Header

Det finaste jag vet, det som är en ära för mig är att få vara mina barns trygghet. Att när de kommer till min famn känner de värmen, de känner sig trygga att inget kan hända dem. Att i min famn kan de alltid stanna. Alltid känna sig lugna. Jag älskar att få vara den som skyddar dem mot allt.
Mina barn är verkligen mitt allt. Hela min värld! Att få vara just deras mamma är den vackraste gåvan jag fått.

När man ser barn födas varje dag så får jag se det jag kände när mina barn kom. Inget kan slå deras födelse.

När Melina nyss vaknade hysterisk och somnade om gott i min famn känner jag den där stora kärleken!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I dag skrev en vän på Facebook att hennes barn bråkar hela tiden. Äntligen tänkte jag. Inte för att jag vill att andras barn Ska bråka. Utan för att det är skönt att veta att andra barn också bråkar.

Ibland känns det som det bara är mina barn som är som tom och Jerry.
Det senaste nu har de bråkat mest hela tiden. Det är skrik, bråk, slagsmål och de retas. Det är få tal stunder de leker och har roligt tillsammans.

Jag försöker prata med dem, jag försöker lösa deras konflikter men det går knappt. Jag hoppas att det bara är tillfälligt men jag vet inte.

Jag vill att de ska kunna leka tillsammans och ha roligt. Milo är just nu inne i ett stadium att han inte alls gillar Melina, då han säger att han inte älskar henne och puttar bort henne. Det gör så ont i mig att se det för Melina försöker ofta att komma till han och vill leka med han.

Sen kan Melina vara en riktig retsticka och slås gör hon med.

Någon som har tips på hur man ska lösa detta? När de är ifrån varandra är de helt annorlunda. Och om en vecka går vi på semester och jag bävar för hur de ska klara 4 veckor tillsammans.

Men ibland är de för söta ihop

Likes

Comments

Jag har inte alltid varit tjock. Jag var till och med jätte smal som ung. Men när gick det utför?
Jag tror det var när jag fyllde 18 efter där gick jag bara upp. Vad hände? Varför just då? Det vet jag faktiskt inte, jag vet bara att mamma ofta sa till mig när jag åt massa onyttigt att tänk på vad du äter det kan smälla till så går du upp. Jag trodde inte på henne. Men jo hon hade rätt.
Jag slutade att väga mig. I många år hade jag ingen koll alls på vad jag vägde.

Jag kände mig aldrig riktigt stor heller. Visst satt kläderna lite tight och jag fick börja köpa större storlekar. Men inget jag brydde eller tänkte på.

Visst försökte jag med Viktväktarna ibland när jag var runt 19/20 år. Då de körde med prickmetoden. Men jag hoppade av igen.

2007 var vikten på 86 kg och jag kände att snart väger jag ju nästan 100 kilo. Så jag började på Viktväktarna igen. Var duktig ett tag och gick ner några kilo. Kommer inte alls ihåg hur mycket. Men sen var det inget roligt.

Efter det tog det många år innan jag började igen. Jag levde livet, gick på service & co, jobbade i Turkiet, blev sambo och gravid. Visst kände jag mig lite små kraftig men aldrig så fet som jag faktiskt var innan jag insåg att nu måste de ske något.

Det var våren 2013 som jag vägde 112 kilo jag hade hamnat över 100 kilot med råge. Jag hatade det jag såg, men tyckte ändå inte att jag var så fet som jag faktiskt var. Jag började på Viktväktarna igen men nej det gick inget bra. Till hösten och vintern började jag fundera på den lätta vägen att göra en GBP operation. Var på samtal och fick en tid för operation. Jag var bara tvungen att gå ner 10% av min vikt, lätt tänkte jag. Men nej det var inte så lätt. Jag lyckades inte alls med det. Så jag gav upp igen! Men denna gång tänkte jag nu ska jag banne mig ge Viktväktarna en chans till. Jag gav det en chans och efter har jag inte gett upp. Jag tog en paus när jag var gravid med Melina.
Sen har jag tagit små pauser ibland på någon vecka eller två. Men sedan börjat igen. Jag tror faktiskt det är bra att ta pauser ibland. Att chocka kroppen för att sedan chocka igen.

Jag gjorde det precis och har lyckats gått ner nästan 2 kilo på 2 veckor.
Jag är inte i mål men jag har inte långt kvar. Så nära mitt mål har jag aldrig varit.

När jag är i mål är min dröm att förminska och lyfta mina bröst. Jag har alltid haft problem med dom. Men nu börjar de minska men har fortfarande ont av dom så hoppas att jag får hjälp av landstinget. Annars får jag bekosta det själv och det tänker jag göra.

Här följer en bild serier av min vikt resa.

Dessa bilder är när jag slutar nian till vänster och ska gå på balen i gymnasiet till höger! Här var jag fortfarande smal.

Här är bilder från 2005 2006 o 2007 nu började det kilona smyga sig på.

2008 när jag var i Turkiet och Spanien på service & co kände mig inte alla tjock men lite smått mullig.

2010 när jag jobbade i Turkiet och tyckte ändå att jag hade gått ner. Men nej det hade jag inte.

Här är när jag vägde som mest. Det är
Här jag verkligen ser att jag måste göra något.

Här börjar min långa viktresa.

Och här är jag nu 35 kilo lättare och otroligt stolt!

Likes

Comments

Jag har nog aldrig trivts så himla bra som jag gör på mitt jobb nu. Det spelar ingen roll om ett arbetspass såg ut som det gjorde i går, där jag åt frukost på stående fot och slängde i mig maten, sprang runt 11 000 steg. För jag verkligen älskar jobbet.
Alla dagar ser absolut inte ut så, så därför vet man att man orkar just de dagar. Jag älskar när det är action, när man inte har en aning om hur dagen kommer se ut innan man kommer till jobbet.

Jag kan sitta på förmiddagen när jag är ledig och verkligen längta till att få åka.

Att jobba på förlossning/BB har inte alltid varit min dröm, men sen jag blev undersköterska så var det mitt mål. Att sedan nå det målet och få jobba med det är så häftigt.

Att få se föräldrar bli just föräldrar, ögonblicket när de får se sitt barn, att ta emot dem när de kommer in och se hur förväntansfulla de är, hur kärleksfulla de är mot varandra. Tänk hur olika bebisar beter sig, hur olika kroppar beter sig. En förlossning är verkligen inte lik någon annans. Alla är så olika.
Från att vara den lycka stunden till kanske en kort ovisshet att ändra om från att föda fram till att det kan hända något allvarligt det är så grymt vad vi klarar av.
Tänk att få se kejsarsnitt hur det går till hur de öppnar upp och tar ut barnet. Allt är så otroligt häftigt.
Sedan få hjälpa dessa föräldrar med alla de frågor de har, om allt från amning, till bad, till bajsblöjor.

Jag har verkligen hamnat rätt och jag utvecklas för varje dag. Jag lär mig nya saker hela tiden och kan svara mer och mer på alla frågor de ställer.

Likes

Comments

Jag har inte ens börjat min semester i år och tänker redan på nästa.
Vi kör ju varannat år på jobbet. Så v.25-28 och 29-32, så nästa år har jag tidig. Nästan varje år är det ju galet kallt, blåsigt och regnigt första perioden med några få fina dagar men inget riktigt bad väder.

Mustafas föräldrar har ju köpt lägenhet i Alanya, vi är med på ett litet hörn där. Så vi funderar lite på att åka ner dit minst 2 veckor nästa sommar, Mustafa vill 4. Vi tjänar ju på att bo där nere än här hemma. Om det är dåligt väder gör man ju ofta aktiviteter som kostar en massa, det kostar massa att köra bil och maten är dyr. Där nere kommer vi ju inte behöva göra annat än att sola och bada. Maten är mycket billigare och det kostar inte mycket att åka dulmus eller taxi, inte heller att hyra bil.

Men det är ju ett år kvar och allt kan hända, så det är ju absolut inget bestämt utan bara planering. Men så skönt det skulle vara. Plus att jag har massa mammaledighet att ta ut som jag ska försöka göra nästa år. Onödigt att det inte utnyttjas.

Sen kanske de inte ens behåller lägenheten, de gör ju ofta väldigt förhastade saker så vem vet. Dock saknas det en del så det måste ju köpas till i så fall. Ja kul hade det varit i alla fall och skönt om inte annat.

Likes

Comments

Ibland kommer det över mig att jag verkligen saknar att blogga. Men ofta har jag inte den tiden. Det händer även inte så där jätte mycket roligt i livet. Jobbar, städar, handlar, tvättar, ta hand om barnen, så ser det ofta ut. Ja jag gör en massa roligt med. Men vardagen ser ut så. Men jag saknar att läsa vad jag har gjort.

Jag bloggar ju mest som en dagbok för att kunna gå tillbaka och läsa vad som har hänt och läsa roliga minnen. Men bloggtiden är ändå lite förbi.

Jag läser ju knappt bloggar längre heller. Kanske går in och läser någons nån gång ibland. Men följer inte alls längre.

Likes

Comments

Baked Cinnamon and apple oats för en morgonpigg - 4 SP

Mosa 1 banan och blanda med 1 dl havregryn, 1/2-3/4 tsk bakpulver, 1/2 tsk vaniljpulver, kanel (smaka av!) och 1 dl vatten. Riv ett äpple, jag satsade på ett grönt och syrligt, och blanda ner i havregrynsblandningen. Häll över i en ugnsform. Skiva sedan 1/2-1 äpple i tunna skivor (här tog jag ett lite mjöligare och sötare) och stick ner skivorna i gröten. Pudra över kanel och grädda i ugn (200 grader) i 20-25 minuter. Ät som det är, eller piffa med exempelvis vaniljkvarg!

  • 538 readers

Likes

Comments

Chokladchia med chokladkolafluff - 2 SP

Blanda samman 1 msk Chiafrön med 1 msk Psylliumfrön, lite vaniljpulver, 100 gram osötad mandeldryck och 100 gram Choco Blanco-kvarg. Låt stå några timmar, gärna över natten.

Lägg in en skivad banan i frysen. Mixa med 3 gram Carobpulver och 4 gram rå kakao. Små mängder, men såhär i efterhand med dåligt minne skulle jag säga att det är ungefär 1/2-1 tsk av respektive. Njut av chokladbomben, gärna med något bär och kanske lite råa kakaonibs!

Likes

Comments

Bananchia för en frukostälskare - 2 SP

1 msk Psylliumfrön
1 msk Chiafrön
100 gram osötad vaniljkvarg
100 gram osötad mandeldryck
1 gnutta vaniljpulver
1 banan

Blanda allt utom bananen på kvällen och låt stå i kylskåp över natten. När morgonen kommer och det är dags att frukostnjuta: mixa bananen slät och blanda ner den. Toppa härligheten med något mumsigt - idag bjöd fruktskålen på kiwi, blåbär och passionsfrukt; en kan inte klaga! Massvis av bra grejjer för kroppen såhär en torsdag i januari.

Likes

Comments

Overnight oats - 4 SP

1 dl havregryn
1 dl osötad mandeldryck
40 gram osötad kvarg
1 tsk Chiafrön
1 tsk Psylliumfrön
1-2 krm vaniljpulver

Ev. En banan

Blanda, ställ i kyl över natten. Mixa bananen och blanda ner. Njut på morgonkvisten! Kör du inte på banan kan du behöva blanda ut gröten med en skvätt vatten till önskad konsistens.

Likes

Comments