Jag tror visst att jag va trött igår efter min jobbhelg..
Kom in i garaget( min stuga på tomten)  strax innan 20.00
Inser att de är 4 grader, slår igång värmefläkten ( trodde jag) och drar sen på mig 2 täcken och inväntar värmen.

Ett telefonsamtal, lite reseplanering och 1,5 avsnitt senare så ligger tydligen fröken Andersson  och sover ( klockan kan inte ha hunnit blivit 22, då jag senare nu när jag vaknat såg ett sms från pappa som kom till mig kl 22.02)
Jag vaknade nån gång mitt i natten och somnade om ganska på en gång.

Sen ringer pappa och väcker mig 08.30..

Jag somnade alltså fullt påklädd och under dubbla täcken, jag har då sovit nästan 12 timmar i sträck (!!)

vaknar helt förvirrad då jag inte "bestämde" mig för att sova utan helt sonika slocknade framför Tv:n.

Inser också när jag kliver upp att temperaturen inte heller var den bästa..
Jag hade alltså inte slagit igång värmen, utan bara haft den på fläktinställning. 
Jag hade 8 grader när jag vaknade.

Men oj så gott jag har sovit!

För övrigt en bra jobbhelg, mycket att göra, mycket spring, men ack så roligt! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag varit ledig, då jag jobbar i helgen.
Jag har passat på att njuta supermycket av det varma vädret och varit ute i solen mycket.
Jag har även passat på att städa i storstugan och tagit bort alla mattorna ( det är så mycket enklare att damsuga och städa utan mattor! Dessutom blir det fort stökigt när människor och djur springer ut och in hela tiden )
Hunden har också varit ute precis hela dagen och bara njutit av solen :)

Isen är nästan helt borta från sjön ( bara utanför oss och in i viken som det är is kvar) så vi passade på att lägga i slangen i sjön och fixa så vi har vatten till duschen.
Pappa har rivit den gamla duschen och även byggt en ny dusch på bastualtanen, kommer bli super när det blir färdigt. Nu ska det bara dras rör och så ska varmvattenberedaren upp så har vi uteduschen igång! :)

Jag älskar verkligen när det börjar bli soligt och varmt, speciellt när man är ledig :)
( så jag hoppas på okej väder i helgen, inte allt för fint, för då kommer det kännas så negativt att jobba:p )

Likes

Comments

bakade också en tårta till efterrätt.

till botten nr 1:
4 äggulor
2dl socker
75g rumsvarmt smör
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3dl vetemjöl
1dl mjölk

botten 2
4 äggvitor
3,5-4 dl socker

chokladganache:
200gr marabou mjölkchoklad
1,5 dl vispgrädde

fyllning/toppning:
grädde
kakor ( valfri sort, jag tog Marylands original cookies)
jordgubbssylt
påskgodis ( jag använde dragéägg och påskskum)

gör såhär:
chokladganache:
hacka chokladen grovt och häll i en skål
koka upp grädden.

häll den varma grädden över chokladen och rör om till du har fått en jämn chokladsmet.

denna behöver svalna i någon timme, så det är bra att göra denna några timmar i förväg ( du kan låta den svalna i kylen, då blir den något tjockare, kom ihåg att täcka med plastfolie och att röra om då och då, så svalnar den jämnare och du slipper hårda kanter)

botten 1:

Sätt ugnen på 175 grader, smörj och mjöla en form på 1,5 liter.

Rör äggulor och socker vitt och pösigt.

Tillsätt smör, bakpulver, vaniljpulver och mjöl.

Avsluta med mjölken och rör smeten slät.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.

Känn med en sticka att den är klar. Låt kakan svalna och stjälp över den på något, tex en bricka eller tårtfat.

botten 2:
vispa äggvitorna hårt, så hårt så att du kan vända skålen utan att det åker ut.
tillsätt socker, lite i taget ( typ 1-2 matskedar ) och vispa mellan varven ( på så sätt behåller maränger gen sin form mycket bättre)
grädda på 100 grader i ca 60 min.

vispa grädden
bred ut det över botten i,
tillsätt jorgubbssylt ( lättast med sylt på flaska som du klämmer ut)
smula kakorna över bottnen
lägg på marängbottnen
bred på mer grädde
ringla över chokladganachen
toppa med påskgodis.
klar att servera.

denna blev supermumsig! jag ansåg dock att botten nr 1 blev något torr, så jag gjorde en enkel sirap ( koka upp 1dl vatten och 0,75 dl socker i en kastrull och låt svalna) och penslade på generöst av den.
Det var supertrevligt att ha så många texturer och smaker i tårtan, det blir så lätt att allt smakar samma och har samma konsistens när man gör tårta annars, men i denna så fick man en ny smakkombination i varje tugga :)

och i all kaos som var när jag sammanställde tårtan ( hade 2 barn springandes runt benen hela tiden :) )
så glömde jag såklart chokladen, då den stog i kylen, men tog en liten smakbit med ganachen efter och tårtan blev mycket godare med den till, så ett hett tips är att inte glömma den om du vill testa göra denhär tårtan :)  skriv gärna en kommentar om vad du tyckte om den ! :)

en mycket trevlig påskmiddag var det, helt klart, och jag tror att all mat var uppskattad, det lät iallafall så:)

Likes

Comments

gjorde detta som påskmiddag idag ( jag jobbar hela helgen, så vi passade på att ha påskmiddag idag istället, tyvärr så kunde inte lillebror komma och äta med oss, men syrran, hennes fästman och deras tre barn var iallafall här :) )

Du behöver:
smördeg (i paket med 250g deg per 2 laxpaket)
lax ( ca 150 g /portion)
pepparrot  ( det finns färdigriven att köpa på tub)
färskost
salt
1 ägg till pensling
sparris
färsk pasta

Gör såhär:
blanda pepparroten med färskosten, och ha i lite salt, smaka ofta så att du inte tar i för mycket pepparrot och låt den stå gärna någon timme i kylen.

Förvärm ugnen till 175 grader ( jag ökade värmen till 225 när det återstod ca 5 min av tiden för att jag ville ha bättre färg på degen)

sätt på vatten till pastan och till sparrisen.

kavla ut degen så att den blir ungefär hälften så tjock.

bred ut pepparrotsfärskost i en rektangel på degen ( så att du får plats med 150g lax på rektangeln) , lägg på laxen och vik ihop allt till ett paket ( obs! se till att degen är tät och inte har något hål, annars kommer det rinna ut)

lägg på bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen i ca 20-25 min, när degen har fått en gullenbrun färg är laxen klar.

medans fisken är i ugnen och har lagom med tid kvar så kokat du pastan  ( ca 2-3 min om du använder färsk pasta) och koka även sparrisen i ca 2-3 min.

lägg upp på tallrik, servera och njut:)

superenkelt och väldigt uppskattat av alla som testade här idag :)

Likes

Comments

idag kommer syster och hennes familj på besök och ska käka påskmiddag, kommer bli supertrevligt!

jag ska både baka och laga mat, så jag ska försöka se till att få upp bilder och recept senare:D

jag är ledig idag och jobbar sedan resten av påskhelgen. hellre jobb på påsk än på jul/nyår! :) vi firar ju inte påsk så stort, kan bli en middag och ett påskägg till barnen i princip:)

men stay tuned om du vill ha förslag på en trevlig och enkel middag och påskbakelse till helgen:)

Likes

Comments

jag tänkte skriva ett likadant inlägg som jag gör lite då och då, en ursäkt för att jag varit inaktiv på bloggen, och att jag sen lovar att jag ska bli bättre på att blogga igen, sen håller det i några dagar, och sen glömmer jag bort det, eller tappar motivationen för det osv..

Så, detta blir inte ett sånt inlägg, detta blir ett inlägg för att säga att jag inte tänker göra några sådanna inlägg.
Jag känner att tilliten till mig minskar med varje sånt inlägg jag gör, och därför ska jag sluta, och så säger jag: jag bloggar när jag har något att blogga om, jag tänker inte ge några löften jag inte kommer leva upp till. Jag kanske kommer blogga 1 gång i veckan, eller 4 ggr om dagen, det återstår att se, men jag kommer inte ha något schema för det.

det som har hänt den senaste tiden är egentligen inget märkvärdigt, har jobbat rätt mycket ett tag, förutom denna vecka, då jag har legat hemma i feber, vilket suger, jag hade bara 3 arbetsdagar denna vecka ( mån-onsdag) och sedan är jag ledig tors-mån  (5 dagar) och det va så typiskt att jag då skulle få feber i söndags kväll..
Idag mår jag dock lite bättre, så jag passade på att köra en färgbomb i håret, då jag tycker att den röda färgen har varit lite grådassig i typ en vecka. sitter fortfarande med handduken runt håret, så jag hoppas att resultatet blir bra.

jag har kanske ett litet inlägg till senare, men vi får se hur det blir med den saken, som sagt, inga fler löften om att blogga oftare:)

Likes

Comments

jag tänkte ta upp ett ämne som är rätt viktigt och tyvärr väldigt relevant just nu.
Jag kollar rätt mycket på Youtube på min lediga tid, på massor av olika kanaler och det är nog här jag märker av näthatet som mest.

i varenda kommentarsfält man läser under en video nu för tiden så ser man extremt många elaka kommentarer, allt ifrån de lite mildare kommentarerna, som att " gud vilken ful tröja" eller "fy vilken dålig människa du är, du kopierar bara ******'s video för att du har så dålig fantasi själv", till  rena mordhot.

När jag gick i skolan var jag själv utsatt för mobbning, både i skolan och på internet, jag antar att det är därför jag tar detta på så stort allvar.

Man hör hela tiden i videos att de som har kanalen nu mer inte tar åt sig av allt hat för att de är vana, men ska man verkligen bli van att få elaka kommentarer kastade i ansiktet när man laddar upp en video i syfte att underhålla människor och kanske göra någons dag bara lite bättre?

Jag vet att det finns många som har funderat på att sluta med Youtube och vissa som faktiskt har slutat, för att de inte längre "bara" blir trakasserad på internet, utan att det sker skadegörelse på deras egendom. Se bara till Jocke och Jonna, de har fått 3 bilar förstörda, de har varit tvungen att flytta, taket till deras hunds hundkoja har blivit avslitet osv. Jag fick även höra om en Youtuber vars pappas gravsten hade blivit vält och vandaliserad.

Det är inte bara på Youtube detta händer, överallt på facebook, instagram, twitter osv förekommer detta dagligen för väldigt många människor.

Jag har själv inte upplevt speciellt med hat på mina sociala medier, än... jag skriver än, för att det har blivit så vanligt att det bara känns som en tidsfråga..

Men ska det verkligen behöva vara såhär?
varför kan man inte visa varandra tillräckligt med respekt att bara inte skriva nedvärderande kommentarer?
Kan man inte hylla de man tycker gör något bra och strunta i det man inte gillar? Hur svårt ska de vara ? Skrolla bara förbi det du inte vill läsa och klicka inte på en person du inte gillar..

Det känns som att man nu mer följer folk på t.ex instagram för att man ska kunna skriva hat så fort de lägger upp något, det är faktiskt bara sorgligt.

Mitt inlägg kommer säkert inte påverka någon speciellt, men jag kände för att skriva av mig detta.

Om jag ska följa strömmen med näthat, så skulle jag vilja hata på alla er som hatar ( om det nu låter vettigt? :p)

Nej, låt internet vara en trevlig plats, inte en plats där man ser mer negativt än positivt nu för tiden.

Likes

Comments

gårdagens avsnitt av lyxfällan ( säsong 22 avsnitt 2)
var ett väldigt speciellt avsnitt för mig.

jag ska vara helt ärlig och säga att jag sällan ser på programmet, då jag väldigt sällan ser på tv. Men igår vad det helt klart ett undantag.

jag ska börja från början.
för ett tag sedan så sökte en kompis in till lyxfällan (Letinja som vi ser i programmet), av skäl som ni alla antagligen förstår eftersom alla ju vet vad programmet handlar om.
hon skrev med mig som medsökande, då jag , enligt henne, hade en stor bidragande del i att hon sökte, och jag var även brevid henne när hon skickade in ansökan.
När hon tryckte på "skicka in" knappen så var vi nästan säkra på att hon inte skulle komma med, men vi lekte med tanken ett tag.

tiden gick, och efter ett tag så ringde faktiskt lyxfällan upp henne och meddelade att de ville ha en intervju med henne, och resten har ni sett i avsnittet ( om inte, så går det att kolla på viafree).

avsnittet var bra, men jag är lite besviken.
jag skulle faktiskt ha varit med mer i programmet ( jag är med på inslaget om krogen) men de valde att använda sig av annat material istället, vilket såklart är helt okej, med tanke på att det såklart ska fokuseras på det som är viktigt, och jag var inte heller hos Letinja hela veckan för att jag ville vara med i tv, utan självklart var det att stötta henne jag hade i åtanke, precis hela tiden!
sen anser jag ( och jag vet att jag inte är ensam om det) att det fanns massor av saker som de inte riktigt fick uttryck för i klippningen av programmet, det var så många känslosvängningar som inte kom till sin rätt, hur hon utvecklades så mycket och hur hennes livslust tändes på nytt.

jag vet att hon är evigt tacksam för all hjälp hon fick. Men jag vill uttrycka min tacksamhet till hela teamet!
den förändring jag såg i hennes ögon, den förändring jag märker i hennes beteende och humör, den personen hon äntligen har kommit tillbaka till ( för det mesta), det är verkligen helt fantastiskt!

jag vill därför verkligen säga till er alla som inte har sett programmet, gör det!
det är ett väldigt känslosamt avsnitt, och tillochmed Patrick börjar gråta, det är första gången det har hänt i tv!

det finns också artiklar att läsa på op.se, varav en intervju med ett videoklipp om hur det har gått för Letinja.

Tack återigen Lyxfällan för att ni hjälpte Letinja, jag tvivlar på att någon av er kommer läsa detta, men jag lever på hoppet ;)

Likes

Comments

Så va vi där igen, bloggtorkan kryper sig på sakta medan säkert, och jag glömmer helt enkelt bort att blogga, precis som vanligt. 
Så, jag ger det ännu ett tappert försök.
Jag tänker ofta när jag bakar något eller lagar någon ny rätt att jag ska lägga upp receptet här, men det blir aldrig av.
jag har appen i telefonen, tror att jag kanske får flytta den så den ligger mer synlig, då kanske jag blir påminnd bättre ;)

jag upptäckte idag att jag tydligen hade länkat bloggen till fel Facebook dessutom, tyckte väll att det var konstigt när inläggen inte dök upp i mitt flöde ( jag har en facebook där jag bara är vän med mig själv, i syfte av att kunna hjälpa mig själv på olika spel, lite tragiskt, jag vet:p ) men nu är den iallafall kopplad till rätt Facebook igen.

mitt twitterkonto blev hackat för ett tag sen ( använder sällan twitter, men det är så frustrerande.)
slutade med att jag fick byta lösenord och rätta till allt som hackers hade ställt till med , vilket var att av följa ca 1000 sidor, av alla dess slag. jag bara hoppas att det inte har blivit en massa mer saker än jag kunde se.

men, den senaste perioden har jag inte gjort mycket mer än att jobbat och pluggat körkortsteori ( ja, jag håller på med körkortet, men jag tänker inte säga hur långt eller kort jag har kommit;) )

i helgen var jag hemma själv, i fredags gjorde jag verkligen ingenting, var ute och kastade lite snöbollar till hunden, men annars tog jag det bara lugnt i soffan, läste lite teori och bara tog det allmänt lugnt.
igår planerade jag för att en kompis eventuellt skulle komma, men det blev inte av då allt bara strulade sig. men istället passade jag på att ha en liten "spadag" jag duschade, tvättade håret, la i oljor och sprayer i håret, skrubbade ansiktet, la ansiktsmask osv. sen lagade jag mat, det blev helstekt oxfilé, hemmagjorda pommes och hemgjord rödvinssås, det blev verkligen supergott! till det drack jag ett glas vin.
man måste ju kunna unna sig, även om man är själv:)

men, nu ska jag dra igång lite musik och röja undan lite innan pappa kommer hem, ska diska lite 8ch plocka ihop lite prylar som jag har dragit med mig in hit, tar väll kanske 15 min totalt kanske, men det ska ju göras det med.

jag ska försöka slänga upp nått mer, lite kortare inlägg så snart jag kommer ihåg det;)

peace out.

Likes

Comments

mozartkulor
du behöver:
250g nougat
409gr mandelmassa
200-300 gr choklad
(vit och mjölkchoklad)
florsocker

gör såhär:
1. skär nougaten i små tärningar (max 1x1cm)

2. kavla ut en bit i taget av mandelmassan tunnt( använd florsocker så att den inte fastan på kavel och/eller bord)

3. skär en lagom bit av mandelmassan och rulla in en ruta nougat i mandelmassan. rulla till en boll.
upprepa med alla rutor

4. smält chokladen ( båda sorter i olika skålar)

5. doppa kulorna i choklad, lägg dem på ett bakplåtspapper att stelna.

6. du väljer själv hur du vill doppa kulorna. 
jag doppade hälften i mjölkchoklad och hälften i vit choklad
sedan ringlade jag vit choklad på de kulor jag doppat i mjölkchoklad och tvärtom.

detta är ett väldigt enkelt julgodis, men det är lite tidskrävande.
skulle säga att det hela tar mellan 60-120 min att göra.

dessa är utan tvekan de mest populära godisarna på vårat godisbord varje jul!
jag rekommenderar varmt att ni provar dessa :)

Likes

Comments