Nu går jag sista året på gymnasiet och jag känner mer och mer att det är så mycket jag vill prova på efter jag har tagit studenten. Drömmen om att få åka till Australien och Nya Zeeland har funnits ända sen jag var 12 år och att få resa så mycket som möjligt är något jag bara längtar efter. Nu är det så att jag ska till Nepal om lite mindre en två månader och att jag ska vara där två veckor vilket kommer bli en fantastisk resa hoppas jag. Det kommer bli min första resa ensam utan in föräldrar och jag är lite nervös men jag tror det kommer gå bra.

En av det vanliga frågorna jag får nu av både vuxna och kompisar är "vad ska du hitta på efter studenten?". Ja jag vet inte hur det kommer att bli men jag vet att jag vill gå på folkhögskola med inrikting friluftsliv och valet är mellan Malung, Sjövik och Tornedalen. En annan dröm är att få lära mig att kunna paddla fors och bara kunna utveckla mig så mycket som möjligt i friluftslivet. Att få åka till Afrika och volontärarbeta med både barn och djur skulle också vara en häftig upplevelse. När många frågar men vad vill du bli sen då så säger jag till dem att jag vet inte, men jag vet vad min dröm är att få göra efter jag har tagit studenten och det är att resa. Jag har också blivit väldigt inspirerad av bloggaren Jonna Jinton som var i USA i nationalparken Yosemite att åka dit och vandra och ta kort på naturen. Min dröm just nu är att ha jobbat ihop en del pengar med ryggsäcken på ryggen och kameran i hand, få möta världen på min egen hand! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu när jag är tillbaka till skolan igen så har jag tagit upp de aktiviteterna jag hade innan sommaren igen och två av dem är fota och klättring. Fotat har jag gjort en del i sommar men inte så mycket klättring som jag skulle ha velat. Så nu har jag med två andra kompisar klättrat en helg och fotat. Det blev någon bra bild trots allt. Imorgon ska jag träffa rektorn och kolla om jag får ledigt för att åka till Nepal. Hoppas det för att det är något som jag verkligen vill göra!

Likes

Comments

Nu har skolan börjat igen och jag har förmodligen haft mitt sista riktiga sommarlov på ett tag för att nu går jag mitt sista år på gymnasiet!

Sommaren har varit väldigt lugn i jämförelse med alla andra somrar. I år har jag nästan bara varit hemma och jobbat. Jag har haft två jobb i sommar det första var på ett cafe och det andra så spelade jag teater i Askersund. Jag var med som skådespelare i deras stadsvandring Tjuv- och rackarspel i idylliska Askersund. Det var väldigt roligt! 

Förutom att jobba så har jag vandrat två gånger. En gång i början av sommar med fyra andra vännner längs Bergslagsleden i tre dagar och en vandring med pappa i slutet av sommaren. Då var vi uppe i jämtlandsfjällen och då var vi ute i en vecka.

Jag har spenderat väldigt mycket tid med minna kompisar i Hallsberg och har klättrat en del med Jakob och Micke. Jag var i Lund tre dagar med mamma för att hälsa på släktingar och sista vecka på sommarlovet var jag på torp och var volontär på festivalen Frizon. Det är i stora drag vad jag har gjort i sommar.

Som jag nämnde början av inlägget så har jag nu börjat skolan och går nu mitt sista år på Rudbeck istället för Risbergska för att min skola har flyttat dit. Det känns bra, lite trångt men jag tror att det ändå kommer bli ett bra sista år. Imorgon ska vi börja fundera ut vad vill skriva om i vårt gymnasiearbete och det kommer bli väldigt roligt för att jag har hela sommaren tänkt att jag ska åka till Nepal och arbeta som volontär på ett barnhem. Jag hade tänkt att skriva om barns rättigheter och det är något jag ser fram emot!

Likes

Comments

​En eftermiddag med min kusin Rebecka som var min modell för fördjupningsuppgift till Fotografisk bild 1 

Likes

Comments

Det var ett bra tag sedan jag skrev och jag har ingen aning om vart jag ska börja. Men jag kanske ska börja med att vi ha nu officiellt blivit ett familjehem för en flyktingpojke på 12 år. Idéen är att vi ska ta emot en till kille på 15 år men kommunen trasslar och det han fördröjts hela tiden med att han ska flytta hem till oss. Nu har Karim som pojken heter bott hemma hos oss ett tag och han börjar komma ganska bra in i våra rutiner och har hittat sin egen vardag.

Själv så har jag ändrat min vardag väldigt mycket. Just nu spenderar jag så mycket tid som möjligt på fotot och klättring. Sen i påskas har jag börjat klättra bouldering som är en slags klättersport tillsammans med två andra killar. Dock har det hällt på mycket längre än jag och är så mycket bättre men jag tycker det är roligt och utmanande så det går bra ändå att klättra med dom. Det som är så härligt med det stället är att det finns utmaningar för alla och själva stämaningen där är så trevlig. I foto håller vi just nu på med de sista projektet och jag har vällt att fota människan i naturen/utomhus. Det är väldigt roligt och väldigt svårt. Det gäller att jag har fantasi om hur jag vill att modellen ska stå och det gäller också att hitta människor som är villiga att ställa upp och det är inte alltid lätt.

Senaste veckorna har jag och min kusin Rebecka pratat om att vi ska göra vår egen lilla vandring utan föräldrarna och göra det tillsammans med två andra som vi känner. Jag älskar friluftsliv och vill lära mig själv att planera en vandring mm. Så jag, Rebecka, Jakob och Mike som är de andra två ska göra en liten vandring direkt efter studenten. Dock är den bara över en helg men det är bättre än inget. Jag och Rebecka har ju hela sommaren på oss att göra grejer. Vi har också börjat spara undan pengar för att resa till London nästa år på sportlovet. Då har vi båda fyllt 18 år och vi känner att vi vill resa själva utan våra föräldrar. Så det är det som händer i mitt liv just nu!

Likes

Comments

Jag brukar inte ha så mycket söndagsångest men idag så har jag det. Jullovet har gått så himla fort och skolan börjar imorgon. Jag längtar inte tillbaka till skolan men ändå så känns det ganska skönt att komma tilllbaka till rutinerna. Dock så skulle jag gärna ha tänkt mig att ha lov i en eller två veckor till.

Mitt lov har varit ganska perfekt. Perfekt är ett väldigt starkt ord men jag måste ändå säga att jag är väldigt nöjd med hur mitt jullov har blivit och vad jag har hunnit med. Det har inte varit allt för mycket inplanerat men jag har inte heller gått runt hemma och har haft tråkigt, det har varit en bra blandning. Har både kunnat slappa hemma och bara tittat på serier hela dagar men samtidigt träffat massa vänner och haft massa trevliga spelkvällar och biobesök. Självklart har jag också gått runt och fotat en hel del nu när snön har kommit! I år så firade vi jul hemma hos min syster i hennes hus. Det blev en väldigt lyckad och trevlig kväll, dock så saknade jag mina kusiner som har varit i Indien hela jullovet.

Kvällen innan nyår så åkte jag, mamma och pappa ut till en stuga mitt ute i ingen stans där vi tillbringade natten och förmiddagen med tre andra vänner. Det var väldigt trevlig, både vandringen dit som var cirka 5 km och att avsluta året med trevligt sällskap och mycket prat. Det är nog bara konstiga människor som gör sånt helt spontant. Senare på kvällen så firade jag in 2016 med några av min bästa vänner i Östansjö. Vi hade det väldigt trevligt med spel, skratt, snöbollskrig och övernattning! Så jag både avslutade och började de två åren väldigt bra!

Mellan den andra och sjätte januari så åkte jag på XL-läger på Hjälmargården där jag träffade både gamla och nya vänner. Det var extra roligt att få träffa Karlskogagänget igen! Festkvällen så skulle man vara utklädd till något unikt och då valde jag och två andra tjejer att ha på oss indiska kläder. Har aldrig känt mig så fin och indiska som jag var då.

Jag måste bara berätta om Svalbard också. Jag nämnde det i mitt förra inlägg att vi skulle åka till Svalbard (så långt norr ut du kan komma). Det var sjukt roligt och en häftig upplevelse. Svalbard är väldigt speciellt eftersom det ligger högst upp på jordklotet så är det alltid mörkt där på vintern dygnet runt, för att solen når inte. Väldigt spännande upplevelse, för varje gång vi skulle äta kändes det som det var middag vi åt och kanske inte frukost som vi egentligen gjorde. Vi åkte både slädspann och skoter. Att gosa med hundarna var lugnt det bästa på hela resan.

Så det har hänt sedan jag skrev mitt förra inlägg. Just nu försöker jag smälta att jag har gått halva gymnasiet och att det har gått så himla snabbt och jag bara längtar mer och mer till att ta studenten och få börja klara mig på egen hand och upptäcka världen själv!

Likes

Comments