Har ni ännu inte sett denna musikal och får chansen så tveka inte. Den är som sagt helt magisk.

Likes

Comments

Haha Paris var det bästa i det här avsnittet, hon är verkligen one of a kind. SÅ kul att hon och Rory fortfarande är vänner. Kul även att Jackson var tillbaka i detta avsnitt om så för en kort stund.

Terapin med Lorelai och Emily var ett roligt inslag. På något sätt är det lite småroligt att se henne bråka med sin mamma eftersom Emily aldrig ger sig och ska alltid ha rätt. Har ingen mognad i den här serien? Fattar inte varför Lorelai kände att hon behövde ljuga för Luke angående terapin och att han faktiskt inte konfronterade henne.

Åter igen Logan och Rorys relation. Jag förstår mig inte på den. Varför är de bara inte tillsammans utan att smussla om det? Logan är förlovad med en tjtj som bor i Paris. Varför? Fattar seriöst inte och blir riktigt besviken på deras hemliga affär.

Likes

Comments

Nu har jag sett den första delen i den nya "Gilmore Girls: A year in the life". Första avsnittet "Winter" börjar precis som man förväntat sig. Rory och Lorelai återförenas i Stars Hollow och det är precis så mysigt som det kan bli. Och som vanligt levererar de repliker på löpande band.

Varning för spoilers!

Det är lite svårt att skriva om detta avsnitt för egentligen så hände inte så mycket. Vi fick träffa alla underbara karaktärer, verkligen de flesta är med och det är precis som alltid i Stars Hollow. Luke och Lorelai är tillsammans och stabila. De prata om barn och att anlita en surrogat. Vi får väl se om det blir något av det. Känns som att de är stabila i sitt förhållande som de är nu.

I det här avsnittet hedrar de Richard. Det var verkligen fint gjort och de gjorde det verkligen fint och respektfullt. Han var verkligen saknad i det här avsnittet eftersom han var en så viktig karaktär och älskvärd sådan.

Kan inte låta bli att känna mig besviken på Rory. Ställde mig frågan flera gånger vad hon egentligen sysslar med. Jag gillade dem ihop som ett par föregående säsonger. Men vad är detta? De har någon form av distansförhållande samtidigt som hon har ett förhållande med en kille som hon inte ens är kär i eller tycker om. Varför gör hon bara inte slut med honom? Jag tvivlar inte på att deras känslor för varandra och jag vill verkligen se henne med just Logan. Men gillar inte den otrohetsbiten.

Var mest besviken över Rory detta avsnitt. Det känns som att det är kaos i hennes liv och hon vet egentligen inte vad hon vill.

Likes

Comments

Jag har haft den jobbigaste veckan på länge, så glad att det nu är helg. Känns som att jag i vartannat inlägg skriver att det har varit en jobbig vecka, men varje vecka känns som den jobbigaste på länge. Det har varit det ena med det andra, har varit förkyld, har varit trött, ledsen, arg, ångest osv osv. Har nog gått igenom varenda känsla man kan gå igenom på sista tiden känns det som.

Jag måste helt enkelt ta tag i det och göra något åt saken. För när arbetsveckan är slut så är det som att allt kommer ikapp mig och ångesten blir som värst och luften bara går ur mig.

Likes

Comments

Igår kväll började jag på Gåsmamman. Har hört så mycket gott om den här serien och velat se den ett bra tag. Så igår kväll började jag och hann se halva säsong 1. Ska fortsätta idag och hoppas att denna förkylning lättar. Riktigt bra svensk serie med bra skådespelare.

Likes

Comments

Jag har legat i soffan större delen av dagen och kollat på 7:e säsongen av Gilmore Girls eftersom den här förkylningen inte ger med sig. Och nu är jag äntligen klar med alla 7 säsonger av den serien. Detta har verkligen varit ett maraton projekt men roligt har det varit att vara tillbaka i Stars Hallow och alla karaktärer. Det här är verkligen en sån himla mysig serie.

Eftersom jag verkligen tittat på GG intensivt den senaste tiden ska jag ta en liten paus på nån dag eller vecka innan jag ger mig på Gilmore Girls: A year in the life. Känner mig lite mätt på dem nu faktisk men kommer så klart se även dessa fyra avsnitt.

Likes

Comments

Den där förkylningen som jag trodde höll på att smyga sig på förra veckan har brutit ut till fullo den här veckan kan man säga. Jag håller på att hosta upp en lunga eller två, nästan rinner och är helt febrig, svettas om vartannat och fryser om vartannat.

Nu har jag parkerat mig i soffan med en kopp te och för att se lite på tv om jag orkar men det kommer inte bli långvarigt känner jag. Känner mig inte alls bra så det blir nog sängen när teet är uppdrucket.

Likes

Comments