Header
View tracker

Viktväktarna

I några veckor så har jag tänkt att jag ska göra en förändring i mitt liv och försöka gå ner i vikt igen. De där 20 kilona som jag lyckades gå ner då jag och Alex gjorde slut har smugit sig på igen och det är verkligen inte roligt!

Jag tänkte köra på LCHF men då måste man ju plocka bort så mycket mat samtidigt som man ska äta massa annat och pga mitt mathandikapp så kändes det inte rätt med den typen av viktnedgång. Men så jag att Viktväktarna verkade ha mer normalt ätande och det likar sättet jag använder förut; räkna kalorierna in och ut. Så i ett par dagar så har jag funderat på att gå med i Viktväktarna och när det i så fall skulle ske.
Jag började göra planeringar inför kommande tid med hjälp att tänka vid handling, motion, motivation och rutiner i vardagen. Jag skapade även matsedlar där jag kan fylla i mat för hela veckan, inköpslistor som underlättar veckohandlingen, recept och tips på maträtter och i morse när jag kom till jobbet så skrev jag in mig.

Jag är förväntansfull, nervös och ivrig över hur detta kommer att gå. Jag har ju en sån där jobbig relation till mat. Jag kan inte äta om jag inte är hungrig och ibland kan jag äta varannan dag eller bara en gång om dagen. Sen så äter jag endast kyckling och köttfärs i köttväg, ibland går väl en korv ner men det är sällan och lika så med köttbullar..
Så nu får vi se hur länge det här kommer funka, förhoppningsvis tills jag är nöjd med mig själv och jag hoppas att maten kommer lära mig att äta oftare och bättre. Nu kör vi!

Först ut: frukost!

Likes

Comments

ZandraMichaela


​Zandra Michaela, 27 år, Sundsvall
Undersköterska, personlig assistent och fotograf
Distansförhållande med Tim, Stockholm

Det bästa jag vet är att frysa vackra ögonblick ur vardagen med min kamera, men att pyssla med inredning, resa till något varmt land, springa en runda i elhjuspåret, läsa en bok eller äta en god middag i vänners sällskap är några andra saker som har ett stort plus framför sig.

+ solens värme i början av våren, blommor, choklad, komedier,
- vinterns kyla, spindlar, stark mat,

Kontakt: zmb@hotmail.se

Likes

Comments