Äntligen tillbaka till den vanliga rytmen med skola och aktiviteter efter ett minst sagt hektiskt sommarlov med 1 månads konfirmationsläger och 1 månads scoutläger i Japan!

Vi landade i Tokyo efter att ha mellanlandat i Doha, gissa hur vi (ett par svenska scouter) kände oss i Japan?
25* Celsius mitt i natten och 46* på dagen!

Efter 1 vecka och 10 dagars rundresa (där jag bland annat lyckades med konsten att gå vilse i Kyoto klockan elva på natten) så anlände vi äntligen till själva lägerplatsen som upptog en hel ö.
Tänk er att dela på en ö med 45.000 andra scouter från hela världen!

Själva lägret var en fantastisk upplevelse i sig, även om planeringen inte var den bästa, men sen hade vi även olika aktiviteter där vi bland annat fick åka buss (tillsammans med scouter från andra länder) till Hiroshima och gå runt på muséet och göra origami tranor.

Enligt en japanskt legend så går en persons hjärtas högsta önskan i uppfyllelse om denne gör 100 origami tranor.

Efter lägret hade vi en till rundresa innan vi åkte hem igen, denna tog oss till ön Miyajima eller som vi döpte den till; Rådjursön!

De flesta har troligtvis någon gång i sitt liv sett ett eller flera rådjur och vet då med sig att dessa är otroligt skygga, de rådjuren vi mötte var dock en helt annan historia!
Dessa var nästan helt tama, gick runt och nosade I våra ryggsäckar och väskor och sov bredvid våra tält (som ni ser på bilderna)!

Efter rundresan bar det av mot flygplatsen, Doha och sedan Danmark/Sverige!
Tar ett par dagar att vänja sig av med jetlag kan jag ju säga...


Hoppas ni har haft ett roligt lov ni också!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments