Sen i fredag har jag varit sjuk, blir alltid så trött och orkeslös när det händer vilket leder min in i mina mörkaste tankar. Så där är jag nu kommer inte ut, har försökt och försökt men det går inte. Skulle behöva plugga inför mina tentor men jag har ingen motivation eller ork och detta gör att jag känner mig mer nere då om jag inte klarar tentorna fastnar jag bara...
Det är i dessa tillfällen som jag hatar att jag är jag.
Varor kunde jag inte vara en av de sociala tjejerna, de som har många vänner? Varför är jag så tillbaka draget?
Det är i dessa stunder som jag undrar vad det var jag gjorde för fel för att folk inte ville umgås med mig. Är det för att jag ser ut som jag gör? För att jag är den jag är?
Det är just nu som jag börjar hata få människor som jag har släppt in i mitt liv som sedan har svikit mig så hårt att jag inte längre vågar tro på en nära vänskap. Sen i nästa sekund vet jag ju att det är mitt fel jag kämpade inte, jag gav upp.
Jag har ingen lust att bli vuxen utan att känna att jag har någon, några, vänner som man kan ringa och prata med när man så vill.

Hur kan jag ändra denna trend som är så gammal så? Vad kan man göra för att förstå att man är värd mer än vad man tror?
Hur blir man stark i sig själv? Hur kan man känna sig stark nog att gå ifrån en ohållbar situation? Hur kan man som flicka/kvinna inte behöva oroa sig för vad man har på sig, hur mycket man väger, vad man behöver prestera samt hur det är att inte behöva vara den duktiga tjejen som troligen många känner sig fast i.

Jag är väldigt glad att jag fick min diagnos för dyslexi i en tidig ålder,7-8 år. Detta har gjort att jag, för det mesta, skiter i att folk kommenterar att jag skriver fel, läser fel. Visst i bland blir jag ledsen speciellt när folk börjar pika mig om det. Jag vet att jag är smart samt att jag vet att jag i mesta fall är väldigt stabil. Detta för mig är två extremt viktiga erfarenheter som jag inte vill vara utan.
Det är extremt skönt att se folk,som när jag vet lite, ändrade hela sitt yttre och inre för att de ville ha uppmärksamheten eller vännerna och allt där i mellan. Jag har aldrig känt så. Det är bara i de mörkaste stunder som jag för att ögonblick önskar att jag kunde göra något sådant men sen när jag kommer upp från mörkret inser jag att det skulle aldrig fungera.

Från och med jag var i 3-4 klass har jag på något sätt eller annat varit en ensamvarg. Visst jag har haft vänner men har alltid känt att det har funnits en vägg i mellan som jag inte har veta/vet hur man ska ta bort.
Från denna person har det äntligen börjat komma från en person som jag börjar gilla mer och mer. Visst ibland kommer mörkret och drar denna person i mörkret och då hatar jag personen stark och förbannar ödet att det blev som det blev.
Ibland dock kommer solen fram och jag kan se alla färger, kan se allt liv, all kärlek. Det är i dessa stunder som jag älskar mitt liv samt att jag är en person som inte ändrar mig för att få något som inte är viktigt.

Ska göra klart ett kapitel i min bok så jag har lyckas med något idag. Imorgon ska jag ut ur detta fängelse. Det har varit skönt att få andas men nu behöver jag luft.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För snart ett år sedan, 16 oktober, fick jag nycklarna till min första egen studentlägenhet i stadion. 30 kvadratmeter på botten plan. Bodde där tills i maj då jag flyttade från stan ut till "landet", nära där jag bodde innan jag flyttade första gången.

Jag är väldigt glad att jag provade att bo inne i stan, i studentlägenhet. Dock var detta inget för mig. Men tack vare detta vet jag nu om det.

Jag har nu också börjat jobba mer samt som skolan för första gången på två år börjar känna att jag kommer någonstans.

Detta har gjort att jag har blivit mer stressad dock känner jag mig mer lugn och nöjd med var jag är nu mot ett år sedan.

Det är dock lite irriterande och tråkigt att detta gör att jag inte alltid kan vara med på allt annat.

Har sen också dragit i gång i min sektionen en grupp som har hand om våra internationella studenter så att de ska kunna känna sig välkomna till Sverige och till KTH. Detta har dock varit ett problem. Hur får man tag på dem? Var finns de? Vad skulle de vilja vara med på?

Vi får se hur jag ska gå tillväga, jag har nu andligen börjat få med mig folk från sektionen så att det inte längre bara är jag mot alla. Det känns skönt.

Har börjat leka mer med tanken att åka utomlands och studera. Men betyg och var jag ska åka gör mig tveksam. Det suger att detta och att min dyslexi ska få mig att tveka. Har dock mer än ett år kvar för bestämma mig på. Sen är ju det kassa konstaterandet kommer min lilla mormor finnas kvar när jag kommer hem? Tyvärr har detta hindrat mig förut...


En av orsaken till att jag flyttade till "landet", denna gamla sura gubbe på tolv år. Som verkligen har har blivit min svans. Han gör mig galen men samtidigt så älskar jag honom otroligt mycket. Nästan mer än när jag hade honom som en liten kattunge.

Likes

Comments

På väg hem till föräldrarna. Min mormor, min morfar, min moster, min mamma samt min mormors hund ska sy på lapptäcket som vi ska ge till min lilla syssling. Vi är jätte sena då massa skit har hänt. Ska bli skönt att det ska bli klar nu. Så att man slipper att tänka på det.
Sen tänkte jag ta tag med att börja maila om aktiviteterna för de internationella studenterna som jag har ansvar för, troligen får jag ha kvar det ansvaret sen. På måndag måste jag ringa massa samtal och boka in möten... Troligen är det senare orsaken att jag inte har gjort det innan. Gillar inte sådant. Måste bli klar med min inlämning oxå... Usch sådant händer när man har en ej produktiv vecka... Jaja jag får skyla mig själv.

Glad fars dag:)

  • 51 Readers

Likes

Comments

För först gången på jag vet inte hur många jävlans år har jag en sådan stor panik attack att jag inte lyckas somna. Plus att jag är själv i en lägenhet som är helt ny för mig så jag känner mig inte roligt hemmastadd än. Jag är så stressad att jag får ännu mer panik och så går den onda cirkeln om igen. Usch jag hade hoppas att jag skulle kunna slippa dessa. Känner mig alltid så liten och svag och har ingen som kan hjälpa mig att må bättre. Det är i dessa stunder som jag förbarmar det faktumet att jag inte har en väldigt nära vän utan många ganska nära. Troligen har jag ju själv satt mig i den sitsen men jag vet inte hur jag kommer bort får det.
Har alltid drömt en sådan barnslig dröm att få dela ett sådant där vänskaps halsband ( du vet de som var jätte populär under 90-talet....) vet att det är en barnslig ide men har aldrig fått gör det med någon.
Hur mycket jag än försöker att vara den som alla vill att jag ska vara gör jag alltid något fel. Som idag gjorde jag min pojkvän arg igen. Jag vet inte vad jag kan göra så att han inte blir arg. Jag älskar honom verkligen men ibland undrar jag om det verkligen räcker? Jag försöker göra andra saker för att visa mitt stöd men jag orkar inte alltid och faller tillbaka på gamla vanor, jag är lat, jag är nog en för klängig person. Men hur kan man andras få den andra att veta hur mycket de betyder för en om man inte visar det tydligt?

Jag flyttade till en egen lägenhet då mina föräldrar ville det samt det var nära till skolan. Visst det var på tiden, jag är ju inte så ung. Men för mig kändes det verkligen som ett hej då nu får du klara dig själv. Jag har verkligen inte kommit överens med dem och nu förväntar de sig en massa saker av mig och jag kan inte säga nej då jag är den snälla dottern. Är så trött på den rollen men vet inte hur jag ska komma bort från den.

Skolan går åt helvete jag är helt enkelt korkad och klara inte av den vilket får mig att inte våga satsa. Har dock bestämt mig att prova en gång till och klara dessa matte kurser (allt de andra har jag klarat redan).

Önskar att jag hade mer självkänsla men men vad ska man göra?

Nej nu ska jag sluta oroa mig och försöka sova något i natt i alla fall.


Likes

Comments

Ligger i sängen och kan inte sova.
Ältar en massa skit saker som jag ändå inte kan göra något åt just nu. Min sommar håller snabbt på att bli minst lika stressigt som min höst och vår...
Jag har troligen tagit på lite mycket men sen har skolan, familj samt andra faktorer lagt till saker som gör mig stressad. Jag behöver ta mig i kragen, karva upp armarna på tröjan och gå in med inställningen att klara detta och möta det med huvudet först.
Samtidigt känner jag mig nere, känner mig ensam, uttråkad och oattraktiv. Jag försöker bearbeta detta jämt och ständigt. Då jag har problem med självkänslan, självkännedom samt ångest att bli övergiven.
Jag önskar ofta att jag kunde vara någon annan, att jag slapp ta alla diskussioner som jag lätt hamnar i. För mitt humör, kroppsspråk, missförstånd samt att jag inte vågar säga ifrån och självklart min härliga följeslagare i detta liv min dyslexi och rädsla för väldigt mycket.
Jag har aldrig tyckt och kommer aldrig att tycka att det är svagt att fråga om hjälp. Jag har fått hjälp av många fantastiska människor. Måste dock lära mig att prata och berätta inte dölja mig bakom min glada fasad. Om jag inte släpper in någon hur kan då folk känna mig, den riktiga mig?


Jag är värd att må bra, alla är värd att må bra. Det ska inte vara acceptabelt att behöva bråka och vara på vippen att gå under för att få hjälp. Det ska inte behöva vara så att för att man har pengar kan man köpa hjälp.

Imorgon ska jag övertala min pappa att övningsköra med mig samt att jag ska plugga matte, hoppar att göra något annat behöver bli klara med dem först och främst. Önskar att jag vore smartare och hade bättre koncentrationsförmåga men det har jag hört att man kan träna upp;)

God natt och sov så gott och glöm aldrig att kämpa för att vara den du är. Du är värd att vara dig själv och att vara lycklig.

  • 55 Readers

Likes

Comments

Nu har man skrivit den sista tentan för denna termin, fixat allt annat som man inte hade hunnit att fixa. Nästan sovit ikapp den sömnen som man hade förlorat.
Idag ska jag åka till min släkts landställe^^ ska bli jätte kul. Det var ett tag sedan man var där;)
Vi har byggt om så det ska bli intressant att se hur det ser ut nu! Jag hoppas att det blir bra och att allt fungerar som det ska:)
Större delen av dagen ska vi städa upp huset och tomten så att de blir fint. Sen är det bada som gäller. Eller ja för typ alla förutom mig, är alldeles för kallt för mig nu. Tänker vänta tills det blir varmare.
Denna sommar kommer, hoppas jag, bli bättre än den förra. Jag hoppas att jag kan planera bättre och inte jobbar så mycket som jag gjorde förra sommaren så att jag hinner plugga och sådant:) nu är jag ju till och med ledig från jobbet tills i mitten av juli:) tror dock att jag kommer att jobba lite innan;)
Sen ska jag och min familj åka bort, det ska bli kul:) det var ett bra tag sedan vi gjorde något sådant.
Nej nu ska jag fokusera på att inte bli åksjuk;)

  • 53 Readers

Likes

Comments

Var ett tag sedan jag skrev här sist.
Har haft så mycket att göra i skolan...
Men nu hoppas jag att det blir lugnare:) eller i alla fall till mina tentor;)
Igår var det premiär på teatern som jag hjälper att fixa kulisserna på.
Det var väldigt nervöst och vi gjorde några fel, inte alltså så många som vi trodde att vi skulle göra så det känns bra.
Folk gillar verkligen vad vi har gjort och det känns ju jätte bra:)
Har dock lite panik då jag har en övning och labb på måndag som jag inte har fixat det förberedande till samt att jag har ett litet prov på tisdag samt en till labb på onsdag... Får ta igen det senare..
Just nu vill jag inte gå upp ur min säng men kag måste:(
Önska mig lycka till!;)

  • 57 Readers

Likes

Comments

Tenta imorgon. Känner mig inte alls förbered... Misstänker också att jag har blivit sjuk igen:( ty fan... Det är väl bara att bita ihop och skriva den imorgon och hoppas på det bästa om jag inte klarar den får jag väl ta om den efter sommaren...
Jag blir bara oftare och oftare sjuk just nu. Inte okej...
Just nu är det enda positiva att efter denna tenta kan jag vila någon dag:) kanske sova ut ordentligt och inte vakna av ett alarm. Som man i alla fall sover sig igenom..
Troligen kommer min lillebror upp om ca 2 veckor:) längtar:)
Sen ska man köra bil så att man får körkortet snart då... Sen är det en hel sommar av jobb, plugg och mottagnings fixande att se fram i mot.
Ska hitta någon sida/person som kan förklara för mig det som jag inte fattar i mina matte kurser så att äntligen blir klara med dem....
De är det enda som jag har kvar släppande just nu:):)

  • 55 Readers

Likes

Comments

Då har man hunnit skrivit klart alla tentor, varit sjuk, gått en vecka i skolan och jobbet.
Känner mig trött:(
Glömde bort att det var onsdag, har träning på onsdag....
Imorgon är min första övning, det ska bli intressant har inte hunnit pluggat så mycket dock så det känns inte så kul. Jag hoppas att jag ska hinna plugga imorgon:)

Just nu halvligger jag i soffan men skolboken uppslagen i knät och halv kollar på tve.
Vill bara sova nu... Men jag håller på att tvätta,suck.

På fredag kommer jag och mina föräldrar att åka ner till Lund för att hälsa på min lillebror. Det ska bli kul har aldrig varit i Lund innan. Vet inte riktigt vad ska jag förvänta mig.
Jag beställde nya kläder idag:) har städat ut 3/4 av min garderob och har inte handlat kläder på väldigt länge så jag kände att jag kunde unna mig det:)
Funderar på att köpa en klänning till senare men vi får se:)
Nej nu ska jag heja på tvätten och hoppas att den fattar att jag inte orkar vänta 45 min på den och att de kör jätte fort så jag bara behöver vänta i 5 min. Undrar om det skulle fungera;)

  • 63 Readers

Likes

Comments

Denna vecka är det ny period på skolan. Som vanligt med nya perioder är det lite stressigt och man är lite mer nervös.
Idag ska jag laga ugnsbakad kyckling, det ska bli kul. Hoppas bara att det blir gott.
Just nu tar jag en paus från allt och ligger i soffan och kollar på tve. Har beställt min kursbok men har inte fått den än. Så kan inte roligt plugga ordentlig:(
Jag hoppas att jag får den snart dock:)
Min föreläsare är bra, om man ska påpeka vad som är mindre bra är att man inte alltid kan se vad han skriver men det känns inte som om det är ett sådant stort problem om man jämför med vissa andra föreläsare...
Nej nu ska jag maila skolan om hur jag ska göra med förlängdskrivtid på min kontrollskrivning som jag har snart:)

  • 59 Readers

Likes

Comments