Livet, Art 'n photography

Lite snapshots från idag. Vi hade profildag vilket innebar att gå på fotografiska och välja ut en bild att tolka och återskapa vilket innebar att vi tog både relevanta och irrelevanta bilder och blev kvar på skolan till kl 18. Hoppas ni också hade en najs men intensiv dag och framför allt, att ni firade kebabens dag ;))

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Livet, Travelling

9:30 ligger regent tungt längs kajen på Strandvägen när båten lägger ut och tryggt styr mot den yttre skärgården och Sandhamn. Vattnet strömmar längs rutorna, människor trängs för att hitta sittplatser inomhus. Havet gungar i takt med de mörka molnen.

11:30 har molnen skingrats och vi kliver i land på en solig ö där flakmopeder samsas med cyklar och promenerande. Vi klickar bra, jag och den här miljön. Att lyssna till tonerna av havet brus, känna vinden barskt blåsa i håret och vara långt från allt annat, det är min melodi.

12:43 biter jag den första, himmelska tuggan av termosvarm korv täckt med grovstark senap. Klipphällen under mig är varm och jag skriver vykort till några jag tycker om.

14:13 kliver vi genom den smala dörren till bageriet där vi möts av den härliga doften av nybakat, färskt bröd i alla dess slag. Vi köper seglarbullar, promenerar ner mot kajen och avnjuter den söta drömmen. Till vågornas brus och sorlet av sommarglada besökare. Båtmotorernas mysiga brummande och gruset som behagligt knastrar under skosulorna.

15:15 har vi tagit plats i aktern och åker åter mot stadens liv igen och jag vet att jag snart kommer att återvända. Jag gillar dig Sandhamn, jag älskar dig havet.

Likes

Comments

Livet, Vackra ting

Häromdagen hade vi tacomiddag och hängde allihop innan vi nu tar oss vidare mot nya äventyr, vissa närmre varandra än andra. Vi badade och hängde mitt i en solnedgångsrosa åker, drack kaffe och spelade song pop party. Och nu idag har jag installerat mig i mitt lilla rum åtta våningar över marken. Imorgon åker vi ut i skärgården och på måndag börjar skolan. Och det mesta är faktiskt väldigt fint.

Likes

Comments

Ätbart

Jag har sedan länge hört talas om bananbröd och banankaka och varit lite skeptisk men ändå tänkt att ja velat prova, och sen när jag igår såg en av mina favoriter göra det på youtube och dela med sig av receptet såg jag min chans. Och jag ångrar mig inte kan jag säga, detta var något av det absolut godaste jag någonsin ätit alltså WOW!

Här är receptet jag använde mig av. Jag hade min inne i ganska exakt 60 minuter och den blev perfekt gräddad. Ni måste måste måste prova detta mvh överexalterad.

Likes

Comments

Livet, DIY

Med inspiration från Elin Kero aka Nevnarien byggde jag mig en egen fotobakgrund och så här blev resultatet av mina första bilder jag tog på bygget. Låter det svårt? Inte alls faktiskt. Såhär gjorde jag:

  • Pappa hjälpte mig att leta fram brädor från vinden som vi kapade till 1 m/st, men självklart går det lika bra att gå till närmsta bygghandel och be dem hjälpa dig att såga till plankorna.
  • Sedan spikade jag ihop det hela med väldigt många spik och tre läktar på baksidan.
  • Och tillsist målade jag med tvålager vattenbaserat bets och vipps så hade jag ett eget 1x1m stort trädäck!

Sjukt kul att med så små och enkla medel kunna skapa en helt annan look och känsla i sina bilder utan att behöva vandra iväg med en massa rekvisita.

Jag har också tänkt att jag på något vis nu när hösten börjar nalkas och skolan snart drar igång ska börja göra någon form av veckoinlägg med lite snapshoots, det är i alla fall mitt mål men sen får vi se hur det går.

Likes

Comments

Livet

Canon 700D + EF-S 24mm f/2.8 STM

Här är lite bilder från min mysiga helg som jag tillbringade tillsammans med mina två skapare. Vi käkade på Hard Rock och tog en fin liten kvällspromenad hem och dagen efter tog vi oss ut till Artipelag där vi kollade på både cool och skum konst samt hörde ljudet av skvalpande vågor och kände doften av tall medan vi åt oförskämt dyr buffé. Jag gillar Stockholm men just nu längtar jag mest hem till skogen och att få rå om bara mig själv och inte behöva kompromissa med samt muta en två och ett halvt år gammal satunge (som förvisso är ganska söt iallafall när hon väl lyssnar på vad man säger).

Likes

Comments

Livet, Travelling

Canon 700D + EF-S 24mm f/3,2

En dag i Oslo påväg mot de Norska djupskogarna bjöd på god, men överprisad, mat, solsken, en selfie framför Nissen aka skolan i Skam samt ett bokfynd (hjärta, hjärta, hjärta!!). Imorgon sover jag förhoppningsvis ut lite innan vi åker vidare till Odda där vi stannar till lördag. Stay tuned etc etc.

Likes

Comments

Livet

Jag vaknade, åt en halv banan och snörade på mig mina väldigt rosa, men oerhört fabulösa, skor och andades frisk luft i drygt en timme. Det var början på en dag som skulle vara mer fylld av energi och produktivitet än någon dag på väldigt länge, klapp på axeln!

Väl hemma lagade jag dunderfrulle och gjorde världens set up för att föreviga, men allt för konsten trots att både te och banangröt hann bli lagom ljumna.
Utöver det övade jag en himla massa på diverse musikaliska ting som inom en snar framtid ska framföras samt fotade ytterligare en sak till en bilduppgift samt lagade dundermiddag.
Viva produktivitet!

Likes

Comments

Oklara tankar, Art 'n photography

I veckan ska jag ut på äventyr, aka jag ska vara så nervös att det en helst vill göra är att gråta och kissa på sig samtidigt. Jag ska bli bedömd av okända människor och engagerat förklara varför just jag vill komma in. I klarspråk, jag ska lämna arbetsprover och gå på intervju på mitt förstahands-gymnasieval, vadå prestationsångest? Det slog mig nyss att det är tre dagar kvar så nu ska jag förtränga det med te och mitt veckoenliga söndags-serietittande. Ha de´!

Likes

Comments

Livet, Oklara tankar, Vackra ting

"Skridskor under fullmånen" utan fullmåne men som var minst lika mysigt ändå. Något man tar med den man är sådär kittlande kär i på, men som för den sakens skull är lika fin att göra med sig själv eller en vän.

Jag och mina två följeslagare åt sojakorv och drack kallt te innan de begav sig. Jag tog ett varv till, eller två, och förundrades. Saker blev uppenbara, kom över mig, och jag kanske sedan grät till David Bowie hela promenaden hem.

Likes

Comments