Godmorgon allesammans! Idag ska jag och Alicia intervjuas på Färnebo FHS. Vi ska prata om hur det är att vara en ung mamma, om fördommar, min roll som mamma och hur upplever det. Det här inlägget blev lite kortare än vanligt., Ska ge Alicia sin frukost medans jag dircker kaffe sen är det bara hunden kvar. Kommer ett nytt inlägg senare. :) 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vänner har alltid varit viktigt för mig men tyvärr förlorade jag väldigt många "vänner" när jag valde att bli mamma. Blev sjukt ensam och utstött av många vilket gjorde mig depremerad. Hade mått dåligt innan men ensamheten gjorde det värre. Tanken på att det fanns ett liv som växte inuti mig fick mig att se framåt igen. Började leta upp andra unga tjejer/blivande föräldrar. Lärde känna en jätte underbar tjej som heter Miranda som har en liten son på ett dryga året som heter Aston. Förutom att jag har hittat en jätte bra vän i Miranda så verkar våra barn gilla varandra.

Likes

Comments

Idag firar vi min kära kompis Sol som fyllde 24 för en dryg månad sedan Vi firar nu eftersom hon och hennes lilla dotter, Hanna, har varit bortresta. Ser fram emot att träffas igen, Kommer att bli så roligt att se hur Hanna har förändrats sen sist <3

Likes

Comments

Sedan jag blev mamma känns det som om tiden går snabbare än någonsin. Innan Alicia kom till världen kändes det som att fem månader var fem år men nu känns det som fem minuter. Hon slutar inte att förvåna mig över hur mycket hon utvecklas och lär sig nya saker för varje dag som går. Det är otroligt hur man går från att inte ens kunna hålla upp huvudet till att försöka sitta, skratta, hålla i sin egen flaska, ta i allt i sin närhet, klappa katten/misshandla katten och bara vara underbar. Det är lustigt att allt kan vara "hennes första", en ny upplevelse som till exempel när det snöade för ett dar dagar sedan. Ser redan fram emot när hon är gammal nog att leka i snön och göra snögubbar. :)

Likes

Comments

Godmorgon allesammans! Idag blev det gröt och blåbär åt lillan. :)

Likes

Comments

Eftersom jag var berkäknad till den 13 juni 2017 kom min mormor hit ett par dagar innan för att finnas på plats när det var dags. Trots att jag hade ont och var väldigt trött försökte jag vara så aktiv som möjligt för att skynda på förlossningen. Vi spenderade dom sista dagarna som gravid med att storhandla på IKEA, Där köpte jag bland annat en sänghimmel, sängkläder, och en skallra. Konstigt nog var jag inte alls rädd för förlossningen utan var supertaggad. Fixade och förberedde hemma inför bebisens ankomst, kollade på massa olika Youtube klipp om allt som har med bebisar och förlossning att göra. Den 17:e Juni började det hända saker! Efter en sömnlös natt pga värkar var jag som besatt av att ordna med det sista allt skulle vara perfekt. Jag vek kläder, bäddade sängen, diskade, dammsög, moppade golven mm. Värkarna blev starkare och starkare men jag vägrade att ge mig. Var så envis att både min mormor och mamma sa åt mig att det kanske var dags att åka upp till sjukhuset.

En timme senare satt jag fortfarande hemma på min gymboll med extrema värkar. Nu orkade jag inte mer, fick åka upp till förlossningen i Gävle. Dom gjorde en undersökning konstaterade att jag var 1 cm öppen och att värkarna avlöste varandra. Jag fick valet att stanna och få smärtlindring eller åka hem någon timme, men jag valde att dra till McDonalds för att inta min sista måltid. Mormor och mamma tyckte kanske att det var dags att åka tillbaka till förlossningen men jag skulle absolut hem och fortsätta med städningen. Kom hem och städade bokhyllan trots att jag knappt kunde stå upp. Efter en timme fick min mamma nog och tvingade mig att sluta städa och åka upp till förlossningen. Jag lades in på en gång, fick Morfin och lite annat. Fick världens skrattattack och skrattade mig till sömns. Vaknade med hemska värkar som vägrade att ge sig. Eftersom mitt vatten inte vill gå av sig själv fick barnmorskan ta vattnet, när jag var 3 cm, efter det gick allt VÄLDIGT fort. När klockan var strax efter 21 så var jag 6 cm. Det var då min kille dök upp,

Klockan 22:57 kom lilla Alicia till världen. <3

54 cm

4403 g.

Förlossningen gick superbra och det gjorde inte så ont som alla sa att det skulle göra, Alicia var bara en timme gammal när jag sa att jag gärna skulle vilja ge henne ett syskon.Likes

Comments

Varit upptagen med endel saker så är svårt att hinna blogga varje dag, men ska försöka bli bättre på det. :)

Likes

Comments

​Vaknade lite extra tidigt idag för att göra mig i ordning inför min första dag på Emmas Fotostudio. Eftersom det var vackert väder promenerade jag dit i vintersolen tillsammans med Alicia och mamma, eftersom hon skulle sitta barnvakt några timmar medan jag hjälpte till i studion.

Emma möter mig vid dörren och dagen börjar med att jag får förbereda inför en fotografering. Det är inte alltid så lätt att fotografera små barn, ett av barnen var i värsta trotsåldern och ville inte sitta still, vi provade med en massa saker men inget funkade tills det att vi tog fram leksaksbilarna som var stora nog att sitta på.

När vi var klara med Freya och Melvin var det dags för lunch, jag blev bjuden på kinamat. Vi satt och pratade över lunchen, det var riktigt roligt att ha någon att prata med. Jag känner att jag behöver komma ut mer och hitta på saker som får mig att må bra.

Efter lunchen var det dags för en ny fotografering av en söt liten flicka på 1 år, hon var mycket lättare att jobba med för att hon samarbetade med oss. Bilderna blev superbra! Med det var dagen över och jag fick skjuts tillbaka in till stan. Sedan hämtade jag Alicia som också hade haft en riktigt bra dag :)

Nu tar vi det bara lugnt, får se vad som händer sen. Vi hörs!

Likes

Comments

Vem är jag? Jag är en tjej på sexton år. Jag är som vilken sextonåring som helst med en twist, min dotter Alicia som föddes den 18 juni 2017 klockan 22.57 på Gävle BB.

Livet med bebis är underbart! ÄLSKAR att vara mamma det är det bästa som någonsin hänt mig. Även om hon är liten så har hon räddat mitt liv och förändrat det för evigt. Tidigare har jag kämpat med depression och självskadebeteende. Det kanske låter hemskt men det känns som att jag äntligen har något att leva för.

Kärleken till mitt barn är obeskrivlig. Kärleken har ingen ålder, min ålder spelar ingen roll. Många klagar på att jag inte har någon utbildning men det är något jag kan ta igen senare. Just nu behövs jag för min dotter.

Under min föräldraledighet vill jag passa på att uppfylla mina drömmar om att blogga och kanske starta en Youtube-kanal.

Likes

Comments