I onsdags kom pojkarnas farmor till oss med både paket och fika för att fira Elias som fyllt 6 år.

Elias fick många paket med både kläder lego och playmobil. Favorit blev legomodellen av en bärgningsbåt med en bil, som Elias nu har byggt på varje kväll med sin pappa.

Likes

Comments

Idag fyller min förstfödda hela 24 år. Nu bor hon i Fredrikstad som ligger i Norge. Hon är den starkaste och envisaste jag vet. Inga hinder är för höga. Ju högre hinder hon möter på desto mer sats tar hon.

Hon är den störste kämpe jag vet. Behöver någon en hjälpande hand så finns hon där. Envis har hon alltid varit, redan som bebis fanns envisheten där och nyfikenheten på livet. Redan när hon var 6 månader så slutade hon ned att sova middag. Det fanns ju risk att hon kunde missa något roligt, så hon hade helt enkelt inte ro till de. Ett hjärta stort av godhet fick hon oxå med sig till livet. Jag minns att hon redan som liten alltid ville ge saker. Hon har alltid tyckt att det är roligare att ge än att få. Som liten sålde hon jultidningar och jag kommer ihåg att pengarna som hon kännande för de sparade hon och köpte julklappar för. Minns oxå att hon med stor omsorg valde premien som hon fått ihop till valdes av henne för att även den skulle bli julklapp till någon av dom hon höll av.

Liten Natta!

❤️❤️❤️

Likes

Comments

Idag är det 8 år sedan Fredrik bjöd ut mig på resturang och vi träffades. Jag hade bestämt mig för att inte inleda något förhållande. Jag ville stå på egna ben och klara mig själv efter ett långt förhållande i ryggsäcken. Middagen förändrade mina planer och efter den dagen så har våra hjärtan klappat tillsammans! ❤️

Här är vi på kryssning helt utan barn och vi fick rå om oss i ett helt dygn! Här badade vi på däck i friska luften. Tror att det var i februari månad. Luften var isande kall men barnet var härligt varmt.

Här är vi på husvagnssemester i Kolmården!

Här går vi i väntans tider på en liten Elias.

Dopdag för våran minsting.

Dygnskryssning under en påsk.

Våran första utlandsresa tillsammans!

Här är vi på husvagnssemester på Västkusten.

Och två söner har vi fått tillsammans. Tänk vilken tur att vi träffades ❤️ Våran yngste son Isac var beräknad att föddas just på våran årsdag! Dock hade han andra planer för han bestämde sig för att komma den 27:e istället. Men roligt att datumet dök upp igen för oss. ❤️

I April 2016 var vi till Alcudia.

December 2015 var vi till vulkanön Lanzarote.

Under våra år har vi blivit förälskade i Turkiet. Här var vi till Side 2015.

Likes

Comments

Idag blev Elias firad av sin storebror Marcus och Sofia. Så istället för kvällsmiddag blev det tårtkalas. Småkillarna älskar sin storebror så mycket, och Elias säger ofta att när han blir stor så ska han bli lika stor som Marcus. Marcus är stora förebilden!

Även Isac fick paket. En apdräkt som han genast tog på sig.

Bästa bröder.

Likes

Comments

Igår firade vi våran kloka goa å älskade Elias som fyllde 6år!

Vi firade honom med sång, paket, tårtfrukost, eftermiddagstårta och att han fick välja kvällsmaten!

Tänk att det är 6 år sedan vi berikades med denna goding! Minns dagen som den vore igår!

Efter 23 timmar på förlossningen fick vi äntligen träffa våran efterlängtade son, efter timmar av intensiv smärt och känslor i en salig blandning. Vi kom in dagen innan kl 09 då vi var inbokade för undersökning pga att vi gått 15 dagar över tiden. Förlossningsdatumet var satt till den 22 december. Vid undersökningen bedömde läkaren att det var för lite fostervatten kvar och att det var en stor bebis som skulle ut. Så vi blev inskrivna på förlossningen för igångsättning och redan kl 10.30 fick jag den första tabletten för att starta förlossningen. Under dagen kom och gick sammandragningarna i olika styrka men dom var inte så starka. På kvällen vid 20-tiden var värkarna igång med både kraft och styrka. Vid 22-tiden var värkarna i 60 sekunder med 2 minuters intervaller, så det fanns inte mycket tid till vila och återhämtning. Vid midnatt 0.00 så fick jag medicin som lugnade ner värkarna samt medicin mot smärtan. Värkarna lugnade ner sig och jag fick lite andrum. Vid 04-tiden var värkarna tillbaks med styrka och kraft och jag började andas lustgas som det var det ända som skulle hålla mig vid liv. Jag minns att Fredrik satt mitt emot mig i sängen och andades med mig och att han flera gånger full ut i skratt då jag såg väldigt lustig ut då jag såg i masken som en dåre. Men där och då så var det min livlina och jag var så glad att få uppleva detta med den jag älskar allra mest.

Från kl 07.30 hade jag krystvärkar ända tills kl 08.14 då Elias föddes. Klockan 08.00kommer en läkare in för att sätta sugklocka, men då får jag nya krafter och kan själv pressa ut våran älskade dunderklump. Jag minns att Fredrik står vid min sida och att han hoppar upp och ner och skriker om och om igen jag ser huvudet, jag ser huvudet. Som en glad pojk som får sin allra bästa julklapp på julafton. Minns oxå att jag vid mina krystvärkar tog ett stadigt tag med hela min arm runt Fredriks nacke och att jag vid flera tillfällen höll på och orsakade kvävning hos honom då han stod vid min huvudända och jag försökte att få kraft genom att pressa stackars Fredriks huvud mot min axel. Stackars Fredrik.

Efter att Elias kommit till oss, så började jag blödda kraftigt och moderkakan ville inte lossna. När livmoderkakan fortfarande inte har släppt och jag fortsätter att blöda så bestäms det att jag ska in på operationssalen och sövas för att det behövs operation för att få ut moderkakan. Kl är då 09.30 och jag opereras under 30 minuter då dom har svårigheter med att få ut moderkakan som inte alls vill släppa sitt tag. Jag minns att jag skakar som ett asplöv när jag vaknar upp från narkosen trots att jag har tre uppvärmda täcken på mig. Antagligen för att jag mist 3 liter uppmätt blod och fått påfyllning av annat blid!

När jag blir utrullad från operationssalen möter jag en orolig Fredrik med ett sovande gossebarn i famnen som jag knappt hunnit titta på. Vi hinner bara kramas lite snabbt för jag skulle rullas in på uppvaket. Vi får följas en bit på vägen och vi skiljs snabbt åter igen i hissen då jag far till uppvaket och Fredrik och Elias far upp till BBavdelningen.

Först kl 13 får vi träffas på BBavdelningen och jag får äntligen utforska våran nya lilla familjemedlem.

Världens stoltaste pappa som får hålla sin son för allra första gången!

Våran älskade dunderklump på 4,5 kilo.

Som blev äldre och äldre. Men oftast så full med omtanke kärlek och bus.

Han har givit oss så mycket kärlek.

Vi är så glada att just vi fick äran att bli Elias föräldrar och att just vi fick den lyckan. ❤️

Avslutar med en bild från Elias första födelsedag. Då 1år, nu 6 år!

Likes

Comments

Igår var vi på besök vid bibblan! Elias fick ett kort på BVC när han fyllde 5 år där det stod att han skulle få en överraskning när han lämnade kortet på biblioteket. Nu fyller han snart 6 år, så vi är lite sena med att hämta ut överraskningen! Men vad gör de, bättre sent än aldrig. Elias fick välja ut en bok som låg i en skattkista. Han fick oxå ett alldeles eget lånekort.

Han valde "Vem matar djuren?" Han och Isac passade oxå på att låna både böcker och filmer!

Vi hittade lite fynd nere på stan som fanns på rean. Jättefina tröjor till killarna. 🐯

Så fina! En stor dag var det för Elias igår eftersom han tappade sin första tand. Vart den tog vägen är dock oklart. För när vi kom ut från korvkiosken där vi ätit varmkorv så sa Elias till sin pappa att jag tror jag har tappat min tand.

Till kvällen åt vi smarriga mackor med kyckling och potatissallad!

Jag och min Michelle!

Likes

Comments

I går låg klapparna och trängdes under granen. Finaste granen som har prytt vårat vardagsrum så här långt!

Marcus kom och firade in julen med oss. Så roligt och mysigt att dom stora kommer hem och vill fira med oss!

I köket fixade vi allt det som hör hemma på julbordet, julskinka, köttbullar, ägghalvor, prinskorvar mm mm mm.

Bästa kockarna!

Bästa ungarna!

Lilla mamma var hos oss en stund ❤️❤️❤️

Tomten hittade hit i år oxå, vilken tur för oss!

Vi avslutade kvällen med att titta på Tomten är far till alla barnen! Ett måste varje jul! Det är sedan gammalt!

❤️🎅🏼❤️🎅🏼❤️🎅🏼

Likes

Comments

På fredag kommer min förstfödda dotter hem tillsammans med sin pojkvän för att fira jul med oss. Vi längtar ihjäl oss! Det ska bli så härligt att få träffa dom!

Här är en bild från i somras när vi var på besök hos dom i Norge! Rasmus med mina minstingar Elias och Isac!

En till bild från i somras när vi var på besök i Fredrikstad, Nathalie och Rasmus hem. Här är jag med mina två döttrar. ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Idag är det Isac som har namnsdag i almanackan. Så idag har vi gett våran Isac lite extra kramar på hans namnsdag!

Isac betyder han som skrattar. Å det passar så bra på våran gosse. När han ler så ler hela världen. Hans leende får hjärtan att stanna och hans skratt förtrollar stunden till kärlek och lycka!

Lyckliga oss som har berikat med honom i vårat liv.

Våran glada goa Isac ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Lussebullsbak har vi pysslat med idag. Lussekatter i olika format och storlekar blev det på plåten.

Jag fick hjälp i varje moment, degknådning, lussebullsformning och pensling av lussekatter. Å tur att jag hann stoppa Isac i tid, för annars så hade vart ända russin hamnat i hans mage innan dom fått pryda våra lussebullar.

Det doftade gott i hela huset när vi gräddade kattorna.

Så vi firade in 4:e advent med lussefika.

Hann slå in lite julklappar oxå som legat undangömda. Det blev såå fint under granen med klappar.

Nu blir det lite film i sängen innan träffen med John Blund.

Likes

Comments