Header

Baked Cinnamon and apple oats för en morgonpigg - 4 SP

Mosa 1 banan och blanda med 1 dl havregryn, 1/2-3/4 tsk bakpulver, 1/2 tsk vaniljpulver, kanel (smaka av!) och 1 dl vatten. Riv ett äpple, jag satsade på ett grönt och syrligt, och blanda ner i havregrynsblandningen. Häll över i en ugnsform. Skiva sedan 1/2-1 äpple i tunna skivor (här tog jag ett lite mjöligare och sötare) och stick ner skivorna i gröten. Pudra över kanel och grädda i ugn (200 grader) i 20-25 minuter. Ät som det är, eller piffa med exempelvis vaniljkvarg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 276 readers

Likes

Comments

Chokladchia med chokladkolafluff - 2 SP

Blanda samman 1 msk Chiafrön med 1 msk Psylliumfrön, lite vaniljpulver, 100 gram osötad mandeldryck och 100 gram Choco Blanco-kvarg. Låt stå några timmar, gärna över natten.

Lägg in en skivad banan i frysen. Mixa med 3 gram Carobpulver och 4 gram rå kakao. Små mängder, men såhär i efterhand med dåligt minne skulle jag säga att det är ungefär 1/2-1 tsk av respektive. Njut av chokladbomben, gärna med något bär och kanske lite råa kakaonibs!

Likes

Comments

Bananchia för en frukostälskare - 2 SP

1 msk Psylliumfrön
1 msk Chiafrön
100 gram osötad vaniljkvarg
100 gram osötad mandeldryck
1 gnutta vaniljpulver
1 banan

Blanda allt utom bananen på kvällen och låt stå i kylskåp över natten. När morgonen kommer och det är dags att frukostnjuta: mixa bananen slät och blanda ner den. Toppa härligheten med något mumsigt - idag bjöd fruktskålen på kiwi, blåbär och passionsfrukt; en kan inte klaga! Massvis av bra grejjer för kroppen såhär en torsdag i januari.

Likes

Comments

Overnight oats - 4 SP

1 dl havregryn
1 dl osötad mandeldryck
40 gram osötad kvarg
1 tsk Chiafrön
1 tsk Psylliumfrön
1-2 krm vaniljpulver

Ev. En banan

Blanda, ställ i kyl över natten. Mixa bananen och blanda ner. Njut på morgonkvisten! Kör du inte på banan kan du behöva blanda ut gröten med en skvätt vatten till önskad konsistens.

Likes

Comments

Blåbärspaj för en sötsugen rackare - 2 SP

Blanda lagom mycket frusna blåbär med 1 tsk potatismjöl och 1 tsk sötströ. Mosa en banan och blanda mer 1/2 dl havregryn, och eventuellt lite smaksättning såsom mortlade kardemummakärnor, vaniljpulver eller kanel - helt beroende på vad suget kräver! Toppa blåbären med banan- och havredegen och sätt in pajen i ugnen; 200 grader i cirka 20 minuter. Servera gärna med något vaniljigt, som ProPud eller kvarg (tips: rör ut den med lite vatten, då blir den lite lenare!).

Likes

Comments

Äpplepaj för ett kakmonster - 2 SP

Koka eller stek lite snabbt två tärnade äpplen med 1 tsk sötströ, 1/4 tsk kanel och 1/4 tsk vaniljpulver. Och en liten skvätt vatten om du väljer koka-spåret, såklart. När äpplena börjar mjukna lägger du upp bitarna i lämplig form och toppar med pajdegen: 1 mosad banan blandad med 1/2 dl havregryn och eventuellt några mortlade kardemummakärnor.

Grädda långt ner i ugnen (200 grader) i cirka 20 minuter, tills pajen fått fin färg. Servera gärna med något vaniljigt, typ proteinpudding eller kvarg. Eller ja, de klassiska tillbehören glass eller vaniljsås kan ju också funka ganska så fint.

Likes

Comments

Kokoschia med exotiskt fluff för en i förnekelse - 2 SP
Blanda samman 1 msk Psylliumfrön, 1 msk Chiafrön, 100 gram osötad kokoskvarg och 100 gram osötad mjölk. Låt stå i kylskåp över natten.

Mixa en banan, lite frusen mango och ananas samt en frusen "plupp" passionsfrukt. Det hela får en ljuvligt fluffig och glassig konsistens - så pass att jag skulle vilja klassa det som en nicecream och placera det i efterrättsfacket. Och hur gött är det inte med efterrätt till frukost?! Bästa!

Servera Chian med fluffet (eh, läs: glassen) och gärna något annat fruktigt. Blunda och låtsas att det är sommar.

Likes

Comments

Jag bara älskar recepten som @mittviktigaval gör! Några av de recepten jag lägger ut är från henne.
Besök gärna hennes blogg eller instagram för att hitta dina egna favorit recept

Likes

Comments

Sex blåbärsmuffins - 2 SP/muffin
2 dl havregryn
1 msk riven kokos
3 msk osötad kvarg - kanske kokos? Eller vanilj? Eller varför inte blåbär? Testa, testa!
200 gram banan (typ två)
2 ägg
2 msk pofiber
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
Frusna blåbär

Mixa havregryn och kokos till ett fint mjöl, och mixa sedan samman banan och ägg till en luftig "smet". Blanda samman alla torra ingredienser och rör sedan ner banan- och äggblandningen och kvargen. Rör därefter ner lite lagom med frusna blåbär. Fördela i 6 muffinsformar, och grädda i 175 grader i cirka 20 minuter!

Muffinsen är ganska så kompakta, och inte så supersöta. Givetvis beror sötman lite på hur mogen bananen är, men vill man testa går det säkert fint att addera lite sötströ i smeten - pointsfritt, javisst!

Likes

Comments

Banan- och chokladgranola för 7 SP

1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 stor, mosad banan - gärna rejält mogen så att den är söt och god
2-3 krm vaniljpulver
1 msk rå kakao
2-3 msk Psylliumfrön

Blanda allt och sprid ut i lagom stora "granolaklumpar" på ett bakplåtspapper. Sätt in i ugn, 150-175 grader i sisådär 40 minuter. Ta ut när den känns knaprig och låt svalna. Mumma!

Likes

Comments