Idag har jag varit hos tandläkaren på förmiddagen ocg det gck bra. Det blir antagligen tandställning till våren och efter gymnasiet kanske båda käkarna ska opereras:/. Det jag är mest rädd för är att jag inte kan börja jobba/ gå på högskola efter studenten och istället måste stanna hemma, själva operationen är jag inte så oroad för. Kanske även blir till att stanna hemma från skolan imorgon för känner att jag börjar bli förkyld och antagligen kommer då hela köret med feber och grejer då...

   juste, kom och tänka på förra veckan när vi på Idrotten skulle skriva upp vad man ätit de sista 24h. Brukar inte tänka på vad jag äter så mycket förutom att jag försöker äta tillräckligt med frukt och grönt och att dricka vatten. Det är lätt hänt att man inte lägger märke till vad man stoppar i sig men när det står listat på ett papper är det inte konstigt att man ibland mår som man mår. 

   Kanske det är den sex timmar korta sömnen varje natt som gör att man får "ha begär" och dricker kaffe, redbull och äter godis varje dag. Man försöker kompensera den korta sömnen med socker och koffein vilket gör att man får en socker dipp och blir trött när man borde vara fokuserad (som när man pluggar) och man får svårt att somna på kvällen när man borde sova. Att man har mycket läxor på kvällen gör presic inte så att man går och lägger sig och försöker sova tidigt. 

   Och inte tala om morgonen... Finns det någon elev som tycker att 05.30 är en lämplig tid att stiga upp som jag och många andra gör? Jag borde egentligen sova ca 9h/natt. Ska jag gå och lägga mig 08.30? ska man skippa läxorna elr hur tänker lärarna att det ska fungera? Elr ska man inte få ha någon fritid alls? Jag vet att många ha det värre än mig men jag tycker det är viktigt att lyfta fram hur stressade vi är. Lärarna borde tänka mer på vår hälsa. Man borde både ha tid till att träna, sova, plugga och ha lite fritid där emellan.

   Ni får ha det så hörs vi imorgon, kramizz Zassi<3

Likes

Comments

Heej läsare!

   Har nu äntligen kommit hem efter ännu en dag i skolan. Är alltid så trött nuförtiden så lika skönt varje dag när man får slänga sig i sängen efter man kommit inom ytterdörren. I detta inlägget tänkte jag skriva lite om hår. Själv så är jag naturligt mörkblond. När jag var liten hade jag nästan vitt hår men nu vet jag knappt om man får kalla det mörkblondt ens, det blir alltså mörkare med åren.

   Förra året så tonade jag mitt hår för första gången. Det stod på förpackningen att det skulle ljusa upp 1-2 nyanser bara och eftersom jag aldrig tidigare hade färgat/tonat håret så kändes det bra att inte användra för starka grejer. Håret blev nog 1 nyans ljusare men jag tyckte fortfarande att det var för mörkt. Jag hade läst att man skulle vänta ca 3mån med att färga håret igen för att det inte skulle slitas för mkt så det gjorde jag. Sen så prövade jag att bleka håret. När mamma hjälpt mig smeta in håret med blekmedel skulle det sitta i max. 45min. Tyckte det såg orange-tonat ut så hade i det 1h. När jag kom ut ur duschen var håret HELT oranget. Fick springa upp till närmsta matäffär 15 innan de stängde med håret insvept under en mössa. Efter att andra omgången, när blekning suttit i 1h 15min sköljde jag ur det och då fanns bara lite oranga toner kvar som jag sedan fick bort tack vare silver schampoo. Nu vet jag att mitt hår behöver mer tid för att färgas/blekas än vad som står på paketet.

   Jag både klipper och bleker alltid mitt hår hemma. Jag tycker att det är kul att experimentera men det är främst för att jag är snål^^. Jag vet hur jag vill ha mitt hår och jag tycker att det är kul att försöka själv så det finns ingen anledning till att jag skulle betala flera tusen om året för att bleka och klippa håret.

Jag hade tänkt göra ett inlägg varje dag tills vidare som antagligen kommer att läggas upp vid sex-sju tidan. Jaja, nu tänkte jag äta lite kvällsmat innan jag åker till min andra förälder (mina föräldrar är skilda) sen så blir det till att plugga vad som finns kvar av kvällen. Imorgon förmiddag ska jag till tandläkaren så e ledig från skolan fram tills lunch, alltid lika härligt med sovmorgon;).  Ni får ha det så bra så hörs vi imorgon kväll, kramiz Zassi


Här är en bild på hur mitt hår såg ut innan jag blekte det. Just nu ser det ut som på profilbilden

Likes

Comments

​Hejsan allesammans!

   Som ni ser på rubriken är detta mitt första inlägg. Jag ser så mycket fram emot att börja blogga igen. Vem är du? Vad gör du nu? Vad har du för mål? -är säkert saker ni undrar nu. 

    Jag är uppväxt på landet med min pappa och gick klart grunskolan i våras, tack gud vad skönt. Efter sommarlovet som innefattade en del jobb och massa bad och häng med kompisar så började jag gymnasiet. I början tvivlade jag på om jag valt rätt program men nu är jag helt säker och jag vet att det är det här jag vill jobba med. Jag går vård-linjen eftersom något jag älskar att göra är att hjälpa andra.

   Det brukar oftast bli så att jag tränar i perioder. Just nu är det en del plugg i skolan men jag är så motiverad just nu och längtar tills när jag ska börja gymma igen efter jul. 

Nu är klockan efter elva på kvällen och jag borde krypa ned i sängen om jag ens ska ha en chans till att ta mig ur sängen när klockan ringer 05.30. Godnatt bloggen så ses vi igen imorgon<3

Likes

Comments