Header

Fredag idag och idag har jag vaxat benen, otroligt skönt att få bort lite hår. Är så skönt att bara få ligga ner och bli ompysslad av någon annan även fast det gör lite ont. Mötte sedan upp mina föräldrar på ett café där det var någon som höll på att brygga kaffe på något väldigt speciellt sätt. Så där stod vi en stund och tittade och smakade på det han gjorde. Till middag blev det tacos och sedan ikväll ska vi bara mysa, äta godsaker och se idol.

Trevlig helg på er och ta hand om varandra!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För ett tag sedan fick jag idén att jag skulle börja tillverka egna smycken och sälja men det blev som stopp. Jag hann få ihop några halsband men längre än så kom jag inte. Tycker att det är kul att skapa egna designer och bygga ihop och så men det jag vill åstadkomma kan jag liksom inte få ihop själv utan måste ha en silversmed eller liknande. Men jag fick iallafall ihop ett halsband som jag har några exemplar av. De är gjorda av tunn silverkedja och en hjärtformad Swarovski diamant som har ungefär "chocker-längd". Om någon skulle vara intresserad får du gärna höra av dig!


Likes

Comments

Nu har jag gjort första laddningen med ingefärashots för denna hösten. Immunförsvaret behöver som sagt boostas lite nu under hösten och vintern så då kan man börja dagen med en liten ingefärashot. Jag gjorde dubbelsats och en sats blir ca 1 liter.


Ingredienser


200 gram färsk ingefära

1 liter vatten

1/2 dl honung

2 st citroner


Gör såhär


Riv ner ingefäran hel och oskolad som den är i en gryta.

Häll på 1 liter vatten och värm upp, men inte över 60 grader då de nyttiga kan försvinna då.

Du kan ha i lite chili om du vill, jag brukar strö i lite cayennepeppar, frivilligt.

Låt det vara på en värme på ca 50-58 grader i 20 minuter.

Sila sedan av all ingefära och tillsätt honung medan blandningen fortfarande är varm så den smälter.

Låt sedan blandningen svalna innan du pressar ner citronerna.

Sila igenom blandningen igen och häll upp i flaska och förvara i kylskåpet.

Håller ca 1 månad.

Innan du tar en shot kan du skaka flaskan så det som samlats på botten rörs om.


Likes

Comments

Idag blev det lite tårtbak eftersom min mor fyllt år, men hon har varit bortrest så vi ska fira henne ikväll då hon kommer hem igen.


Likes

Comments

Har ett underbart recept på en gluten- och mjölkfri kladdkaka som ni måste testa! Snabbt, enkelt men supergott!


Ingredienser


100 gram mjölkfritt smör

2 dl socker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

4 msk kakao

2 dl glutenfri mjölmix

100 gram mörk blockchoklad


Gör såhär


Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra en form lätt.

smält smöret och låt det stå.

Rör ägg och socker fluffigt.

Blanda ner vaniljsocker, salt, kakao och mjöl.

Häll sedan i smöret och rör om.

Smält blockchokladen och blanda till sist ner den i smeten.

Häll sedan smeten i formen och smeta ut den jämt.

Låt kakan gräddas i ca 6-7 minuter beror helt på hur man vill ha den (jag gillar den KLADDIG).

Ta ut och låt svalna.

Den är absolut godast då den kallnat helt!


Likes

Comments

Här kommer en vlogg från en studentresa som jag och några vänner for på i våras. Helt galet kul resa! Synd att jag bara filmade resan dit och slutade då vi kom fram, haha. Dessutom är ljudet halvkast under hela videon, but i don´t care. Vi var elva stycken och vi levde livet helt enkelt, men vad som hände på Maggan det stannar där! Lite halv-cirnge video😂


Likes

Comments

Contains affiliate links

Köpte hem lite saker igår och fick bland annat med mig tre produkter från ACO. Brukar i vanliga fall inte använda deras produkter, vet inte varför, men fick för mig att jag skulle det. Har även för mig att det ska vara bra grejer plus att de är väldigt prisvärda.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Har äntligen skaffat en ny dator! Fick nämligen en dator av mina föräldrar i studentpresent eftersom att jag inte haft en egen dator på flera år förutom skoldatorn då, men nu har jag ju gått ut skolan och insåg att man behöver dator för att göra vissa saker, även om jag klarat mig ganska bra ändå. Var iallafall nere på stan och inhandlade en MacBook Pro och tror det bli kanon då jag bara hört bra om den! Köpte även detta fodral.


Likes

Comments

Jag älskar att resa och har gjort några längre resor med vänner och familj. Vill verkligen uppleva så mycket av vår stora värld som möjligt. Har under en längre tid funderat på att resa runt i världen själv men har som alltid känt mig lite tveksam då man är väldigt utsatt som ensam kvinna. Började just lyssna på respodden med Sandy där hon berättar om när hon reser runt själv och man får vara med henne medan hon reser runt och gör saker och även pratar med människor. Det var min vän som sa att jag kanske skulle lyssna på den för att få en liten inblick i det hela. Man växer och utvecklas så otroligt mycket som person då man reser runt själv och får ta egna initiativ i allt eftersom att man inte har någon annan man känner med sig. Jag tror verkligen att det är en bra grej att göra något sådant här för att få lära sig att hantera vissa situationer själv. Vet inte när men nån gång kommer jag att fara iväg själv. Om det är någon som har denna erfarenhet får du gärna kommentera för jag vill gärna höra om hur du hade det.

Likes

Comments

Här kommer ett recept på den godaste rabarberpajen! Knäckigt pajtäcke med ett krämigt innehåll. Ni måste bara prova receptet, helt fantastisk!


Ingredienser


100 g smör

2,5 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2,5 dl vetemjöl

1 ägg

Rabarber

Jordgubbar


Gör såhär:


Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Skala och hacka rabarber och skär jordgubbar och täck botten på en pajform.

Smällt sedan smöret i en kastrull och stäng av värmen.

Blanda sedan i sockret.

Blanda sedan i vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.

Blanda till sist ner ett uppvispat ägg.

Rör till en jämn smet och täck rabarbern och jordgubbarna.

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.

Servera gärna med glass.


Går även utmärkt att göra gluten- och mjölkfri. Använd bara glutenfri mjölmix och mjölkfritt smör.

Likes

Comments