God kveld/morgen alle sammen! Nå er det atter en gang lørdag kveld her borte, og en ny uke er snart i gang. Jeg merker at tiden går utrolig fort her borte, noe som er både bra og dårlig. Jeg gleder meg veldig mye juleferie og besøk fra Norge, men samtidig så betyr jo også juleferie at første semester er over, og at to tredjedeler av vennene jeg har her borte drar hjem. 

​Det har ikke skjedd så veldig mye siden sist jeg blogget, annet enn at jeg vært med venner og prøvd å gjøre andre ting enn skole i helgene. For to uker siden var jeg sammen med mine europeiske venner. Vi bestemte oss for å feire 22-års dagen til Anna på en litt spesiell, men morsom måte. Vi dro nemlig en hel gjeng til North Shore (den andre siden av øya) til en beach park kalt Kokololio. Vi fant oss en litt bortgjemt, fin plass rett ved siden av stranda, hvor vi satte opp telt. Resten av dagen og kvelden koste vi oss på stranda, og hadde det så utrolig gøy. Her er noen bilder av stranda vi befant oss på:

Jeg er dessverre ikke en veldig flink fotograf, haha.

Dessverre så er jeg ikke så flink med bilderedigering heller. Her har jeg i hvert fall smelt sammen en liten kollasj av iphonebilder.

​​Dagen etter gikk vi til en annen strand som lå like i nærheten.

Forrige helg var ikke like produktiv. Jeg vet ikke om jeg fortalt dere dette enda, men koret mitt prøver å dra til Japan i mai. Vi er fortsatt usikre på om det faktisk kommer til å skje siden det er så dyrt, men vi prøver å tjene penger. Vi selger donuts én gang i måneden, også vasker vi biler annen hver helg. Forrige søndag var det nok en gang "car wash" som sto på agendaen, og jeg tror vi vasket mellom 30 og 40 biler. Jeg kom litt ut av tellinga. Slitsomt er det i hvert fall, men vi tjener en god del penger på det. Etter å ha vasket x antall dusin biler dro vi til Katrina i koret og hadde tidenes house party. Uten å gå for mye i detalj, så kan jeg røpe at det gikk over stokk og stein, og søndagen var et reint helvete å våkne opp til. Men gud for en vellykket fest det var!

Denne helga har jeg gjort noe jeg aldri har gjort før. Jeg har vært på museum alene.
I det ene faget jeg har på skolen, communication and culture, har vi i oppgave å gjøre fire spesielle kulturelle ting i løpet av semesteret og skrive rapporter om det. Jeg har allerede prøvd surfing og jobbet som frivillig på et vegansk arrangement, så nå var oppgaven å delta på en tour på et museum. Jeg valgte derfor å dra på Bernice Pauahi Bishop Museum, ca. 40 min med buss fra der jeg bor. Overraskende nok, så var jeg der faktisk i fire hele timer.

Her lærte jeg masse om vulkaner, stjernebilder, historien til den Hawaiiske kongefamilien, hawaiiske legender og litt til.

Resten av kvelden har egentlig bare gått til å spise lasagne, se på youtubevideoer og gjøre lekser. Det er litt småkjipt å gjøre lekser på en lørdagskveld, men så viser det seg at det faktisk gir gode resultater og karakterer.
I dag fikk jeg faktisk tilbake et essay jeg skrev i antropologi for en uke siden. Til min store glede fikk jeg en A, noe som i grunn overrasket meg litt. Jeg visste at innholdet mitt var ganske greit, men lærerne legger også stor vekt på grammatikk, ordvalg, varierte setninger, osv. Det å kunne skrive et essay om antropologi på et annet språk uten å bruke ordbok, og fortsatt få en A er jo i grunn ikke så ille. Jeg merker at jeg har blitt veldig mye flinkere i engelsk det siste året. Jeg tror UiA forberedte meg godt på dette utvekslingsåret uten at jeg helt tenkte så mye over det, noe jeg er veldig takknemlig for nå. Jeg husker jeg syns det var helt så utrolig unaturlig å skulle skrive på engelsk da jeg først begynte å studere, men nå er det nesten motsatt. Nå merker jeg hvor rart og uvant det er å skulle formulere meg på norsk. Jeg håper ikke jeg mister norskferdighetene mine her nå? Det er godt jeg skriver denne bloggen, slik at jeg i det minste kan få opprettholdt norsken min bittelitt. 

Nå tenker jeg egentlig å runde av, slik at jeg kan gjøre litt mer lekser før jeg legger meg til å sove. I morgen skal jeg først gå en hike, og senere ligge litt på stranda og slappe av med noen venner fra koret. Forhåpentligvis blir det et nytt blogginnlegg om ikke så alt for lenge. Uansett så håper jeg dere får en super søndag!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hei alle sammen. Håper dere har det supert hjemme i Norge. Hvordan er temperaturene nå som det endelig er oktober? Her er det i hvert fall fortsatt supervarmt og deilig. Lekser og skole tar fortsatt veldig mye av tiden min, og jeg har allerede hatt to eksamener siden sist dere hørte fra meg, så blogging er ikke akkurat min høyeste prioritet for tiden. Beklager for det!

Nå har jeg bodd her i Honolulu i snart to måneder, og jeg begynner å føle meg som hjemme. Det har gått opp for meg at dette ikke er en ferie, og at jeg faktisk bor her nå. Jeg har fått mange nye venner fra hele verden, og jeg har begynt å danne meg forskjellige hverdagslige vaner. Jeg har derfor også begynt å legge merke til en del forskjeller mellom Hawaii og Norge. Da snakker jeg flere forskjeller enn bare klima og natur altså. Ettersom jeg ikke kan alt om hele Norge og heller ikke alt om hele Hawaii, så har jeg valgt å legge fokus på forskjeller mellom Honolulu og Hønefoss, to byer jeg faktisk er kjent i. Disse forskjellene er basert på mine egne observasjoner og tanker, så jeg beklager hvis noe er "feil" eller ikke stemmer. Jeg har også delt det litt opp i kategorier. Enjoy!

Bussen
Jeg er generelt ikke veldig vant til å ta buss, annet enn på vinteren når jeg tar buss fra Kvadraturen i Kristiansand til UiA. Ettersom jeg nå bor i Waikiki, ca. 30 min unna skolen, er jeg avhengig av å ta buss hver eneste dag. Selv om jeg aldri tar buss hjemme i Hønefoss, så har jeg tatt Oslo-bussen mange nok ganger til å vite visse forskjeller. For det første så trenger man ikke å stå på et busstopp for å gå på bussen. Her i Honolulu er det stort sett lyskryss overalt, og det er fullt mulig å gå av og på bussen mens det er rødt lys. Gjør man dette i Norge også? Jeg har i hvert fall aldri sett det før. En annen ting er at det ikke finnes stopp-knapper på bussene her. Eller.. Jeg tror det finnes to stopp-knapper rett ved dørene, men det er det. Her må man nemlig dra i snora hvis man skal av. Er ikke det ganske gammeldags med tanke på at jeg befinner meg i USA?

Her tvang jeg Malene til å posere med stopp-snora på bussen


​Rødt lys betyr rødt lys

Som jeg nettopp nevnte, så er det veldig mange lyskryss her, spesielt i Waikiki. Du finner dem som regel etter hvert kvartal, noe som er veldig slitsomt. De har ikke rød og grønn mann her. Her er det enten rød hånd eller hvit mann. Det å krysse veien når det er rød hånd er strengt forbudt, selv hvis det ikke er noen biler i sikte. Det kryr av politibiler her borte, og jeg føler at jeg ser minst 4-5 politibiler hver eneste dag. Blir du tatt for å krysse veien på rødt lys, så får du en heftig bot på mellom 2000 og 5000 kr. Og nå snakker jeg om fotgjengere! Jeg vet at man ikke skal krysse veien på rødt lys i Hønefoss heller, men så vidt jeg vet så er det vel mindre strengt? Det er jo for det første ikke så mange politibiler rundt omkring hele tiden i Hønefoss, og det er i grunn ikke så mange lyskryss heller. Jeg vet i hvert fall at det er MANGE turister som går på en smell når de er her..

Høflighet

Okei, så de aller feste vet at amerikanerne er veldig høflige av seg, spesielt i forhold til oss "kalde" nordmenn. Alle spør deg om hvordan du har det (uten at de egentlig bryr seg, vel å merke) og de er svært opptatt av å være hyggelige her. Det er veldig flott og fint det, men utrolig uvant for meg. Når jeg sitter på bussen hjemme i Norge, så bryr ikke jeg meg om noen dulter borti meg eller kommer så vidt borti armen min. Det er sånt man må regne med når mange mennesker er samlet på et lite sted. Det er det samme når man står i en heis. Jeg blir ikke sur hvis noen skumper borti meg. Her blir de det, med mindre man sier "I'm sorry" med én eneste gang. Jeg har opplevd at folk har så vidt kommet nær armen min på bussen, også begynt å unnskylde seg. Dette merker jeg tar litt tid for meg å venne meg til. Jeg tenker jo ikke på å unnskylde meg hvis jeg så vidt kommer nær en annen? Jeg har nok fornærma mange amerikanere allerede.. En annen ting er hvordan de alltid sier "bless you" hver gang noen nyser. Jeg vet at vi også pleier å si prosit, men som regel bare hvis det er en person vi snakker med som nyser? Sånn er det ikke her. Hvis du sitter foran i bussen og noen sitter bakerst og nyser, så er det vanlig å skrike "bless you" fra den ene enden til den andre selv om de ikke har noen ting med hverandre å gjøre. Dette skjedde i hvert fall på bussen mellom campusene en gang.


Bygninger
Det sier seg selv at arkitekturen er litt annerledes her enn den er i lille Hønefoss. Waikiki består for det meste av skyskrapere. Jeg vet ikke helt om jeg bor i en skyskraper eller om det bare er en veldig høy blokk.. Det er i hvert fall 20 etasjer i bygningen jeg bor i, og det sier vel sitt? Reiser man litt utenfor Waikiki finner man fattigere strøk med stygge, små hus. Det er her lokalbefolkningen bor. Er det ikke fælt? Vi turister, studenter og utlendinger får bo i de fine, dyre strøkene, mens de som faktisk er lokale og som har bygget denne flotte byen må bo i de verste strøkene? I Norge er det jo stikk motsatt.

Dette er altså bygningen jeg bor i.


Dyr
Hunder og katter er veldig vanlige husdyr her borte. Forskjellen mellom husdyrene i Hønefoss og husdyrene her i Honolulu er at de er mer integrerte i det menneskelige samfunnet her. Folk tar med seg dyrene sine ut på surfebrettet, soler seg på stranda med dem og kler dem opp i moderne og trendy klær. Jeg så for noen uker siden en hund med solbriller på bussen, for eksempel.. Jeg lo høyt for meg selv i 20 minutter i strekk! De andre på bussen må ha trodd jeg var gæren.

En annen ting er at "alle" har service dogs her. Hva er det på norsk? Servicehund? Jeg merket det i hvert fall allerede første skoledag. Ei jente hadde med seg en svær, diger hund på skolen, og jeg trodde med en gang at hun var blind. Men hun kunne jo lese og se, så hun var jo tydeligvis ikke det (hey, det rimte). Jeg kunne ikke skjønne hvorfor hun hadde en type førerhund når hun ikke var blind? Tydeligvis så kan du få servicehund for alle mulige sykdommer/diagnoser her. Om du så er deprimert, så kan du få en servicehund. Han ene læreren min har en servicehund som han alltid har med seg i timene. Jeg tror det var fordi han har diabetes eller noe? Er dette vanlig i Norge også?

Mat
Det er ingen stor overraskelse at det er lite med Farris og brunost her borte, men det er visse andre ting også som jeg sliter veldig med å finne. Jeg har blitt veldig flink til å lage mat her borte, ettersom det er veldig dyrt å kjøpe mat ute. Her om dagen hadde jeg store planer om å lage grønnsakssuppe, ettersom det er ganske enkelt og sånn. Men jeg finner ikke kålrot noen steder!!! Er det en norsk grønnsak eller noe? De har alt annet her, men ikke kålrot? Det passer meg veldig dårlig ettersom det er en av hovedingrediensene i grønnsakssuppe! Jeg var ikke sjokkert over å ikke finne det på Walmart, der har de ikke rødløk engang, men jeg fant det ikke i Chinatown heller..
De selger heller ikke lakris her borte. Har dere hørt noe så teit? Hadde jeg visst dette på forhånd, så hadde jeg hamstra med meg lakris på flyplassen. Men neida! De selger det ikke på noen matbutikker. INGEN form for lakris. Jeg dro på en spesiell godteributikk her i Waikiki, og betalte helt sinnsykt mye for en kopp med lakrissnurrer. Men vet dere hva? Det var verdt det!

Apropos mat... Her satt jeg og spiste lunsjen min i forrige uke. Hvor koselig er ikke det stedet her?


Fugleangrep

Fuglene er helt banans her borte, spesielt de fuglene nærme skolen. Nå snakker jeg om duer, sånne som det kryr av på torvet i Hønefoss. For det første, så er de hvite nesten alle sammen! Du finner kanskje noen få grå/svarte. Det kryr av dem, og de går helt klikk. Jeg tror kanskje det er fordi de er så mange kaféer langs Fort Street, som er gata hvor skolen ligger. De flyr akkurat hvor det passer dem, og de har null kontroll. De gir blanke faen i om det er mennesker som går rundt. Står du i veien, så flyr de på deg. Man må faktisk dukke for fuglene her borte. Jeg er evig takknemlig for at fuglene på torvet i Hønefoss er litt "hyggeligere", for jeg er rimelig lei av å bli angrepet av duer her borte.

Djevelfugl


​Skole

Dette er kanskje det aller viktigste og største punktet på min liste over forskjeller. Jeg går på en veldig stor skole med mange forskjellige bygninger, veldig mange lærere og enda fler elever. Maskotten til skolen er en hai, og alle elevene blir kalt for "sharks". Folk er generelt veldig stolte av å gå på HPU. På skolens bokhandel selger de mange forskjellige klesplagg med skolens logo på, og folk er helt gærne etter disse klærne. Når man går nedover Fort Street, så ser man som regel veldig veldig mange studenter med skolegensere og t-skjorter med forskjellig HPU-print. Å gå med skolegenser har for meg ikke vært populært siden barneskolen, da alle barna gikk rundt med "Veien Skole" på brystet. Her er det igjen veldig veldig vanlig å være en synlig student på HPU.


Det er også sånn at skolen her er relativt mye hardere enn den norske skolen. Som jeg har nevnt flere ganger, så flyter det over med lekser, og man blir testet i absolutt alle kapitlene i alle fag. Her nytter det ikke å hoppe over noen kapitler og heller lese det rett før eksamen. Det positive med så mye lekser og skolearbeid, er selvfølgelig at eksamen er mye lettere her. Ikke fordi stoffet er lettere, men fordi vi har lest alt og forstått alt i god tid før eksamen. Timene her er også mye mer interessante enn i Norge. Man gruer seg aldri til å dra på skolen, og ingen timer er tørre eller kjedelige. Det skjer noe interessant i hver eneste time, og tiden går utrolig fort. En stor grunn til dette er lærerne. Gjennom mine 14 år på norsk skole har jeg alltid hatt dårligere lærere. Jeg har til sammen kanskje hatt maks fem lærere som faktisk har vært flinke. Her har jeg ikke én eneste dårlig lærer. Alle lærerne mine er fantastisk flinke, motiverende og hyggelige. Lærerne mine på UiA vet ikke engang hva jeg heter, selv om de har hatt meg i ett år allerede. Jeg har nå gått på HPU i 5 uker, og alle lærerne vet hva jeg heter, hvor jeg kommer fra og generelt hvem jeg er. Jeg er imponert!

Likes

Comments

Heisann alle sammen! Jeg vet at jeg burde oppdatert dere tidligere, men jeg har dessverre blitt hindret av alt det umenneskelige skolearbeidet. Det er så mye lekser som må gjøres her (vi blir testa hver uke, så det nytter ikke å late som om man har lest, sånn som man kan gjøre i Norge), at jeg får det nesten ikke til å gå rundt. De siste dagene har jeg vært så stressa at jeg ikke har visst helt hvor jeg skal gjøre av meg, men heldigvis begynner det å løsne seg litt opp nå. Jeg tror jeg endelig har klart å lage meg en plan over hva som må gjøres når, uten at det blir for mye å gjøre hver dag.

Til tross for alt dette stresset, så tok jeg meg faktisk leksefri denne helga som var. Da var det nemlig tid for hyttetur sammen med koret. Korreksjon fra forrige gang: Jeg er en av 16 (!!!) heldige studenter som får være med i koret. Av en eller annen grunn så trodde jeg det var 30 av oss? Uansett så har jeg fått 15 nye venner på veldig kort tid, noe jeg er veldig takknemlig for. Vi dro til North Shore, den andre siden av øya, og tilbrakte to flotte dager på Camp Mokule'ia. Vi koste oss masse, ble kjent med hverandre, øvde en del, spilte spill, lekte typiske bli kjent-leker og spiste masse snacks. Etter to intense uker med så og si bare skole, var det veldig deilig å kunne ta seg fri for å bare slappe av og ha det gøy. Her er noen bilder fra campen:

Vi så skilpadder! Jeg prøvde å ta bilde av en, men den kan være vanskelig å se.

Her er et bilde av koret og dirigenten vår, Dr. Schue. Ikke det peneste bildet da alle fikk sola i øynene, men men..

Lørdag kveld tente vi bål og spiste "smores". Smores er superamerikansk, bestående av kjeks, grilla marshmellow, melkesjokolade og en kjeks på toppen.

Da jeg kom hjem på søndagen, satte jeg meg ute i parken for å gjøre lekser. Hvor koselig er ikke det?

Jeg fikk til og med besøk mens jeg satt og leste!

Til helga igjen skal jeg også gjøre noe ganske interessant, så da blir det mest sannsynlig et nytt blogginnlegg på lørdag eller søndag. Stay tuned!

Likes

Comments

God kveld/morgen til dere alle! Her er det fortsatt mandag, og vi har faktisk hatt fri fra skolen i dag på grunn av Labor Day. Jeg tror det er litt samme greia som arbeidernes dag i Norge. Vi var i hvert fall superglade for langhelg. Denne helga har jeg fått gjort lekser, vært på rebusløp, dratt på stranda og til og med grillet i parken sammen med venner. Vi fant nemlig ut at vi internasjonale også ville være med på feiringen, så vi møttes i Fort DeRussy-parken rett ved der jeg bor. Der er det nemlig offentlige griller man kan bruke, så nå er jeg så mett på hamburger at jeg nesten kaster opp. Det er jo alltid et godt tegn!

Malene (og egentlig Karen også) var grillsjef!

Høsten her på Hawaii har i hvert fall startet veldig bra! Nå er jeg så sliten at jeg snart skal legge meg faktisk. Jeg har litt mer lekser jeg må gjøre først, ettersom jeg har to tester på skolen i morgen. Men utenom det, så er jeg nesten klar for en ny skoleuke. Til helga igjen skal jeg faktisk til North Shore, altså helt på andre siden av øya, sammen med koret. Gleder meg masse til det, men må derfor gjøre masse masse skolearbeid denne uka slik at jeg ikke trenger å gjøre noe til helga. Håper dere der hjemme får en super tirsdag! Jeg oppdaterer dere mer senere. 

Likes

Comments

God fredag (fortsatt torsdag for meg) alle sammen! Akkurat nå har jeg noen helt supre nyheter. Det hele startet med at alle studentene på skolen fikk en mail fra skolens kordirigent i går. Det var en åpen invitasjon til å bli med i skolekoret International Chorale. Dette er et av skolens to kor, og fungerer slik at alle som liker å synge kan være med. Veldig inkluderende og greit sånn sett.

Tidligere i år hadde jeg gjort meg litt oppmerksom på dette koret og et annet HPU-kor. Det andre koret, International Vocal Ensemble, er et mer avansert kor med kun 23-30 medlemmer. Kravene er nokså harde, og kun de mest best audition får bli med. I tillegg til dette får alle medlemmene av koret et scholarship (dette er så superamerikansk). Dessverre er det slik at auditionene for dette koret foregår i løpet av våren (altså lenge føre jeg i det hele tatt hadde kommet inn på HPU). Jeg hadde derfor ikke tenkt noe særlig mer på dette koret, ettersom det ikke var mulig å melde seg inn i løpet av høsten uansett.

Tilbake til historien! Jeg møtte opp på åpen øvelse med International Chorale i går, noe som fort førte til at dirigenten veldig pent spurte om jeg ikke ville prøvesynge for det andre koret. Jeg ble veldig positivt overrasket, ettersom jeg trodde det løpet allerede var kjørt. Han forklarte at de hadde noen ledige plasser, og at muligheten fortsatt var der.
Dette endte altså med at flere av oss møtte opp på audition i dag for å vise våre ferdigheter innen noter, gehør og selvfølgelig sang. I tillegg til dette var også tidligere erfaring veldig viktig. Han fortalte at han var så sjalu på oss nordmenn som faktisk har mulighet til å studere musikk allerede på videregående. De har nemlig ingen form for musikklinje på videregående i USA. Jeg tror mine tre år på RVGS kom meg til stor nytte i dag i hvert fall!

For litt over en time siden fikk jeg nemlig den gladnyheten av å ha kommet inn! Til tross for harde krav, en nervepirrende audition og en generelt stressende dag, så klarte jeg faktisk å skaffe meg en plass i dette beryktede koret. Dette blir et veldig stressende og tøft skoleår med mange fag i tillegg til tre korøvelser i uka, men GUD så mye jeg kommer til å lære de neste månedene!

Nå skal jeg unne meg litt popcorn og norsk melkesjokolade (fikk fra mamma i posten i går). Det er rart det der hvordan jeg aldri har vært superglad i vanlig, ren Freia Melkesjokolade, men nå som jeg har flyttet til den andre siden av jorda, så klarer jeg nesten ikke å tenke på noe annet..
Uansett! Jeg håper dere får en strålende start på dagen hjemme i Norge! Jeg oppdaterer dere så fort jeg har noe mer interessant å skrive.

Likes

Comments

Nå kan jeg meddele at jeg offisielt er en HPU shark! I dag har jeg hatt min aller første skoledag her borte, og den tre måneders lange (skole)sommerferien min er faktisk over. Jeg vet at jeg ikke har skrevet så mye om skolen enda, så jeg tenkte at jeg skulle forklare litt nå, ettersom skolen er ganske annerledes fra den skolen jeg har gått på i Norge.

Skolen jeg går på heter Hawaii Pacific University, og ligger ca. 30 minutter med buss utenfor Waikiki (her hvor jeg bor). I tillegg til dette består den også av to hovedcampuser. Disse kalles Downtown Campus og Loa Campus. Downtown er campusen som ligger nærmest meg, og det er også der hovedbygningene ligger. Dette vil altså si at det er på campusen i Downtown at de fleste studentene har timer. Jeg er en av de som også har timer på den andre campusen. Mellom Downtown og Loa går det regelmessig shuttlebusser, slik at studenter enkelt skal kunne rekke alle timene. Jeg skulle egentlig ønske at jeg kun hadde timer i Downtown, ettersom det tar nesten én time for meg å komme meg fra leiligheten til Loa Campus. Heldigvis så har jeg bare ett fag på denne campusen, så jeg skal egentlig ikke klage.

Mens Loa Campus ser ut som en helt vanlig universitetscampus, så er er Downtown Campus sinnsykt utradisjonell og egentlig ganske rar. Downtown Campus består av åtte, høye skolebygninger som alle er spredd nedover to handlegater, Bishop Street og Fort Street. Helt øverst finner vi bygningen Model Progress (MP), og helt nederst finner vi Aloha Tower Marketplace (ATM). Mellom disse to bygningene er det kanskje 5-10 minutter å gå. Innimellom alle disse bygningene finner vi kjente butikker og kaféer som for eksempel Waltmart, Starbucks, McDonalds, osv. Det hele er egentlig bare veldig veldig rart.

Dette er altså Aloha Tower Marketplace, hvor de fleste arrangementene skjer. Det er også her mange av studentboligene ligger.

Dette er hvordan det ser ut i motsatt retning.

Her er et kart jeg har lånt fra skolens hjemmeside, for å vise litt bedre hva jeg mener. De grønne firkantene (MP, FS, UB, FH, LB, PL og ATM) er bygninger som tilhører skolen. Alt annet rundt er for det meste butikker, kaféer, restauranter, osv.

I dag har jeg i hvert fall hatt min første skoledag, og har allerede hatt to av de fem fagene jeg tar dette semesteret. Resten av fagene skal jeg ha i morgen, noe som blir superspennende. Fagene jeg tar dette semesteret er japansk, antropologi, litteratur, nonverbal kommunikasjon og kommunikasjon og kultur. Jeg har foreløpig bare hatt japansk og antropologi, men må si at jeg er veldig positivt overrasket. Klassene var små (slik at lærerne faktisk blir kjent med oss elevene), klasserommene var ikke FOR preget av aircondition og lærerne var utrolig motiverende og alt annet enn kjedelige. Jeg håper virkelig at de tre siste fagene er like bra. Da skal dette bli et bra semester, tenker jeg!

Etter at jeg i dag innså at jeg har misforstått timeplanen min de siste tre månedene, har jeg plutselig mye mer skole enn jeg trodde. Med dette følger også masse masse lekser, som jeg absolutt ikke vil henge etter med. Hele dagen i dag har i grunn gått til skole, og jeg regner vel egentlig med at det vil bli sånn store deler av uka. Nå er klokka 22:35 her borte, og jeg skal opp igjen allerede klokka 07:00 i morgen. Jeg tenker derfor at det best å legge seg til å sove nå, slik at jeg er klar for en lang skoledag i morgen. Håper dere der hjemme får en super dag i dag!

Likes

Comments

Heisann alle sammen! Siden sist jeg blogget har jeg egentlig bare vært på stranda og på orientation week på skolen. Har derfor ikke sett på det som nødvendig å blogge, ettersom det i grunn ikke har vært noe interessant å skrive om. Men i dag har jeg og resten av vennegjengen slitt oss helt ut.

Det hele startet med at vi nok en gang sto opp klokka 5, og sto klare utenfor våre danske venners leilighet klokka 6. Deretter kjørte vi over en time med buss for å komme oss til østkysten og Koko Head, som er en helt forferdelig tung hike. Det er ikke den lengste toppturen, men fy søren så slitsom! Hele hiken består kun av trapper som egentlig er gamle togskinner. Dette vil altså si at noen "trappetrinn" lå tett inntil hverandre, mens andre måtte man hoppe i mellom. Man kan vel trygt si at jeg kommer til å kjenne det i beina når jeg våkner i morgen. Heldigvis stekte ikke solen før vi var på vei ned igjen. Stakkars de som gikk opp mens den varme sola steg fram blant skyene, for det må ha vært helt jævlig. Her er noen bilder fra da vi ENDELIG hadde kommet oss til toppen:

Beklager for dårlige iphonebilder i dag! Tok dessverre ikke med meg kameraet ettersom vi skulle ligge på stranda hvor ting lett kan bli stjålet.

Etter hiken dro vi rett på snorkling i Hanauma Bay, en liten strand ikke så langt unna Koko Head. Hanauma Bay består for det meste av rev med et ganske variert sjøliv. Her var det både store og små fisker i mange forskjellige farger, noe som gjør det ekstra gøy å snorkle. Ikke søren om jeg hadde snorkla ute i Steinsfjorden med alle de ekle gjeddene og abborene for å si det sånn! Men å svømme side om side med fargerike stillehavsfisker er absolutt noe jeg syns er gøy. Jeg var kanskje litt ekstra gira etter å ha sett Finding Dory i går kveld, hehe...

Her er et bilde av meg og selveste Dory fra i går da vi så Finding Dory. En veldig veldig bra film! Ikke like bra som Finding Nemo, så klart, men slettes ikke verst.

Jeg kan forresten glede dere med at jeg tok med meg GoPro'en (som jeg låner av Øyvind) på både Koko Head og snorkling, som vil si at jeg har en fin liten video til dere her: 

Det var ikke akkurat det klareste vannet i Hanauma Bay i dag, men fisker fikk jeg uansett sett! Gleder meg til å snorkle mer og forhåpentligvis lage enda bedre videoer. 

Likes

Comments

I dag var vi så gærne at vi sto opp klokka 05:00 for å gå en veldig kjent hike som heter Diamond Head. Det var en overraskende grei hike, som verken var for lang eller for slitsom for min utrente kropp. Jeg tror kanskje vi brukte 35-40 minutter opp til toppen, noe som ikke er så alt for ille. I tillegg til dette var det også fin utsikt uansett hvor langt man hadde gått. Her er i hvert fall noen bilder fra turen:


Den fantastiske utsikten over Waikiki, hvor jeg bor! Så mamma, pappa og Øyvind: Er dere klar for denne utsikten i desember? 

Oahu (øya jeg bor på) er veldig kjent for sine hikes, og jeg gleder meg allerede masse til å gå fler av dem. Skal selvfølgelig legge ut bilder fra mine fremtidige turer også, så det er bare å følge med!
I morgen starter orientation week (minner om fadderuke), som vil si at jeg kommer til å bli kjent med mange nye mennesker og gjøre litt forskjellige morsomme ting. Tenker da også å blogge om dette når den tid kommer. Men nå skal jeg sove, så da håper jeg at dere i Norge får en helt super dag!

Likes

Comments

Heisann! Nå har jeg endelig fått flyttet inn i leiligheten jeg skal bo i de neste 9 månedene. Det er en stor og fin leilighet som ligger helt i toppen av Waikiki med utsikt over Ala Wai-kanalen. Her bor vi fire stykker, to på hvert rom. To nordmenn, en amerikaner og en australier. Rommet til Pernille og meg er nokså lite, men til gjengeld betaler vi også mindre i måneden enn de to andre. Av erfaring vet jeg også at studentlivet fort blir hektisk, og at man uansett ikke tilbringer så mye tid i leiligheten som man kanskje skulle trodd.

Det var i går (den 20.) at vi flyttet ut av Waikiki Beachside Hostel og inn i vårt nye hjem. Da ble det også fort en tur på Walmart for å kjøpe litt nødvendige ting, som for eksempel håndklær, sengetøy, skittentøyskurv, sjampo og balsam (har bare hatt små reiseflasker til nå), osv. Da vi endelig hadde kommet oss tilbake og fikk pakket ut alle tingene våre, dro jeg ut for å være med noen venner. Da opplevde jeg faktisk også skikkelig pøsregn her i Honolulu for første gang. Heldigvis var det varmt regn, så det var faktisk ikke så ille.

Slik ser foreløpig min del av klesskapet ut! Den brune tøygreia til høyre deler vi, så der er bare halvparten mitt.

Jeg vil egentlig ikke vise dere for mye av leiligheten enda, ettersom jeg har planer om å lage en apartment tour på video, slik at dere får et litt bedre inntrykk av hvordan leiligheten faktisk ser ut.

Oh yes! Babecave.

I dag dro jeg og Pernille for å handle litt diverse mat på the food pantry, en liten matbutikk som ikke ligger så langt unna leiligheten. Så nå har vi endelig litt brød, pålegg, havregryn, frukt, osv., slik at vi kan spise både frokost, lunsj og kveldsmat uten å at det blir så dyrt.

På vei til matbutikken fant vi også IHOP, International House of Pancakes. Fristelsen ble for stor, så vi bestemte oss for å kjøpe en litt spontan pannekakefrokost. Jeg spiste på IHOP en gang for to år siden også, da jeg var på språkreise, men jeg kunne ikke huske at pannekakene var såå sinnsykt gode! Til min store glede orket jeg heller ikke å spise opp, så nå har jeg pannekaker i kjøleskapet som jeg kan spise senere i dag eller eventuelt i morgen. Hurra for rester!

Sjekk disse fantastiske pannekakene! Er det rart Amerika sliter med fedme?

Nå er det ikke så lenge til noen av oss drar bort på stranda. Været er supert, og vi har ikke så store planer for dagen. Regner med at vi bare tar det litt som det kommer. Denne uka skal vi også ha en type fadderuke, så da blir det forhåpentligvis mange nye venner!

Klokka er 12:14 (00:14 hos dere) og jeg skal snart gjøre meg klar for å dra. Igjen, for å være snill, så skal jeg ikke publisere dette innlegget før dere våkner i morgen. Håper dere sover godt hjemme i Norge, nå skal jeg nyte min første søndag her på Hawaii!

Likes

Comments

.. Than on my surfboard out at sea

Yes, jeg har lært meg å surfe! Det var så utrolig gøy, men også utrolig slitsomt. Armene mine er helt spagetti akkurat nå (etter all padlingen). Forhåpentligvis klarer jeg å surfe lenger etter hvert. Må bare skaffe meg litt muskler først, hehe.
Men fy søren, jeg er så utrolig imponert over meg selv. Jeg er jo ikke akkurat kjent for å ha den beste balansen, noe som gjorde at jeg var litt usikker på om jeg faktisk skulle få til dette. Det ble jo noen fall i starten, men det tok neimen ikke lang tid før jeg faktisk klarte å surfe helt inn til land uten å falle av i det hele tatt! Altså, det startet litt som dette:

Men etter hvert som jeg fikk prøvd noen ganger, så gikk det mye mye bedre.

Tenkte dessverre ikke på å smile, så dere får ta til takke med mitt konsentrasjonsuttrykk.

Her prøvde jeg meg til og med på å svinge litt, noe som gikk overraskende greit!

Her er surfegjengen! Isra fra Tyskland, Malene fra Danmark, meg (naturligvis) og Anne Sigrid fra sånn borti Stavanger-området.

Siden jeg først skal bo på Hawaii i 9 mnd., så tenker jeg at det er obligatorisk at jeg lærer meg å surfe. Som dere kan se, så var vi og kjøpte oss rash guards i går, slik at vi unngår å få utslett på magen og brystet når vi surfer. Nå mangler jeg egentlig bare å kjøpe mitt eget surfebrett, noe som jeg tror jeg skal gjøre ganske raskt. Hadde det bare ikke vært så dyrt.. Forskudd på bursdagsgave, mamma og pappa? :)

Akkurat nå er klokka ca. 15:25 her, altså 3:25 på natta for dere. Derfor skal jeg være så hyggelig og ikke publisere dette innlegget før det er kveld her, og morgen hos dere. Planen for resten av kvelden er foreløpig ukjent, men jeg vet at vi for tredje gang skal prøve å skaffe oss plass på The Cheesecake Factory, som visstnok skal ha helt sinnsykt god mat. Det er det mest negative med å bo her i Waikiki.. Det er aldri plass på noen restauranter, så man må alltid vente i minst 40 minutter. Ikke går det an å reservere bord heller. Det er nok litt for få restauranter i forhold til hvor mange mennesker som vanker rundt her. Jaja, vi snakkes senere! Mahalo.

Likes

Comments