Livet

Canon 700D + EF-S 24mm f/2.8 STM

Här är lite bilder från min mysiga helg som jag tillbringade tillsammans med mina två skapare. Vi käkade på Hard Rock och tog en fin liten kvällspromenad hem och dagen efter tog vi oss ut till Artipelag där vi kollade på både cool och skum konst samt hörde ljudet av skvalpande vågor och kände doften av tall medan vi åt oförskämt dyr buffé. Jag gillar Stockholm men just nu längtar jag mest hem till skogen och att få rå om bara mig själv och inte behöva kompromissa med samt muta en två och ett halvt år gammal satunge (som förvisso är ganska söt iallafall när hon väl lyssnar på vad man säger).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Livet, Travelling

Canon 700D + EF-S 24mm f/3,2

En dag i Oslo påväg mot de Norska djupskogarna bjöd på god, men överprisad, mat, solsken, en selfie framför Nissen aka skolan i Skam samt ett bokfynd (hjärta, hjärta, hjärta!!). Imorgon sover jag förhoppningsvis ut lite innan vi åker vidare till Odda där vi stannar till lördag. Stay tuned etc etc.

Likes

Comments

Livet

Jag vaknade, åt en halv banan och snörade på mig mina väldigt rosa, men oerhört fabulösa, skor och andades frisk luft i drygt en timme. Det var början på en dag som skulle vara mer fylld av energi och produktivitet än någon dag på väldigt länge, klapp på axeln!

Väl hemma lagade jag dunderfrulle och gjorde världens set up för att föreviga, men allt för konsten trots att både te och banangröt hann bli lagom ljumna.
Utöver det övade jag en himla massa på diverse musikaliska ting som inom en snar framtid ska framföras samt fotade ytterligare en sak till en bilduppgift samt lagade dundermiddag.
Viva produktivitet!

Likes

Comments

Oklara tankar, Art 'n photography

I veckan ska jag ut på äventyr, aka jag ska vara så nervös att det en helst vill göra är att gråta och kissa på sig samtidigt. Jag ska bli bedömd av okända människor och engagerat förklara varför just jag vill komma in. I klarspråk, jag ska lämna arbetsprover och gå på intervju på mitt förstahands-gymnasieval, vadå prestationsångest? Det slog mig nyss att det är tre dagar kvar så nu ska jag förtränga det med te och mitt veckoenliga söndags-serietittande. Ha de´!

Likes

Comments

Livet, Oklara tankar, Vackra ting

"Skridskor under fullmånen" utan fullmåne men som var minst lika mysigt ändå. Något man tar med den man är sådär kittlande kär i på, men som för den sakens skull är lika fin att göra med sig själv eller en vän.

Jag och mina två följeslagare åt sojakorv och drack kallt te innan de begav sig. Jag tog ett varv till, eller två, och förundrades. Saker blev uppenbara, kom över mig, och jag kanske sedan grät till David Bowie hela promenaden hem.

Likes

Comments

Livet

Oj, hur gör man det här? Har verkligen helt legat av mig. Återvänder iallafall just här och nu, med en bild från dagens "spontan håltimme innan lunch"-fika. Nomnomnom!

Moving on, sen sist har jag iallafall ätit mängder av guacamole, sökt till enbart bild och form-relaterade gymnasielinjer och, citerar min lärare, "druckit tre koppar kaffe till frukost", kanske allt för ofta. Och målat, jag har målat mer de senaste veckorna än på hela hösten. Det gillar vi. Och nu ska jag äta oatly-chokladglass och titta på Per Morberg på tv, ha dé!

Likes

Comments

Livet, Oklara tankar

Ännu ett år har snart passerat och jag ska sammanfatta några tankar, känslor och upplevelser som det har fört med sig. För ärligt talat, 2016 har både varit ett riktigt skitår men samtidigt och stundvis väldigt, väldigt fint.

Vi åkte till Schweiz på utbytesresa i maj, jag kände mig stolt som pratade halvknagglig franska med främlingar och detta, av många saker, har gjort mig till en öppnare människa hur cheesy det än må låta.

Det blev sommar även detta år. Och sommar betyder, som vi alla vet, jordgubbar i mängder och frukostar till sent på förmiddagen.

2016 var också året då jag anammade Birkenstock. Både med och utan strumpor, men mest utan. Dessa kan vara bättre än... Ja, bättre än havredryck med chokladsmak. Och då är de bra.

Var på Gotland, käkade crêpes, såg på konst och fick randigt solbrända fötter i mina Birkisar.

Jag var kär. Och är kanske fortfarande någonstans långt där inne, även om det inte tjänar något till längre. Men tack, tack för att jag fick växa som människa och vara med om det kanske finaste man kan uppleva.

Jag anammade kaffedrickandet på riktigt, fick dille på goda soppor, avokado och pasta-bowls med grönsaker i alla dess former och färger överöst med parmesan. För ja, jag äter faktiskt ost men nej inte kött. Bra. Är också bara så himla trött på alla som måste lägga sig i allt man äter eller inte äter, ni är skitjobbiga jag äter det jag tycker om, vill ha och det som känns bra för mig. Mind your own business, tack.

Moving on. Gjorde ett tappert försök till att måla så mycket jag bara kunde, det blev inte så mycket som jag kanske ville. Men någon gång är bättre än ingen gång.

Jag spelade också. Desto mer. Jag började spela med SväFa, mmm folkmusik <3 och vi hade produktion, julshow och lucia med klassen. Och så spelade jag på morfars begravning, en vals.

Likes

Comments

Livet

Allt, hela den här grejen, är så himla underlig. Det värker fortfarande av saknad i hela mig, från topp till tå känner jag hur det ilar. När inga fingrar rör vid min arm, när inga andetag får håren i min nacke att resa sig. Men om han valde att en dag återvända, vet jag inte längre om jag skulle släppa in, ta tillbaka. För jag klarar mig, överraskande nog så klarar jag mig. Trots att det gör förjävla ont att leva utan det som en gång var allt man hade, så klarar man det. Trots att jag saknar varenda millimeter av den brunögda pojken på 183 centimeter, hans beniga höfter och viskande ord, så överlever jag. Det är det enda man får lov till att göra, överleva.

Man borde inte oroa sig för slutet, men det är svårt att vara rädd för att inte förlora det finaste man någonsin haft. Och jag oroade mig, var rädd för att inte klara mig, men det gör man och allt fint har, tyvärr, också det ett slut. Men man rår inte för att tårar rinner när man har mist en vän, och mer ändå,, men alla tårar har nu torkat till kristaller på min kind.

Likes

Comments

Har käkat avokadomackor, varit konstant sugen på kaffe, sett snön falla och försvinna igen, inte kunnat sova om nätterna, tappat hoppet om mänskligheten, återfått endel av det, varit förjävla ledsen i hjärtat, spelat cello, sovit middag alldeles för sent om dagarna, avlidit av tanken på gymnasieval och bara velat så himla mycket men insett att jag inte orkar.

Likes

Comments