Header

Till 4 portioner behöver du:

500 gram nötfärs 10 %, 1 gul lök, 1-2 vitlöksklyftor, 1 tsk koriander, 1 tsk spiskummin, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 dl ajvar relish

Gör så här:

Blanda färsen med hackad gul lök, pressad vitlök, kryddor och ajvar relish. Forma till 8 burgare och stek eller grilla dem. Servera dem som de är med sallad och hamburgarebröd eller med ugnstekt klyftpotatis och morotstzatziki.

Smartpoints: 7 smartpoints mer portion (2 burgare per portion)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Detta behöver du till 4 portioner:

250 g färsk tortellini (t.ex. kyckling & bacon eller ricotta & spenat), 5 dl grönsaksbuljong, 100 g philadelphiaost salladslök/svartpeppar, 5 dl Kelda tomatsoppa, 1/2 dl strimlad purjolök eller salladslök, 1/2 röd paprika, svartpeppar

Gör så här:

Koka upp grönsaksbuljongen (1 tärning + 5 dl vatten). Koka tortellinin i buljongen enligt förpackningens anvisningar. Under tiden så rör du ut philadelphiaosten i en del av tomatsoppan. Häll sedan i all tomatsoppa och blanda. Häll sedan ner allt i buljongen när pastan är klar. Strö i löken och paprikan (spara gärna lite till dekoration) och låt koka upp utan att tortellinin går sönder. Servera gärna en sallad till soppan. Smaklig måltid!

Viktväktarna:

Smartpoints: 7 smartpoints per portion

Likes

Comments

Du behöver detta till cirka 14 stycken färsbiffar, cirka 6 personer:

800 g nötfärs, 1/2 dl ströbröd, 2 dl mjölk, 2 kokta och mosade potatisar, 1 kokt och mosad morot, 3 tsk salt, 1 tsk grovkrossad svartpeppar, 2 krm vitlökspulver, 2 krm paprikapulver, 2 gula rivna lökar, 2 ägg, 1 rejäl ostskiva av valfri sort till varje biff (ca 14 st totalt) (17%) , 2 – 3 paprikor (gärna i blandade färger), 1 purjolök (den gröna delen)

Gör så här:

Börja med att koka potatisen och moroten. Blanda ströbröd med mjölk. Ställ åt sidan att svälla i 5-10 minuter. Rör ner först saltet och sedan de övriga ingredienserna i färsen. Späd sist med ströbrödsblandningen. Forma till rätt så stora biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidorna.
Lägg en ostskiva på varje nystekt biff och strö över fint hackad paprika eller purjolök. Lägg biffarna på en plåt eller ugnsäkert fat och låt osten smälta i ugn (225 grader) i endast några minuter.

Servera biffarna på en salladsbädd som på bilden eller med kokt potatis eller ris. Vad du än väljer så låt biffarna vara i centrum och det andra få bli tillbehör. Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: vid 14 stycken biffar så får en biff 4 smartpoints enligt receptet ovan. Totalt har receptet 62 smartpoints om du vill göra mindre och fler biffar…eller större kanske…

  • 83 Readers

Likes

Comments

Till 4 portioner behöver du:

500 g kycklingfilé, 1 tsk matfett, salt, peppar, 150 g grillad paprika (finns i burk), 1 boll mozzarella (ca 30 gram), 2 vitlöksklyfta, färsk basilika efter tycke o smak, 1 msk pinjenötter

Gör så här:

Dela kycklingfilén i tunnare och mindre bitar. Stek dem i lite matfett tills de blir gyllenbruna i en stekpanna. Salta och peppra. Lyft över kycklingen i en smord och ugnsfast form.

Grovhacka paprika, mozzarella och vitlök. Fördela det över kycklingbitarna som ett täcke och strö över pinjenötter och hackad färsk basilika. Gratinera i 200 graders ugnsvärme tills osten har smält och rätten har fått fin gyllenbrun färg, cirka 15 minuter.
Avnjut rätten tillsammans med en god sallad, pasta eller ugnsbakad potatis. Smaklig måltid.

Viktväktarna

Smartpoints: 3 smartpoints per portion enligt ovan, lägg till points för potatis, ris eller liknande om du vill ha det.

Likes

Comments

Till fyra portioner behöver du:

2 skivor dagsgammalt vitt bröd, finrivet skal av 1 citron, 4 bitar lax à ca 125 g, 100 gram Philadelphia Gräslök 11% + grönsallad, tomat och citron som tillbehör

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader. Mixa brödet i en matberedare eller så smular du de fint för hand och blandar det med det finrivna citronskalet. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast och smord form. Bred Philadelphia ost på varje bit. Strö över med ströbrödet och citronskalet och tryck lätt så att det fäster på Philadelphia osten.
Ugnsbaka laxen i ugnen i cirka 15-20 minuter, eller till önskad stekgrad. Servera med en härlig grönsallad, tomat och citron.

Viktväktarna:

Smartpoints: 8 smartpoints/portion, lägg till sp för eventuell potatis

Likes

Comments

Till cirka 3 portioner behöver du:

grön spetspaprika, röd spetspaprika, gul lök, morot, en liten bit vitkål, sockerärter, lite majs, 300 g lantkorv 19%, snäckpasta för 3 portioner, lite broccolin, salt, peppar, lite matfett till stekning

Gör så här:

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, lägg ner broccolin när pastan har någon minut kvar så kan de koka tillsammans. Skär paprikan, löken, moroten och vitkålen i lagom stora munsbitar och fräs det i lite matfett.

Likes

Comments

4 portioner
1 lök
2 vitlöksklyftor
250 gr champinjoner
100 ett knippe grön sparris
1-2 msk smör och rapsolja
5 dl matlagningsgrädde
1 tärning kycklingbuljong + 1/2 dl hett vatten
4 tsk dijonsenap
600 gr kycklingfilé
Gör så här:
Strimla kycklingen och bryn i hälften av fettet, ta ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.

Finhacka lök och vitlök. Skär svampen i skivor och sparrisen i bitar. Fräs lök och vitlök i resten av fettet tills de får färg. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk, ca 4-5 minuter. Häll i sparrisen och låt steka ytterligare ett par minuter. Tillsätt kycklingen och resterande ingredienser. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, häll ner i pannan och låt allt koka ihop till en krämig sås.

Servera med pasta och strö över riven parmesan.



För er Viktväktare: 5 SP per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesanost.

Likes

Comments

Krämig kycklingpasta med sting av chili
Du behöver:
Kycklingfile (jag hade två stora filer & det blev 4 port)
1 röd paprika
1/2 purjolök
1 rödlök
2 msk tomatpure
2 tsk sambalolek
2 dl crème friacne
2 dl grädde
Salt, peppar & hackad persilja efter smak
Gör så här:
Strimla kycklingfilerna. Är dem tjocka så dela på mitten först sedan strimla.
Strimla & hacka paprika, rödlök & purjolök.
Stek kycklingfilerna i en het panna. Ha i rödlök & paprika.
Krydda med salt, peppar, sambalolek.
Ha i tomatpure, grädde & cremefriache & sänk värmen.
Låt puttra en liten stund.
Smaka av & ev krydda mer.
Ha i persilja om så önskas. & ta till sist i purjolöken när allt är färdigt. Den ska bara röras i & låta purra någon minut då den inte ska bli överkokt & mjuk.
Servera med valfri pasta & sallad.

  • 88 Readers

Likes

Comments

1,2 kg ekologiska tomater
4-5 ekologiska vitlöksklyftor
3 msk ekologisk kallpressad rapsolja
2 dl ekologiska cashewnötter
1-2 tsk ekologisk grönsaksbuljong (eller 1 buljongtärning)
2 dl vatten
Havssalt och nymalen svartpeppar

Så här gör du:

Lägg cashewnötterna i blöt 2 timmar innan. Genom att blötlägga nötter så lockas alla de nyttigheter som finns i nötterna fram och man kan tillgodogöra sig dem mycket, mycket mer när vi sedan äter dem.

Värm ugnen till 180 grader.

Dela tomaterna på hälften och lägg dem i en långpanna (det fyller upp en hel långpanna). Pressa eller hacka vitlöken fint och strö den över tomaterna samt ringla över oljan. Krydda generöst med salt och eventuellt peppar. Ugnsbaka i 25 minuter. Under tiden kan du hälla av vattnet från cashewnötterna och torka dem lätt med ett hushållspapper. Strö sedan nötterna över tomaterna och in i ugnen igen i ca 20 minuter till, tills tomaterna blivit mjuka och fått lite färg.

Skrapa ned tomater, cashewnötter och alla vitlökssafter i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongen (eller om du har egen kokad buljong så ta 2 dl av denna istället). Mixa allt med en handmixer (alternativt kör i en vanlig mixer). Värm på försiktigt när det är dags att servera. Ringla gärna lite olja över den färdiga soppan direkt i tallrikarna. Krydda eventuellt med lite paprikapulver om du vill.

Toppa gärna med stekta halloumikuber och något grönt, t ex basilika eller ärtskott.

  • 118 Readers

Likes

Comments

4 port.

400 g falukorv, Lithells middagskorv 9%
1 gul lök
1 pkt kycklingbacon
salt
peppar
paprikapulver
1 dl matlagningsgrädde 15%
4 dl grönsaksbuljong
4 msk tomatpuré
maizena

Skär korven i stavar.
Stek i smör i en stekpanna.
Skär löken och och strimla baconet och tillsätt den i stekpannan.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Häll i grädden och buljongen.
Vispa ut tomatpurén i vätskan.
Häll i maizenan och låt stroganoffen småputtra ett par minuter.
Servera med makaroner och ärtor.

Per portion korvstroganoff blir det 8 SP.

Likes

Comments