Header

Idag gjorde jag dessa små godingar som passar väldigt bra nu när julen börjar närma sig! Jag hade ingen blockchoklad hemma så använde bara polkagrisstångarna. Det blir ca 20 kakor.


Ingredienser


125 gram mjölkfritt smör

1 krm salt

1/2 dl strösocker

1/2 dl farinsocker

1/2 tsk vaniljpulver

1 tsk kanel

1 ägg

3 dl glutenfritt mjöl

1/2 tsk bikarbonat

polkagrisstångar

mörk blockchoklad


Gör såhär


Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, socker, farinsocker, vaniljpulver och kanel till en jämn smet.

Tillsätt sedan ägget och vispa ner det.

Tillsätt sedan mjölet och bikarbonaten.

Hacka chokladen och krossa polkagrisstångarna så de blir olika stora små bitar och tillsätt de sist och rör om.

Gör små bollar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.

Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter så att kakorna får en gyllene färg.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Förra veckan beställde jag hem lite hudvård från The body shop då jag kände att jag ville uppdatera den lite. Det blev en dagkräm, en nattkräm, en ögonkräm och lite engångsförpackningsmasker. Köpte maskerna bara för att man fick med kaninöron, haha. En av maskerna har jag testat förut och gillade den väldigt mycket. Den heter Himalayan charcoal mask, så den kan jag rekommendera! Hade annars bara beställt hem just den masken i full storlek, men det är kul att testa lite annat också.

Mask sampler: 3x Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask, 3x British Rose Fresh Plumping Mask, 3x Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask, kaninöronhårband

Likes

Comments

​Idag har jag gjort marängspöken och även en annan grej inför helgen då jag ska på halloweenfest, är så taggad! Annars så har jag varit hemma hela denna vecka också från jobbet eftersom att jag blev sjukskriven, haha känns lite småtokigt att vara det. Har iallafall tänkt att bli frisk nu så man får hoppas jag klarar det. 

Önskar alla en fin kväll, kram!

Likes

Comments

Jag är fortfarande sjuk, har gått omkring med ca 38 graders feber nu i en vecka. Det blir varken sämre eller bättre och det är inte så att jag vill vila för jag känner ju att jag orkar göra saker men vi får se hur det blir.

Iallafall så gjorde jag en pumpagubbe i fredags och sparade pumpaköttet för att göra en pumpapaj, Tänkte även göra pumpasoppa ikväll. Jag gjorde den gluten- och mjölkfri så det fungerar bra om man behöver göra den allergivänlig. Det var faktiskt första gången jag gjorde pumpapaj. Detta har varit något jag velat testa länge!


Ingredienser Pajbotten


3 dl glutenfri mjölmix eller vanligt vetemjöl

2 msk socker

150 gram mjölfritt smör eller vanligt smör

1 äggula


Gör såhär


Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop alla ingredienserna till pajbotten och tryck ut i en form.

Ställ in formen så den får kallna i kylen medan du gör resten.


Ingredienser Fyllning


4 dl pumpa

2 ägg

2 dl socker

1 tsk malen kanel

1 tsk malen ingefära

1 krm salt

2 msk glutenfri mjölmix eller vanligt vetemjöl


Gör såhär


Dela pumpan i mindre delar och koka den i ca 7-10 minuter.

Mixa sedan pumpan så den blir fin och slät.

Blanda sedan i resten av ingredienserna, börja med äggen.

Häll sedan fyllningen i pajformen.

Låt den gräddas i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.


Ingredienser Marängtoppen


3 äggvitor

2 dl socker


Gör såhär


Häll i äggvitorna och en tredjedel av sockret i en bunke.

Börja med att vispa blandningen på medelhastighet till den börjar få en vit färg.

Tillsätt sedan resten av sockret och vispa på full hastighet tills marängen fått en bra konsistens.

Efter att pajen fått gräddas i ca 30 minuter tas den ut och så breder man ut marängsmeten på pajen och låter den gräddas i ca 30 minuter. Sänk då värmen till 150 grader till resten av gräddningen.

Ta sedan ut och låt svalna.

Likes

Comments

Nu har hela veckan gått och det är fredag och helg. Jag har dock inte gjort mycket denna veckan då jag varit hemma och sjuk. Det började i söndags så jag var hemma från jobbet måndagen. Sedan for jag på jobbet på tisdagen och for även och tränade lite med två vänner efter det. Var kanske inte supersmart då jag varit hemma sedan dess. Men jag är på bättringsvägen och är nog redo att komma tillbaka till jobbet nästa vecka. Har sett en jättebra dokumentär idag som finns på youtube om Demi Lovato och hennes liv, missbruket, hennes psykiska problem och fram till idag. Jag har alltid tyckt och tycker fortfarande hon är så otroligt begåvad och duktigt på det hon gör. Hon gör ett helt fantastiskt jobb och hennes resa är så inspirerande! Tycker iallafall att den är värd att se. Jag brukar inte vara så intresserad av dokumentärer men denna var riktigt intressant och bra då man får höra det från henne och de runt omkring henne. Länk till dokumentären HÄR .

Hoppas alla får en superfin helg! Ta hand om varandra!

Såhär ser iallafall min bakgård ut vid nuläget. Hoppas bara nu att snön stannar och att det kommer mer så vi får en fin och snörik vinter.

Likes

Comments

Nu när det börjar ligga lite snö på marken och luften blir dag för dag allt kallare så börjar min fanatiska julkänsla att komma. Jag är den där som börjar lyssna på julmusik innan ens snön börjat komma. Har varit så vansinnigt sugen på pepparkakor så jag bestämde mig för att göra ett litet pepparkaksinspirerande recept. Jag gjorde dem gluten- och mjölkfria men jag tror de blir finare med riktigt smör och vanligt vetemjöl. Men goda blir de vilket som. De får en knäckig konsistens och så smakar de pepparkaka.


Det blir ca 50 kakor.


Ingredienser


100 gram smör

1,5 dl socker

1/2 dl ljus sirap

1 tsk mald ingefära

1 tsk mald kanel

1 tsk malda kryddnejlika

1 tsk pepparkakskrydda

1 tsk mald kardemumma

1/2 tsk bikarbonat

3 dl vetemjöl

Man kan även blanda i finhackad sötmandel, jag hade dock ingen hemma.


Gör såhär


Smält smöret och blanda sedan ihop smör, socker och sirap.

Tillsätt sedan alla kryddorna, bikarbonatet och mjölet.

Ta upp degen på ett bord och knåda den.

Rulla den sedan till en rulle och linda in den i plastfolie och låt ligga i kylen tills den kallnat, ca 1 timme.

Sätt sugen på 175 grader.

Ta sedan ut rullen ur kylen och skär den i små tunna kakor och lägg på ett smörpapper på en plåt.

Grädda i ca 6-7 minuter.

Ta ut och låt svalna.


Likes

Comments

Jag har just börjat med ett tillskott som heter chlorella som är en sötvattensalg och den innehåller mest klorofyll av alla växter i världen. Den ska nämligen rensa kroppen på tungmetaller och skit som kan finnas. Jag tänkte testa detta då jag varit tvungen att äta medicin för att ens ha en fungerande matsmältning och har även hormonella obalanser i kroppen och jag är inte förtjust av att ta p-piller för detta. Har hela mitt liv haft problem med min mage och har hört att det även ska vara bra mot detta. Chlorella är även superbra för annat. Länkar en liten artikel HÄR . Ska i iallafall köra på detta nu och se om jag märker något efter en tid med detta. I början blir det som en utrensningseffekt och man kan få huvudvärk och finnar och sådant men sedan ska det bli bra. Man ska även börja på en lägre dos och sedan höja den så att det inte blir en totalchock för kroppen. Jag beställde mina på Topformula.com där jag brukar beställa alla mina kosttillskott. Tycker det är en superbra shop då man kan hitta mycket bra för låga priser och de har oftast bra dealar och så. Det finns både i tablettform och pulverform. Jag har tabletter och beställde min chlorella HÄR .

Likes

Comments

Mitt i renoveringskaoset, som min fritid mer eller mindre består av just nu, kommer jag med ett recept på gluten- och mjölkfria chip cookies. Jag håller på att göra om i min lägenhet som jag bott i under gymnasietiden just nu. Tänkte efter studenten sälja lägenheten men sedan fick mina föräldrar mig att ha kvar den och så ville jag göra om i den. Så just nu målar jag och har mig.


Ingredienser


100 gram mjölkfritt smör

1/2 dl strösocker

1 dl farinsocker

1 ägg

3 dl glutenfritt mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

1/2 tsk vaniljsocker

100 gram blockchoklad


Gör såhär


Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Smält smöret och blanda alla ingredienserna i en skål.

Hacka blockchokladen och rör ner den sist i smeten.

Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.

Grädda kakorna i ca 10 minuter.


Hoppas alla får en fin lördagskväll, kram!

Likes

Comments

Idag är det söndag och för att göra något lugnt och stillsamt så målade jag en tavla. Köpte några målardukar i veckan och tvär körde ned till stan idag för att köpa lite färg. Jag gillar att måla men gör det allt för sällan. Man får uttrycka sig i färg och form och det är riktigt härligt att sitta och måla och skapa något.

Kram på er!

Likes

Comments

Ikväll kommer min mamma hem från Mallorca och då tänkte vi att vi skulle ha lite välkomstfest, inget stort bara typ en tårta och så. Jag bestämde mig för att göra rulltårta då det är lite enklare och så. Eftersom att jag gillar att experimentera då jag bakar och lagar mat så gjorde jag som vanligt min egna grej av det hela. Jag skulle kalla detta en höstig rulltårta "höstrulltårta" då jag har använt lingon och kanel. Gjorde ett litet smakprov och den blev riktigt god!


Rulltårta ingredienser


3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl grädde


Gör såhär


Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, vaniljsocker och grädde.

Bred ut smeten på en plåt iklädd bakplåtspapper.

Grädda i ca 5 minuter.

Stjälp sedan upp kakan på sockrat bakplåtspapper och låt kallna.


Kanelfyllning ingredienser


100 gram smör

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

2 tsk pepparkasksrydda

1 tsk kanel

1 äggula


Gör såhär


Rör ihop alla ingredienserna till kanelfyllningen till en jämn smet och bred den över hela kakan.


Lingongräddefyllning


Vispa grädde och lingonsylt ganska fast och bred det över kanelfyllningen. Detta lager ska vara ganska tjockt.


Rulla sedan ihop rulltårtan med hjälp av bakplåtspapperet. Lägg sedan över rullen på ett fat eller vad du nu vill ha den på. Garnera med ännu mer lingonsyltgrädde och sedan kan du toppa med lingon.


Likes

Comments