Bild: We❤It

Jag har haft ett par rent ut sagt skitveckor den senaste tiden. Det har varit så fruktansvärt jobbigt och jag har inte haft ork till mycket. Så här låg har jag inte känt mig på länge. Allt känns liksom jobbigt och den ständiga ångesten gör det bara värre och värre. Det har varit så många tankar som har snurrat runt och runt, speciellt på kvällar och nätter. Så jag har haft så svårt att sova på sista tiden med, så himla jobbigt.

Det är väl idag som jag börjat känna mig bättre än vad jag gjort på bra många veckor. Att jag ens klarat av att gå till jobbet med ett straight face har varit ett under. Men jag ska ta mig ur detta med så småningom.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag borde egentligen avsluta/titta ikapp de serier som jag följer och inte påbörja en massa nya. Kunde inte hålla mig från att börja på "Innan vi dör" som finns att se på SVT Play. Har hunnit se två avsnitt (8 avsnitt finns ute av 10) och jag gillar den verkligen, riktigt bra och spännande.

Kan verkligen rekommendera den om ni vill se en bra kriminalare/drama/thriller.

Likes

Comments

Bild: We❤It

Jisses vilket väder idag. Det snöar sådär jobbig snö, som blåser åt alla håll. Nu känner jag att det räcker med snö och vinter, nu får gärna våren komma. Jag älskar vinter i vanliga fall men nu såhär i mars månad får det vara nog känner jag.

Likes

Comments

I helgen såg jag den här fantastiska filmen. Som jag har gråtit till den, tömde varenda tårkanal som jag hade. Vilken underbar film, se den om ni ännu inte har sett den.

Den här filmen slet ut mitt hjärta, stampades på för att sedan åter igen krossas. Klump i magen hade jag i stort sett hela filmen. Detta är en otroligt gripande film. Filmen är baserad på en sann historia. Man får först följa Saroos uppväxt i Indien. En dag somnar han på ett tåg som tar honom till mångmiljonstaden Calcutta där han först hamnar på gatan för att så småningom komma till ett barnhem. När han är fem år adopteras han till ett par i Australien. Delarna i Indien är hemskt, så hemskt. Gatubarn är så vanliga där att ingen ens höjer på ögonbrynen när en liten pojke går runt på gatan och förtvivlande ropar efter sin mamma. Man får följa Saroos överlevnad på gatan i slummen med andra barn, risken för sexuellt utnyttjande är hela tiden där, att de ska säljas som sexslavar. Som tittare känner man en sådan förtvivlan över dessa barns situation, och jag känner förakt för hela jävla mänskligheten. Så fruktansvärt eftersom detta förekommer i Indien och många andra delar av världen.

Den andra delen utspelar sig tjugofem år senare i Tasmanien. Saroo har vuxit upp hos sina kärleksfulla adoptivföräldrar i en trygg miljö utan att sakna något. Under en middag hos en kurskamrat med indisk bakgrund väcks minnen från hans liv i Indien. Han tipsas om nystartade Google Earth för att hitta sitt ursprungliga hem och födelseort.

Sunny Pawar som spelar Saroo som ung är helt bedårande och briljant. Det måste vara den bästa barnskådespelare jag någonsin sett, han är helt fängslande att följa. Dev Patel spelar honom som vuxen och även han gör det med bravur.

Lion är helt enkelt en fantastisk film, det går inte att inte bli berörd och rörd av den. Det är en film som kommer stanna kvar länge inom mig. Jag säger det igen, se den.

Likes

Comments

Bild: We❤It

Ungefär så har min söndag sett ut. Jag har haft lite ont i huvudet så det har inte blivit många knopp gjorda idag inte. Har precis även tagit ett bad. Blir lite lätt middag och sedan lite te med en bok i soffan innan det är dags att sussa. Börjar tidigt imorgon så gäller att inte komma i säng för sent.

Igår var mamma och jag och handlade lite småsaker. Jag är på jakt efter ett par bra mörkläggningsgardiner. Jag har persienner i mitt sovrum men jag är så himla ljuskänslig, jag vill sova i ett becksvart sovrum. Älskar hotell som har sådana gardiner som gör att det blir totalt mörkt. Även fast jag har persienner så hjälper inte det mig nu när det blir ljusare tidigare än vanligt. Och ljusare tider kommer. Därför ska jag se till att investera i ett par bra mörkläggningsgardiner som man kan dra för. Tycker inte riktigt det hjälper med rullgardin utan ska köpa mig ett par ordentliga gardiner. Hittade ett par på Hemtext men just den färgen jag ville ha så ska kolla i stan om jag hittar dem där.

Likes

Comments

Idag blev det verkligen sovmorgon, gick upp strax efter 09. För mig som är morgonmänniska är det verkligen sovmorgon :) var en välbehövlig sovmorgon.

Om ca en timme blir det lite shopping/ärenden med mamma här i köpcentret där jag bor. Så skönt att ha gångavstånd till allt man behöver. Ska möta upp henne där nere om ca en timme.

Jag har lite småsaker som jag behöver köpa hem och så ska det bli trevligt att träffa mamma. Blir säkert lunch eller fika i centrum. Behöver gå förbi Hemtext, Clas Ohlsson och lite andra butiker.

När vi är klara där blir det en hemmadag, med lite fix här hemma och soffläge för att förbereda sig för en ny arbetsvecka.

Likes

Comments

Det är nu endast två avsnitt kvar av The Vampire Diaries och så är den serien slut för alltid. Och dear God jag kan inte vänta. Tyvärr har förra säsongen och även den här säsongen varit så himla tråkig. Speciellt den här säsongen, jag är bara så himla trött på dem alla, bokstavligen. 

Förr förra avsnittet av den här säsongen var bara en enda stor snoozefest. Visst är det kul att Kai är tillbaka men inte ens han kan rädda den här säsongen. 

Så jag är mer än redo för att den här serien ska ta slut. Jag har tidigare verkligen tyckt om den här serien, de första 4 säsongerna var super, men sen har den bara varit too much känner jag. 

Likes

Comments

Jag måste verkligen bli bättre på att hålla den här bloggen vid liv 🙆 vet inte egentligen varför det inte har uppdaterats på ett bra tag. Eller egentligen vet jag, jobb och migrän helt enkelt. Jag har kommit in i en jobbig stund, det är en del på jobbet, har varit en tuffare tid där med jobb och kollegor, jag har haft jobbig migrän emellanåt, jag har haft svårt att sova.

Jag har lite sömnsvårigheter som kommer och går, superjobbigt. Jag kan liksom vakna mitt i natten och tycka att jo men jag är utvilad och har sovit, fast jag egentligen bara sovit ca 2-3 timmar, så jobbigt. Ibland tar det tid tills jag somnar, ligger liksom och funderar och grubblar. Blir galen på mig själv, måste ju vara utvilad när man ska ta sig ann en jobbig arbetsdag.

Likes

Comments

Jag brukar inte lyssna på ljudböcker föredrar att läsa dem. Ljusböcker har jag lite svårt att koncentrera mig på, jag börjar liksom tänka på annat och glömmer att jag lyssnar på en bok.

Men här om dagen lyssnade jag på "Ibland mår jag inte så bra" av Therése Lindgren. Jag har inte följt hennes youtube kanal, har sett någon video här och där men inte följt den slaviskt.

Jag började lyssna på den efter tips. Jag lider av panikattacker som jag nu haft en 8-9 månader och de har blivit värre de senaste månaderna. Som tur är har jag sedan ett tag börjar gå i terapi för dem för att få hjälp med dem. Så skönt att jag äntligen tagit tag i det och nu får hjälp. För de började verkligen störa min vardag och försvåra min vardag.

Den här boken var bra men jag hade önskat lite mer av den. Har svårt att förklara. Dock har Therése en väldigt behaglig röst att lyssna till, det är hon själv som läser in boken.

Likes

Comments

OK Lorelais hike?! Vad var det för något? Det var bara ett stort varför helt enkelt. Förstod helt enkelt inte vad hon hade för problem för att hon bara skulle ge sig av. Lukes samtal där mot slutet var riktigt fint och äntligen tog de sitt förnuft till fånga och gifte sig, var på tiden om man säger.

Skaparen Amy Sherman-Palladino visste redan 2006 hur hon ville att serien skulle sluta och med vilka ord. Hon var inte delaktig i sista säsongen så vi får nu veta vad hennes plan var. De där magiska sista fyra orden. Håll i er, de är:
Rory: Mom?
Lorelai: Yeah?
Rory: I’m pregnant.

PÅ RIKTIGT! Det ska inte vara någon full cirkel där Rory blir sin mamma. Nej, så besviken på de orden.

Kände att de slösade mycket på oväsentlig nonsens som inte gav något för avsnitten. Det finns saker jag gillar och mer som jag inte gillar. De hade faktiskt kunnat göra det bättre.

Likes

Comments